URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Desmuntant Junts Avançam (II)

Alternativa | 11 Agost, 2017 08:00 | facebook.com twitter.com

A continuació la nostra opinió sobre una part de les accions de les quals tant presumeix Junts Avançam, i que no són més que propaganda per amagar la misèria i pobresa del seu govern. Els propers dies publicarem el que falta.

01. Hem aconseguit millorar el projecte de primera línia, executar-lo i preparar un nou projecte per dotar al Port de Pollença del passeig que es mereix i que dins el 2018 serà una realitat. Com a molt haurà estat una millora estètica, cosa que sempre és interpretable, però la mala planificació ha portat el caos a la zona degut a unes obres interminables, el procés s'ha fet sense participació i la promesa peatonalització encara està per veure. 

02. Hem promogut la millora de l'Oficina d'Informació Turística del Moll. En aquest cas estam d'acord en que es milloràs l'oficina existent, tot i que creiem que es podria haver cercat un altre lloc, ja que en aquests moments és dona la paradoxa que Pollença probablement és l'únic poble que fa negocis amb persones que tenen a l'Ajuntament denunciat. Pollença sí paga traïdors.

03. Hem expropiat la finca de Can Febus per destinar-la a zona verda municipal. L'expropiació estava marcada al planejament, per tant ni és una decisió seva, ni té molt mèrit, ja que en cas de no fer-se es podia acabar als jutjats, i a sobre, ara per ara la finca està dedicada a aparcament. 

04. Hem començat les obres per suprimir les barreres arquitectòniques de l'Escola de Música al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya. Una obra necessària, i per això votàrem a favor de la modificació de crèdit per dur-la a terme, però que demostra que en el tema de la supressió de barreres arquitectòniques es van tapant forats sense tenir un pla, que és el que necessita el poble.

05. Hem expropiat la zona verda de Balaixa a la cala de Sant Vicenç, una passa prèvia imprescindible per a la seva propera reforma. El mateix que amb Can Febus, l'expropiació estava marcada damunt el planejament, per tant s'havia de dur a terme. El quiosc ara per ara segueix igual. 

06. Hem dedicat una sala, al casal de Can Llobera, a l'estudi de l'obra del fill Il·lustre Miquel Bota Totxo. Creiem que dir que aquesta sala està dedicada a l'estudi de l'obra de Bota Totxo ens sembla un abús. A la sala hi ha la biblioteca i la crònica del fill il·lustre i punt. Esforços per l'estudi de la seva obra cap ni un, com amb la majoria de fills il·lustres o amb el patrimoni municipal.

07. Hem reduït el termini de tramitació de les llicències d'obres. Una opinió que posam en dubte, ja que sense tenir les dades, diríem que això no és així. 

08. Hem rebaixat l'IBI un 10%, cosa que ja s'ha pogut apreciar en els rebuts de l'any passat. Una mesura totalment regressiva, que va proposar el PP, i que afavoreix als qui més tenen. A més rebutjaren les nostres propostes de fer una rebaixa més igualitària i i que establia una progressivitat en l'IBI. 

09. Hem aconseguit liquidar els deutes amb els bancs. A partir de 2018 no deurem cap euro als bancs. Això és una obligació que estableix la llei Montoro, i davant les amenaces del ministeri el ple va decidir liquidar dits deutes. I el pitjor de tot és que això fa perdre diners a l'Ajuntament, per tant no veim cap motiu per estar orgullosos i contents d'això. 

10. Hem tornat a obrir el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, que s'ha convertit en una referència dins Mallorca, així com també hem millorat el manteniment de tot el parc en col·laboració amb l'IBANAT. Cert que s'ha obert el CTO de la Gola, però aquest està seriosament amenaçat per l'interès en fer un aparcament i una zona recreativa just al solar del costat, projecte presentat per Junts i UMP a l'IBANAT.

11. Hem arreglat l'entrada de Can Febus, davant la fàbrica de Can Morató de Pollença, i hem fet un passeig digne i segur pels vianants, que connecta amb Can Berenguer. El passeig mai serà digne mentre un bé patrimonial com la Fàbrica segueixi així. 

12. Hem iniciat el procés per proveir els edificis municipals i els vehicles de la Policia Local amb desfibril·ladors per fer de Pollença un municipi cardioprotegit. És directament una moció presentada per nosaltres i aprovada per unanimitat. És una vergonya que Junts consideri que això és un mèrit seu.

13. Hem millorat les instal·lacions de la Policia Local al Port de Pollença. Un poc més de precisió no estaria de més. Donar una mà de pintura és també millorar unes instal·lacions

14. Hem eliminat la taxa per casar-se a la Sala de Plens. Va ser una decisió presa pel Ple, i nosaltres votàrem a favor. I al 2014 quan la dreta va pujar les taxes, amb UMP el soci de Junts inclosa, nosaltres vàrem ser els únics que presentàrem al·legacions en contra.

15. Hem potenciat l'Escoleta de la Gola i s'ha incrementat l'alumnat substancialment. La pujada dels alumnes s'ha produit gràcies a la seva metodologia, l'equip de docents que hi treballa, i el boca a boca entre la ciutadania i no gràcies a Junts Avançam, el qual ha estat incapaç de regularitzar la situació de l'escoleta, la qual segueix en una situació irregular després d'una licitació fallida. 

16. Hem fet possible que tots els canals de la TDT arribin a la fi a la cala de Sant Vicenç en col·laboració amb la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic del Govern Balear. Al·leluia!!! La TDT ha arribat a la Cala!!!! Molt bé, però és ridicul presumir d'això.

17. Hem construït i posat en funcionament la nova deixalleria del polígon, amb l'objectiu de donar un nou impuls al Pla de Residus per incrementar el reciclatge en el municipi. Un projecte que no és seu, i que l'inauguraren a correcuita i improvisant, sense tenir-ho tot a punt, només per fer un acte publicitari i fer-ho coincidir amb el 25è aniversari d'EMSER. Hores d'ara encara no està indicada la deixalleria quan passes per la carretera. 

18. Hem millorat el servei de platges, i hem incorporat obligacions com la neteja de cales verges, la millora de l'accessibilitat, les freqüències de neteja o els equipaments gratuïts com els parcs infantils. Petites millores a un model de platges exactament igual que al de l'anterior legislatura: capitalista i basat en la massificació i que suposa un fort impacte sobre l'entorn. 

19. Hem posat en marxa la dinamització de la cala de Sant Vicenç amb noves activitats lúdiques i culturals. Fer unes quantes activitats no és posar posar en marxa la dinamització, s'han fet més coses que abans, però ja està. Per parlar de dinamització com ho fa Junts ens agradaria veure un projecte com a tal. 

20. Hem realitzat un projecte de conservació de l'Arxiu Històric Municipal i n'hem iniciat la seva digitalització. El projecte de conservació, no sabem si existeix, i si és així, no l'han mostrat a l'oposició.

21. Hem millorat la transparència i publicam a la web municipal les actes de les Juntes de Govern i dels plenaris, els decrets de batlia, les declaracions de patrimoni, les memòries de les diferents àrees, les agendes del batle i alguns regidors, entre d'altres informacions. Tard, de forma incompleta, i de mala gana, ja que moltes coses es varen començar a fer just al moment d'aprovar el pressupost del 2016, davant les nostres amenaces. Era una obligació que Junts havia pactat amb nosaltres, i que no ha fet de forma completa ni al temps que pertocava. 

23. Hem aconseguit que el Consell de Mallorca asfalti la carretera vella d'Alcúdia, la carretera de Lluc, la carretera de Sant Vicenç i la carretera del Moll a Pollença. Difícil calcular quin grau de mèrit té l'Ajuntament, tot i que diríem que la majoria d'aquest és del Consell. Sabem que el Director Insular de Carreteres és pollencí i del PSOE, i que això pot influir, cosa que tampoc ens acaba d'agradar, ja que sembla demostrar que el Consell actua per interessos i no per necessitats.

24. Hem millorat l'entrada i la imatge del Museu de Pollença, i a la vegada hem aprovat que l'accés sigui lliure i gratuït per a tothom. Tot i això molts monuments i llocs importants del poble segueixen sense senyalitzar ni tenen panells informatius, en molts casos, monuments o llocs més vists i visitats que el propi museu. L'art, la cultura i el patrimoni no només estan al Museu. 

25. Hem arreglat el trespol de la plaça de Ca les Munnares, que ara és un espai d'esbarjo amb més vida. El trespol s'ha arreglat, però el que és un espai d'esbarjo amb més vida necessitam que ens ho expliquin. Surrealista.

26. Hem contruït la placeta Xaloc del Port de Pollença, i s'ha recuperat així un espai per als veïnats. Realment Junts no ha construït res, la rodona ja estava construïda, i el que han fet ha estat gastar diners en un canvi estètic, que pot suposar un perill, ja que no es recomanable que es pugui accedir enmig d'una rodona.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb