URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple ordinari de juliol

Alternativa | 25 Juliol, 2017 11:19 | facebook.com twitter.com

D'ençà que tenim representació a l'Ajuntament el 2007 som els únics que hem publicat, entre altres temes, els ordres del dia comentats i les votacions. Aquesta legislatura a més hem aconseguit (acords d'investidura) que l'Ajuntament publiqui la documentació corresponent al ple. La informació és el primer pas per aconseguir canvis.

El ple ordinari de juliol serà dijous 27 a les 11h (perquè ja estam dins la setmana de festes). Hi podeu assistir de públic o seguir-ho en directe per Ràdio Pollença, al 107.9FM a www.radiopollença.net Al nostre perfil de facebook us informarem del desenvolupament dels mateixos. 

PART RESOLUTIVA

1- Presa de possessió del senyor Bernat López Plomer del càrrec de Regidor de l'Ajuntament de Pollença.

En Bernat López substitueix a n'Iliana Capllonch. Esperam que ja s'anuncií també la nova redistribució de delegacions

2.- Determinació festes locals pel 2018 pel calendari laboral

Es proposa  17 de gener i 2 d'agost, ja que cauen en dia feiner.

3. -Adhesió a l'estratègia local per a la igualtat impulsada per la Direcció Insular d'Igualtat el Consell.

L'acord té diversos punts. L'estratègia local la podeu consultar aquí: http://www.conselldemallorca.net/media/50501/Estrategia-local-Ajuntaments-2017.pdf . Proposen:

- Nomenar la regidora na Magdalena Seguí i na Catalina Cifre (la mediadora cultural) com a referents al municipi per posar en marxa l'estratègia local

- Establir un cronograma que inclogui les accions clau

- Difondre entra la població, coordinar-se amb altres municipis...

Relacionat amb això en MAM ha dit que s'ha encarregat la redacció d'un Pla d'Igualtat i que ara estan fent la diagnosi prèvia. 

4-Adhesió a la Xarxa de municipis per la gestió pública de l'aigua.

Es tracta de formalitzar a través del Ple el fet que EMSER formi part de la Xarxa de Municipis que aposten per la gestió pública de l'aigua i que vam impulsar nosaltres.

5-Distincions de la Patrona

La proposta amb alt grau de consens són; AFAMA (que compleix 20 anys) i al Club de Bàsquet de Pollença (que enguany en fa 30).

 6 -Dació de compte de les resolucions de Batlia contràries a les objeccions formulades.

No es vota. 626.744,56 euros de factures irregulars . Una de les poques coses positives de la Llei de Sostenibilitat Pressupostària de l'any 2013 (més coneguda com Llei Montoro) és l'obligació que tenen els que governen de donar compte al Ple de les factures a les que l'Interventor ha posat alguna objecció normalment relacionada amb algun incompliment de la llei de contractes o de les bases d'execució del pressupost municipal. Una obligació que ha facilitat la labor de control de l'oposició.

Aquestes factures irregulars no han disminuint aquesta legislatura, com esperàvem sinó que han augmentat  donat que l'equip de govern no ha regularitzat la majoria de les contractacions irregulars que ja existien i aquestes augmenten al no licitar les contractacions que finalitzen.

Es va fer una Junta de portaveus al mes de maig de 2016, en què es va fer un calendari de contractacions que l'equip de govern es va comprometre a complir i que no ha fet. 

7-Informació sobre l'execució pressupostària del segon trimestre de l'exercici de 2017

No es vota.

Propostes/Mocions d'urgència.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes.

Com sempre hem registrat les nostres preguntes. 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb