URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Setmana Santa i hipocresia eclesiàstica

Alternativa | 02 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Avui tenim un interessant article de la nostra companya Mari Carmen Palma. Esperem que vos agradi. 

Setmana Santa i hipocresia eclesiàstica

Ja ha passat la Setmana Santa i, com cada any, milers de persones han peregrinat al Vaticà per a viure aquests dies tan especials per als catòlics. Les cerimònies varen transcórrer amb normalitat, però Divendres Sant, abans de la tradicional lectura de la Passió de Crist per part del Papa, on els peregrins estan convidats a escoltar-la i a contribuir-hi, 150 ciutadans romanesos de ètnia gitana que havien estat refugiats a la Santa Seu varen ser expulsats i els hi va negar l’entrada a la basílica durant la missa.

Aquestes persones ja havien estat desallotjades per l’ajuntament de Roma de les seves xaboles, per tant, aquesta acollida per part de l’Església era una de les seves darreres opcions. S’ha de saber que moltes d’aquestes famílies no tenen altra alternativa que demanar refugi i s’ha d’entendre la seva situació.

Per a “recompensar” a aquestes persones, el batle de la ciutat va prometre 500 euros a cada família que acceptés el seu repatriament a Romania; però només 23 de les 150  varen accedir al tracte. La majoria d’aquestes famílies no volen tornar al seu país, ja que allà viuen en pitjors condicions i volen que els seus fills tinguin més oportunitats.

Però el més indignant de tot és que a la missa d’aquest dia el Papa va demanar als europeus que acollin als pròfugs de Líbia, mentrestant aquestes famílies, forçades a romandre fora del temple,  ja havien estat oblidades. Això no és hipocresia?

Finalment aquestes persones han estat acollides pels locals de Caritas de la ciutat romana, però el que me demano jo és si una persona, sigui de la raça o ètnia que sigui, ha de patir una situació com aquesta. No trobeu que és VERGONYÓS?

Mari Carmen Palma

 

 

Comentaris

Joan c

Re: Setmana Santa i hipocresia eclesiàstica

Joan c | 02/05/2011, 21:18

Pensar que la mort de Ben Laden (si es que es mort) es un abans es un analisi ben simplista. No estam més ni menys segurs avui que ahir. La pau no s'aconsegueix amb violència ni amb vengances. L'únic camí es lluitar per un mon més just i on els fanatismes de cap tipus i tenguin cabuda.

JRV

Feina i Alternativa.

JRV | 02/05/2011, 17:53

"Amics" d'Alternativa: segiu sense entendrer de que van les coses. Practicament no us han deixat espai al cartells de propaganda electoral, allà on poden aferrar els cartells abans de les eleccions. Amb un poc de sort i de l'imatge den Pepe del cartell que pensau penjar, sortira tan sols un poc el nas, i els ulls clars i nobles d'en Pepe. Ja és molt. I de les falques de la radio, també amb un poc de sort, s'entendrà qualque sil·laba, però per curt que sigui el missatge SERÀ VERITAT i transmetrà seny. Ho heu d'entendrer, ells han de menester mes espai i mes temps per convencer, perque no poden convencer amb FETS, i han de convencer amb mentides, el buit de opossició del PP ha de menester moltes mentides per poder aparentar veritat. I el buit de gestió de UMUNPIPSOE, moltes mes, ames caldran molts cartell i frasses per tapar la corrupció de UM, tamany llençol(CxI és una metàfora de UM) I el PSOE, el lema ha de ser " que nos quiten lo bailao " en dedicacions exc...Etc.

Joan C

Psoe

Joan C | 02/05/2011, 17:27

Per molt de temps que tenguin de més a la radio no podran esborrar el que han fet aquets 4 anys.

Garci

Re: Setmana Santa i hipocresia eclesiàstica

Garci | 02/05/2011, 17:02

Quin esperit més democràtic que hi ha al PSOE, que volen més temps a la Ràdio, més espai als taulells... més privilegis que els altres per a intentar guanyar 2 vots. A mi em sembla patètic... que hi farem...

Alternativa per Pollença

Re: Setmana Santa i hipocresia eclesiàstica

Alternativa per Pollença | 02/05/2011, 15:55

Avui ha hagut una nova reunió per repartir temps de les falques a la ràdio municipal i espai als taulers municipals.
Fa quatre anys tothom va tenir el mateix temps i els mateixos espai. La setmana passada es va a arribar a un acord però el PSOE ha canviat de idea. I Juanjo Mir avui ha tirat darrera el que havia acordat la candidat Mª del Mar Sastre. Al no haver acord finalment el repartiment es farà segon marca la llei. O sigui que els partits nous; Alternativa, Convergència, la lliga i el PSIP tindrem un temps i un espai mínim.
El PSOE continua sent una gàbia de grills i la seva candidat ha demostrat poc pes al partit.
Respecte a Juanjo que ha dit que una cosa és el que pensa com ciutadà i una altra el que pensa com polític, posa un fermall lamentable a una legislatura penosa.

Follonero

Re: Setmana Santa i hipocresia eclesiàstica

Follonero | 02/05/2011, 13:04

A que no sabeu de qui són aquestes propostes? A veure qui ho endevina?
-El nostre paisatge es la nostra principal riquesa i aposta pel futur. Cal protegir-lo i gestionarl-lo amb seny.

-Pollença, gaudeix d'una gran riquesa cultural i patrimonial, on els pollencins ens identificam com a poble, sense exclusions.

-Cal consolidar l'adaptació dels planejaments municipals a la normativa autonòmica i estatal, revisar i actualitzar les ordenances municipals per de fer-les mes adients i transparents.

Ens volen prendre el pel o que?

pere

lliga

pere | 02/05/2011, 09:36

No entenc com families senseres sempre vinculades a l'esquerra, ara poden donar suport a una opció Jaume Font. Estan a una passa de Bauça.

Quantes voltes dona el món

Si ... Bomjesus ho vejes....

Joan C

campanya electoral

Joan C | 02/05/2011, 09:28

La lliga Regionalista defensa la necesitat d'un nou model de fer política. Supòs que se refereix al model d' Alternativa per que lo que és el seu partit no ha presentat cap proposta.
Per altra banda na Mª del Mar Sastre defensa la gestió econòmica de l'ajuntament, vol dir això que fan comptes seguir igual si governen? Mare de déu dels angels assistiu-mos!!!

Ichigo

2 notícies del sector internacional

Ichigo | 02/05/2011, 08:50

1- Obama ha posat en evidència a Donald Trump (aka "You're fired") i a tot aquell que dubti de la seva nacionalitat. Font: www.adn.es/internacional/20110501/NWS-0091-Obama-Trump-nacionalidad-quienes-dudan.html
2- Bin Laden és mort, s'ha fet justícia. Haurà caigut Al'Qaeda? Font: www.adn.es/internacional/20110502/NWS-0225-EEUU-Laden-Bin-quirurgica-precision.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb