URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Satisfacció per l'adhesió a la xarxa de municipis per a la gestió pública de l'aigua

Alternativa | 29 Juliol, 2017 00:32 | facebook.com twitter.com

A Alternativa per Pollença volem mostrar la nostra satisfacció per l'aprovació per unanimitat de l'adhesió de Pollença a la Xarxa de municipis per a la gestió pública de l'aigua.


 Al ple celebrat el passat dijous es va aprovar per unanimitat l'adhesió de Pollença a la Xarxa de municipis per a la gestió pública de l'aigua. La creació d'aquesta xarxa va ser una proposta que nosaltres ferem l'any passat al Consell d'Administració d'EMSER (de les poques a les que han fet cas) quan el gerent de l'empresa pública va demanar l'ingrés a l'Associació d'Empresaris Subministradors d'Aigua de les Illes Balears (ASAIB). Aquesta associació vendria a ser una espècie de patronal d'empreses d'aigües, totes elles privades, excepte EMAYA. A part de la inactivitat d'aquesta associació segons les informacions que ens facilità EMAYA, considerarem que no tenia sentit associar-nos amb empreses privades com SOREA o Aqualia. Per sort ens varen fer cas i l'associació avui és una realitat.

Creim que la creació d'aquesta xarxa permetrà la possibilitat de millorar la gestió de l'aigua tant als municipis associats pels quals serà beneficiós coordinar-se amb altres municipis amb necessitats i problemàtiques similars permetent als ajuntaments formes de treball més eficients, crear sinergies i compartir recursos i experiències, .... Però també consideram que la creació de la Xarxa pot ajudar a donar visibilitat a aquesta forma de gestió pública, tantes vegades defenestada, i fer que altres municipis optin en un futur per una gestió pública.

Des d'Alternativa com a dret bàsic que és l'aigua consideram que sempre ha ser gestionat públicament vetllant per l'interès comú i no pensant en el lucre i el benefici privat com passa en molts casos.

Tot i que consideram positiva l'adhesió, també consideram que cal canviar el funcionament intern de la nostra empresa municipal, EMSER, ja que seria bastant hipocrita formar part d'una xarxa com aquesta i que l'empresa municipal funcioni amb uns criteris propis d'una empresa privada. S'han d'acabar les opacitats, les actuacions arbitràries i dèspotes de la gerència envers els treballadors, les lectures economicistes dels servei i no socials, i s'ha de posar en marxa, com ja hem demanat en repetides ocasions al Consell d'Administració, una Política de Responsabilitat Social Corporativa, que faci que la nostra empresa realment funcioni sota els paràmetres d'una empresa pública.

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb