URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXXVIV) Castell de Sant Carles (2).

Alternativa | 05 Juny, 2011 06:00

A l’ocasió anterior que parlàvem del Castell de Sant Carles, ja dèiem que a un moment donat quan no s’usà per a qüestions defensives, se li trobaren altres funcions. Aviat se veié que era un bon lloc com a presó i per això s’hi emprà en diferents ocasions. Hi estigueren tancats republicans durant i després de l’alçament franquista, llavors continuà al manco en part, emprant-se com a presó militar fins prop dels anys vuitanta. També serví de bateria de salves per a donar benvingudes a vaixells de guerra.

Més tard s’hi comença a muntar el Museu Militar. Al 1997 se creà el consorci que actualment el gestiona , està constituït pel Ministeri de Defensa, Govern de les Illes Balears, Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, s’inaugurà al 1981.

 L’entrada és lliure i val la pena visitar-lo, tot està molt pulcre, inclús les zones de l’exterior de la murada han millorat molt d’ençà que roveguen l’herba. En aquesta ocasió he vist cinc sales obertes però això va variant, s’hi poden veure armes i utensilis militars de diferents èpoques. També hi ha sales temàtiques que ens expliquen alguns fets i ens recorden algun episodi històric. De temps del franquisme s’hi troben banderes, retrats d’algun trist personatge i símbols que foren retirats de llocs públics urbans i que s’han dipositats aquí.

Està bé que tot això se conservi per a refrescar-nos la memòria i no oblidar.              

                                                                                                     A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

Comentaris

jrv

Fortificacions

jrv | 05/06/2011, 20:03

No sabia que San Carles hagués servit de pressó. El que si se es que a Illetas afussellaren i torturaren molts republicans.

Pepe

Re: Trescant pel món (CXXVIV) Castell de Sant Carles (2).

Pepe | 05/06/2011, 19:42

M'hagués agradat que el monòlit de la legió Condor fos a aquest museu, una vegada retirada del seu lloc públic no ens han dit que han fet amb el mateix.

Joan Ramon

Ok

Joan Ramon | 05/06/2011, 13:19

La naturelessa és sabia, moltes tempestes també.

Salut Toni

A.R.F.V.

Re: Trescant pel món (CXXVIV) Castell de Sant Carles (2).

A.R.F.V. | 05/06/2011, 13:00

Sí, és aquell que estava vora la benzinera del Moll i que una tempesta decapità. Amb el temps se traslladà a un recinte més adient i qualcú el reparà tot i amb una mica de falta de cura a l’hora d’aplicar la cola.

Joan Ramon

Monument

Joan Ramon | 05/06/2011, 12:19

Aquest és el monument que es trobava a l'entrada del Port de Pollença?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb