URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

LA DIFÍCIL TASCA DE RESUMIR QUATRE ANYS D’INTENSA FEINA

Alternativa | 20 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Les Eleccions Locals al bloc Urxella.

.

Segueix en directe, minut a minut, els resultats electorals.

.

Diumenge 22, a partir de les 20h., el bloc Urxella s'anirà actualitzant amb els resultats electorals de tots els partits i amb el nombre de regidors provisional de cada moment.

.

No us ho perdeu. Eleccions en directe. 


 Durant tota la legislatura hem mantingut una intensa activitat a internet, amb una finestra per l’intercanvi d’informació, aportacions i crítiques amb els ciutadans. Més de 2.000 articles i 20.000 comentaris han convertit el nostre blog Urxella en un dels més visitats de Mallorca i en un referent al municipi. A més, comptam amb més de dos mil dos-cents amics al nostre perfil de facebook i una llista de correu amb més de 400 persones. Tot això ha estat possible perquè creim de bons i de veres en la participació i transparència, eines imprescindibles per a una bona gestió pública, eines que volem utilitzar des del govern per tenir-vos informats del que fem i deixam de fer, per rebre les vostres queixes i suggeriments. Perquè el nostre govern estarà al servei dels ciutadans, gestionant els espais i doblers de tots amb honradesa, coherència i feina.  

A aquesta legislatura, a més de fer feina política, hem hagut de posar denúncies davant de Fiscalia sobre les irregularitats que vam detectar al Festival (denúncies que es troben dins el sumari de l’Operació Voltor) i sobre les facturacions il·legals que hem detectat a diversos serveis públics. Al llarg de la legislatura també hem anat denunciant públicament i demanant solucions a l’equip de govern de totes les irregularitats que hem descobert: contractes inexistents o caducats, irregularitats al pla de mobilitat i a les  contractacions de personal, desaparició de tractor... A més a més, hem posat un contenciós juntament amb el GOB a les llicències de Cala Molins, que han suposat un atemptat contra el patrimoni i el paisatge de la Cala.

 

Hem presentat 94 mocions -un mínim de dues per ple- i pràcticament mil precs i preguntes.  Moltes mocions van ser rebutjades per l’equip de govern, d’altres han estat aprovades però no executades i només a unes poques s’ha fet feina. La majoria de les mocions les hem presentat de manera individual però unes altres les hem presentat de manera conjunta amb altres grups, des de l’equip de govern a grups sense representació al ple. Igualment hem presentat mocions a petició d’associacions o ciutadans. I hem tengut i tenim moltes idees per executar a l’Ajuntament i canviar i recuperar el municipi.

 

És impossible resumir la feina de quatre anys. Al nostre blog l’heu pogut llegir i seguir durant tota la legislatura. En destacarem un grapat de les mocions que hem presentat.

 

ECONOMIA

 

Des del punt de vista econòmic el primer que vam demanar és una auditoria. La nostra moció va ser rebutjada però el temps ens ha demostrat que era més que necessària. La gestió dels doblers públics a l’Ajuntament és molt irregular i cal transparència i rigor. Vam presentar 330 al·legacions, que van ser rebutjades, contra la forta pujada de les taxes de fems que es va realitzar al 2008. Hem presentat mocions a favor del petit comerç intentant evitar que el polígon industrial es continuï convertint en un polígon de grans comerços. Vam aconseguir l’aprovació d’una ordenança de mercats. Es van rebutjar les nostres mocions demanant la modificació fiscal al tipus mínim del gravamen de l'IBI per l'any 2009, a un moment de crisi i amb la pujada d’impostos que van patir els ciutadans de Pollença al 2008. Pensam que cal una acció conjunta, per damunt d'ideologies, per afrontar i superar la crisi, per això vam presentar una moció demanant mesures davant la crisi econòmica: la congelació o reducció de les despeses corrents  i la realització d'un pla d'austeritat... Es va aprovar per unanimitat però mai es va fer res. Es va aprovar també per unanimitat la nostra moció demanant deixar de pagar el cànon digital, essent el primer municipi de l’Estat en fer-ho, però l’equip de govern no ha fet res.

 

INFORMACIÓ, TRANSPARÈNCIA I  PARTICIPACIÓ

 

Hem presentat nombroses mocions relacionades amb la informació i la transparència. Es va rebutjar la nostra petició de la regularització de la contractació d'empreses per part de l'Ajuntament: un desgavell. Es va rebutjar la nostra petició de realitzar un catàleg de llocs de treball, una eina molt útil per millorar la correcta gestió dels recursos humans de l’Ajuntament.  Respecte a la corrupció, no es va aprovar la nostra moció demanant que l’Ajuntament es personés com a acusació particular en el procediment del denominat Cas Voltor. Sí que es va aprovar la nostra moció de realització d’un codi ètic per a la prevenció de pràctiques irregulars… però l’equip de govern no ha fet res. També vam demanar la publicació dels béns dels regidors a la pàgina web municipal... però no van voler que fos obligatori.

 

Al tema de la participació hem presentat mocions demanant pressuposts participatius perquè la gent pugui decidir on s’inverteixen els seus impostos, fer un nou reglament de participació ciutadana, contestar els ciutadans, regularitzar el funcionament de la Comissió de Festes, la realització d’una consulta popular sobre l’auditori d’en Moneo, sobre els usos d’espais públics, sobre la selecció dels projectes del Nou Plan E, sobre el dret a decidir....

 

DEFENSA DELS ESPAIS PÚBLICS

Hem fet desenes de precs i preguntes sobre els nostres espais públics: carrers, jardins, places, parcs infantils... Tots aquests espais que haurien de fer més agradable la nostra vida diària i que actualment es troben molt degradats. Per a nosaltres són una prioritat, igual que impulsar la recuperació i obertura dels camins públics del municipi, un bé comú amb un gran potencial turístic al qual s’ha fet molt poca feina.

 

Hem col·laborat activament amb la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts, presentat mocions demanant la recuperació i obertura de camins públics, de Coll d’en Patró a Ternelles, passant per la Carretera Vella de Lluc,  i diverses mocions respecte a l’obertura del camí públic de Ternelles. 

 

Es va aprovar la nostra moció demanant un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques, però després s’ha avançat poc. Resta molta de feina que ens comprometem a fer. També vam ser l’únic grup que va rebutjar des d’un principi la barroera prova de “trànsit limitat” que es va fer a la primera línia del Port (malgrat que la resta de grups parlaven de peatonització, el cert és que  els autobusos hi podien circular). Vam  presentar una moció per realitzar un pla de mobilitat. Per desgràcia aquest pla de mobilitat va ser utilitzat una vegada més per fer parts i quarts i contractar l’empresa d’un familiar (nebot de la regidora del Port) sense experiència a aquestes feines. També va ser el nostre grup el que va descobrir i denunciar aquests fets, aconseguint que no es pagués una feina mal feta. El nostre compromís és fer un concurs públic, amb publicitat i fer aquest pla de mobilitat de manera participativa i transparent. Per altra part l’equip de govern va rebutjar la nostra moció demanant suprimir la zona blava al Port. Dos anys després es va fer. També hem presentat una moció proposant un pla de millora dels aparcaments del municipi, però sobre tot del Port.

 

IDEOLÒGIQUES

 

Hem presentat mocions de caràcter més simbòlic que s’han aprovat per unanimitat. Ens sentim orgullosos d’haver aconseguit la retirada del monòlit dedicat a la Legió Còndor. Era infàmia tenir un monument públic a major glòria dels nazis que van bombardejar poblacions civils durant la Guerra Civil. La darrera moció que vam presentar i es va aprovar per unanimitat va ser la celebració d’actes de benvinguda a la ciutadania. Algunes mocions nostres s’han aprovat però no s’han dut a terme, com posar el nom de Margalida Comas Camps a un carrer i declarar Clara Hammerl filla adoptiva. Unes altres, com la separació de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós, no varen ser aprovades.

 

CULTURALS

 

Des del punt de vista cultural es van aprovar les nostres mocions demanant la realització d’un recorregut arqueològic (que no s’ha executat), de rebuig a pagar pels llibres prestats a la biblioteca, la moció demanant fer estudis previs abans de decidir res a l’auditori (no executada) i la relativa a l’expropiació de l’antiga fàbrica de Can Morató. Es van rebutjar les nostres mocions demanant la declaració BIC del sistema hidràulic de Ternelles (hem fet la petició directament a la direcció de Patrimoni), la recuperació del sentit original de la casa i quiosc del Calvari i una moció que volia instar la Comissió Insular d'Urbanisme i Patrimoni  a acordar els convenis d’usos amb els propietaris dels BIC en aquest moment inaccessibles (Ternelles i Fortalesa) i  que aprovés un règim de visites d’acord amb la normativa vigent.

 

SERVEIS SOCIALS

 

Des del punt de vista dels serveis socials es va rebutjar la nostra moció demanat el trasllat dels serveis socials, des de Can Candalí, un espai saturat, a les dependències del carrer Sant Jordi. L’excusa era que es traslladaria al centre de dia que obriria en breu (era febrer del 2007). Un mes després ens van fer cas i va començar el trasllat i quatre anys després el centre de dia segueix tancat. Per altre banda, l’equip de govern va rebutjar la nostra moció demanant la Creació del Consell Municipal Social. I, relacionat amb el tema de la justícia social, l’equip de govern també va rebutjar la nostra moció demanant un sou mínim pels treballadors a les empreses contractades (14.000 euros bruts anuals pels treballadors).

 

MEDI AMBIENT

 

Pollença gaudeix d’una gran diversitat d’ecosistemes: muntanya, costa, zones humides i mar. Aquest ecosistema i paisatge són un privilegi que converteixen Pollença en un lloc singular i atractiu.  Hem presentat mocions en  defensa dels animals, de la zona humida de la Gola, per declarar Pollença Lliure de transgènics,  activar el pla d’acció de l’Agenda Local 21,  realitzar un estudi de la contaminació del Torrent de Sant Jordi, compartir cotxe, eliminar la fumigació amb herbicides i prendre mesures contra la plaga del becut vermell.

94 mocions. 33 aprovades. 

Obertura diligències prèvies situació del Camí públic del Coll d'en Patró. Separació de les actuacions pròpies de la gestió municipal de qualsevol manifestació de caire religiós. Realització d’un pla  bàsic d’ accessibilitat. Contra la liberalització del comerç de serveis. Creació d'una comissió mixta per a la recuperació de la Base Militar del Port de Pollença. Delimitació nucli horari comercial. Realització d’una auditoria externa. Creació d'un  Consell Municipal de Cooperació Internacional pel Desenvolupament. Millora taulers d'anunci municipals. Realització d'una ordenança municipal reguladora dels mercats municipals. Realització de pressuposts participatius. Trasllat de les dependències de l' Area de Serveis Socials de l' Ajuntament. Aprovar el catàleg de camins en el termini de quatre mesos. Trasllat de documentació i informes defensant desclassificació de  solars de La Font, Formentor i el Vilar. Redacció d'un projecte bàsic per a la creació d'un recorregut arqueològic. Rebuig al pagament a la taxa de préstec a la  biblioteca. A favor de la III República. Contra la construcció d'un camp de golf a 1'área de Son Bosc (Muro) . Realització de millores de la zona humida de la Gola. Retirada de la zona blava al Port de Pollença. Facilitar l'accés al camí de Ternelles, al Castell i a la Cala Castell. Retirada del monòlit de la Legió Cóndor. Incloure un sou mínim de 14.000 euros bruts anuals pels treballadors d'empreses contractades per l'Ajuntament de Pollenca.  Inclusió d'enllaços a la pagina web municipal. Adopció de mesures davant la crisi. Declaració de Pollença municipi amic dels animals i evitar el maltractament animal. Demanant la dimissió de Miquel Ferrá Jaume, Director General de Biodiversitat (tancament de Ternelles). Demanant l’obertura del camí públic de Ternelles. Modificació fiscal al tipus mínim de gravamen de l 'lBI per l'any 2009. Demanant la fi de la prova pilot de peatonització de la primera línia del Port i realització d'un pla de mobilitat. Allargament de la línia ferroviària en el tram Sa Pobla- Alcúdia. Recuperació del servei de neteja viaria del Port de Pollença per part d'EMSER. En suport de la feina de les entitats cíviques Drets humans  i Justícia i Pau de Mallorca. A favor de l'ús terapèutic del cànnabis. Solució dels problemes de la prova pilot pilot per a peatonitzar la primera línia que es faci un nou informe i es senyalitzi  adequadament.  Publicacio a la pagina web de l'Ajuntament de la declaració de béns patrimonials i activitats dels càrrecs electes.  Distincions a les Sres. Margarita Comas Camps (nom carrer) i Clara Hammerl (filla adoptiva). Despenalització de les injúries a la Corona. Petició  al Consell de la desclassificació de Formentor. Solidaritat poble palestí de Gaza. Creació d’un Banc de Temps. Adhesió a l'Agència Protecció Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca Refugi vedat caça cabra mallorquina Formentor. Mesures davant la crisi econòmica; austeritat, racionalitzar la despesa i crear un Fons social de contingència. Millora Participació Ciutadana; pàgina web, fer un nou reglament, respostes als ciutadans... Manteniment del Camí Vell de Lluc obert Contractació servei neteja Port de Pollença Consulta popular sobre futur auditori o sala multifuncional. Declaració Pollença lliure de transgènics. Demanant un informe jurídic sobre el camí públic de Ternelles. Demanant l’obertura dels Bens d'Interés Cultural de Pollença (castell del rei i Fortalssa). Realitzar el pla acció de l’agenda local 21  Regularització la contractació d'empreses externes per part de l'Ajuntament. Creació Consell Municipal Social. Realització d’un Catàleg de llocs treball. Realitzar un procés participatiu per decidir els usos dels  espais públics municipals. Realitzar un estudi contaminació torrent de Sant Jordi. Camí públic de Ternelles. Creació d'una comissió de seguiment de propostes de despeses superiors a 1.000 euros Retirada pla carreteres. A favor obertura camí públic de Ternelles.  Obrir un expedient de delimitació del camí de Ternelles.  Realitzar informes jurídics per obrir el camí públic de Ternelles. Obrir a la participació social la decisió d'elecció dels projectes del nou Fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (Nou Plan E). Mesures de solidaritat i austeritat. Reconèixer la tasca de l'entitat Projecte Home a les Balears. Exempció pagament canon digital. Compartir cotxe. Rebuig consell ministres de defensa. Condonació del deute extern de Haití. Retirada tropes d'Afganistan Auditoria interna Festival de Música. Pacte anticorrupció. Fer estudis previs a l'auditori. Mesures operació voltor. Contra fumigació amb  herbicides Modificació ordenança obres centre històric. Contra mesures anti crisis govern central Reducció contaminació lumínica. Pel dret a decidir. Resolució contracte pla de mobilitat. Rebuig reforma laboral. Rescissió del contracte del pla de mobilitat. Realització d'un pla de millora d'aparcaments. Declaració  BIC del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hidries i "grifons"). A favor d'un impost a les transaccions financeres. Dia Internacional contra la violència de gènere. Suport a la candidatura de la Serra de Tramuntana com a patrimoni mundial de la UNESCO. Declaració institucional sobre violacions dels drets humans al Sàhara Occidental. Rescissió del contracte de l'actual arrendatari casa i quiosc del Calvari. Petició d'expropiació de l'antiga fàbrica de Can Morató. Aturar la plaga de becut vermell. Celebració de cerimònies civils d’imposició de noms/actes de benvinguda. Suport a la  feina Radio i Televisió de Mallorca i un pronunciament a favor del no tancament la mateixa. 

En vermell les mocions aprovades.

.

 

Comentaris

Bob Esponja

DEBAT DEL MOLL

Bob Esponja | 20/05/2011, 21:04

Na Maria del Mar Sastre a demostrat una vegada més que no està preparada per posar-se al capdavant del partit socialista. A tornat a mentir, sap perfectament la decisió que s'ha pres a la comissió de govern. A més, quan l'estrenyen un poc demostra la seva vertadera cara.
En Jaume Joan és un incendiari. Pegant foc no s'arregla l'ajuntament. Gens cuidador amb les formes i altaveu d'ex regidors reprimits, així no es va enlloc.
En Joan Mateu no s'entera ni del sant ni de la festa. Aquest al.lot està completament fora de lloc i de joc. Li agradi o no li agradi el seu partit no deixa d'esser UM.
D'aquest de Manacor poques coses podim dir a favor seu. Aquest 4 anys no li hem vist el pel per Pollença. S'abandera de coses que han estat aprobades amb els vots de molta gent no tan sols de gent que voldria que Pollença formas part de Catalunya. L'únic que hem pogut veure d'aquest tipo és com s'han gastat un munt de doblers en publicitat al PIP, o son aquests que li tornen algun favor? Gent de paraula. Dime de que presumes y te diré de que careces!
Na Malena pareix que no ha romput un plat mai. La política ha estat, és i serà la seva professió. El fet d'anar-se'n amb en Font no diu res bo d'ella.
Es veu que la crisis també ha arribat al sector de les fotocopies i alguns aposten per la política, tancant els ulls a la "feina" feta pels seus antecesors contal d'ésser cosa.
Els altres bastant correctes i conscients de la realitat i les formes per sortir-ne d'aquesta.
Per damunt de tot això qui ha quedat ben retratat és en Joan Cerdà Rull, el pitjor batle que ha tingut Pollença en la seva historia. Un personatge que ens a duit a la ruina més significativa que ha tingut aquest poble. Fins i tot a fet bo a n'en Toni Ferragut, aquell que davers 1990 va deixar l'Ajuntament pelat pelat.

Alternativa per Pollença

Re: LA DIFÍCIL TASCA DE RESUMIR QUATRE ANYS D’INTENSA FEINA

Alternativa per Pollença | 20/05/2011, 15:24

En aquests moments podeu sentir el debat electoral en directe a Ràdio Pollença:

www.radiopollensa.com/

Alternativa per Pollença

Re: LA DIFÍCIL TASCA DE RESUMIR QUATRE ANYS D’INTENSA FEINA

Alternativa per Pollença | 20/05/2011, 07:23

A contrainfomallorca entre altres coses interessants teniu informació de l'acampada a la Plaça Espanya de Palma
h
ttp://contrainfomallorca.wordpress.com/2011/05/19/ultima-hora-acampada-a-la-placa-espanya-per-una-democracia-real/#comments

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb