URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Volem un PAC nou

Alternativa | 04 Juliol, 2017 09:16 | facebook.com twitter.com

Aquesta va ser la nostra argumentació al darrer ple al nostre vot en contra de la moció presentada pel grup municipal Tots per Pollença per instar a l'equip de govern a aturar la construcció del nou PAC a Can Conill, estudiar altres alternatives i obrir un procés participatiu per triar el seu lloc d'ubicació

Nosaltres votarem en contra.


Votarem en contra, perque creiem que si no es cedeix el solar ara, el centre de salut no es farà, i ho creiem sincerament. Creim que la proposta de Tots per Pollença fa inviable el centre de salut en aquesta legislatura. El senyor Tomeu Cifre creu que hi ha temps per fer els informes, per fer el procés de participació i cedir el solar en uns pocs mesos? Sembla que no coneix a aquest equip de govern; això no es faria en aquesta legislatura.


I clar, a la següent legislatura, al Govern de les Illes probablement tendrem a la dreta tornant a governar, i amb un govern del PP a Palma, vistes les retallades de l'anterior legislatura en sanitat, que varen afectar patir també a Pollença, anulant-se contractes de substitució i reforç de personal sanitari d'atenció primària, que provocà que al faltar algú es tancassin els PACS. Amb gent que "estima" tant la sanitat pública tenim clar que no hi haurà PAC si no es fa en aquesta legislatura.


I és que aquesta moció, presentada quan va sorgir el tema de triar el solar la podriem haver entès, i podrieu haver demostrat cert interès en que realment es fés un procés participatiu per triar el solar. Però ara? Quan tot està a punt d'acabar? El que passa és que vostès no hi han cregut ni hi creuen en la participació, i fins el seu portaveu mateix va dir que demanar participació era sinònim de no tenir les coses clares. I ara la pregonen? Varen demanar res als ciutadans vostès quan governaven? Ara diran que s'ha aprovat un nou reglament, però abans ja ni havia un, i no fa falta teniu un reglament per fer processos participatius, i vostès mai en varen fer!!!


Per tant nosaltres creiem que el que vostès volen, és boicotetjar la contrucció del PAC. Vostès, com ja varen expressar a l'iniciar la recollida de firmes, consideren que aquest solar és massa bo per fer un centre de salut, tot i que mai han dit on creien que era millor fer-lo.


I a aquesta negativa a tudar un solar destinant-lo a la sanitat pública, hi afegim que s'eliminen aparcaments i ho combinam amb el concepte mal utlitzat de participació ciutadana, surt aquesta campanya demagògica que han fet, que només s'ha sostingut per la incompetència i la poca pressa en fer les coses de l'equip de govern i la Conselleria.


Com he dit, si vostès haguessin fet aquesta moció tot just al principi podrien haver tingut certa credibilitat, però ara mateix es veu d'una hora enfora que estan fent populisme barat. I nosaltres no anam de populismes barats, i si hem de triar entre aparcaments o PAC, per molt que sigui impopular nosaltres sempre triarem PAC; i si realment volen aparcament que se compri el solar darrera la Renault i que es facin aparcaments.


Ara bé, que no s'enganin els regidors de l'equip de govern, nosaltres votam a favor perque creim que és l'única manera d'assegurar el PAC, però les seves presses inicials s'han demostrat innecessàries, i la seva inoperància i la de la Conselleria en aquest tema són les que han permès a la dreta arribar fins aquí. Vostès han aconseguit que la dreta hagi fet una recollida de firmes per iniciar un procés participatiu, i això és per fer-s'ho mirar. Té molt de mèrit.


Per acabar, i ja que moltes vegades en donen la seva opinió, ens agradaria que el regidor Sureda ens explicàs que en pensa el PI de la elecció del solar de Can Conill.

 

Els regidors de Tots per Pollença i Martí Roca van demostrar que no han assumit que no governen i van actuar sense educació, ni respecte. Des del llocs destinats al públic en Tomeu Cifre Ochogavía es va dedicar a increpar als regidors que van defensar els seus arguments al seu lloc.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb