URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Desmuntant Junts Avançam (III)

Alternativa | 12 Agost, 2017 08:00 | facebook.com twitter.com

I aquí la darrera part del Desmontant a Junts, amb els nostres comentaris a la resta d'accions que faltaven.

27. Hem obert un nou espai per al jovent, el Punt Jove, situat als Baixos del Centre del Claustre de Sant Domingo. Un nou espai pel jovent.... un jovent que veu com l'skate park es mor, que veu com han de pagar per utilitzar les instal·lacions esportives, com les places o les platges són ocupades per negocis particulars, i en definitiva que les seves formes i llocs d'oci són desplaçades i substituides per altres de més lucratives.    

29. Hem millorat el paviment d'una pista esportiva a CEIP Joan Mas. Una obligació per a qualsevol que veiés com estava aquella pista. 

30. Hem obert un nou espai per a Serveis Socials al carrer de Cecili Metel de Pollença, cedit per Caixa Colonya. Doncs el que cal és donar les gràcies a Colonya, no a Junts.

31. Hem adquirit vehicles per a la Policia Local i per a l'empresa pública EMSER, que contribuiran a millorar la seguretat ciutadana i a recollida selectiva respectivament. Increïble que Junts parli de millorar la seguretat ciutadana quan a Pollença vam tenir un policia torturador, i no es va fer res per impedir-ho i a més se'l va permetre continuar al poble fins que va voler. 

32. Hem aprovat per unanimitat el Reglament de Participació Ciutadana, que es començarà a desenvolupar progressivament. Això ja és de traca, el Reglament l'han redactat els nostres regidors, i hi han participat tots els partits, associacions i particulars, i s'ha aprovat pel ple per unanimitat. Junts només tenia la responsabilitat de portar-ho a ple, i ho va fer amb més d'un any de retard!!!!!

33. Hem obert el bar del poliesportiu de Pollença, i del pavelló després d'unes necessàries feines de reformes. Amb aquest redactat sembla que el bar no havia estat obert mai. S'ha reobert després d'una nova licitació, que és el que pertoca. És una simple gestió. 

34. Hem reparat l'accés a Cala Carbó, que presentava una important degradació. Una obligació moral, ja que podia haver-hi accidents, i que creiem que no hauria de ser motiu d'orgull. 

35. Hem fet un procés de participació ciutadana per decidir els usos de les zones verdes de Can Febus i la Vinyeta. Hem fet? Estam fent si un cas, perque el procés no ha acabat i va camí de ser etern. 

36. Hem iniciat els recorreguts arqueològics per a escolars, començant pel patrimoni de la Cala Sant Vicenç. Utilitzen un concepte nostre per fer veure el que no és. Nosaltres demanàrem que és fes un recorregut arqueològic de Pollença, i això són unes visites guiades amb escolars, que poden estar molt bé, però que són el que són, i no el que Junts vol fer veure.

38. Hem reivindicat la figura del Batle republicà, Pere Josep Càneves, i hem posat el seu nom a un carrer. Una moció aprovada pel ple, i que està incompleta, ja que falta dedicar un carrer a Bartomeu Cabanellas Botia, "del Lloquet" i a Martí Vicenç "Bon Jesús" . 

39. Hem restaurat i netejat d'actes vandàlics alguns elements patrimonials com el Pont Romà o l'escultura de Joan Mas.  Aquesta també és ridícula. Ara resultarà que fer net és un mèrit!!!

40. Hem suprimit barreres arquitectòniques de la via pública. Ni diuen quantes, ni de quina zona,.... És la demostració que la feina es fa sense una planificació, i que el tema no és una prioritat. 

42. Hem acordat amb la Conselleria de Sanitat cedir el solar de Can Conill per a la construcció d'un nou centre de salut a Pollença. Acordat amb la Conselleria? Nosaltres diríem que ho acordà el ple i no l'equip de govern.

43. Hem signat el Pacte Contra la Violència de Gènere i hem començat a treballar de forma coordinada per oferir un millor servei en aquelles dones víctimes de violència de gènere. Firmam el pacte, però continuam convidant a la Guàrdia Civil i tractant-los d'àngels de la guarda (la regidora d'Igualtat) després del que passà amb L. Patrascu, la qual va ser ignorada pels agents del quarter i just després assassinada, i d'una investigació interna que ja podem intuir com acabarà. 

45. Hem iniciat actuacions de prevenció comunitària a partir del desenvolupament del Pla Municipal de Drogues. Les intervencions no sabem quines són, però ens fa la sensació que el pla de poc serveix, i que no passa d'uns quants panells informatius i res més

46. Hem pacificat el trànsit a la primera línia del Port de Pollença. Però mesures per fomentar el transport públic, a peu o en bicicleta, poques. 

47. Hem començat el projecte de restauració de la Peixateria i inclòs una partida econòmica en el pressupost per realitzar l'obra. Hi ha una moció aprovada pel ple per a que els seus usos es decideixin a través d'un procés de participació. Per desgràcia ja sabem que Junts els acords del ple els compleix si li van bé, sinó no els compleix i tan tranquils.

53. Hem recuperat la il·luminació de monuments emblemàtics com la Font del Gall i la façana del Convent. Per contra la l'Abeurador de Sant Isidre està semiabandonat i la font de Plaça és inaccessible per la gent a l'estar pràcticament rodejada de taules i cadires, per no parlar de la Fàbrica, que evidentment està molt millor a les fosques,.... 

56. Hem obert les portes de la Residència de Pollença a grups de joves voluntaris que hi han realitzat activitats motivadores per als usuaris i hem organitzat també activitats en les quals hi han pogut participar els familiars dels residents. Que voluntaris vagin a la residència és un mèrit?  Suposam que deu ser un mèrit dels voluntaris bàsicament, no dels polítics.

59. Hem regularitzat la concessió de llicències d'ocupació de la via pública per tal d'adaptar-les  als límits que estableix l'ordenança vigent. Al 2017, perque al 2016 es donaren llicències per damunt del permès. A més aquesta es segueix incomplint de forma reiterada per molts negocis, i les reunions per una nova ordenança estan en punt mort. 

60. Hem posat en funcionament un nou producte turístic de lloguer i utlització d'instal·lacions esportives. Això que no falti, més productes, més campanyes, més promoció, i més turistes!!!

61. Hem elaborat nous borsins de funcionaris i de personal laboral, amb l'objectiu de millorar la gestió de l'Ajuntament de Pollença. Doncs no és nota en la gestió, i el Despacito ja s'ha convertit en la forma de definir com van les coses amb aquest equip de govern. 

62. Hem millorat els fullets d'informació turística amb noves imatges, els fullets de senderisme i hem posat en valor tot el patrimoni del municipi. El mateix que abans, més fulletons, nous tipus de turisme, i en definitiva més turistes!!! Això de posar en valor el patrimoni és de rialles: la Fàbrica que cau, la Fortalesa que no es pot visitar, .....

66. Hem reobert en nou bar del Poliesportiu del Moll després d'estar quatre anys tancat. Ens sembla bé, però gens meritori, és una simple licitació, que al final va resultar més problemàtica del que tocaria per una mala elaboració. 

69. Hem executat la tercera fase de Gotmar, que completa el procés de renovació d'aquesta urbanització. Una obra que estava pendent, que s'havia de fer i ja està.

70. Hem col·laborat amb el Consell de Mallorca i Caixa Colonya en la declaració de l'Any Clara Hammerl "Mallorca té nom de dona". Ens sembla bé tot el que es faci en relació a Clara Hammerl, i en aquest cas, demanam ens perdoneu, però consideram que si algun partit ha fet més que cap altre per posar en valor la figura d'aquesta gran dona ha estat Alternativa. 

71. Hem elaborat el projecte de reforma urbana de la cala de Sant Vicenç del carrer Temporal, la volta del Maressar i el carrer de Cala Molins. No està malament, un projecte en més de dos anys de legislatura, i tenint en compte que la Cala era un eix principal de la legislatura. Si arriba a no importar,.....  

72. Hem constituït una nova direcció del Festival de Pollença amb un comité tècnic d'experts, per retornar el nivell de qualitat a la programació d'actuacions. Canviar la direcció no és un mèrit, el mèrit seria retornar la qualitat, i evidentment també la transparència. Esperarem a veure si això és així.

 


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb