URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

Alternativa | 31 Maig, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquestes setmanes s’està parlant molt de les acampades dels anomenats “indignats” que s’estan duent a moltes places d’Espanya (i ara ja del món). Aquí a Mallorca des de fa setmanes hi ha acampats a la Plaça d’Espanya (rebatejada com Plaça Islàndia). I aquests darrers dies s’han muntat assemblees i actes a diferents pobles com Manacor, Marratxí, Inca, Valldemossa, entre altres.

Des del primer moment hi ha hagut persones (generalment columnistes) que s’han cregut amb l’altura moral suficient per criticar i voler encaminar el moviment cap a un o altre objectiu. És molta la gent que opina sobre si s’ha de tornar en un partit, en una plataforma, en un moviment espontani... també son molts els que opinen sobre quines son o han de ser les reivindicacions centrals del moviment, sobre el què demanar i com fer-ho...

Al moviment 15M se li demana concreció, rapidesa i solidesa. Se li demana que es decanti per uns punts centrals que exigir des de ja. I tot amb l’argument de que si no concreta morirà sense haver aconseguit res.

El que la gent no s’atura a pensar (almenys molta gent) és que un moviment tolerant i que pretén no excloure a ningú, ha de ser per força lent. Arribar a un consens i fer el mínim de votacions entre la diversitat de cultures polítiques i experiències personals que hi ha a les places no és gens fàcil, però s’està caminant i poc a poc s’estan fent passes. Algú exigeix als parlaments i governs que siguin tant ràpids? Sabeu quants mesos passen entre que es planteja una llei o mesura i és aplicada? El consens és lent, però estable.

També s’ha de comptar en que el moviment 15M ja ha aconseguit grans coses. Des del primer moment en que la gent es reuneix, discuteix sobre temes polítics cabdals i és capaç d’empatitzar... això és un gran avanç. Tot el món ha vist amb els seus ulls que a les places hi ha respecte i diàleg. Tot un exemple per a la vida real i per als polítics: que n’aprenguin.

A les places la gent s’escolta i aprèn un dels altres. Es fan tallers i es parla d’economia, de legislació, del funcionament dels bancs i del sistema financer... En altres paraules: es fa pedagogia. I aquesta pedagogia no només es fa a les places, sinó que arriba molt més enllà en la mesura que el missatge es difon per la societat mitjançant la xarxa o els diversos mitjans de comunicació. Sorprèn que dia rere dia la plaça d’Islàndia s’omple amb centenars de persones que debaten sobre si rescatar o no als bancs, sobre canviar lleis com l’electoral, fer una llei de transparència, altres formes de funcionament i organització social, política i econòmica... El debat polític és al carrer. Si això no és un gran avanç...

Per altre banda, també estan demostrant que hi ha altres formes d’organització horitzontal, assembleària i respectuosa amb totes les persones. La plaça funciona a la perfecció. No hi falta de res: una guarderia, una cuina molt completa, una biblioteca, infraestructures per a dormir-hi bé, espais per al debat, la reflexió i fer tallers... I la gent s’organitza (qui vol i sense excloure a ningú) en els diferents grups de treball (acció, organització, extensió, continguts, cuina, informació, legal, etc. etc.). Tot això sense necessitat de crear líders ni caps visibles.

Per tot això crec que el moviment 15M ja ha avançat molt. Només per treure el debat polític, social i econòmic al carrer i per l’exemple organitzatiu i de tolerància, ja ha valgut la pena mobilitzar-se. A partir d’aquí, només cal tenir paciència en la concreció de les mesures a exigir. Tant important és el camí com arribar a una meta (que s’està configurant dia a dia).

Del bloc Mallorca surt al carrer. COM ESTÀ ORGANITZADA L'ACAMPADA PALMA 

 

Avui en dia la organització ha crescut més que el que surt a la imatge.
Per exemple, hi ha una enfermeria molt ben montada.
 

 

Comentaris

Ichigo

Fe d'errors

Ichigo | 04/06/2011, 07:36

Quan vaig publicar el comentari "Autobuses ahogados", deia que FEBT hauria de pagar 4,4 milions al Govern, va ser a l'indrevès: Govern Balear hauria de pagar dita quantia a la FEBT.
Deman disculpes.

Garci

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

Garci | 02/06/2011, 14:12

Acab de veure als tres regidors de la Lliga per l'informatiu de RTVM. Na Malena ha dit que no hi ha res fet. I el comentarista ha dit que PP i Lliga està avançat i que els falta un tercer. Ja veurem per on pren.

Cati

Pactes

Cati | 02/06/2011, 13:56

Tu ho has dit be... "Almenys que nosaltres coneguem.
". N'hi ha que ja fan "La cuenta de la lechera".

Garci

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

Garci | 02/06/2011, 06:39

1- No hi ha cap pacte ni firmat, ni tansols començat.

2- El PSOE no és d'esquerres.

3- Sabem que el nostre document, per molt que es firmi, l'haurem de fer complir. Ens donaran peixet si ens deixam (si governéssim, és clar). I no és complicat, només cal prioritzar la despesa. Les auditories valen diners, però el no saber exactament els comptes encara dificulta més la tasca.

4- Cap partit ha venut cap cadira. No hi ha cap pacte fet ni mig fet. Almenys que nosaltres coneguem.

5- Evita fer aquestes afirmacions des del desconeixement o informa't millor.

4 anys mes tirats

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

4 anys mes tirats | 02/06/2011, 05:49

Pareix que s'esta acabant de gestar el pacte amb 5 partits, amb na Malena de batlessa. Sou uns complets irresponsables. El vostre document sera paper banyat, vos donaran peixet 4 anys i, allo que es pitjor, no tendrem un duro ni per pipes. Per molt que diguin que si al vostre document, aquest s'ha de poder complir. Que vos creis que val fer una auditoria? Com ho fareu per pagar les deutes de l'ajuntament amb els proveidors? D'on treureu els doblers? Com recuperareu el festival sense convenis amb el Govern balear? Com renegociareu els contractes de la sala multifuncional? Etc, etc, etc,...
Els partits d'esquerres (ara el PSOE si que es d'esquerres) s'han venut una altra vegada per una cadira: quatre anys mes tirats a la basura.

Pepe

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

Pepe | 01/06/2011, 14:44

Al nostre cas no hem parlat amb UMP, igual que tampoc hem parlat amb Convergència. Els dos partits que poden formar equips de govern són el PP i la Lliga i són els que han de dirigir una mica les converses.

Tolo

pactes

Tolo | 01/06/2011, 14:18

I UMP?

Pepe

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

Pepe | 01/06/2011, 14:16

Hola Tolo m'imagin que com tu molta de gent es demana com estan els pactes.

Per la nostra part estam fent tot el que ens pertoca com tercera força més votada; parlar amb el PP i la Lliga quan ens han convocat i convocar els partits de centre-esquerra; PSOE,PSM i Esquerra. A totes les reunions anam amb el document que vam fer abans de les eleccions. Se moment aquest document ha estat acceptat per la Lliga, PSOE, PSM i Esquerra. Per tant podriam negociar un pacte de govern amb aquests partits.
Però és clar que els dos partits que poden formar equips de govern són el PP i la Lliga i són els que han de decidir qui govern volen formar.

Alternativa per Pollença

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

Alternativa per Pollença | 01/06/2011, 13:53

RECULL POPULAR ANÒNIM AMB ALGUNES IDEES DE L´INCONSCIENT COL.LECTIU DEL 27 DE MAIG DE BARCELONA INTERESSANTS PER REFLEXIONAR I ACTUAR INDIVIDUAL I ORGANITZADAMENT
EN PRIMER LLOC AGRAÏR ENORMEMENT AL SÍNDIC DE GREUGES EL SEU POSICIONAMENT IMMEDIAT EN DEFENSA DE LES LLIBERTATS DEL POBLE. AGRAÏR INFINITAMENT A TOTES LES PERSONES, I ESPECIALMENT A LES DONES, NENES I NENS, GENT GRAN I GENT DE TOTES LES CULTURES, QUE TOT I LA SEVA DIVERSITAT I LES SEVES DIFERÈNCIES, S´HAN UNIT, AMB INDIGNACIÓ CONTINGUDA, TRANSFORMANT, AMB ACCIONS DIRECTES I EFECTIVES, AMB CREATIVITAT, AMB CONSCIÈNCIA, AMB MOLTÍSSIMA PACIÈNCIA, AMB DEBATS, PARTICIPACIÓ, COHESIÓ, INTEGRACIÓ, MEDIACIÓ, AMB DECISIÓ I FERMESA, AMB INTEL·LIGÈNCIA I RESPECTE, EN COOPERACIÓ I COL·LABORACIÓ CONTINUA, AMB AMOR A LA LLIBERTAT I AMB MOLT MÉS.....GRACIES A TOTES LES PERSONES QUE HAN REALITZAT AQUEST SOMNI…. JA TENIM UNA ÀGORA A LA NOSTRA CIUTAT !!! 1 PLAÇA 1 ÀGORA. PERQUÈ MAI ES REPETEIXI UNA INTERVENCIÓ POLICIAL ARMADA CONTRA LES PERSONES LLIURES REUNIDES PACÍFICAMENT I PERQUÈ ES CONDEMNI PELS SEUS CRIMS ALS RESPONSABLES. PERQUÈ SEMPRE SIGUI AQUESTA TAMBÉ, LA PLAÇA DE LA PARAULA DEL POBLE, I PERQUÈ SABEM QUE AQUESTA FORÇA COL·LECTIVA, SEMPRE HA EXISTIT, I PER TANT MAI ES PERDRÀ....!!
IMAGINEM que la Plaça de Catalunya és coneguda ja individual i/o col·lectivament com “La Plaça de la Paraula del Poble”. Imaginem moltes tarimes arreu de la plaça i molts amplificadors de veu, torns organitzats de paraula com fins ara, creant així de forma permanent i indefinida en aquesta Plaça, un centre neuràlgic de punts de trobada popular, per informar-se, per reflexionar, per exercir el dret a la queixa públicament, un temple de la llibertat d’expressió i el respecte, i facilitar així la prevenció de conflictes socials, resoldre els existents, i també per cooperar i defensar-se dels abusos del poder i de les greus retallades en Drets Civils i Llibertats Fonamentals. Està passant ara mateix!!
IMAGINEM una desfilada popular formada per totes les persones que tenen dades i proves per esclarir els greus delictes i incidents causats per una innecessària i totalment desproporcionada ordre d´intervenció policial, i per exigir responsabilitats polítiques i penals. Imaginem també i sobretot, que tothom proposa mesures per evitar que fets així es repeteixin. . Està passant ara mateix!!
IMAGINEM la creació d´un Fòrum Social Permanent, Universal i Indefinit, multidisciplinari, obert, participatiu i transparent, que intercanviarà contactes, opinions, servirà de mediació per a la resolució pacífica de conflictes socials, emprendrà accions consensuades i coordinades per resoldre de forma responsable i pacífica els principals problemes de les persones, i vetllarà perquè l´Estat actuï sempre amb criteris de Transparència, Justícia Social i Equitat. Cada any, al mes de maig, es podria reunir la GRAN ÀGORA DE DIVERSITAT a la Plaça de Catalunya, també anomenada Plaça de la Paraula del Poble”. El Fòrum podria servir per impulsar i agilitzar de forma permanent la transformació de l’actual sistema de democràcia cap a una vertadera democràcia, que sigui participativa i transparent, on les llibertats fonamentals siguin respectades escrupolosament per l´Estat i on es garanteixi que totes les persones estiguin ben informades dels seus drets i de les grans possibilitats que el propi sistema contempla per controlar els diferents òrgans de l’estat (legislatiu, executiu i judicial), per exigir que hi hagi una separació de poders real i per exigir una condemna social activa a tot acte de vulneració de les llibertats fonamentals de les persones... Està passant ara mateix!!
IMAGINEM un cercle pacífic de persones davant el Parlament de Catalunya (parc de la ciutadella) denunciant les greus i nombroses agressions que van patir centenars de persones, denunciant la greu vulneració de l´ordre públic i de les llibertats fonamentals del poble. Està passant ara mateix!!
IMAGINEM que totes registrem escrits individuals i col·lectius dirigits al Parlament, als Jutjats, al Síndic de Greuges, al Tribunal Europeu dels Drets Humans... indicant les nostres queixes i demandes, aportant les nostres propostes constructives. Tenim dret a una resposta expressa i motivada. Està passant ara mateix!!
IMAGINEM un cercle pacífic de persones a l’edifici de la comissaria de mossos d’esquadra i de la guàrdia urbana sol·licitant que se’ls deixi expressar lliurement la seva opinió individual i convidant-los a que denunciïn als agents violents i facilitin la seva identificació. Està passant ara mateix!!
IMAGINEM un cercle pacífic de persones a l’edifici de la Generalitat i a l’ajuntament de Barcelona on prenen les decisions que ens afecten. Està passant ara mateix!!
IMAGINEM que totes les persones van ara massivament al Jutjat de Guàrdia a denunciar els fets de dia 27 de maig dels que van ser víctimes o testimonis per ajudar a esclarir els fets i sol.licitar la condemna dels autors i responsables d´aquests fets delictius. Està passant ara mateix!!
IMAGINEM un cercle pacífic de persones a l´edifici de la Ciutat de la Justícia a Gran Via 111, de Barcelona, lloc on es tramiten les denúncies contra les víctimes de la brutalitat policial i el greu atemptat a les nostres llibertats individuals i col·lectives. Està passant ara mateix!!
IMAGINEM un cercle pacífic de persones a l´edifici de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sol·licitant que investigui els fets, promogui la condemna dels culpables, i vetlli perquè els fets d’ahir no tornin a repetir-se. Està passant ara mateix!!
IMAGINEM un cercle pacífic de persones a l´edifici de la borsa, de tots els bancs, de totes les comissaries, de tots els jutjats, fiscalies, ajuntaments etc, en senyal de protesta social pacífica i indignació massiva constructiva transformadora que reclama LLLIBERTAT I JUSTÍCIA. Està passant ara mateix!!
L´INCONSCIENT COL.LECTIU DEL 27 DE MAIG NO REPRESENTA NINGÚ.....NINGÚ EL REPRESENTA...!! ÉS UNA REVOLUCIÓ INDIVIDUAL ORGANITZADA!! NO HI HA PORTAVEUS, NI SIGLES, NI PARTITS POLÍTICS!! NO CAUREM AL PARANY!! SOM PERSONES INTEL.LIGENTS I LLIURES, SABEM ELS NOSTRES DRETS I SABEM COM ORGANITZAR-NOS PER TAL DE DISFRUTAR-LOS. TAMBÉ SABEM LES OBLIGACIONS DELS POLÍTICS I FUNCIONARIS DE L´ESTAT ENVERS LES PERSONES A LES QUE SERVEIXEN. TAMBÉ SABEM QUE ELS DELICTES COMESOS CONTRA LES LLIBERTATS INDIVIDUALS I COL.LECTIVES NO QUEDARAN IMPUNES. DENÚNCIA LA IMPUNITAT POLICIAL PREMEDITADA I LA PASSIVITAT DE LA FISCALIA I LA JUSTÍCIA. S´HA ACABAT EL SILENCI!!!!!!

ses

acampada pollença

ses | 31/05/2011, 21:37

A Pollença també hi ha indignats, prova d'aixo es que al facebook ja hi ha Acampada Pollença per donar continuitat al moviment dins el nostre poble.

A

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

A | 31/05/2011, 15:02

A la plaça major de moment només es preveu una acampada de taules i cadires

pere

acamapadapollença

pere | 31/05/2011, 14:22

Ei, que vos pareix que ens uníssim a les acampades i en feim una a la plaça major?

Garci

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

Garci | 31/05/2011, 11:36

La veritat és que en la majoria de debats de la plaça hi ha molt més contingut i molta més profunditat d'idees que als plenaris o sessions parlamentàries. Crec que tothom hauria de passar per les places i se n'adonarien del que aprendrien només en una estona. Si l'article ha servit perquè comentis de nou, ja ha valgut la pena l'article.

J.Serra Cerdà

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

J.Serra Cerdà | 31/05/2011, 10:38

Salutacions jovençans...Feia temps que no comentava rés, però aquesta curolla de les places i el consistori pollencí posen un punt de passió nova per a la política(esperem!!).Totalment d'acord amb l'article. Molts enlloc de donar lliçons el que haurien de fer és aprendre de l'organització i debats de moltes places per a comensar a imitar-ho als consistoris!!

Ichigo

Autobusos en mal assumpte

Ichigo | 31/05/2011, 08:50

L'estació d'autobusos està feta punyetes:
Autobuses ahogados: www.adn.es/local/mallorca/20110531/NWS-0172-Autobuses-ahogados.html
La crisi ha empitjorat cada vegada més. Ara toca a la FEBT, que hauria de pagar 4,4 milions de laros al Govern Balear, quantia en factures impagades des de desembre. Malament rai, que ara no podrà pagar gasolina, nòmines, ni res de res.

Alternativa per Pollença

Re: Tant important és el camí com arribar a una meta (15M)

Alternativa per Pollença | 31/05/2011, 07:20

Ja podeu firmar contra el tancament de RTV[M]:

Amigos(as),

Acabo de leer y firmar esta recogida de firmas online:

«No al tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca»

www.peticionpublica.es/?pi=P2011N10061

Estoy de acuerdo con esta recogida de firmas y creo que también puedes estar.

Firma la recogida de firmas aquí
www.peticionpublica.es/?pi=P2011N10061
y recomienda a sus contactos.

Gracias.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb