URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Alternativa | 03 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Estam ja a una setmana i un dia de la constitució del nou Ajuntament i durant aquests dies ens hem anat reunint amb diferents partits per parlar del que podia ser el  futur govern de Pollença.  A totes les reunions hem anat amb el nostre document de posicionament de pactes post-electorals. Un document que vam feren assemblea  i que vam publicar abans de les eleccions, pensant que no era el moment de tancar la negociació a un pacte de govern a cap partit.  I si pensam que no era el moment de tancar la porta a ningú és per la pèssima situació econòmica de l’Ajuntament i els nombrosos temes pendents del mateix.

Ens han dit que si el document era massa general, massa neutral, fàcilment assumible... Evidentment  ja el deiam a la introducció del mateix es tractava de fer un document de mínims previ a qualsevol pacte que pogués ser assumit per qualsevol  partit,  però sense renunciar als nostres valors. Un document que ha estat acceptat per la Lliga, PSOE, PSM i Esquerra però no pel PP.

Pensam que sigui el que sigui l’equip de govern que arribi a sortir hauria de tenir en compte els valors que defensam al document. Hem de transformar la indignació  en esperança i això només es pot fer amb un canvi de valors que va més enfora de la pura gestió i que hauria d'estar per damunt de les ideologies.

Transparència. S’ha d’informar i explicar als ciutadans el màxim possible de tot el que  es fa o deixa de fer,

Austeritat. Es tardarà temps en pagar a la gent i caldrà fer retallades per arribar a un equilibri pressupostari i sanejar l’Ajuntament. Per fer això cal que els polítics siguin els primers en donar exemple.

Eficàcia. Cal assegurar el millor rendiment i qualitat dels béns i servis adquirits cosa que actualment no passa i que suposa un greu perjudici econòmic pel municipi.

Participació. La situació actual de Pollença només es pot remuntar si aconseguim un triangle de suport entre ciutadans, tècnics i polítics. Per això els polítics han de donar suport als tècnics i la possibilitat de participar als ciutadans.

Cap polític hauria de subestimar el que es demana a les places, com la de València.


 

Comentaris

Pepe

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Pepe | 05/06/2011, 08:00

D'acord Transfondo, amb un blog obert als comentaris és més fàcil aclarir els remors.

Transfondo

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Transfondo | 04/06/2011, 19:09

Be se veu que la informació que m´he havian donat no es correcta. Estic content que no ajudeu a governar a la dreta

jrv

cadires

jrv | 04/06/2011, 18:15

La gent d'Alternativa solem estar drets, no necessitem cadira. No hi ha pitjor cec que el que no hi vol veura, Trans fondo. Si ets dels que va tudar el vot amb CxI, ho sento, la pròxima vegada serà.

Miquel Sánchez

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Miquel Sánchez | 04/06/2011, 17:41

Com diu en Pepe transfondo, un partit ja no ha aceptat i és el més votat i per tant no tindrem cadira. Retirant part del document podriem haver tingut cadira, però pensem que els nostres votants no esterien d'acord.

Pepe

Transfondo se te ve el plumero

Pepe | 04/06/2011, 16:50

Transfondo una vegada més confons la teva opinió amb la realitat. El document no ha estat acceptat pel PP i per a nosaltres això ha significat el final de qualsevol negociació de govern amb aquest partit. Ja ens poden oferir les cadires que vulguin o el que sigui.
I t'agradi o no, no som com els altres; cap partit ha fet un document previ a les eleccions i l'ha publicat.

Ens preocupa molt el que s'ha de fer i per això no hem d'oblidar el que s'ha fet.

Idoi

Rerafons

Idoi | 04/06/2011, 16:11

Crec que a tu et preocupen coses, però sobretot enmerdar...
Un document com aquest, demanant una auditoria i transperència, hauria de ser el mínim que demanesin tots els aprtits, es veu que alguns partits ni això accepten, en quan a preocupar-se més del que s'ha fet, no crec que sigui així, però trob que per no repetir els errors, s'han de tenir en compte, a més, si hi ha hagut responsabilitats en algun tema, la justícia no pot mirar a un altre banda.
Jo veig que a tu et preocupa més que és parli del que s'ha fet, que de que es depurin responsabilitats.

Transfondo

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Transfondo | 04/06/2011, 15:57

Mirau aquest document el poc firmar qualsevol partit, despres hi ha la manera de governar i els ideal de cada pertit, es aixo que pareix que heu olvidat, a mi en semble que al final sou com els altres, nomes voleu la cadira, a mi me la bufa CxI, pru castic ja han tengut a les urnes, malgrat molts del nous integrans no havian militat mai a UM, no com altres, a mi hem preocupa la vostra actitut i deveres crec que vos preucupau mes de lo que s'ha fet que no de lo que s'ha de fer, vist lo vist m'han fuit les ganes de votar-vos, de moment perdeu un vot.

Veletas

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Veletas | 04/06/2011, 11:34

Todos estos comentarios diciendo que hay que olvidar lo que hizo UM y que Malena es mala malísima vienen de Corrupción por las Islas, si fuera su candidata o gobernasen juntos os dirían todo lo contrario. Sólo han mudado la piel, son los mismos lobos.

Idoi

UM o CxI= 900 vots menys.

Idoi | 04/06/2011, 10:53

És molt curios que els mateixos que abans volien na Malena Estrany com a candidata (UM o CxI) siguin els que ara considrein a na Malena un personatge indessitjable.
És massa freqüent, que per alguns, les coses mal fetes només o són si les fan els altres partits...

Pepe

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Pepe | 04/06/2011, 10:52

"Transfondo" no estam cegats amb ningú, tu si que el sembles a na Malena. El que surt al diari el mundo no és cap investigació ni feina nostra, ens hem limitat a citar-ho, igual que farem si surt un tema relacionat amb Malena.
T'agradi o no objectivament a na Malena no se l'ha relacionada amb cap dels nombrosos casos de corrupció que han llevat a la desaparició d'UM.

La nostra política de pactes no es fonamenta en cap mania, fòbia o filia, es fonamenta en un document aprovat de manera assembleària i fet públic abans de les eleccions. Clar que per alguns això és "marcià "ja que està molt enfora del món de corrupteles, clientelisme i parts i quars al que es mouen habitualment.

Idoi

Transfons

Idoi | 04/06/2011, 10:49

És cert, afortunadament les concesions a dit de MArti del Paraiso al seu gendre, els enxufes de na Francisca Ramon al seus familiars... Ja són història.
Per altre banda, de Joan Cerdà Rull quedara el que ha fet, queda un ajuntament amb un endeutament molt gran, i uns serveis que no han millorat.
Per altre banda evidentament el poble ha parlat, CxI ha perdut 900 votants i tres regidors respecte a UM, Psoe també ha perdut vots i dos regidors, però bé, veig que la seva estrategia no canvia... "la culpa és d'en Pepe" o "del PP"...

Miquel Sánchez

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Miquel Sánchez | 04/06/2011, 10:36

Som 17 regidors electes i ens hem d'entendre.

Dia 11 comença un compromis seriós amb el poble amb 17 persones triades democraticament, a tots els regidors electes ens hagués agradat tenir més persones de la nostra candidatura amb nosaltres i el poble ha dit que aquestes persones són les que s'han d'entendre, i per la meva part faré tot el que sigui possible.

Amb el poble en fallida (bancarrota en castellà)pensar si aquest ha fet o deixa de fer no durà a res.

jrv

Trasto fondo

jrv | 04/06/2011, 10:29

Jo personalment no me puc oblidar del batlle Joan Cerdà, que per cert, ENCARA es el batlle, i li estic pagant el sou com a batlle, col·lectivament parlant. I moltes mancances de les que patim a Pollença son també responsabilitat seva, 7 anys com a batlle donaven per molt, però poc possitiu és el que ha quedat del seu pas per la batllia, o sento, m'agradaria no fos així, pero "miseria i companyia". De Malena Estrany, tan anomenada als blogs abans de ser batlessa, si ho arriba a ser, no tinc res negatiu a dir, ja ho veurem mes endevant

Trasfondo

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Trasfondo | 04/06/2011, 10:08

Olvidau-vos ja d'en Joan Cerdà, aquest ja es historia. I procurau centrarvos un poc en Na Munareta, es a dir n'Estrany, que pareix que amb ella si que vos va be pactar, indegau un poc qui anava als dinars amb en Fluxa, quines subvencions es donaren desde el seu departament al Consell insualr a la Fundació Dionis Bennassar. O creis que en Toni Dionis l'hi ha ajudat per no res. Crec cincerament que vos equivocau d'estrategia, estau tan cegats amb en Joan Cerdà, qui fins hi tot esterío disposats a propiciar un pacta Lliga - PP.

Garci

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Garci | 04/06/2011, 09:35

No, il·lusió cap ni una. Ens hagradaria que tot s'hagués fet bé. Però si s'ha fet malament, que es pagui.

Pepe

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Pepe | 04/06/2011, 08:51

El que ens fa il·lusió és veure a Pollença sortir als diaris per notícies positives. Ara per desgràcia la trist realitat és la repetició de notícies com aquesta.

Per favor....

el mundo

Per favor.... | 04/06/2011, 08:40

I que vos fa d'il·lusio tenir un batle imputat!

Alternativa per Pollença

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Alternativa per Pollença | 03/06/2011, 22:59

" La Policia Judicial implica también a los dirigentes de UM en el fraccionamiento de contratos durante su gestión...Así pone como ejemplo la adjudicación de un contrato para subvencionar un dvd promocional de las viviendas turístico vacacionales que, sostienen los investigadores, se hizo a la medida de lo que solicitó el alcalde de Pollença Joan Cerdà.... dos facturas de 19.386 euros."
El mundo 25 /05/11.

jrv

Futur de Pollença

jrv | 03/06/2011, 18:59

Certament, crec que els pactes no estan fets, però hem de reconeixer que la supossició PP-Lliga-UMP, te bastanta lògica per governar amb certa comoditat, però tal volta poca eficiència. I en la meva opinió, la questió del que ha passat amb els hereus de UM, amb els pelleringos (no ho dic per les persones!!) del PSOE, i la trista condidatura del PSIP demostra que els votants no son tan beneits com de molts politics viciats pensen.
Per altra part, si es confirmés la partida de Tomeu Cifre del PP a Palma, empobriria grandement la dinàmica dels futurs regidors del PP, deixaria el possible pacte mes que coix i en mans de na Malena, amb qui tinc confiança, però seria insuficient.
També me sap greu que els puns d'Alternativa que jo entenc com a imprescindibles per a la regeneració de Pollença no haguin sigut acceptats per el PP.Caldrien novament les esperonetjades d'Alternativa perque el futur equip de govern és dinamitzes.
De tota forma, crec que cal molta feina, i poques palles mentals, tant des de l'Opossicio com de l'equip de govern que en surti.

Pere Xim

Tot son comedis

Pere Xim | 03/06/2011, 16:41

Tamateix axò estava fet dos mesos antes de les eleccions: sopar a nu Patos un dijous, Jaume Font, Malena i Tomeu du PP, repartintse u restos d'UM per asegura que u PP comandaria a Pollença. Tothomm u sabia menos u pringats de la llista.

terra

Pactes no fets

terra | 03/06/2011, 15:42

Tots aquets pactes que deis no es veritat,ja fa dies que surt als mitjans de comunicacio com una cosa feta,i com diu en Pepe,no es real aquest PP-LL-UMP,al menys per ara pq ahir enacara Ump no havia xerrat amb ningu,al menys al demati,aixi que m'estranya,que ja haguin arribat a qualque acord tan aviat.
Una altre cosa ,d'on heu tret que la Lliga es d'equerres,no es d'equerres ni dretes,com varen dir al manifest es de centre i regionalista.No crec que tengui de donar cap explicacio amb aquest sentit.I si arribas a pactar amb el Pp,no ho veig tan disparatat,i amb alternativa tampoc,son les llistes mes votades i podria haver un equilibri de dret-cent-esqu,per un poble s'ha d'anar per feina i deixar-se de tantes punyetes.
Quan hagui pactes reals se cert que ho diran tot d'una,pero aquest que comentava tan segur es impossible mes que res pq no havien ni xerrat amb ump.
Aixi que lo de Tmeu a palma,malena batlessa i bla bla no es vera.
Al menys per ara.

Pepe

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Pepe | 03/06/2011, 15:40

CxI no entrava en cap de les propostes de govern a les que hem participat nosaltres.
Per altra part crec que no té cap sentit fer comentaris que es fonamenten en pactes que encara no s'han fet.

Joselito

D'acord

Joselito | 03/06/2011, 15:13

Crec que fins que no es presenti un acord, i com s'ha fet, esta de més xerrar,,,
Si una cosa ha fet bé per jo na Malena, és fer-se engora de Paraisos, michels...
Aquests no són transfugues, senzillament són aprofitats.

KSP

Tránsfuga a la vista

KSP | 03/06/2011, 15:09

Este pacto demuestra que Malena Estrany a vuelto a utilizar sus contactos para tener un sillón cómodo, es una lastima que todos los que apostaron por ella porque decían que eran de centro-izquierdas solo verán una tránsfuga hacia su objetivo liderar el PP de aquí unos años.
Volem transparencia decía y soy la mas indicada.
Jajaja

pacte de dretes espanyola/balearamb cultura de turisme

pacte

pacte de dretes espanyola/balearamb cultura de turisme | 03/06/2011, 12:14

I amb els de corrupció per els illes no els hi heu presentat la proposta de pactar o ja passau d'ells?

Ichigo

Hora de reformar la nostra democràcia

Ichigo | 03/06/2011, 11:37

Si voleu signar una nova petició "¡Hora de reformar nuestra democracia!", ho podeu fer:
www.avaaz.org/es/spain_people_power/?vl
I així la democràcia genuïna espanyola vos ho agraïrà.

Tofolet

pacte PP -LLiga

Tofolet | 03/06/2011, 10:48

A veure aquets de la lliga com expliquen ara que son d'esquerres...

Pepe

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Pepe | 03/06/2011, 10:47

Cap problema M.M.

M. M.

Batlesa amb dedicació exclusiva?

M. M. | 03/06/2011, 10:37

T'han enganat Pepe? Encara s'estan pixant del famós document

Alternativa per Pollença

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Alternativa per Pollença | 03/06/2011, 10:33

RTV Mallorca parlen dels possibles pactes a Pollença

www.dailymotion.com/video/xj2jc9_pactes-post-electorals-a-muro-i-pollenca_news

Com ja hem dit el pacte PP-Lliga i Alternativa ja està descartat ja que el PP no ha acceptat el nostre documents de mínims.

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 03/06/2011, 10:29

Demà dissabte, dia 4 de juny, a les 20.30 h, a l'església del Claustre de Sant Domingo presentació del llibre Història de Pollença, segle XX

Un segle apassionant, segons Pere Salas, autor del llibre editat per l’Ajuntament de Pollença i l’Obra Social de “SA NOSTRA”.

Un segle apassionant, “de canvi, de progrés i modernització [...] Un segle de grans esperances i de grans crisis”, així el defineix l'autor del llibre"Història de Pollença segle XX" del doctor en Història Pere Salas.

Una mirada al segle XX des del municipi

L'objectiu de les 1.348 pàgines de la publicació és, a banda de conèixer un poc més Pollença, fer una mirada al segle XX des de la realitat concreta d’aquest municipi. Com diu l’autor, Pollença és el laboratori que ens fa més comprensibles conceptes que han caracteritzat el segle XX, tals com progrés, modernització, desenvolupament del capitalisme, guerra, postguerra, fam, dictadura, transició a la democràcia, democràcia, emigració, immigració, cultura catalana, castellanització, globalització i un llarg etcètera.

Pepe

Re: Valors per passar de la indignació a l'esperança.

Pepe | 03/06/2011, 10:25

Doncs pactador han estat molt ràpids, per què ahir per la nit no havia res fet.
La veritat que Pollença s'alimenta de remors i així ens va...

Pactador

Habemus pactum

Pactador | 03/06/2011, 09:39

Bon dia.

Ens acaben d'informar que al municipi de Pollença ja hi ha pacte. En poques hores ho confirmaran als mitjans de comunicació.
El pacte serà: PP-LLIGA-UMP

La batlessa serà na malena ja que previsiblament en tomeu cifre sera director general d'agricultura, ramaderia i pesca.

Més detalls en unes hores.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb