URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Centre de salut i peixateria (ple extraordinari d'octubre)

Alternativa | 08 Novembre, 2017 19:36 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un breu resum del ple extraordinari celebrat el passat 31 d'octubre. A aquest faltàren el regidor del Partit Popular, el Regidor no adscrit, i la regidora Mª Petra Buades de Tots, i després de la votació del punt 2 el regidor Miquel Llobeta abandonà la sessió. A continuació teniu el resultat de les votacions:

1.- Ratificació de la urgència de la sessió. Aprovat per 9 vots favor (Alternativa, Junts i UMP) i 5 abstencions (Tots). Resulta curiós que la dreta tiràs en cara la innecessària celebració d'aquest ple, i que els temes podríen haver anat a plens ordinaris, quan uns dies abans, al ple ordinari, van dedicar-se a perdre tot el temps possible per evitar que el punt 2 es tractàs d'urgència a dit ple, tot i que ja s'havia tractat en comissió informativa. Per desgràcia el batle no ha estat capaç de moderar els plens com toca durant tota la legislatura, ni d'el·laborar un reglament per evitar que coses així passin.

2.- Aprovació inicial, si procedeix, de la cessió gratuïta de la titularitat del bé immoble patrimonial, situat al carrer Cecili Metel, 69 de Pollença, amb una superfície de 2030 m2 a favor del Servei de Salut de les Illes Balears (IbSalut) per a la construcció d'un nou centre de salut al municipi de Pollença. Aprovat per 9 vots a favor (Alternativa, Junts i UMP) i 5 en contra (Tots).

Ara queda en exposició pública durant 15 dies per a poder fer al·legacions; si això no es produeix quedarà aprovat definitivament i en cas contrari aquestes s'hauran de resoldre. En definitiva, una passa més per aconseguir tenir un nou i tan necessari centre de salut al municipi. Per a nosaltres la seva construcció és totalment prioritaria, i sempre hem defensat que el solar de Can Conill era el més idoni, i en aquest sentit rebutjam el populisme que Tots per Pollença ha fet respecte al tema, i consideram que si cal triar entre una bona ubicació per un centre de salut o una bona ubicació per un aparcament, ens quedam amb la primera opció. Però també lamentam el temps que ha perdut l'equip de govern, sent precisos dos requeriments de Salut i més de 10 mesos perquè l'Ajuntament remetés al Govern tota la documentació que li requeria. Per això, perque no poden permetre més pèrdues de temps, votàrem a favor

3.- Aprovació, si procedeix, de la creació d'un taller de prospectiva per decidir l'ús de l'edifici de l'antiga Peixateria i edifici municipal annex. Aprovat per 9 vots a favor (Alternativa, Junts i UMP) i 4 abstencions (Tots (el regidor M. Llobeta abandonà la sessió durant la votació)).

La proposta vé a complir una moció aprovada al 2014 que establia fer un procés de participació per decidir els usos d'entre altres llocs la Peixateria. Nosaltres no trobàrem cap motiu aparent per votar en contra, i consideràrem oportú i convenient donar suport a la proposta. Amb ella es dona compliment a la moció aprovada pel ple, i es fa d'acord al Reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament. A partir d'aquí, l'equip de govern té la capacitat d'elegir el procés que consideri oportú, tots tenen les seves avantatges i els seus riscos, i en aquest cas sha elegit un taller de prospectiva. Ara caldrà que l'elecció dels membres del taller, per part de la Comissió Permanent, sigui el més plural possible, per fer que aquest procés participatiu funcioni.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb