URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'equip de govern tolera els incompliments de l'empresa de neteja viària.

Alternativa | 30 Juny, 2017 22:29 | facebook.com twitter.com

A Alternativa per Pollença denunciam una nova irregularitat relacionada amb l'empresa de neteja viària, que ja fa dos anys que fa feina sense contracte. L'empresa no ha fet la seva feina de retirar la vegetació que creix a la via pública i ara l'Ajuntament assumeix aquesta feina que no li correspon.
Aquests dies l'Ajuntament ha anunciat un pla de xoc per retirar les herbes dels carrers. Una actuació realitzada per la brigada d’obres i l’empresa encarregada de la neteja viària (la UTE Urban Servei, formada per Llabrés Feliu, Amer e Hijos, i Bartolomé Adrover e Hijos). L'equip de govern (Junts Avançam i Unió Mollera Pollencina), a més, ha anunciat que dedicarà recursos extraordinaris per seguir desbrossant l’herba dels carrers i camins, ja sigui amb personal propi, mitjançant empreses o a través de treballadors del SOIB.

L'equip de govern no content amb mantenir la greu irregularitat de pagar gairebé 800.000 euros anuals a l'empresa de neteja viària, sense contracte des de fa dos anys quan una sentència del Tribunal Superior de Balears en va anul·lar la seva adjudicació, ara també es dedica a utilitzar mitjans municipals i fins i tot han anunciat la seva disposició a contractar altres empreses per fer una feina que correspon a l'empresa de neteja viària.

Aquest anunci és una nova irregularitat, ja que la clàusula 17 del plec de condicions de la neteja viària estableix que la retirada de la vegetació espontània que creixi a la via pública la durà a terme l'adjudicatària del servei, a realitzar de forma contínua i que serà una operació integrada en la programació de neteja regular. Durant les èpoques de màxima proliferació, l’empresa aplicarà els mitjans complementaris necessaris, acordats amb l’ajuntament, per garantir que en cap cas es produeixi la proliferació d’aquesta mena de vegetació. És evident que ara s'ha hagut de fer un pla de xoc perquè l'empresa de neteja viària no ha complert aquesta clàusula i en comptes de ser amonestada l'Ajuntament posa mitjans propis per fer una feina que no li correspon i no contents amb aquesta irregularitat, a més a més, anuncien la possible contractació d'altres empreses.

Aquesta greu irregularitat no fa sinó augmentar la nostra desconfiança en que s'estigui aplicant realment un control de la feina de l'empresa, que a pesar de la nostra advertència fa un mes, segueix sense publicar la seva memòria corresponent al 2016, que segons la clàusula 52 del plec de condicions s'hauria d'haver publicat al mes de gener.

En conjunt estam molts decebuts amb aquest conjunt d'irregularitats que es repeteixen legislatura darrera legislatura i exigim a l'equip de govern que faci complir el plec de condicions a l'empresa de neteja viària i demanam que s'iniciï d'una vegada per totes el procés de municipalització del servei.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb