URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Alternativa | 09 Maig, 2011 06:00

 Després d’anys de precs i peticions, fa uns dies ens vam presentar els comptes del Festival de Pollença del 2006 al 2009, acompanyats d’un breu informe de l’interventor (adjunt) que no pot ser més concloent: en ell es confirmen les nostres sospites i denúncies sobre la situació al·legal del Festival durant aquests anys i que al mateix s’ha incomplert de forma constant la normativa reguladora de la contractació i comptabilitat públiques. 

 
Aquest és un capítol més d'un llarg camí que hem seguit en solitari denunciat la situació al·legal del Festival i demanant la seva regularització (antecedents). Un camí en el que hem tingut que sentir tot tipus d’improperis com  que volíem “crear  una ombra de dubtes i de desprestigi al Festival...”. El temps deixa a tothom al seu lloc i després de la inclusió de la nostra denúncia sobre aquesta situació al cas Voltor, ara aquest informe confirma el que sospitavem.

  Durant els anys senyalats el Festival ha actuat com si fos un organisme autònom, però no ho era: en el tràfic mercantil actuava en nom de l’Ajuntament però de forma independent. Aquest fet es qualificat per l’interventor com a “peculiar modus operandi dins de l’al·legalitat”. Això ha significat, com diu l’informe, “l’incompliment constant de la normativa reguladora de la contractació i comptabilitat públiques”. Igualment, i pel que afecta a aquests comptes, s’han incomplert les bases d’execució del pressupost de l’Ajuntament respecte als moviments de fons en efectiu, el que dificulta o impossibilita el seu control intern posterior."
 
Per altre banda, els deutes del Festival han anat augmentant cada exercici amb unes pèrdues acumulades de 234.306,02 euros que han de ser assumides per l’Ajuntament i que s’han de tenir en compte en la elaboració dels pressuposts del 2011. Pressupost que a dia d’avui encara no ha sigut presentat.
 
L’informe de l’interventor -com ell mateix reconeix- no implica una fiscalització completa de totes i cada una de les operacions que s’han realitzat, sinó que és un examen limitat de les xifres resultants dels estats financers i comptables. Ara el que seria necessari seria realitzar aquesta fiscalització completa i exhaustiva per a treure a la llum totes les irregularitats i il·legalitats que s’hagin pogut produir i poder sanejar del tot la situació del Festival. 
 
Per això, vam demanar al darrer ple si les despeses presentades del Festival s'ajusten o no al preu de mercat o son més elevades, i enviar aquesta informació a la jutgessa que investiga el cas Voltor (hem de recordar que una denúncia feta per Alternativa per Pollença sobre la situació del Festival va ser admesa per la jutgessa i incorporada al cas Voltor). També és el moment de que es prenguin mesures per depurar responsabilitats per part de l’Equip de Govern. 

 
Hem de recordar que si al 2008, quan a Alternativa vam presentar  al·legacions al Compte General  del 2006 demanant la inclusió dels comptes del Festival, se’ns hagués fet cas ara no ens trobaríem en aquesta situació, amb un cinquantenari del Festival en perill. 

A dia d'avui  sabem més de les properes festes de la patrona que  del 50 anniversari del festival de Pollença. 



Comentaris

Pepe

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Pepe | 25/05/2011, 14:04

Hola Sarita pienso que el nuevo gobierno que se constituya en Pollença debe demostrar iniciar la legislatura reduciendo las dedicaciones exlcusivas y transparencia total.

Sarita

Nota PSOE

Sarita | 25/05/2011, 10:34

Es cierto que la gente que estaba en el equipo de gobierno estaba cobrando esos sueldos desproporcionados?

Sí es así, me parece que la gran mayoría de personas lo desconocemos. Son sueldos estratosféricos en los tiempos que vivimos, sin hablar de que la gestión de toda esta gente a lo largo de estas ya varias legislaturas no ha podido ser peor.
El Puerto sólo se arreglaría inviertiendo mucho dinero que no se recuperará nunca, dada la idiosicracia del turismo que tenemos, por lo que creo que sólo podemos ir a peor gracias a la hipoteca que nos han dejado y encima con estos sueldos...imperdonable

Pepe

Paco

Pepe | 14/05/2011, 08:19

Respecto al interventor. Si no te hacen caso y tienes oportunidad de irte es normal que te vayas. El final de la legislatura ha estado marcado por la marcha sucesiva de los gerentes de EMSER, la residencia y el interventor.

Paco

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Paco | 13/05/2011, 22:13

Veo que el informe lleva la firma del interventor accidental. Que pasa con el titular? Se ha ido cuando ha visto lo que habia? o lo que no habia?

sóc jove i trob que la musica clàssica no és un rollo

festival

sóc jove i trob que la musica clàssica no és un rollo | 10/05/2011, 20:59

Gracies Miquel! veig que hi ha algú amb més de dos dits de front que sap veure les coses més enllà del que estan escrits, tot el contrari dels músics cñàssics que si els hi lleves la aprtitura deixend e sonar. Per cert la classe mitjana és un invent del capitalis turgut, nose si ets tu que t'ho hauries de fer mirar.
Al parlament i al consell Vota DISSIDENTS!
Decideix, dissideix, VOTA DISSIDENTS!
l'unica candidatura anticapitalista!

jrv

La Democracia

jrv | 10/05/2011, 16:47

No veig que te censurin , "democracia" i anònim. No se d'on t'has tret això?! El que podries fer, es dir al teu partit que monti un blog tan ejemplar com aquest. O tu. Així series credible.

castelao

Infladors

castelao | 10/05/2011, 16:44

Qui infla els treballadors, es Paraiso, naturalment. No tots, naturalment.

Miquel Sánchez

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Miquel Sánchez | 10/05/2011, 15:50

Turgut, pot ser que aquest "jove" no s'hagi explicat bé, però si dedueixes entre línies demana un Festival més popular.

Per cert la clase mitja l'estan arrasant "los mercados"

Alternativa per Pollença

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Alternativa per Pollença | 10/05/2011, 15:48

Benvolguda "democràcia". Hem estat parlant els administradors del bloc. Cap de nosaltres ha esborrat cap comentari. Ens faries un favor si ens indiques que s'ha esborrat o si directament t'ha donat algun error concret. Així ens posaríem en contacte amb Balearweb per tal de solventar el problema.

També he de comentar que no tenim cap restrictor d'IP ni res per l'estil.

L'únic que se'ns ocorre és que el filtre anti-spam de balearweb hagi actuat. Aquest filtre automàtic censura els comentaris que contenen pàgines web i algunes paraules prohibides.

Si ho prefereixes, pots escriure'ns a alternativaperpollenca@gmail.com

Garci

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Garci | 10/05/2011, 15:36

Qui ha censurat res? No ho entenc. Potser algú no hagi pogut publicar alguna cosa per culpa de l'anti-spam?

Miquel Sánchez

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Miquel Sánchez | 10/05/2011, 15:36

Qui ha censurat ???

la democracia

CENSURA DE Pepe Garcia

la democracia | 10/05/2011, 15:34

pepe, el debat, també se pot plantetjar desde la discrepància però no des de la censura. Ara resulta que restringeixes els comentaris del teu bloc quan no t'agraden. Quan hi participaven els "PALMEROS" era plural i divers, ara que no hi ha missatge únic al teu bloc utilitzes la censura. LA PARTICIPACIÓ I LA PLURALITAT NO ES EL PENSAMENT ÚNIC!

Maria del Mar Satre

PSIP

Maria del Mar Satre | 10/05/2011, 14:50

este personaje que presenta este partido de independientes socialistas (vaya nombre para esta pandilla de personajes) es otro Martin del Paraiso de nombre Jaime, vaya personaje más oscuro y siniestro, siniestro total, como el grupo.
Espero que los pollencines se den cuenta de este tipo y no le voten porque es de verguenza votar a este siniestro

idoi

Partit Peseter?

idoi | 10/05/2011, 12:27

La llista del PP, lelva gent competent com en Toni Martorell I posa gent que desconeix la política i com a merit només té una flagrant infracció urnanística, cas de la segona de la llsita...

turgut

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

turgut | 10/05/2011, 12:23

Mozart, Beethoven, Chopin, aixo ja esta mes que vist. Si, fa 250 anys que esta vist i encara no ha arribat qui els superi. Nin, fes-t'ho mirar.
La classe obrera, la gent de pasta,... joder, crec que al 1920 se te va aturar el rellotge. Tu has sentit a parlar de la classe mitjana?

sóc jove i trob que la musica clàssica no és un rollo

festival

sóc jove i trob que la musica clàssica no és un rollo | 10/05/2011, 09:27

Això del festival, la propsat que feis, me pareix, molt bé, s'han d'acabar els privilegis als polítics i a la gent de pasta, perquè a la classe obrera també n'hi ha que ens agrada la música clàssica i molts del polítics no tenen idea de música i quan van aun concert i van x crear classe, me pareix que es podria apostar per músics de les illes balears, i que fessin obres de compositors mallorquins, sense anar més enfora de'n Miquel Capllonc, Josep maria Tomàs, i molts de mallorquins no saben ni qui són, i això per un mallorquí fa coio, mozart beethoven chopin axo ja està més que vist i sentit, pq no donar una oportunitata n'aquests compositors, que també són ben bons i artites de les illes balears que han estudiat molts d'anys i ara es troben que no tenen a on anar a tocar.
Visca la música clàssica. No som músic, però d'algo m'enenter.
A veure si aquesta proposta pot tirar endavant! gràcies!!

Rumoreando

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Rumoreando | 10/05/2011, 08:14

Últimos rumores:
- Tomeu del PP si no es alcalde se irá a ocupar un cargo a Palma... No está preparado para aguantara cuatro años más de concejal en la oposición. Mucha gente también se pregunta si la lista que presenta está preparada para gobernar.

- El PP i la Lliga ya hablan de pactos, lo que no se sabe es en base a que...

Miquel Sánchez

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Miquel Sánchez | 10/05/2011, 07:52

Es cert que hi ha un moviment per desprestigiar ALTERNATIVA, però ve de sectors molts concrets de la població, ALTERNATIVA si entra al equip de Govern no passarà factura a ningú, perquè si no seriem fidels a nosaltres mateixos, m'han comentat que hi ha molt de nirvis per part de treballadors que varen assistir a la trista sessió plenaria de reprovació al regidor de serveis i va acabar amb un "salvame de luxe" com va dir el company del PSM Tomeu Cifre, algú els està inflant el cap

Pepe

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Pepe | 09/05/2011, 22:22

Pens que aquests quatre anys hem agafat experiència més que suficient per afrontar de manera eficaç la gestió de l'Ajuntament. El que hauria de reflexionar la gent és si vol candidats que ja han demostrat la seva experiència governant i llevant al municipi a la situació actual. Ja és hora de fer un canvi a la forma de governar com l'hem fet a la forma de fer oposició.

Joan C

experiència

Joan C | 09/05/2011, 21:41

Em comentaven avui que el problema d'Alternativa és la manca d'experiència. Les persones que encapçalen les llistes, a part de que estàn més que qualificats, tenen darrera tot un grup de gent, molts d'ells amb experiència que ens han permés fer una bona feina a l'oposició i presentar un pla de gestió com el que tenim. La força d' Alternativa és el treball en equip, una qualitat que volem trasladar a l'equip de govern

Pepe

Re: El Festival. Peculiar modus operandi dins l'al·legalitat.

Pepe | 09/05/2011, 20:56

Respecte al tema del Festival volia comentar que no és el moment de fer fundacions, es pot llevar perfectament des de l'Ajuntament. És més transparent i es pot fiscalitzar millor.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb