URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sí que era possible el conveni.

Alternativa | 29 Abril, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 

Al ple de març vam fer tota una sèrie de preguntes sobre el Refugi d’Animals, que ens va respondre el regidor de medi ambient a la vegada se'ns va facilitar un informe del tècnic de medi ambient (el podeu consultar sencer). Aquestes són les nostres acotacions o comentaris a l’informe.

 

Pregunta: Per què s’ha declarat, des de l’Àrea de Medi Ambient, que era necessari treure a concurs públic el servei d’acollida d’animals quan realment no és així? Per què no es va demanar cap informe jurídic abans de fer aquestes afirmacions i publicar-les a la premsa?

 

Segon l’informe del tècnic, el 14 de gener es va demanar un informe verbal a Secretaria i a Intervenció respecte al procediment a seguir per a la possible renovació del Conveni existent amb el refugi d’animals de Pollença. En aquell moment es detectà que el conveni en vigor estava signat amb una persona física (Josefina Vivancos) (el conveni el signa na Josefina en representació del Refugi d’Animals de Pollença) qui ha vengut emetent factures per un servei prestat, no amb una entitat sense ànim de lucre ni associació. Així, segons la llei de contractació pública, tractant-se d’un servei, el mateix ha de ser licitat.

 

Una vegada declarat que legalment no es podia renovar el conveni amb el Refugi d’Animals, sense cap informe escrit i davant la nostra petició d’explicacions, es va tornar a consultar a la Secretaria.

 

En posteriors consultes a Secretaria, els esmentats serveis jurídics han tornat a informar verbalment que, segons la llei 1/92 de protecció dels animals, les corporacions locals poden convenir amb associacions per a la protecció i defensa dels animals les Entitats col·laboradores la recollida d’animal i l'ús dels albergs d'aquestes per als dipòsits d'animals...

 

O sigui que la Secretaria indica que sí que es podia fer un conveni amb una associació com la dels AMICS DEL REFUGI D'ANIMALS  DE COMPANYIA DE POLLENÇA.  Però clar, això deixava en evidència l’actuació de l’Àrea de Medi Ambient. L'informe afegeix:

 

No obstant en el cas de Josefina Vivancos, aquesta és una entitat mercantil, pel que no correspon la consideració del articles anteriors, i per tant no procedeix la signatura d’un conveni a l’efecte, restant únicament els procediments marcats en la LSCP per a la prestació dels serveis.

 

Cosa que no és certa, ja que na Josefina és una persona física i no una entitat mercantil. Una societat mercantil és una societat anònima, societat limitada, etc.

 

Després de la seva acotació anterior, l’informe si que reconeix al capacitat de l’Associació d'Amics del Refugi per fer un conveni... encara que diu que aquest no s’ha fet per que no ha interessat al Refugi.

 

Per altra banda, sí que existeix la Associació d’Amics del Refugi. No obstant, els responsables del Refugi han expressat en alguna de les comissions de seguiment (aprox. 22/1/2008) el seu interès en que els recursos s’administressin a través de l’entitat mercantil esmentada, no a través de l’associació. Per aquest motiu, durant la reunió amb els mateixos (12/01/11) no es proposà aquesta opció, donat que es considerà una qüestió interna de l’entitat.

 

Al Refugi ningú recorda aquesta comissió de seguiment de fa tres anys. Amb això no volem dir que no sigui veritat, però hauria d’haver un acta al respecte, no?

 

Val a dir que amb posterioritat s’han detectat altres vicis de forma, com per exemple que el Conveni no ha estat aprovat pel Plenari municipal.

 

Evidentment això no és culpa del Refugi sinó d’un Ajuntament amb una gestió caòtica.  

 

Finalment a l’informe hi ha com un retret al Refugi que tampoc té sentit. L'informe diu que:

 

...l’Associació d’Amics podia disposar de millores fiscals per obtenir més recursos destinats als animals del municipi, com ONG declarada d’interès públic, pel que estaria exempta d’IVA en les prestacions de serveis (fet que al municipi de Pollença suposaria 8.809,32 € més de recursos destinables als animals i no al pagament d’IVA).

 Però això no és cert. La prestació de serveis per custòdia i cures a animals no està inclosa a les activitats d’interès social exentes, ja que és una activitat empresarial subjecta a IVA, la faci una empresa o una ONG, per tan aquesta activitat està sempre subjecta a IVA (si no tothom seria ONG per no pagar IVA). L’Agència Tributaria eximeix a la Associació Amics del Refugi just de la captació de fons propis i de serveis d’interès social (articles 20.1.8º, 13 i 14 de la llei de l’impost).

El resum de la història és que si realment l’Àrea de Medi Ambient hagués fet les coses bé, amb intenció de mantenir el conveni amb el refugi d’Animals (com han declarat), s’hauria demanat des del principi un informe escrit a la Secretaria i s’hauria fet un conveni amb l’Associació d’Amics del Refugi. Per altra part, sembla que quan l’informe es refereix a temes administratiu-fiscals no és massa encertat. 

Actualment les relacions entre el Refugi i l'Ajuntament s'han deteriorat massa i ja no és possible reconduir la situació per signar un nou conveni. Ara el que necessita el Refugi, com les altres associacions de Pollença, és que l'Ajuntament pagui els seus deutes amb les mateixes i sigui una ajuda i un suport, no un problema. 

També hem de recordar que fa quatre mesos que  l'Ajuntament no té el seu servei de recollida d'animals com marca la llei, i que el Refugi segueix recollint animals de forma altruista, li molesti o no a algunes persones.


Dedicam aquest article i tota la informació que donam al mateix a l’anònim del fil directe que després de la nostra primera resposta a un anterior anònim a la mateixa secció, deia que fèiem parts i quarts i que tot el solucionàvem amb una frase (resposta anterior). Ara podrà llegir més feina transparent i rigorosa, cosa que no agrada a més d’un que fins ara ha viscut del conte. 


En el refugi també se celebra periòdicament un mercat d'objectes de segona mà sobretot roba, si vostès tenen roba o alguna cosa que ja ens li faci falta els agrairem que es posin en contacte amb nosaltres, per telèfon 971532180 o via e-mail refugifina@refugifina.org. amb les seves donacions aconseguirem entre tots una vida més digna per als cans i els moixos perquè no hagin d'acabar sacrificats.

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Sí que era possible el conveni.

Alternativa per Pollença | 01/05/2011, 21:12

Ens han informat que la policia municipal ha signat un conveni d'urgència amb Natura Park donat que l'1 de gener es va acabar el conveni amb el refugi d'animals i encara no s'ha fet el concurs públic d'aquest servei.
Aquest conveni ha estat una decisió de la policia que evidentment no te cap instal·lació adient per la recollida d'animals.

jrv

"Tonina"

jrv | 01/05/2011, 11:16

Al 40% de despesa, hi inclous els falsos autònoms i les dedicacions exclussives?

Alternativa

Re: Sí que era possible el conveni.

Alternativa | 01/05/2011, 09:23

Avui al mundo,caso picnic: "acusan al alcalde de pollença de poner a sueldo a la hija de un guardia civil"

Garci

Re: Sí que era possible el conveni.

Garci | 01/05/2011, 08:45

Benvolguda Tonina. L'intervencionisme de l'Estat no és d'esquerres només. I si parles del passat, hi va haver tot un seguit de feixisme que descaren per la intervnció (molts cops autarquia). Però això és història.

El que jo criticava era el neoliberalisme, que s'ha demostrat que l'únic que provoca son distàncies cada cop més grans entre els que més tenen i els que no. I com ha comentat en Pepe, hi ha estats on han dominat governs amb sensibilitat i una intervenció moderada que ha permès redistribuir la riquesa una mica més.

Si llegiu a Navarro, ell demostra que el sector públic, sobre tot de serveis socials, és a Espanya (i Pollença no és una excepció) molt menor que a la resta de països més avançats d'Europa.

Pepe

Re: Sí que era possible el conveni.

Pepe | 01/05/2011, 07:22

Toni- Tonina no parlam d'autònoms sinó de falsos autònoms. No parlam de gent que té el seu despatx i se li contracta per realitzar una feina.

Respecte a la intervenció de l'estat a economia et remeteix a l'article de Vicenç Navarro o millor al seu llibre "el subdesarrollo social de España".

Has de modernitzar una mica el teu discurs; l'URSS ja no existeix, i em parles de dictadures com Cuba i Xina. Nosaltres parlam de països democràtics amb un gran desenvolupament econòmic i social gràcies a la redistribució de la riquesa per part d'un Estat fort com Suècia, Noruega...

Jo si que vull un Estat que sigui fort i que sigui capaç de redistribuir la riquesa i tenir una educació pública de qualitat que doni a tots les mateixes oportunitat i una sanitat pública que funcioni i on pugui anar a curar-me tingui o no doblers.

Si t'agrada el model neoliberal dels Estats Units et recoman també el documental Sicko de Michel Mooore per que et facis una idea de que passa quan no n'hi ha una sanitat pública.

El model neoliberal ens ha portat a la situació actual, i ara

Respecte a l'Ajuntament parlam de racionalitzar i regularitzar el personal. El que tenim ara és un descontrol total e ineficient que a qui més perjudica és als bons treballadors que n'hi ha a l'Ajuntament. Es premia a treballadors que no fan o fan mal la seva feina, no s'obri expedients a treballadors que s'ha demostrat que eren fent feines particulars al seu horari laboral, treballadors muncipals han de deixar una feina per no se quina festa, el regidor de serveis que no segueix cap planificació ni ordre sinó que organitza les feines amb criteris "personals"...
Necessitam una administració eficaç i àgil amb criteris moderns. El missatge general de que s'ha de treure gent és tan caduc i falta de lògic com el de defensar que Xina creix i ja va bé.

Tonina

Garci

Tonina | 01/05/2011, 06:33

Tens rao en la la majoria de casos en que es dona la intervencio de l'estat. Aquest es d'esquerres,. Pero no estic d'acod amb qua això fassi creixer l'economia. EXEmples: URSS, Cuba, China abans de l'entrada del capitalisme (ara creix abans no).... i podriem seguir.
Algu vol viure sota la intervencio de l'estat: Jo NO

A m´l'Ajuntament te una despesa d'un 40% del seu pressupost en personal. Cosa insoporable per qualsevol empresa. I en cara ho voleu augmentar?
Si el que s'ha de fer es despatxar gent

Toni

autonoms

Toni | 01/05/2011, 06:29

Molts d'0autonoms treballen per objectius u amb llibertat d'horari. Aquesta flexibliliotat possiblita que puguin realitzar tasques que en funcionariat serien 3 persones o torns o hores extres

carsi

cagada

carsi | 30/04/2011, 18:44

nos sobra el dinero, nunca en mi vida he visto una cagada como la de la plaza d eu moll,yo de jardineria no debo tener ni p ...idea pero plantar un platero debajo de un pino o plantarlos tan cerca uno de otro,es no tener ni puta idea en jardineria,aunque ya digo que no se mucho del tema...Aunque claro en tiempo de crisis vale mas vender aunque despues se mueran...

Dubtes

Dubtes

Dubtes | 30/04/2011, 17:15

Hi ha tècnincs autonoms que facturen els mesos que són de viatje?
A medi ambient es revisen aquests rebuts?

María

Per en Ramon

María | 30/04/2011, 13:04

Ramonet, no xerris de privilegis ni tractes de favor, perque hi ha gent a L' ajuntament i "autónomo" que ha estar un mes sense anar a fer feina i cobrat la nómina, supos que aixó per tú deu esser justificable. El Refugi de esser beneit, perque encara de fer feina per l'ajuntament ha hagut de pagar per fer-ho, que li han de reprochar, que ha fet feina sense cobrar durant 17 anys per els animals del municipi, i que se la volgut manipular, lo que se va dir no es vera i está demostrat ara si ets curt de gambals...I Alternativa, els animalistes votam, sóm molts i ho tenim ben clar. Anims!

Alternativa per Pollença

Re: Sí que era possible el conveni.

Alternativa per Pollença | 30/04/2011, 09:10

Gràcies Catalina, ens agradaria saber qui i com s'ha fet aquesta enquesta.

Garci

Re: Sí que era possible el conveni.

Garci | 30/04/2011, 09:01

Moltes gràcies Catalina. Les teves paraules animen molt a seguir endavant.

Garci

Re: Sí que era possible el conveni.

Garci | 30/04/2011, 09:00

Vols que digui que farem quan governem? Fer un concurs públic per a la gestió de la recollida dels animals on s'especifiquin una sèrie de clàusules per les quals els animals no siguin assassinats. Pagar el que es deu al Refugi. I ajudar a la seva assossiació d'amics tal i com s'ajuda a la resta d'associacions del municipi que tenen cura d'una part important dels essers vius, ja siguin humans o animals.

I perquè ens hem de creure els articles d'economistes neoliberals i ens hem de tragar reformes estupides quan s'ha demostrat que aquestes no serveixen més que per abaratir l'acomiadament i crear atur? No s'ha demostrat al llarg de la història que l'endeutament públic i el donar feina des de l'Estat ha estat molt eficaç per a generar moviment econòmic i sortir de crisis? No entenc que té de dolent l'article de Navarro, menys que és molt simple, ja que per força ha de ser massa curt.

Ichigo

Re: Sí que era possible el conveni.

Ichigo | 29/04/2011, 22:41

Es veu que Catalina Cerdà té raó. L'enquesta d'avui no té nom. És que vol la gent lliure votar a un punyat d'esclavistes que no fan res més que traïcionar al poble? De cap de les maneres, que no és propi de ser un pollencí com Deu mana. És com si els Goonies estiguéssin a favor dels Fratelli. (Que per cert, he vist la pel.lícula dels Goonies, i m'ha agradat molt).

Catalina Cerdà

ESPABILAU!!!

Catalina Cerdà | 29/04/2011, 18:58

Vull fer una crida a tots els votans de l'esquerra, votau en coherència i votau a la gent que de deveres se mareix el vot per la feina feta. Aquí els únics que vertaderament han fet feina son els companys d'Alternativa, en sap greu pels altres però és la veritat.
Està circulant per Palma una enquesta que s'ha fet a Pollença on li donen al PP una amplia majoria, en posibilitats hi tot de tenir 9 regidors. Ho ens unim tots els que som d'esquerres o a n'aquest poble goberna la dreta amb majoria! La unió sols le veig hem aquest equip d'Alternativa, els altres ni son d'esquerres ni han fet feina no han estat presents cada día durants aquesta legislatura, alguns han apareguts de davall les pedres...
Salut!

Miquel Sánchez

Re: Sí que era possible el conveni.

Miquel Sánchez | 29/04/2011, 17:12

Sobre l'article crec que no l'has entès, més que dretes o esquerres crec que en Navarro insinua que els poderosos de l'antic règimen no han perdut els seus privilegis, si et serveix de consol a Cuba estàn igual que aquí, això tenen les dictadures.

Sobre el refugi, crec que s'ha argumentat tot, no m'he tret de la maniga res, i si no repasa els articles de la llei de l'IVA que esment, tot l'altre ve de la secretaria de l'Ajuntamnet, i no passis pena, Na Josefina ja no vol saber res de l'Ajuntament i així que no haurà tracte de favor per ningú, però no mirarem cap un altre costat quan trobem deficiències, les nostres paraules no se les duran el vent del ponent ni quedarem mirant cap a la bahia per molt guapa que sigui.

Per altre part les associancions de Pollença estan polititzades i si no mira els seus directius i els candidats que van a llistes

Ramon

Dubtes

Ramon | 29/04/2011, 16:35

Imprescindible per a qualsevol que estigui tocat del boll! No se poden dir tantes tonteries en tan poc espai. un resum per estalviar-vos la lectura: si el que ell anomena les esquerres haguessin governat a Espanya els dos darrers segles, seríem potència mundial i tots feliços. Argument: Suècia era l'òstia (quan el que vol dir són les sueques)i està millor que Espanya i els mediterranis, perquè tenia govern socialdemòcrata (se veu que no hi ha cap altra diferència entre els dos països...). Crec que vos convé revisar els referents, el món és una mica més complicat que els comics d'en Navarro.

Respecte a lo del Refugi, sorprén la insistència en justificar lo que no és justificable. Per a lo nostro no existeixen les normes, fora lliure concurrència, i relació basada en dona'm els doblers que jo ja faré la meva.Aquí es diu tenir sensibilitat. Per a lo dels altres aplicació restrictiva de la normativa, crítica anònima, eslógans, notes de premsa als periodistes amics i poca cosa més.

Podríeu explicitar que faríeu en aquesta qüestió en el cas de governar? pressupost, privilegis (replicables per a la resta d'associacions?)

camins

Diumenge 8 de Maig.

camins | 29/04/2011, 14:34

Per què volem que es retirin les tanques il•legals de Comassema ?.

Les tanques il•legals,impedeixen l’anada de la zona Ponent de Mallorca a Lluc.
El camí és públic, i està documentat des de l’any.
Encara queda molta gent que ha anat de Bunyola a Escorca.
L’ajuntament el considerà públic i no hi ha hagut acte administratiu negatiu.
El tancador ha usurpat un be d’ús públic i volem que ho torni.
Volem que l’ajuntament el recuperi.

Alternativa per Pollença

Re: Sí que era possible el conveni.

Alternativa per Pollença | 29/04/2011, 09:46

Aquest article de Vicenç Navarro és una lectura imprescindible
h
ttp://blogs.publico.es/dominiopublico/3321/causas-politicas-de-la-recesion/

Alternativa per Pollença

Convocatòira

Alternativa per Pollença | 29/04/2011, 09:15

Diumenge, 8 de maig, tothom a Coma-sema
Marxa reivindicativa per exigir l'obertura de l'antic camí reial de Bunyola a Lluc

Dijous, 28 d'abril, s'ha convocat oficialment, davant la barrera que tanca el pas al camí públic de Coma-sema (Bunyola), la marxa reivindicativa prevista per dia 8 de maig, organitzada per associacions, entitats i veïns de Bunyola amb el suport d'entitats en defensa dels camins públics de Mallorca. L'acte s'iniciarà a les 10:00 hores a la plaça d'Orient.
Properament en tendreu més informació.

Pepe

Re: Sí que era possible el conveni.

Pepe | 29/04/2011, 09:12

Idoi si Alternativa governa acabarem amb els falsos autònoms de l'Ajuntament, i evidentment totes les places que no s'han cobert per oposició sortiran com dius per garantir les mateixes possibilitats per a tots els ciutadans. A més més és la millor forma de garantir la independència dels tècnics

Garci

Re: Sí que era possible el conveni.

Garci | 29/04/2011, 08:36

El pitjor de tot això és que, com venim dient, sigui una empresa com Natura Park qui ho gestioni. Massa poca sensibilitat crec que hi ha.
I des d'aquí vull mostrar una vegada més el meu total suport al Refugi per la seva feina ben feta.

Idoi

Dubtes

Idoi | 29/04/2011, 07:04

Es treura a oposició la plaça de tècnic de medi ambient, així com altres que no s'han cubert per oposició, per tal de garantir les mateixes possibilitats per a tots els ciutadans?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb