URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Motius per considerar Espanya un país de pandereta

Alternativa | 14 Maig, 2011 06:00

Un article d'un nou col·laborador, Ichigo. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.

Motius per considerar Espanya un país de pandereta.

Francament jo sóc un ciutadà espanyol, però no em comport com un d'ells. Jo sóc més de dibuixos animats, series de comèdia, pel·lícules bones i videojocs sense importar l'època. El que vull dir és que Espanya és un país de pandereta, i n'hi ha motius:

-        Els polítics que tenim governant (PP, PsoE, CxI, CiU i uns quants més) incumpleixen les promeses. I els tios que els voten no encerten. I no entenen que “guany qui guanyi, jo sempre perd”.

-        Hi ha gent que veu futbol, però tracten el futbol com si fos espectacle, no un esport en si. També hi ha altres esports, que potser també passa el mateix. El pitjor de tot no és això, sinò que mesclen futbol amb política. Que ets del Reial Madrid, ets del PP; que ets del Barça, ets del PsoE. Barça-Madrid, Barça-Madrid... És que no estan cansats de tant Barça-Madrid?

-        També podem conèixer el costat dolent de la telebasura (en realitat la telebasura sempre ha estat dolenta). Però no parlem de sexe i pornografia ni res d'estil, parlem dels programes desagradables que varen existir, existeixen i existiran. Els programes de cor? com és La Noria, Sálvame, DEC i altres; els Reality Shows tipus Gran Hermano, Operación Triunfo, Supervivientes...; i no oblidem dels Talk Shows, vet aquí El Diario de Patricia; i què me'n dieu dels culebrons?. Això sembla més bé un circ romà amb lleons i tot.

-        Tractant-se d'economia, als ricatxons amb una tendència innombrable només importen els doblers, no les persones. Que si la Borsa puja, que si la Borsa baixa, que un euro són no-sé-quants dòlars amb no-se-quants centaus, que el preu de la hipoteca ha pujat com si res, que puja el numero d'aturats, etc. I diuen que la crisi havia arribat al 2008, quan va arribar molt abans, amb el govern d' Aznar.

-        I dels racistes, feixistes, tauròmacs, militaristes, catòlics, islamistes, islamófobs, homófobs, la UE, Eurovision, els governs de González, Aznar i Zapatero... millor ni parlem, que ja n'estic fart.

Bé, que és així, un país de pandereta que de quin un dia d'aquests voldria separar Pollença i/o tota Mallorca, inclós les Illes Balears.

De manera que vull comptar amb vosaltres, Alternativa per Pollença, que sou l'última esperança al món on vivim i al Món en general.


 En defensa de la patria de pandereta el senador del PP Huguet, amb l'ex-batle de Palma del mateix partit, Fageda units als "Tertulianos del Mesón" la Fundació Círculo Balear, Polillas de Baleares i la Federació de Penyes Taurines de Balears... No coment.

Comentaris

Expulsionista forever

Re: Motius per considerar Espanya un país de pandereta

Expulsionista forever | 04/02/2019, 18:51

1898 will be back.

Joan Ramon

interrogants

Joan Ramon | 14/05/2011, 19:55

Jo també soc soci de l'asociació de veins i no sabia que prenien aquests tipus de decisions...

Miquel Sánchez

Re: Motius per considerar Espanya un país de pandereta

Miquel Sánchez | 14/05/2011, 19:03

Ja veus JRV comentar l'article d'un diari ara és difamar

jrv

AAVV

jrv | 14/05/2011, 18:39

He sentit a dir que alguns directius de la AAVV ( del port, naturalment) volen denunciar a la secretaria i al interventor, perque l'informe que els afecta es desfavorable.
I jo, que soc soci de la AAVV, sense saber-ho.
AAVV "sense ànim de lucre". Vale.

Alternativa per Pollença

Platges del Port

Alternativa per Pollença | 14/05/2011, 15:47

Platges del Port.
1.- Les platges no estan muntades per la mala gestió de l'equip de govern.
2.-Els polítics no es pot saltar els informes dels tècnics.
3.- El dimarts s'ha de solucionar el tema enguany.
4.- Pensam que el millor per l'any 2012 és que les platges siguin gestionades per l'empresa municipal.

Joan Ramon

pancartistes

Joan Ramon | 14/05/2011, 15:31

Enhorabona pel tema de la pancarta.

Salut

Joan Ramon

Deficit de pluralitat

Joan Ramon | 14/05/2011, 15:29

Ichigo, a mi m'ha agradat, de fer reflecteix al meu parer la manca de sentit plural per alguns, que fa que algunes de les llengües i cultures del nostre Estat, siguin en certa manera considerades de segona.
No se si el meu és un comentari de Lobby per la independencia, o si lleva o dona vots a ningu com diu Pindaro, senzillament és una opinió, m'agrada l'article i crec que totes les opinions són respectables, malgrat no es compartesquin.
Salut

Alternativa per Pollença

Bona notícia

Alternativa per Pollença | 14/05/2011, 15:26

Ja hem recuperat la pancarta.

Miquel Sánchez

Re: Motius per considerar Espanya un país de pandereta

Miquel Sánchez | 14/05/2011, 12:49

A més de la pancarta el dia comença a tornar subrealista, estau atents que això podria donar per molt o no?

Alternativa per Pollença

Re: Motius per considerar Espanya un país de pandereta

Alternativa per Pollença | 14/05/2011, 11:59

Avui vespre ens han robat la pancarta que teníem penjada a la Plaça Major de Pollença. La pancarta era obra de Pere J. Coll i estava feta amb molt esforç. Per això agrairem que si algú la veu tirada a algun lloc o en sap alguna cosa, que ens ho digui ja que ens agradaria conservar-la en un futur.

Actes com aquests, que afecten a més d'un partit, no fan més que tirar pel terra els esforços de molta gent. És molt trist que hi hagi persones que es dediquin a rompre cartells i pancartes. I si pensen que així sol·lucionen res, estan equivocats.

Joan Ramon

PPUmmmmmmm

Joan Ramon | 14/05/2011, 11:07

L'Ajuntmaent de Manacor va prioritzar fer l'auditori abans d'acabar una escola, devoa el nou auditori, es veuen les aules prefabricades, un exemple molt gràfic del que representen alguns poitics, primer grans projectes que dotar als alumnes d'espais dignes...

jrv

Pandereta

jrv | 14/05/2011, 10:42

L'Estat espanyol desgraciadament segueix sent de "pandereta", en conjunt.
Però no podem ficar tot hom dins el mateix sac, sempre hi ha hagut una minoria sensata que s'ha ressistit, a vegades ho ha pagat car, però sempre ni hi ha hagut.
Els espanyols som, també en conjunt, encara massa manipulables( no son els únics els espanyols)
Tal volta la falta de tradició democràtica ajuda a que sigui així.

Miquel Sánchez

Cuando las barbas de tu vecino ...

Miquel Sánchez | 14/05/2011, 09:58

Publicat a DM

Finalmente el acuerdo verbal entre la consellera de Turismo, Joana Barceló (PSOE), y el alcalde de Manacor Antoni Pastor (PP), para que el Govern aportara 300.000 de los 600.000 euros que faltan para poder abrir el auditorio municipal, se ha desvanecido. De esta forma, el complejo cultural sufre un nuevo retraso y no podrá inaugurarse hasta finales de este 2011, más de un año después de la fecha prevista, en septiembre de 2010.
Aún sin el dinero prometido, el alcalde de Manacor mantiene la calma: "Si creían que con esta acción me perjudican de cara a las próximas elecciones, se equivocan. Me consta que Barceló ha recibido presiones de su propio partido para que no nos diera el dinero que prometió ante toda la prensa en su última visita al auditorio". Pastor cree que sea cual sea el color del Govern que salga de las elecciones del 22 de mayo "se podrá llegar a un acuerdo para que financie el 50% del dinero que resta para equipar el espacio y poder abrir a finales de año". Los otros 300.000 euros correrían a cargo de las arcas municipales.
El primer edil manacorí, aunque contrariado, cree que durante la legislatura ha existido un buen entente entre el ayuntamiento de Manacor y el Govern de centro-izquierda.
Cabe recordar que el oficialmente ya bautizado como Auditori de Manacor y que ha costado 5,9 millones de euros, se inició el 22 de septiembre de 2008 bajo la supervisión y el diseño del arquitecto municipal, Joan Pasqual y a través de la empresa madrileña Ortiz Construcciones y Proyectos.
Desde el Ayuntamiento se pretende que el nuevo espacio sea referencial dentro de la cultura comarcal, por lo también solicitaron hace medio año la colaboración del Govern para una gestión compartida que permita en un futuro la llegada a la ciudad de representaciones de gran formato, "además de poder servir como centro de reunión para todos esos congresos que hoy en día tienen que irse al auditorio vecino de sa Màniga".

Ichigo

Re: Motius per considerar Espanya un país de pandereta

Ichigo | 14/05/2011, 09:44

Moltes gràcies a 5 del 6 comentaris per opinar aquest tema. (Lo siento, Pindaro, pero así son las cosas)
Vegent l'Espanya com és avui, quins diguin que "ya sé cómo sacaros de la crisis" (Aznar dixit), quan guanyen les el.leccions i entren a la Moncloa, després fan el que fan. Si diguèssin la veritat "como un puño", dirien que l'atur zero, per exemple, té un cost molt alt per molt necessari que sigui. Però com tots aquells polítics han triat el mal camí, no mereixen els nostres vots. I més després de l'aprovació de la llei Sinde al congrés aquest març. A partir d'ara tothom, i sobretot els pollencins, hem de reflexionar a qui votar i a qui no.

Miquel Sánchez

Re: Motius per considerar Espanya un país de pandereta

Miquel Sánchez | 14/05/2011, 08:47

Obert el trànsit al Moll, tot el mèrit per Alcúdia, les molesties pel pollencins, brillant

Miquel Sánchez

Re: Motius per considerar Espanya un país de pandereta

Miquel Sánchez | 14/05/2011, 08:18

Lo de la esquilada de las ovejas creía que ya había pasado a la historia, ahora solo falta que se vista de camarera de pisos y friege algún suelo.

Por poner un símil de país de pandereta vaya cornada (triple trayectoria)que me disteis ayer con el tema de la presentación, ya sabes que no me gusta ni se improvisar, vaya parrafada que solte, ha ha de momento ya estoy preparando la del jueves que viene que será como Dios manda auque seas ateo, esto no se hace a los amigos.

Pepe

Re: Motius per considerar Espanya un país de pandereta

Pepe | 14/05/2011, 08:12

Como bien dices Pindaro hay un tema de valores fundamentales como el debate abierto que uno no tiene que traicionar esté en campaña o no.
Yo si que saco ideas de Ichigo que puedo trasladar a la campaña.

- Las promesas incumplidas. Es un clásico cada cuatro años que se puede resumir en las piedras de can conill. Eso es de pandereta.

- La mezcla entre fútbol y política. Me sigue sorprendiendo como hay gente que siente por un partido político la misma pasión que puede sentir por un equipo de futbol. Todo basado en una emoción, da igual que se haga bien o mal, se vota con el corazón no con la cabeza y se vacían los bolsillos.

- El panes i circum de la telebasura es un papel que juegan las fiestas .Del festival no sabemos nada pero ya hay conciertos contratados para la Patrona.

Estos días veó a políticos esquilando ovejas, plantando árboles, yendo a casa de unos parados a tomar un cafe, yendo puerta por puerta amoldando el discurso según el oyente... Itinerarios gastronómicos de campaña...

Un país de pandereta que Buñuel y Berlanga supieron contarnos y que hay días que parece va a más.

jrv

Pindaro

jrv | 14/05/2011, 08:09

Estic en part d'acord amb el que dius, "Pindaro", però l'article de Ichigo, mes o menys ben expressat expressa autocritica, aquesta cosa tan poc espanyola, i així no hi ha forma de rectificar. A Espanya, tot el que sona a autocrítica sol ser bandejat i anatemitzat...
El que no estic d'acord amb ichigo, per exemple es quan expressa la baixa qualitat de la TV: puc dir que a altres paisos de llarga tradició democratica, no és molt millor que aqui, iclòs crec que totes les televisions es còpien unes de les altres per ser mes cutres. El que en molesta es a vegades la baixa qualitat de la TV pública, en això encara Espanya no ha acabat d'arribar. I les que salven el sentit comú, son la 2ª cadena i Canal 33, malgrat les seves modesties pressupostaries.
En quan al futbol, poc sentit comú es mou a aquests àmbits, però si molts diners, i cal mantenir a la massa ocupada en collonades.Dels peperos, a mi m'ha entristit veura a Joan Hughet fent el pallasso, ja que el tenia per un polític serios i rigoros. De Fageda es pot esperar qualsevol cosa, menys que faci feina.Ha sigut senador i no ha fotut res, com no sigui la seva coneguda aficció a les cases de cites.
De totes formes, "Pindaro", gracies per participar i ser motiu de debat, igualment que "Ichigo".
Es allò de " MI verdad? Tu verdad?. Vamos juntos a buscarla.

Pindaro

Pobre

Pindaro | 14/05/2011, 07:09

A la lectura del articulo (sic) bien se observa que en este blog no existe la censura, lo cual loa al administrador, porque vaya batiburillo de tonterias y de argumentos de bajo nivel politico y aun diria intelectual . Creo que articulillos como este en plena campaña electoral, hacen flaco favor a Alternativa, no aporta ni una sola idea madura ni positiva, mas bien parece un post de lobbyperlaindependenia . Deberia de haberse publicado como comentario,pero no articulo principal. A mi el deficit intelectual y politico del articulista, que no aportan ni una sola idea coherente aparte de banalidades en plena campaña electoral, realmente me ha entristecido, porque hasta ahora el nivel politico de Alternativa a mi parecer era d los mas altos de nuestro Ayuntamiento. Que si bien es cierto que no teneis que compartir las opiniones d los articulistas, repito, que en plena campaña le rogaria al tal Ichigo que se abstuviera en este foro .

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 14/05/2011, 06:29

Molt bo l'article Ichigo, ebhorabona.

Salut

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb