URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXXVII) Castell de Sant Carles.

Alternativa | 15 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

La badia de Palma sempre ha estat molt important en el tràfic marítim de mercaderies,  per tant,  també s’interessaren els pirates i corsaris. Per això s’anaren construint diferents torres, fortaleses i altres defenses  costaneres.

A l’any 1600 se preparà el projecte d’un castell defensiu just damunt Portopí, on ja hi havia una torre de defensa. Al 1610 Felip III donà l’ordre per a que s’iniciàs la construcció i al 1612 s’havia acabat, l’antiga torre havia quedat integrada en la nova construcció. En un principi s’anomenà Castell de Portopí però més tard passà a dir-se Castell de Sant Carles, en honor al virrei Carles Coloma qui va ser el primer impulsor de la seva construcció.

 Evidentment en un primer moment es tractava d’un recinte molt més petit del que va arribar a ser. Disposava de sis canons però aviat se va haver d’ampliar, cosa que ordenà Felip IV al 1662 a l’enginyer militar Vicens Mut . Posteriorment es dugueren a terme altres reformes i al 1769 comptava amb una important potència de foc amb canons de diferents calibres, l’aquarterament albergava tres-cents efectius.

Gran part de la fortalesa està en molt bon estat però amb la construcció del dic de l’oest i la carretera d’accés se destruïren alguns elements exteriors i part del fossat.

Ja fa molt de temps que el Castell de Sant Carles deixà de tenir importància defensiva, en algunes ocasions va ser usat com a presó però de tot això i els usos actuals en parlam en una propera ocasió.

                                                                                                 A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Procedeix de la xarxa.

 

 

 

Comentaris

Joana Soriano

La asociación vecinal se atribuye la creación de las playas del Moll

Joana Soriano | 15/05/2011, 11:43

Acab de llegir la noticia al Diario de Mallorca i m'ha sorprés molt que alguns s'atribuexin la creació de la platja del Moll. A més, m'indigne que ens tratin com estupits. A la platja del Moll no hi va anar cap camión carregat d'arena com diu la noticia. La plaja es va fer amb arena treta de la mar, crec recordar de la zona de la Costera i duita amb un baixell i grans tubos que la depositaven a la vorera, fent el que avui coneixem com a platja. Aquesta és la realitat, no un altre. Tal volta algú necessiti refrescar-se la memòria i si aquesta la té bé que no vulgui tractar al poble com a pardals...
Respecta a l'ocupació de la platja per fer una activitat econòmica, hi ha unes normes, una llei i s'ha de complir es digui voste AAVV del Port de Pollença o Pepito de los Palotes. En sap greu, les regles del joc son les que son... Si les regles de joc no se cumpleixen algú té tot el dret del món a denunciar que aquestes regles no es compleixen.
Pollença necesita un canvi de model de gent que fa les coses a les fosques. Pollença necessita un canvi ja!!! Un canvi amb gent valenta, decidida i transparent perquè si seguim amb el model que a encapçalat en Rull ens anam tots a fons. Tot aquest merder es deu a no haber fet correctament les coses quan tocaba, gelosies, males maneres de fer les coses, falta de motivació, falta de dedicació... (podriem seguri) Cap un nou impuls i una nova gent i que aquesta vagi amb la veritat pel davant.
Vist tot el mercat politicoelectoral d'aquest poble només veig aquests valors a Alternativa i a Pepe Garcia al cap davant, així que el meu vot és per vosaltres companys.
Enhorabona per la feina i la constància durant aquest quatre anys.

Joan M.

Fa pudor !!

Joan M. | 15/05/2011, 11:33

Crec que si aquests que diuen representar molts veïnats du Moll van pels jutjats en sortiran escaldats !!! Aquestes amenaces són les tipiques dels que estan emmerdats fins alt, tècniques anti-democràtiques, el que hauríen de fer és rebatre amb proves i arguments el que es diu de les seves relacions amb l'Ajuntament. U moll necessita moltes coses, però la primera que canviin aquests directius i donin altres aires a l'associació (tenc familiars que hi estan i vos puc assegurar que amollen pestes !!). Tot plegat fa pudor !! Ànims Pepe que te sobra la raó.

idoi

Dubtes

idoi | 15/05/2011, 10:07

El president de l'associació de veins és aquell personatge que militava a la vegada al PP i a UM i va destepar-se quan va comprometrer-se a anar de segon amb un dels partits i quan l'altre li va proposar anar de primer va acceptar i va detepar-se tot l'embull?

mollero

Sense anims de lucre

mollero | 15/05/2011, 10:04

Tal volta estaria be que l'asociacio de Veïns anas als jutjats, alomillor aixi es podrien aclarir moltes coses d'aquesta Associacio sense anim de lucre.

Joan Ramon

Associació de Veins

Joan Ramon | 15/05/2011, 09:43

Moltes nirvis veis a CxI, per altra banda, com a soci de l'associació de veins, no veig molt bé que l'actual president segueixi les consignes d'un determinat partit.

Ichigo

Re: Trescant pel món (CXXVII) Castell de Sant Carles.

Ichigo | 15/05/2011, 07:53

Així i tot, m'agradava la associació de veïns abans. Si hi ha una forma de tornar als seus origens, hi haurà una nova esperança per al turisme del municipi. ;-)

Castelao.

Asociacion de vecinos del Port

Castelao. | 15/05/2011, 07:51

Me parece que hay desesperación para enturbiar la voluntat de transparencia de Alternativa.
Però creo que los votantes van a decidir otra cosa.
Bien por Pepe.

jrv

AAVV

jrv | 15/05/2011, 07:36

No vull posar en entredit la gestió de la AAVV, però sembla un apendix de UM, ara CxI.
En quan al personal, estarien mes segurs i amb mes garanties dins la gastió directa municipal, que no amb l'incertessa anual en la gestió de la AAVV.
La sensibilitat social i laboral d'Alternativa està molt per damunt la de la majoria de directius de la AAVV. Basta veura el tracte als seus empleats els que tenen alguna empresa: CERO.

jrv

Memoria

jrv | 15/05/2011, 07:32

Tal volta el que no saben els de la AAVV "sense ànim de lucre", és que les platges ja hi eren abans de la aavv( en minuscula). Qui va començar a posar mes arena fou Manuel Caballer, d'il·lustre memoria, i que no te cap carrer ni monument, però que fou una de les persones mes altruistes i din`+amiques pel bé del Moll, abans que existis la aavv, allà pels 60,s. El Cavall Bernat també ja hi era( no sigui cosa que el s'atribueixin). Alla pels 90,s, un vaixell va omplir d'arena la platja vora la carretera d'Alcudia, part del sobrant va anar a para a la platja entre el Sis Pins i la Base.

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXXVII) Castell de Sant Carles.

Miquel Sánchez | 15/05/2011, 07:29

Es presenta un final de campanya molt divertit

Miquel Sánchez

Re: Trescant pel món (CXXVII) Castell de Sant Carles.

Miquel Sánchez | 15/05/2011, 07:25

Bé, ara ja sabeu el perquè el dia tornava ahir subrealista

Alternativa per Pollença

Re: Trescant pel món (CXXVII) Castell de Sant Carles.

Alternativa per Pollença | 15/05/2011, 07:12

Avui al DdM: Una cosa és l'Associació de veïns i la seva història i una altra el que ha fet i fa el seu actual president l senyor Miquel Cifre. Respecte a la denúncia que diu que interposarà contra el nostre regidor, avui mateix el contestarem.

La asociación vecinal se atribuye la creación de las playas del Moll
El colectivo interpondrá mañana una demanda contra el edil Pepe García por difamación y calumnias

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/05/15/asociacion-vecinal-atribuye-creacion-playas-moll/669975.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb