URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Alternativa | 11 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Al debat del Club es va demanar pels possibles pactes dels diferents partits, la majoria dels partits van optar per la resposta més senzilla: és massa prest,  ja veurem... Nosaltres vam dir que podíem negociar amb el que acceptés un document de mínims que hem redactat a l’Assemblea. Segurament a aquest tema com a altres és més fàcil tirar pilotes fora, però no és el nostre estil i, d’una manera o una altra, ens agrada la transparència i la sinceritat, cosa poc comú a la política.

 Moltes de coses han passat en aquests quatre anys, hem vist de tot, però sobretot un govern teòricament de centre esquerres que emparava, tapava i donava suport a al·legalitats i irregularitats que han perjudicat greument al municipi. Al mateix temps hem conegut en profunditat la situació lamentable de l’Ajuntament. Anys i anys de deixadesa i de males pràctiques l’han portat  a una situació molt complicada.

Si parlam d’ideologia és clar que podríem arribar a un pacte de govern d’una manera més o manco senzilla amb els altres partits d’esquerra, el PSM  i amb Esquerra. De la resta de partits, per unes o altres coses, tenim més o manco dubtes, d’uns per la gestió que han fet els darrers anys, d’altres perquè només coneixem paraules i no fets, d’altres per ideologia... No volem entrar en detalls, perquè tenim una cosa molt clara: si no ens unim tots (partits, associacions i ciutadans) per canviar les coses, la situació present i el futur del municipi és molt negra. I no es tracta de ser apocalíptic sinó de fets, resumint els principals:

- Econòmicament: Una política econòmica desastrosa, on han primat interessos particulars sobre els comuns, sense pressuposts i tudant els doblers públics de manera incontrolada han portat a l’Ajuntament a una situació límit. Només a curt termini, l'Ajuntament ha de pagar més de 10 milions d'euros a proveïdors, associacions... Podem afegir un extrajudicial de més d'1 milió d'euros, el deute amb els bancs (de 6.936.445,71 euros), etc.  A més, el 2009  s’ha tancat amb unes pèrdues de 636.626,20 euros. Encara no tenim ni els comptes del 2010 ni el pressupost del 2011 i és clar  que el superàvit de més d'1 milió d'euros de l'Empresa Municipal de Servei no pot compensar  aquest desastre. I el panorama futur no pinta millor: expropiacions del PGOU que no s’han executat (fa poc s’ha hagut de fer una de forma forçosa de 600.000 euros) i és més que probable que després de les eleccions hi ha hagi una retallada per part de l’Estat a comunitats i ajuntaments. Aquesta manera de gestionar és insostenible i en uns moments de crisi, a més a més, està perjudicant greument als ciutadans, empreses i associacions del municipi.

- Temes pendents: Tenim l’adaptació del PGOU al PT, Festival de Pollença a l’aire, el centre de dia de Pollença, la Residència,  l’auditori o sala multifuncional, el dèficit de la piscina coberta del Port de Pollença, camins públics tancats, catàleg patrimoni, eliminació de barreres arquitectòniques, l’ordenança de l’ocupació de via pública, el subministrament d’aigua de la Cala, Can Llobera, refugi d’animals, la regularització de serveis actualment en situació al·legal (jardineria, enllumenat, grua...), places ocupades de forma irregular a l’Ajuntament al que podem unir tot el que s‘ha de fer al dia a dia per recuperar el municipi: asfaltat de carrers, parcs infantils, embelliment, manteniment...

Miracles no pot fer ningú i això vol dir que la legislatura del 2011-2015 hauria de ser fonamentalment una legislatura de moltíssima feina, units amb ciutadans i associacions, des de la transparència i la participació. Només d’aquesta manera, i no sense dificultats, podrem canviar dinàmiques molt negatives que han degradat Pollença.

   

 Per tot això a l’assemblea d’Alternativa per Pollença hem fet un gran esforç per redactar un document de posicionament sobre els pactes post-electorals que pugui ser signat per qualsevol partit que vulgui realment canviar la deixadesa i males pràctiques de l’Ajuntament sense renunciar als nostres valors. Aquests són els cinc fonaments mínims que demanam per pactar, la resta del pacte dependrà de la nostra força a l’Ajuntament i de la voluntat de la resta de partits.

POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS . CINC PUNTS.

El fonament de qualsevol pacte ha de ser que l'equip de govern sigui realment un autèntic equip, amb reunions continuades i amb col·laboració i implicació entre les diferents regidories.

 

1.- Transparència absoluta en tot el relacionat amb la gestió dels diners públics.

- Publicar els béns patrimonials i d’ingressos dels càrrecs públics.

- Realitzar una auditoria.

- Donar la màxima difusió possible, mitjançant la pàgina WEB dels acords del plenari i comissió de govern ( respectant la “Llei de protecció de dades”).

2.- Austeritat. S’han de sanejar les arques municipals.

- Reduir el temps de pagament als proveïdors, empreses i diferents associacions del municipi ha de ser una prioritat.

- Reduir a tres les dedicacions exclusives dels regidors. Aquestes dedicacions han de seguir criteris racionals no partidistes. Els regidors som els primers que hem de donar exemple.

- Realització d’un pla econòmic-financer o d’austeritat per arribar a l’equilibri pressupostari en un termini màxim de tres anys. A la situació de crisi actual les retallades no han d'afectar a l’àrea de serveis socials.

- Compromís de tots els regidors de no excedir-se del pressupost designat a cada àrea que li correspongui.

3.- Serietat. S’han de complir les lleis, les ordenances i els acords aprovats per l’Ajuntament.

- Compliment de la Llei de Contractació Pública i realització de les contractacions amb els criteris de publicitat, lliure concurrència i transparència, assegurant el millor rendiment i qualitat dels béns i serveis adquirits.

- Finalitzar totes les feines incompletes d’aquesta legislatura: adaptació del PGOU al PT, pla de mobilitat, ordenança d’ocupació de la via pública, catàleg de patrimoni... 

- Treure a concurs públic totes les places que han estat ocupades de forma irregular, inclosos els falsos autònoms.

4.- Participació. S'ha de fer partícip a tots els partits, associacions i ciutadans de les decisions de les àrees de govern.

- Reiniciar el procés de l’Agenda local 21.

- Reformar el reglament de participació ciutadana, facilitant consultes populars i obrir els plens a la participació dels ciutadans, a més de crear consells municipals a totes les àrees.

5.- Eficàcia.

- Reorganitzar la brigada d’obres per fer-la més àgil i sostenible (el manteniment bàsic dels espais públics i dels serveis en el municipi és prioritari).

- Potenciar l’Empresa Municipal assumint altres serveis bàsics de forma eficient i no privatitzar serveis municipals.

- Recuperar el patrimoni cultural i natural del municipi. El català ha de ser la llengua vehicular a l’Ajuntament i s’ha de potenciar el seu ús.

- Potenciar el Sistema Integral de Qualitat Turística. Es tracta de realitzar accions integrals que harmonitzen els nivells de qualitat de tots els serveis i productes turístics, dels petits comerços als hotels.

- La sostenibilitat i les polítiques en pro del medi ambient han de ser eixos transversals de l'acció de govern.

PANCARTA FETA PER PERE JOSEP COLL


 

Dijous dia 12 a les 17h. entrevista als nostres candidats a Ràdio Pollença.

Comentaris

Paco

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Paco | 13/05/2011, 21:47

Ante el gran numero de listas que se presentan, es dificil aventurar resultados. En todo caso, sin duda el buen trabajo que habeis hecho durante estos años os sera recompensado. Yo, como muchos, estoy muy interesado en lo que pase a partir del 23 de mayo. Entiendo que no habria muchos problemas para que pactaseis con el PSM y con ERC. Pero dificilmente bastaria para obtener la mayoria. El PP, el PSOE y UMP son los de siempre. A los de CIU i lliga ya les conocemos. Y de los del PSIP aun nos acordamos. Asi que ...

Crisis?

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Crisis? | 11/05/2011, 22:09

No pone nada de hacer cenas, paellas y similares.... Necesitareís una mayoría absoluta para cambiar este pueblo.

Ichigo

Notícia des de Japó

Ichigo | 11/05/2011, 19:10

El president de Japó renuncia el seu sou fins que la catastrofe nuclear de Fukushima es controli. Naoto Kan, així com s'anomena, ho va tenir clar.
www.adn.es/lavida/20110510/NWS-0524-Japon-Kan-controle-renuncia-nuclear.html
En la meva opinió, el sr Kan és avui un exemple fet persona. Que la resta dels polítics del mon sencer i d'Espanya, especialment, deixi els seus sous fins que no se solucioni tots els problemes de la societat global.

jrv

Soriano

jrv | 11/05/2011, 14:24

( Curiosament aquest llinatge hem recorda un inspector de treball i turisme, franquista, o del temps de Franco, treballador i íntegre..per tot hi ha de tot)
Dins el partits polítics hi ha gent que ha fet de la xapussa partidista el seu "modus vivendi", son els que al mateix temps que dessacrediten la democràcia, actuen de parassits...però no tota la culpa és seva, els votants en tenen bona part de culpa. Com deien antigüament els pagessos, val mes matar el cà, que donar-li mals vicis.

Joana Soriano

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Joana Soriano | 11/05/2011, 12:46

jvr, aquests vicis adquirits que parles, els he tenen alguns que realments han pogut testar el poder d'organitzar festes i altres que cobrant més de 3000€ mensual es dediquen a pasatjar i fer gestions personals tot el dia. I quan algú vol sebre de la seva realitat devaluen el seu sou mentint a consciència...

jrv

Alternativa, PSIP, etc.

jrv | 11/05/2011, 12:07

Crec que el missatge d'Alternativa és molt constructiu, malgrat senzill: fer un exercici de sentit comú i unir esforços per treure l'ajuntament del pou econòmic i de mala gestió on està ficat. I per això cal arreconar individualismes, i unir esforços, esquerra , dreta, centre, municipalistes, regionalistes, estatalistes, etc.
No servei el fals missatge " el Moll probrets", "Rajoy-Bauzà els nous Messies", " CxI no som el que pareixem", etc.. Cal fer feina, honrada, inteligent, sense enganys, 3 dedicacions exclussives com a màxim, acabar, és el mes difícil, amb vicis adquirits...

Garci

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Garci | 11/05/2011, 12:04

Acab de mirar el programa electoral del PSIP i a mi em pareix un poc curt i massa generalista. El nostre programa té gairebé 60 pàgines. Així i tot, crec que la majoria de programes son molt bonics. Ara només hem d'esperar a veure com el gestionen i l'apliquen, en cas que treguin representació i entrin al govern.

Joana Soriano

PSIP

Joana Soriano | 11/05/2011, 11:24

Acab de llegir el "programa electoral de PSIP" hi he de dir que és molt magre, però magre, magre... Deixa més que patent la capacitat intelectual i política dels seus dirigents.
I el que fa més gràcia de tot, que hagin de utilitzar el blog d'un altre partit politic, en aquest cas el d'Alternativa per fer públic el seu programa. Realment patètic!
Qui realment dur un programa clar, valent i creible es Alternativa. La feina feta a l'aposició els avala.
Molt bona feina gent d'Alternativa!!!
Molta sort!!

Joan M.

PSIP

Joan M. | 11/05/2011, 11:08

Programa del PSIP a:
(h)ttp://www.psip.es/programa-electoral.html

Garci

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Garci | 11/05/2011, 10:11

Bones Tòfol.

No crec que el PSOE hagi canviat ni s'hagi renovat. Sobre tot quan na Maria del Mar va dir que volía ser continuista i continuar la bona gestió duta a terme.

Del PSIP puc opinar ben poc perquè no he vist cap programa electoral ni he viscut cap acció de govern o d'oposició seva.

Per altre banda. M'agradaria que tots els partits acceptin aquests punts mínims. Així per la nostra part no hi hauria d'haver problemes. El que hauries de demanar és molt senzill: son ells capaços de pactar amb nosaltres?

De totes maneres, els pactes s'han de veure un cop haver passat les eleccions i depenguent de qui entra a l'ajuntament i amb quines forces.

Joan M.

Experiencia !

Joan M. | 11/05/2011, 10:06

Molt be !! Aquesta declaració d'intencions demostra l'experiencia política i la maduresa. Jo he llegit entre linees la greu situació de l'Ajuntament i que surti qui surti tendrà un bon marron. Crec que les reflexions que heu de presentat les haurien d'assumir totes les forces que es consideren progressistes. Esta molt bé parlar tan clar abans d'anar a votar, la majoria de votants desconeixen aquesta situació.

Tòfol M.

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Tòfol M. | 11/05/2011, 09:55

Bones garci.

Jo crec que sí!! Els socialistes han cambiat, no trobes?

Tòfol M.

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Tòfol M. | 11/05/2011, 09:55

Bones garci.

Jo crec que sí!! Els socialistes han cambiat, no trobes?

Garci

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Garci | 11/05/2011, 07:32

Benvolgut Tòfol. Crec que hauries de llegir amb deteniment l'article. Crec que queda ben clar. Ens asseurem a parlar amb qualsevol partit que accepti aquests punts com un mínim. Llegeix-los i opina tu mateix si el PSIP o el PSOE seran capaços d'acceptar-los i complir-los. Salut.

Tòfol M.

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Tòfol M. | 11/05/2011, 07:27

Pactareu amb el PSOE-PSIP??

Pepe

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Pepe | 11/05/2011, 07:20

Gràcies Pau, al tema de publicar els bens dels candidats encara no ens han seguit, i alguns partits és clar que tampoc l'han fet al tema de l'austeritat... Esperam que no tardin en adonar-se quatre anys com al tema de l'auditori.

Pau

Re: POSICIONAMENT D'ALTERNATIVA SOBRE ELS PACTES POST-ELECTORALS

Pau | 11/05/2011, 07:07

Muy bien Alternativa como siempre marcando el camino a seguir

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb