URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Alternativa | 25 Maig, 2011 06:00

  Un article per reflexionar i debatre del nostre nou regidor Miquel Sánchez.

Fa uns cinc anys va conèixer un personatge bastant peculiar, es presentava a batle, deia que volia canviar les formes de governar Pollença, en aquell moment just el seguia pel bloc d’Urxella, no sabia qui era, fins que la meva parella em va dir qui era la seva parella i que a més havíem estat veïnats porta a porta un curt espai de temps, supòs que us adoneu que aquest personatge tan peculiar és en Pepe García i he de reconèixer que era bastant escèptic en que puges aconseguir els seus objectius, cinc anys desprès ha aconseguit tenir dos regidors amb un partit que just existeix a Pollença.

El moviment 15-M hauria de prendre una ràpida decisió, abans de conèixer en Pepe, la meva idea era la mateixa que la d’aquest moviment, no vull política perquè és bruta i altres afirmacions “fetes” que sentim tots per mitjans de comunicació, però en Pepe em va demostrar que contra això just es pot fer des de dintre, formant una agrupació política amb gent implicada i sortir a lluitar contra els elements.

No canviaren res ballant capoeira, ni fent tallers de dibuix o d’oratòria (aquest m’aniria a mi de perles), si no lluitant contra ells amb les seves armes i gaudint de majories que els ciutadans els haurien de donar per poder legislar llibrement i amb justícia a favor del ciutadans i no com ara que es legisla a favor del poders econòmics.

Sincerament, crec que si d’aquest moviment de 15-M no surt un partit polític de caire estatal que opti a entrar al Parlament i al Senat i a les cambres autonòmiques sense complexos, aquest moviment quedarà com una mostra folklòrica al millors del casos o com un fracàs rotund sobre tot de la joventut d’aquest país anomenat Espanya, que no va voler o no va tenir l’engrescament  necessari per canviar les coses,, i aquestes a un estat democràtic es fan a les cambres legislatives i amb discursos coherents i valentia, perquè els polítics professionals de tots els partits existents, no donaran una passa per fer d’aquest somni del moviment 15-M una realitat.

Miquel Sánchez

 Assemblea a Plaça Islàndia (Palma). Contrainfo Mallorca.

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Alternativa per Pollença | 28/05/2011, 10:04

Estas son las propuestas aprobadas en la asamblea de la protesta de Sol. Difícilmente se oirán en los medios.
Estas son algunas de las medidas que, en cuanto ciudadanos, consideramos esenciales para la regeneración de nuestro sistema político y económico. ¡Opina sobre las mismas y propón las tuyas en el foro!
1. ELIMINACIÓN DE LOS PRIVILEGIOS DE LA CLASE POLÍTICA:
o Control estricto del absentismo de los cargos electos en sus respectivos puestos. Sanciones específicas por dejación de funciones.
o Supresión de los privilegios en el pago de impuestos, los años de cotización y el monto de las pensiones. Equiparación del salario de los representantes electos al salario medio español más las dietas necesarias indispensables para el ejercicio de sus funciones.
o Eliminación de la inmunidad asociada al cargo. Imprescriptibilidad de los delitos de corrupción.
o Publicación obligatoria del patrimonio de todos los cargos públicos.
o Reducción de los cargos de libre designación.
2. CONTRA EL DESEMPLEO:
o Reparto del trabajo fomentando las reducciones de jornada y la conciliación laboral hasta acabar con el desempleo estructural (es decir, hasta que el desempleo descienda por debajo del 5%).
o Jubilación a los 65 y ningún aumento de la edad de jubilación hasta acabar con el desempleo juvenil.
o Bonificaciones para aquellas empresas con menos de un 10% de contratación temporal.
o Seguridad en el empleo: imposibilidad de despidos colectivos o por causas objetivas en las grandes empresas mientras haya beneficios, fiscalización a las grandes empresas para asegurar que no cubren con trabajadores temporales empleos que podrían ser fijos.
o Restablecimiento del subsidio de 426EUR para todos los parados de larga duración.
3. DERECHO A LA VIVIENDA:
o Expropiación por el Estado de las viviendas construidas en stock que no se han vendido para colocarlas en el mercado en régimen de alquiler protegido.
o Ayudas al alquiler para jóvenes y todas aquellas personas de bajos recursos.
o Que se permita la dación en pago de las viviendas para cancelar las hipotecas.
4. SERVICIOS PÚBLICOS DE CALIDAD:
o Supresión de gastos inútiles en las Administraciones Públicas y establecimiento de un control independiente de presupuestos y gastos.
o Contratación de personal sanitario hasta acabar con las listas de espera.
o Contratación de profesorado para garantizar la ratio de alumnos por aula, los grupos de desdoble y los grupos de apoyo.
o Reducción del coste de matrícula en toda la educación universitaria, equiparando el precio de los posgrados al de los grados.
o Financiación pública de la investigación para garantizar su independencia.
o Transporte público barato, de calidad y ecológicamente sostenible: restablecimiento de los trenes que se están sustituyendo por el AVE con los precios originarios, abaratamiento de los abonos de transporte, restricción del tráfico rodado privado en el centro de las ciudades, construcción de carriles bici.
o Recursos sociales locales: aplicación efectiva de la Ley de Dependencia, redes de cuidadores locales municipales, servicios locales de mediación y tutelaje.
5. CONTROL DE LAS ENTIDADES BANCARIAS:
o Prohibición de cualquier tipo de rescate o inyección de capital a entidades bancarias: aquellas entidades en dificultades deben quebrar o ser nacionalizadas para constituir una banca pública bajo control social.
o Elevación de los impuestos a la banca de manera directamente proporcional al gasto social ocasionado por la crisis generada por su mala gestión.
o Devolución a las arcas públicas por parte de los bancos de todo capital público aportado.
o Prohibición de inversión de bancos españoles en paraísos fiscales.
o Regulación de sanciones a los movimientos especulativos y a la mala praxis bancaria.
6. FISCALIDAD:
o Aumento del tipo impositivo a las grandes fortunas y entidades bancarias.
o Eliminación de las SICAV.
o Recuperación del Impuesto sobre el Patrimonio.
o Control real y efectivo del fraude fiscal y de la fuga de capitales a paraísos fiscales.
o Promoción a nivel internacional de la adopción de una tasa a las transacciones internacionales (tasa Tobin).
7. LIBERTADES CIUDADANAS Y DEMOCRACIA PARTICIPATIVA:
o No al control de Internet. Abolición de la Ley Sinde.
o Protección de la libertad de información y del periodismo de investigación.
o Referéndums obligatorios y vinculantes para las cuestiones de gran calado que modifican las condiciones de vida de los ciudadanos.
o Referéndums obligatorios para toda introducción de medidas dictadas desde la Unión Europea.
o Modificación de la Ley Electoral para garantizar un sistema auténticamente representativo y proporcional que no discrimine a ninguna fuerza política ni voluntad social, donde el voto en blanco y el voto nulo también tengan su representación en el legislativo.
o Independencia del Poder Judicial: reforma de la figura del Ministerio Fiscal para garantizar su independencia, no al nombramiento de miembros del Tribunal Constitucional y del Consejo General del Poder Judicial por parte del Poder Ejecutivo.
o Establecimiento de mecanismos efectivos que garanticen la democracia interna en los partidos políticos.
8. REDUCCIÓN DEL GASTO MILITAR
------------------------------
--------------------------
ELIMINAR EL SENADO.
NORUEGA, SUECIA, DINAMARCA, NO TIENEN SENADO, ALEMANIA SOLO 100 SENADORES y EE.UU. UN SENADOR POR CADA ESTADO.
LOS GRANDES TEÓRICOS DEL DERECHO INTERNACIONAL Y CONSTITUCIONAL OPINAN QUE ES UNA CÁMARA INNECESARIA, PRESCINDIBLE Y QUE ESTÁ EN EXTINCIÓN, ¿ENTONCES POR QUÉ TENEMOS QUE MANTENER A 260 SENADORES?
DE ESTA FORMA AHORRAREMOS 3.500 MILLONES DE EUROS CADA AÑO.
ELIMINAR LA PENSIÓN VITALICIA DE TODOS LOS DIPUTADOS, SENADORES Y DEMÁS
"PADRES DE LA PATRIA".
ELIMINAR A TODOS los diplomáticos excepto un embajador y un cónsul en cada país. No es posible que gastemos en esto más que Alemania y el Reino Unido).
Con eso, y con rebajar un 30% las partidas 4, 6 y 7 de los PRESUPUESTOS GENERALES DEL
ESTADO (transferencias a sindicatos, partidos políticos, fundaciones opacas y varios), se ahorrarían más de 45.000 millones de Euros y no haría falta tocar las pensiones ni los sueldos de los funcionarios, como tampoco haría falta recortar 6.000 millones de Euros en inversión pública.
CON LA MITAD DEL DINERO QUE EL ESTADO SE AHORRARÍA CON ESTAS MEDIDAS,
SE ACABARÍA LA CRISIS EN ESPAÑA
Por el cambio de la ley electoral, y por una democracia participativa de verdad, donde nuestra opinión, la de los ciudadanos, sea lo que gobierne, no una papeleta cada cuatro años y que hagan con ella lo que quieran sin dar cuentas ni explicaciones.
Por el cambio de la ley electoral, y por una democracia participativa de verdad ¡Espabilemos de una vez! ¡No sigamos dormidos y aletargados!
SI ESTÁS DE ACUERDO, DIFÚNDELO.

fuaka

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

fuaka | 27/05/2011, 14:09

perdonau per la meva merda de catala escrit..

FUAKA

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

FUAKA | 27/05/2011, 14:08

NO ESTIC GENS D'ACORD.. vale que molts de la plaça van a fer-se la foto.. pero tambe en les llistes d'alternativa no son tots un lumbreras.. hi ha gent de tot caire com a la vida real.. jo no vull participar d'un sistema on amb un 30% de vots tens majoria absoluta per decidir.. on en 4 anys te neguen vot i paraula.. i esta molt clar ke sense el meu vot estic afavorint als grans per la actual llei de votacio.. pero es ke no me dona la gana seguir essent una ovella. m'agradaria ke llegiguesiu aixo a mem ke vos pareix.. en moltes coses tampoc estic d'acord pero amb altres si.. EL PROBLEMA ES EL CAPITAL.. i com ke tots som putes mos vendrem a nu millor postor, si no, temps al temps
www.municipiolibre.org/html/modules.php?name=Articulos&numero=99999&num_sumario=483

jrv

Furbo

jrv | 27/05/2011, 09:53

Hi ha prioritats.

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 27/05/2011, 09:35

Tot el camp
és un clam

Garci

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Garci | 27/05/2011, 09:18

M'ha arribat aquesta informació de la Plaça Catalunya de Barcelona:

Amb l’excusa del partit del Barça, parlen d’una operació de neteja "per motius de seguretat". Els Mossos tenen la plaça completament encerclada amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana. La maquinària repressiva de CiU en marxa…

L’accés a la plaça no es possible en aquests moments. La policia ha encerclat als que hi han passat la nit. No es pot entrar ni sortir.

Sembla que en tot el centre de Barcelona no funcionen els mòbils ni el twitter, deuen haver-ne bloquejat l’accés per dificultar les comunicacions de l’acampada i de qui els vulgui donar suport.

També ha començat el desallotjament de l’acampada de Lleida.

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 27/05/2011, 09:09

A Barcelona estan "a palos" a la Plaça Catalunya, motiu s'ha d'anar tothom per la final de la "Champions" de demà.

Pepe

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Pepe | 26/05/2011, 08:07

Plural, per desgràcia sempre ha hagut corrupció i sempre n'hi haurà però quan més dificultem la seva pràctica millor.
Publicar els bens és un petit pas necessari encara que no suficient.

plural

A Pepe

plural | 25/05/2011, 22:38

No és per polemitzar sobre aquest assumpte però tu pots fer públics tot el teu patrimoni i ingressos declarats o que figuren al registre de la propietat, però també declararies un regalet que t'haguessin fet per fer els ulls grossos a qualsevol assumpte i que tenguessis estorjat dins una capsa de cola-cao o dins una sabates.
Ja se que tu no acceptaries auquest regalet ni deixaries fer conscientment cap xanxullo, però i els altres?.

Pepe

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Pepe | 25/05/2011, 22:05

Plural, respecte a que els poden assumir tots els partits ja es diu a la introducció, però una cosa és que pugui ser assumit i una altra és que realment sigui assumit.

Dius que és neutre ideològicament però després dius que el primer punt "Publicar els béns patrimonials i d'ingressos dels càrrecs públics." és intrascendent i de mal gust. Si opines això tal vegada no és tan neutral. Evidentment no compartim la teva opinió i aquesta publicació que en el meu cas ja hem fet forma part del compliment del pacte anticorrupció promogut per la Plataforma Contra la Corrupció que només hem firmat nosaltres a Pollença (tal vegada per què també és massa neutral i assumible per tots els partits).

Dius que només serveix per xafardejar, però l'increment de patrimoni a més d'un dels casos de corrupció actualment oberts és una prova fiscal.

Pdt definició d'ideologia

Conjunt de conceptes, creences i ideals, d'abast factual i normatiu, per a explicar els fenòmens socials i, així, dirigir i simplificar les opcions sociopolítiques de l'individu i la col·lectivitat.

plural

pactes

plural | 25/05/2011, 21:17

Acab de llegir els famosos 5 punts i opin que no son gens exigents en quant a coses concretes i totalment neutres ideològicament. Crec que el poden assumir tots els partits. El més intrescendent, i fins hi tot de mal gust, es el de l'apartat primer del primer punt. Se que li donau molta importància però això ja esta regulat per la llei i el fer-lo públic només pot servir per a xaferderia de carrer.

Pepe

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Pepe | 25/05/2011, 20:59

Gràcies Turgut, demà publicam un article per parlar del tema però el fonamental és llegir el document.

turgut

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

turgut | 25/05/2011, 20:56

Pepe, no ho pos en dubte, crec que el vostre posicionament ha estat clar i honest, i estic segur que actuareu amb conciencia i responsabilitat.

Joan C

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Joan C | 25/05/2011, 20:48

M'agradaria que la gent opinàs del document en si i si hi ha qualque punt que no mereixi ser pactat amb qualsevol partit.

Pepe

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Pepe | 25/05/2011, 20:36

Turgut per la nostra part parlarem amb tot el que ens demani parlar i sempre amb el nostre document per davant. Res de demagògies, ni cadiritis, ni pactes anti o pro... Pactam coses que consideram imprescindibles per canviar la deixadesa i males pràctiques de l'Ajuntament sense renunciar als nostres valors.

Joan C

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Joan C | 25/05/2011, 20:29

Ens esperen un dies d'aguantar moltes xorrades al bloc.
Si pactam amb el PP ens acusaràn de vendrer-mos a l'eaquerra espanyolista, s'hi ho feim amb la lliga de pactar amb el diable Jaume Font. S'hi ho feim amb convergència i el Psoe de pactar amb els responsables de la situació actual de l'ajuntament. Amb esquerra i el psm no ens basta. Si no pactam ens acusaràn de covards i de no posar per davant els interessos del poble. Però nosaltres estam tranquils perque com diu Pepe som els únics que van deixar clar el nostre posicionament abans de les eleccions. Paciència i a prendre la millor decisió possible

Pepe

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Pepe | 25/05/2011, 20:10

J.C. No passis pena, igual que fa quatre anys vam complir els nostres cinc compromisos ara complirem el nostre document de posicionament sobre els pactes post-electorals.

Pepe

Pep una mica de respecte.

Pepe | 25/05/2011, 20:06

Pep si realment ens has votat m'imagin que has llegit el nostre document sobre els pactes, decidit a la nostra assemblea i publicat abans de les eleccions. Una vegada més som l'únic partit que havia deixat ben clar el que demanavam per pactar. Com pots llegir no diu res de "ocupar cadires" és més demanam la reducció de les dedicacions exclusives.
Per altra part Pep et deman una mica de respecte ens ataques sobre fets ficticis. La realitat és la que he dit i que he estat quatre anys lluitant en una cadira ben incomoda.

h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/100775

jrv

Paco

jrv | 25/05/2011, 19:59

Estic ben d'acord amb en Paco, en el seu comentari d'avui a les 21.29 hrs.
Tal volta hi afegiría que el canvi és dificultat per el bombardeig massiu de la dessinformació, sigui de El Pais, La Razon, ABC, Intereconomia, Canal 7, Antena 3...evidentment , és imprescindible enganyar al poble, pa i circ és plenament vigent, sobretot circ, val a dir futbol, toros, etc.
I tal volta bona part del poble no és redimible, i per mor d'això me tinc a empassolar politics corruptes per un tub, i pagar-lis impostos. >L'esperança està en que el que passi al carrer, influeixi a les urnes, com el 13 M.

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 25/05/2011, 19:44

Gracias Paco, quizás he sido un poco duro en el artículo, lo escribí muy tarde ayer, y quizás no era el mejor momento para escribirlo, algún párrafo podía haberse meditado más, pero en general veo que somos de la opinión que sin entrar en las instituciones poco hay que hacer.

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 25/05/2011, 19:42

vatualmon pep, m'has deixat estorat, m'han passat per damunt a mi i l'assemblea.

Alternativa es seurà a parlar amb tots, perquè té una responsabilitat amb el poble.

turgut

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

turgut | 25/05/2011, 19:41

Tot i que estic segur que alternativa escoltara el que hagi de dir la lliga (i supos que també al PP), faltaria mes, crec que hauria d'haver-hi una proposta realment moooooolt engrescadora per fomentar un pacte que exclogui al PP de la batlia. Només el PSM va cometre la, baix el meu punt de vista, irresponsabilitat, d'exloure el PP dels pactes abans de les eleccions, i d'intentar exlocure'l despres, quan el dia següent ja clucava l'ull a na Malena parlant de pactes progressistes. En un moment que el PP governarà a totes les institucions de les Balears i a gran part dels ajuntaments, no vull pensar que passaria quan tocassim a la porta de'n Bauza a pindolar despres d'haver exclos al PP. I això, ens agradi o no, es així, es el que hi ha. No ho hauria de ser, tal vegada, pero ho es. Si s'exclou al PP ens espera un futur tremendo.
De rerefons tenim una serie de persones que se varen apuntar a la lliga per jugar a politics, persones amb llarga tradicio de families comunistes (no vull que s'ofengui ningu per aquesta expressio, estic parlant de molts anys enrera), i que ara volen netejar la seva conciencia fomentant un pacte amb alternativa. No fa gaire quolcun d'ells deia que el padri bonjesus s'aixecaria de la tomba si veia un net a Montision, no vull pensar que passarà si els veu pactant amb el PP. Molt ferm ha de ser el pacte entre 4 o 5 partits per atrevir-se a fer front al tsunami del PP que trobaran a les institucions.
Que consti que parl a nivell personal, ni amb nom del PP ni d'alternativa ni de ningu, es nomes el que jo crec que passara. De totes formes, de mes extranyes n'hem vistes, i si tenim res a Pollença es l'extranya mania de no fer coincidir els governs locals amb els insulars. Així mos ha anat.

Paco

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Paco | 25/05/2011, 19:39

que se pide en esas plazas? junto a inframileuristas hay funcionarios que se quejan por el recorte de su sueldo pero siguen cobrando tres mil euros al mes. tambien el picata en paro que durante años ganaba dinero a espuertas haciendo extras y lo dilapidaba en todoterrenos con llantas de diseño, y el ingeniero que no ha conseguido entrar en gesa como le decia su abuela, y gana unas pelas diseñando paginas web, y los licenciados en filosofia y letras que no encuentran trabajo, ... no todos piden lo mismo,

j.c

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

j.c | 25/05/2011, 19:34

Ara vorem els pactes, només faltaria que després de votar-vos, amb molt de gust, com ja fa dues vegades que teniu el meu vot i si puc n'aconsegueis qualcun més, que no apliqueu el vostre programa, i els punts que demanau per pactar, no pareix cosa vostra això de vendret-se

Paco

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Paco | 25/05/2011, 19:31

lagente sale a la plaza a pedir reformas, y entonces sale rajoy diciendo que piden que se vaya zapatero, y salen los del partido de rosa diez y dicen que lo que se pide es terminar con el bipartidismo, y salen nos nacionalistas, y dicen que lo ideal es cambiar en clave local, ...

Paco

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Paco | 25/05/2011, 19:29

estoy completamente de acuerdo con el autor, la unica forma de cambiar algo es entrar en las instituciones a traves de las urnas. si el pasado domingo todos los parados, indignados, etc... de este pais hubiesen votado a la unificacion comunista de españa u otro partido de estos que seguramente llevaban en su programa muchas de las reivindicaciones de las que se habla estos dias, y alguno de sus representantes hubiese entrado en algun parlamento autonomo, otro gallo cantaria

Cati

Pactes

Cati | 25/05/2011, 19:26

Pep, na Malena va prometre un canvi, o no la vares escoltar, jo vull confiar amb ella, almenys fins que hem demostri el contrari, es mereix un vot de confiança. Miquel, crec que el pacte més lògic es que convé mes a les persones que pacten. Pel que vaig poder sentir durant la campanya, totes les formacions (algunes fent un esforç), menys una, hi vendrien a bé a complir els posicionament sobre pactes electorals d'Alternativa o almenys això me varen donar a entendre tots xerrant de transparència, austeritat... demanau coses de sentit comú. Heu de demostrar que sabeu fer tant bona feina com a l'oposició i aixo d'aquí quatre anys la gent vos ho tornara a agrair. Esta clar que qui te la clau en la Sra. Estrany i ella sabrà si vol seguir una linea continuista o vol provar de fer les coses d'una altra manera. Vos deman que faceu un esforç i esgoteu totes les possibilitat de diàleg, ja que Pollença, eu Moll, Sant Viçens, han de menester una Alternativa.

pep

pactes

pep | 25/05/2011, 19:02

no m´hagues pensat mai q fosses capaç de pactar amb la lliga den jaume font, el q va fer vitar als morts i q a pollença diu q es d´esquerres.

Tots sou iguals al final vos veneu per una cadira.
I jo q vos havia votat

Daniel Ponce

Re: El moviment 15-M

Daniel Ponce | 25/05/2011, 16:49

Nomes faltaria aixo!!! Seria molt aborrit aquest mon si tots pensasim exactament igual

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 25/05/2011, 16:32

Gràcies Daniel, per la meva part tot aclarit i podem fer un cafè en voler, pel meu compte clar està.

Daniel Ponce

Re: El moviment 15-M

Daniel Ponce | 25/05/2011, 16:19

Gracies per la resposta. No pretenc entrar en cap polemica personal, es el darrer que he intentat, simplement he comentat el teu article, que com a opinio respect, pero no estic d'acord amb part del contingut. Tampoc he implicat que tu menyspreues, sino que les paraules escrites per tu denoten aquesta sensacio (i com be saps, un escrit sempre te moltes interpretacions, i aquesta es la que jo he donat, pot ser erroneament). Tambe tenc molt clar que sino estiguessis d'acord amb un model de politica diferent, molt mes participatiu i mes proper al poble, no formaries part d'Alternativa. Publicament (no al poble, perque no estic molt) pero a les xarxes socials he defensat molts dels ideals i compromisos que heu fet, i crec que es el model a seguir. Des del meu punt de vista, aquest model, a nivell local, hauria de tenir molt en comu amb el que es preten fer pel moviment 15M.
Que hi ha gent cansada? Supos que si; dormir al terra cada vespre depres d'anar a fer feina (per que si que hi ha molt gent que fa feina i esta a Sol i altres places) tot el dia no deu ser facil. Esta clar que ningu creu que aixo sera indefinit i que evolucionara (com?) cap a altres formes de participacio (asambleas veinals?), pero el que esta clar es que ha conseguit que molta gent tengui ganes de participar en la politica activament (per politica vull dir el discutir temes d'interes general, proposar idees i solucions...), i aixo ja es mes del que la majoria dels politcs han aconseguit en MOLT de temps.
Un darrer comentari - no se per que la teva familia ha de tenir por. Representes a un partir politic i a mes de 800 vots de ciutadans Pollencins, i per tant estas fent el que tot ciutada hauria de fer (dins les seves posibilitats), que es participar activament al proces democratic. Precisament, aixo es una de les coses que mes es comenta a les movilitzacions- la politica i els politics estan valorats tan negativament (i es generalitza brutalment) que ningu vol participar, i aqui esta el primer problema del sistema, ja que s'ha tornat un sistema poc representatiu dels ciutadans (des del meu punt de vista)

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 25/05/2011, 15:59

Un agraïment públic.

Vull fer en nom d'ALTERNATIVA PER POLLENÇA un agraïment públic a en GUILLEM i na JOANA de le FERRERIA L'ENCRUIA, per la vaulosa donació que ens han fet.

La donació és un exemplar original del nombre 1 de la Revista URXELLA (gener 1981), que per nosaltres té un valor molt gran.

Gràcies GUILLEM i JOANA

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 25/05/2011, 15:52

Manolo Sánchez, avançats o no és el pacte més lògic.

PP-LLIGA-UMP

Garci

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Garci | 25/05/2011, 15:43

Jo estic ben d'acord amb en Daniel Ponce. Només és que hi ha una diferència entre Palma i Cadis es veu. A Palma es sent ben poc la paraula democràcia participativa. I ahir, per primer cop, un va demanar si algú sabia què eren els pressuposts participatius, i només una desena de persones aixecàrem les mans, de les més de 500 que hi havia. Estic totalment d'acord amb el que diu Daniel Ponce, hi ha tanta diversitat que fins i tot establir línies generals és simplificar-ho massa. I tampoc comparteixo la idea que només des dels partits es poden canviar coses.

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 25/05/2011, 15:42

Daniel Ponce, per alusions, jo no menyspreu a ningú, és més crec que ALTERNATIVA i jo com portaveu varen ser dels pocs partits que la gent de la plaça d'Espanya a Palma no li varen penjar el telèfon, repetesc crec que d'aquest moviment hauria de sortir un força per fer front als partits polítics de caire estatal, ja sé que ALTERNATIVA es un gra de sorra dins aquest mon i molt possiblement no és pot traslladar a la resta de l'estat espanyol.

El diari PÚBLICO que d'intoxicador crec que no té res, ja esta dient que comença haver gent cansada i que la protesta seguirà en les xarxes socials.

Mira Daniel, faig feina a l'empresa privada i he anat a la llista d'Alternativa (amb la por que li fa això a la meva familia), estic d'interventor i d'informàtic a una empresa inmobiliaria i et puc dir que visc el drama diariament de persones que no poden pagar el lloguer de les seus habitatges, aquesta és la realitat.

Com veus fins i tot els meus companys discrepen amb mi, pot ser que jo estigui errat, però no vull que es posi en dubta la meva sensibilitat cap cap els mes desfavorits, ja que no estaria a la llista d'Alternativa i pot ser estaria pensant que tot aquests són un vagos que no volen fer feina.

Si no coincidim quin ha de ser el resultat final d'aquest moviment del 15-M no vol dir que estigui en contra d'ell, però el que no toleraré es que es posi en dubta els meus ideal cap ALTERNATIVA PER POLLENÇA, i no tinc cap carrega negativa, tot el contrari tinc les piles més carregades que mai (positiu i negatiu com l'electricitat), i gràcies Daniel pel teu comentari.

Manolo Sánchez

PACTES A POLLENÇA

Manolo Sánchez | 25/05/2011, 15:15

Bones tardes.

Avui he parlat amb uns señors i me han dit que a pollença els pactos estan ben abanzats, resulta que en tomeu ja ha fet passes perque hi haya pacte entre PP-LLIGA-UMP. Sabeu algo?
De totes maneres també me va dir un señor que esta en la liga que volien pactar en alternativa.
Gracias

Daniel Ponce

Re: El moviment 15-M

Daniel Ponce | 25/05/2011, 14:39

Beens. No estic d'acord amb l'article, ni molt menys. Jo he estat present a la plaça del Palillero de Cadis, on es reuneixen els moviment del 15M a Cadis i lo primer que ha de quedar clar es que hi ha una diversitat de gent que ho forma que fa dificil generalitzar la motivacio, objectius i raons pel que la gent esta alla. No tothom, ni la majoria diria jo, creu que la solucion es "acabar" amb els partits, sino que la forma que aquests tenen de funcionar sigui diferent. Quina es aquesta formula? dificil de contestar, pero evidentment ha d'haver una retroalimetacio constant entre la poblacio i els representants, amb molta mes participacio en la presa de decisions, la gran paraula d'avui en dia, "Democracia participativa". Un altre objectiu del moviment popular post 15-M es tambe el que la poblacio desperti de la pasivitat deomocratica en la que s'esta avui en dia (basta veure la participacio a les eleccions, l'opino que es te dels politics...) i aixo s'esta fent des d'una perspectiva holistica, desenvolupant la participacio a debats, creant relacions entre veinats (que increiblement no sol pasar), desenvolupant la part artistica de tots...crec que es una forma molt interesant de crear una societat mes desperta i participativa. Comentaris com "No canviaren res ballant capoeira, ni fent tallers de dibuix o d'oratòria" me pareixen molt desafortunats i sobre tot, venint d'un candidat d'un partit con Alternativa, me sorprenen per la seva carrega negativa i de "menyspreu" a un grup de persones que intenten, des de les seves posibilitat, presentar propostes alternatives per un model de societat mes equitatiu, solidari, sostenible i civic. Pot ser tots podriem aprendre molt d'un grup de persones, que des del meu punt de vista, representen algunes de les millors caracteristiques de la societat que a mi m'agradaria veure a diari

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 25/05/2011, 14:39

Amb a questa crisi, el dia 30 de cada mes els comptes corrents o les llibretes d'estalvis estan ben buides o amb saldo negatiu, pero la mesura está bé

Loli

Munar+Ap

Loli | 25/05/2011, 14:26

No Ichigo, dic anys 80'. recorda els pactes preelectorals entre canelles i Munar. Allò eren pactes amb la dreta en majuscules.

Pepe

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Pepe | 25/05/2011, 14:02

El moviment sorgit a partir del 15M ha estat la major alegria política que he tengut en molt de temps.
És clar que ara tota aquesta energia i força no s'ha de deixar perdre. Però no crec que la sortida sigui un partit polític. A nivell municipal si que es pot fer un partit de caràcter horitzontal i assembleari com hem fet a Alternativa però a nivell autonòmic o estatal el veig molt més complicat. Pens que han de continuar com un moviment social fonamentalment llibertari.

Crec que ara el que seria important és que el moviment trobàs punts comuns molt concrets i que es puguin aconseguir en un temps raonable, tot sense oblidar projectes més a mitjà i a llarg termini.
El que han proposat pel dia 30 em sembla molt bé, els ciutadans hem de demostrar als bancs la nostra força, som més.

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 25/05/2011, 13:58

Hola Jaume, és una opinió meva personal, no crec que fora de les institucions avui en dia es pugui fer res, però el temps ho dirà.

Jaume

el moviment 15-M ¡Democracia real ja!

Jaume | 25/05/2011, 13:49

Pepe Garcia i tots vosaltres heu fet una gran feina i no dubto que la seguireu fent i estic d'acord que cal implicar-
Però crec que el moviment 15-M, Democràcia real no s'ha de convertir en un partit polític, simplement ha de ser una eina per a una nova democràcia, com ho és la constitució.

Ichigo

Anys 80s o 2003?

Ichigo | 25/05/2011, 13:22

Loli, no seria que tornam a l'any 2003?

loli

pactes

loli | 25/05/2011, 13:14

Tornam als anys 80
MUNAR + PP

I en jaume font de padrí de noces (que per lo vist ara és d'esquerres)

Joan C

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Joan C | 25/05/2011, 09:35

El moviment 15 M ha estat una sorpresa molt agradable. Sols he fet de que la gent hagi demostrat aquesta capacidat per organitzar-se i protestar ja ha valgut la pena. El que hem aconseguit a Alternativa està molt bé, però som una gota d'aigua dins un oceà. Aquest moviment és molt més gran i per aquesta raó incontrolable. Són dues vies diferentes però que es complementen

maki

15/5/2011

maki | 25/05/2011, 08:30

Veig ben coherent i profitossa la linia que explica Garci, i amb els peus ben enterra...El que ha fet, i fa Alternativa però a gran escala, molt mes difícil, però hi ha un lema que és plenament vigent: siguem realistes, demanem l'impossible, substituible aquesta darrera paraula per "convenient" al poble.Dignificant de l'esser humà tal volta.

Garci

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Garci | 25/05/2011, 08:27

Miquel, en això dels 20 anys t'equivoques. Ahir a l'assemblea hi va haver moltíssima més gent que passava els 30 que gent que no hi arribava. Inclús molts jubilats participen activament en el moviment i organització.

Tens raó en el teu plantejament, que és municipal, proper i sincer. Però la política extramunicipal (i també la municipal en gran part) està viciada pel sistema. Això ho sap la gent de la plaça i per això rebutgen els mecanismes clàssics de participació. Per altre banda, la pressió popular ha tombat règims. No ho hem d'oblidar. I també crec que la pedagogia que estan fent des de les places un dia tendrà els seus fruits i tot el que es demana ara, un dia es veurà tan lògic que es canviarà. Han posat una llavor molt important. El sistema es qüestionat i molta gent (fins i tot apolítica) ho ha assumit, que es del que es tracta. Els moviments socials son tan importants com els partits, en la meva opinió.

De totes formes, tant de bo que la gent de la plaça comenci a fer política sincera, assembleària i transparent a cada barri o poble, com ha fet Alternativa per Pollença. Les coses estarien malament, però no tant.

Miquel Sánchez

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Miquel Sánchez | 25/05/2011, 08:18

Garci, tu creus que si ALTERNATIVA, hagués fet un campament a ca les monnares envers de fer una assemblea i presentar-nos a les eleccions, ara tindriem el resultat electoral del passat diumenge a partit com Convergència per les Illes ???

Es clar que no,l'estat del benestar ha de sortir plasmat al BOE, jo també he tingut 20 anys, Qui els hi tornes agafar.

Garci

Re: El moviment 15-M ¡ Democràcia Real, ja !

Garci | 25/05/2011, 08:08

Jo discrep d'aquesta postura Miquel. I no vull polemitzar massa. El que majoritariament es proposa a la plaça (hi vaig sovint) no és fer un partit ni associació, sinó mantenir una pressió cap als polítics per induir reformes. El que es parla més és d'Iniciatives Legisletives Populars per canviar coses concretes com les lleis electorals, referéndums pels rescats a la banca... I la gent es conscient que les ILP seran tombades pels partits majoritaris ja que no els convé. El que volen es retratar-los més que res.Per tant, la conclusió a la que jo arrib és que el moviment camina cap a un grup de pressió que fa pedagogia política a la societat. I amb això jo ja en tendria prou.

També veig complicat que facin un partit pel simple fet de que la majoria rebutjen els partits perquè son maquinàries burocrátiques. I canviar les coses des de dins tampoc es una opció massa defensada.

De totes formes, cada dia que passa el moviment agafa més forma, es defineixen les línies d'actuació i s'acoten els punts mínims a reivindicar. Tot assembleàriament i de forma transparent. Per tant, avui potser canvii la línia a seguir. Mai se sap.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb