URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cal consens en benefici de tothom

Alternativa | 13 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

L'esborrany de la nostra intervenció al ple del dissabte.

Volem donar moltes gràcies a les vuit-centes vint i dues persones que han confiat en la nostra llista i el nostre projecte. Gràcies a tots els que ens heu ajudat a aconseguir dos regidors i heu fet possible que Alternativa per Pollença sigui la tercera candidatura més votada de Pollença.

Des de les eleccions a Alternativa per Pollença hem fet un esforç per tal de negociar un veritable canvi a la manera de fer política a Pollença. Ens hagués agradat poder arribar a assolir aquest acord amb altres partits però finalment no ha estat possible. Des del moment que el Partit Popular va rebutjar el nostre document no podem votar a Tomeu Cifre com a batle. Aquest rebuig, al que era un document de mínims, demostra que la seva ideologia i model de ciutat són prou diferents dels d’Alternativa. Però ja que la Lliga va acceptar el nostre document, i ara forma part de l’equip de govern, esperam que siguin capaços de complir alguns dels fonaments mínims que demanava Alternativa  per pactar.

Esperam per part del nou equip de govern, transparència absoluta en tot el relacionat amb la gestió dels doblers públics. Per això els demanam que facin públic el seu acord de govern i que es realitzi una auditoria per conèixer exactament la situació econòmica del municipi, el més aviat possible, i el més prest possible.

Tothom és conscient que és imprescindible sanejar les arques municipals i reduir el temps de pagament als proveïdors, empreses i diferents associacions del municipi. Cosa que ha de ser una prioritat. Això requereix un pla d'austeritat que s’ha de fer des del consens de tots els partits amb representació. Igualment, com hem insistit a totes les negociacions, els polítics hem de ser els primers en donar exemple i esper que adoptin mesures en aquest sentit com la reducció de dedicacions exclusives i de les dietes.

L’Ajuntament ha de ser rigorós i eficaç i ha de complir les lleis, les ordenances i els acords aprovats pel propi Consistori. Cal una professionalització de la gestió municipal sense favoritismes, per la defensa dels interessos col·lectius i els espais públics...

A aquestes eleccions hi ha hagut un 36% d’abstenció. Un de cada tres pollencins no ha votat. Pensam que és una demostració més de que fa falta canviar la manera de fer política. La implicació de la ciutadania en la política municipal no es pot limitar a l’elecció d’uns representant a l’Ajuntament cada quatre anys. Com demana el moviment ciutadà que es va iniciar el 15 de març, que ha omplit d’indignats les places, ha  arribat el moment de renovar la Democràcia. S’ha d’impulsar la democràcia participativa i s'ha de fer partícip a tothom de les decisions de les àrees de govern.

En el nostre cas, som conscients de que tenim una important responsabilitat no només amb els nostres votants sinó amb tota la ciutadania. Som la primera força de l’oposició. Les nostres prioritats són la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica, el benestar i la felicitat de les persones. I defensarem valors que pensam no són preferents en un govern de dretes-centre com el seu.

Sobre la taula, l'equip de govern trobarà crítiques, idees, projectes, preguntes...  Els dos regidors d’Alternativa farem feina des de l’oposició, de la forma més constructiva possible. Els demanarem responsabilitat quan faci falta i els felicitarem quan facin les coses bé.

Anys i anys de deixadesa i de males pràctiques han portat a l’Ajuntament a una situació molt complicada. Sense els comptes del 2010 tancats, sense pressuposts, amb un gran deute a curt termini... Amb un munt de temes als que haurem de fer feina de valent. Els més immediats: les platges d'el Moll, el Festival, el centre de dia de Pollença, la residència, rescatar les subvencions de l'auditori, el dèficit de la piscina coberta del Port de Pollença, la fàbrica, el becut vermell, la regularització de serveis actualment en situació al·legal, la situació de deixadesa total a la Cala... Al que podem unir tot el que s'ha de fer en el dia a dia per recuperar tot el municipi: asfaltat de carrers, parcs infantils, embelliment, manteniment...  Per això pensam que en aquest moment és imprescindible arribar a un consens en molt de temes. Allà ens hi trobaran. Només els demanam que siguin valents i que primin els interessos comuns sobre els particulars.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Herència

Pepe | 14/06/2011, 21:08

Avui han tancat la piscina coberta d'eu moll. Gesa-Endesa ha llevat el contandor de llum. Sembla que gesa va enviar un avís fa uns mesos, sense resposta per part de l'Ajuntament. Des del 18 de novembre n'hi ha un informe de l'enginyer municipal que donava algunes solucions a aquest problema que no s'han fet.

Ichigo

Aïllament PSOE Pollença - PSOE estatal (fracassat)

Ichigo | 14/06/2011, 17:36

D'això es tracta, Pepe. El meu primer desig no s'ha complit, només esper que sí es compleixi el segon, ja saps quin desig exactament.

Pepe

Re: Cal consens en benefici de tothom

Pepe | 14/06/2011, 16:28

Com diuen els meus companys el més important és pactar programes, coses concretes i fer-ho de manera transparent.
De que em serveix l'etiqueta d'esquerres del PSOE si s'estan carregant l'estat del Benestar?

Joan C

Re: Cal consens en benefici de tothom

Joan C | 14/06/2011, 16:07

Llorenç aquest tema el varem debatir a l'assamblea i varem informar en el seu moment, abans de les eleccions de l'acord que varem arribar. Els altres partits no varen arribar tan lluny i varen meretjar la perdiu, llevat del PSM que va dir que no pactaria amb el PP. Jo no crec que s'hagi de pactar amb els partits perque s'anomenin de dretes o d'esquerres sinó per el programa. Hi ha hagut partits anomenats d'esquerres que han governat i no han fet política d'esquerres .Evidentment que erem concients que un pacte amb el PP era complicat però la situació de l'ajuntament era crítica i tocava fer un acte de responsabilitat i no tancar la porta a ningú tot i saber que podiem rebre moltes crítiques.El PP no va aceptar el document perqué evidentment no va amb la seva idea de política i aqui se va acabar la història.

Garci

Re: Cal consens en benefici de tothom

Garci | 14/06/2011, 14:42

Per a mi el més important és fer política transparent, publicar a Internet els bens dels regidors i les factures, participativa, amb processos de participació ciutadana, pressuposts participatius..., obrint camins públics, ajudant als que més ho necessiten, fent públics tots els serveis possibles, impulsant una cultura en català i per a tots, abandonant elitismes... posar en valor i protegir el nostre entorn i posar fre a l'urbanisme il·legal...

Si això ho accepten els partits de dretes, doncs ben bé. No és qüestió de pactar amb el PP o la Lliga, és qüestió de pactar programa.

Llorenç

pactes PP

Llorenç | 14/06/2011, 14:35

per a mi ,
Amb el PP i Lliga de Font no hi ha pactes possibles. Amb document o sense.
L'esquerra és l'esquerra i la dreta española es la dreta

Garci

Re: Cal consens en benefici de tothom

Garci | 14/06/2011, 14:27

Hola Llorenç. El nostre document era un document de mínims per a seure a negociar. A partir d'aquí s'havia d'ampliar i veure la forma de tirar endavant una sèrie de polítiques d'esquerres que portàvem al programa. És així de senzill.

LLorenç

Pactes

LLorenç | 14/06/2011, 13:12

Es verirar que si el PP hagues aceptat el vostre document estaveu disposats a pactar amb ells i la lliga?

Pepe

Re: Cal consens en benefici de tothom

Pepe | 14/06/2011, 10:54

Buenos días Santiago, pienso que los partidos tienen que ser realmente federales y que se tienen que construir de abajo a arriba, por eso mantenemos contacto con otros concejales y listas locales.

Ichigo

NO al Pacte per l'Euro

Ichigo | 14/06/2011, 08:03

Jo també estic contra el Pacte per l'Euro, per tant hem de fer el que sigui i com sigui per impedir-ho. Gràcies per la info, AxP.

Garci

Re: Cal consens en benefici de tothom

Garci | 14/06/2011, 07:35

Benvolgut Santiago. Alternativa per Pollença va triar un camí municipalista. Trob complicat ampliar el partit a altres àmbits extramunicipals. Primer perquè no és el nostre objetiu. Segon perquè seria dedicar esforços que ens fan falta a Pollença. I tercer perquè sempre hem donat una mà i hem intentat coordinar-nos a tots els partits i persones que des de fora de Pollença ens han demanat d'organitzar-se de manera similar a la nostra.

Per altre banda, i això ja és una qüestió molt personal, jo no crec en la política que no sigui municipal perquè ho veig tot tant burocratitzat i amb unes possibilitats d'actuació real tant petita que impossibiliten fer canvis profunds. La política a aquests nivells está totalment professionalitzada. Els partits son, gairebé per força, maquinàries electorals estanques, poc participatives.

Santiago

PROPUESTA

Santiago | 13/06/2011, 22:07

Buenas noches. Lanzo una propuesta para vuestra consideración: Alternativa per Mallorca? Alternativa per les Illes Balears?
Pensarlo, hay cabida dentro del espacio político...

No Lliga

Re: Cal consens en benefici de tothom

No Lliga | 13/06/2011, 21:37

Ahora todos los votantes y gente de buena fe que se dejó engatusar por la Lliga se darán cuenta de la realidad pura, dura y de derechas. Como siempre demasiado tarde.

Alternativa per Pollença

Informació

Alternativa per Pollença | 13/06/2011, 21:05

El 'Pacto del Euro' fue acordado en Marzo pasado por parte del Consejo europeo, a instancia de Alemania y Francia, e incluye una serie de recomendaciones-imposiciones a los estados miembros para hacer frente a la crisis económica y responder a las exigencias de los mercados financieros en cuanto a la crisis de deuda que afecta a diversos países. El próximo 23 y 24 de Junio se debatirán las recomendaciones y en los primeros días de Julio las mismas serán aprobadas.

Al acercarse dichas fechas has saltado voces de alarma por las consecuencias en forma de recortes sociales que puede suponer dicha aprobación para la mayoría de la población, a la vez que de nuevo se garantiza el saneamiento de las entidades financieras con dinero público. De nuevo nos toca 'apretarnos el cinturón' a la mayoría como consecuencia de las 'fechorías' de una minoría. Ello ha provocado que el movimiento de los 'indignados' haya convocado movilizaciones en toda Europa para el próximo día 19 y que la Confederación Europea de Sindicatos lo haya hecho para el próximo 21.

Pepe

Re: Cal consens en benefici de tothom

Pepe | 13/06/2011, 19:31

Ok jrv demanarem pel tema. Avui m'he trobat amb el nou batle, evidentment encara està aterrant.

jrv

Platges.

jrv | 13/06/2011, 19:10

Als incompliments a les platges del nou concesionari, crec que cal afegir el No instal·lació de les dutxes, al manco a la platja de l'hostal Bahia.
Per altra part, tenia entés que la traspassada propietaria de l'àntic Bar Cati deixà en herència el local al passeig Voramar a l'Ajuntament.
Veig que l'han tapiat, no se si l'Ajuntament l'ha venut , o li han usurpat. Tal volta qualcú pot donar aclariment.

j.c.

ajuntament

j.c. | 13/06/2011, 18:50

Els funcionaris fan molta feina encara no tenen temps de cambiar el nom del batle de la seva pagina web ENHORABONA

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 13/06/2011, 14:25

L’Obra Cultural Balear, delegació de Pollença i Lleonard Muntaner, Editor es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre "La fosca blava" de BARTOMEU J. BARCELÓ
L'acte tindrà lloc dijous dia 16 de juny de 2011, a les 20,30 h al pati del Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya (c. Guillem Cifre, 33, de Pollença)
Hi intervindran: Jordi Albis, Margalida Plomer, Alícia Gómez i Bartomeu J. Barceló.

Joan Ramon

salut

Joan Ramon | 13/06/2011, 12:57

Estic d'acrod amb una part del que dius Turgut, i és amb que el partit més votat pugui obstentar la Batlia, però no a qualsevol preu.
Quan no té suprt dels altres partits, s'ha de respectar les minories.
De totes formes puc estar d'acord amb un fet que qui més qui menys respectara, la possibilitat de fer batle un partit amb una coalició entre 5 partits no és convenient, i també crec que l'opció que dona més estabilitat a Pollença és la que s'ha fet, poguent agradar més o menys.
Ara, el que es tracta és de mirar cap el que queda de legislatura, que sera complexa per tothom, seguir discutint pactes es perdre el Temps, i si, e qui serà batle era la llista més votada amb diferències, per tant, el que es pot fer es felicitar-lo.

Salut

turgut

Re: Cal consens en benefici de tothom

turgut | 13/06/2011, 11:33

Lo que se ha hablado a veces es de una ley que obligue a que la alcaldia la ostente el partido mas votado. Eso evitaria que los partidos bisagra negociaran la alcaldia, y les obligaria a pactar segun otras consideraciones. Tambien obligaria al partido mas votado a llegar a acuerdos para mantener la governabilidad. Supongo que todo tendria sus inconvenientes, no se.

Pepe

Re: Cal consens en benefici de tothom

Pepe | 13/06/2011, 10:47

Pues me parece una buena propuesta. A mi lo que no me gustan son mayorías artificiales en las que los miembros del equipo de gobierno votan cosas en las que no creen por fidelidad a pactos desconocidos.

Rogelio

elecciones

Rogelio | 13/06/2011, 10:28

Creo que no me he explicado bien: queria decir cambiar la ley para solo permitir coaliciones pre-electorales, y no permitir pactos despues (de gobierno).
He oido muchas veces decir: "yo paso de votar, total luego se juntan todos y hacen lo que quieren"...., creo que es el sentir de muchos de los que no suelen ir a votar.

Pepe

Re: Cal consens en benefici de tothom

Pepe | 13/06/2011, 10:15

Buenos días Rogelio,
La ley ya permite hacer coaliciones y de hecho en estas elecciones en Pollença tenías una.
Lo que comentas forma parte de la manera de hacer política actual y pienso que es mejorable. Pero la responsabilidad no es sólo de los que hacemos política. Los ciudadanos deben leer los programas e informarse y preguntar a sus candidatos con quien están dispuestos a pactar.
A todos los candidatos se nos preguntó en el primer debate con quien estabamos dispuesto a pactar. Sólo el PSM dijó claramente que no pactaría con el PP y nosotros dijimos claramente que nos sentaríamos a negociar con cualquiera que aceptase nuestro documento de mínimos que hicimos público. Los demás optaron por no definir claramente su postura.
Estoy de acuerdo que lo más democrático es que gobierne el partido más votado en minoría. Pero eso no deslegitima que los partidos intentemos llegar a un acuerdo de gobierno fundamentado en nuestros programas si entre estos hay un gran porcentaje de coincidencias.
Eso sí pienso que es fundamental que los acuerdos de gobierno se publiquen integramente y eso es lo que pedí el sábado.

Juan Palmesano

Elecciones

Juan Palmesano | 13/06/2011, 07:57

Pues a mi la postura de Alternativa me parece de lo más coherente y honrado de esta isla. Yo soy "panet" por lo que no puedo votarles, lástima, y me he de comer lo que ha salido en Palma, tanto en el poder como en la oposición. Hecho de menos esa forma honesta y digna de la política.

Garci

Re: Cal consens en benefici de tothom

Garci | 13/06/2011, 07:52

Rogelio. Pensa que les coalicions abans de les eleccions ja es poden fer. I si hagués de governar el més votat, ell tot sol, el PP només té 5 regidors. 5 persones gestionant tot un ajuntament és bastant complicat.

Pel que dius d'enganyar. Si tots els partits abans de les eleccions haguessin dit amb qui pactar o no (com hem fet nosaltres) potser aquest problema no existiria.

Jo si que pens que si es donés la possibilitat de participar a les persones en les decissions polítiques importants, hi hauria més participació i un poc de democràcia. Amb aquest sistema de representació fictícia és normal que la gent cridi des de les places allò de "no ens representen".

Rogelio.

Elecciones.

Rogelio. | 13/06/2011, 07:38

"A aquestes eleccions hi ha hagut un 36% d'abstenció. Un de cada tres pollencins no ha votat. Pensam que és una demostració més de que fa falta canviar la manera de fer política."
No creo que sea por la manera de hacer politica por la que no se va a votar, es, en mi opinion, por lo que se hace luego con los votos. Por lo que habeis intentado hacer, (alternativa y los otros 4) y por lo que han hecho (pp, Lliga), los votantes se sienten engañados, al menos yo.
Se deberia cambiar la ley, permitir coaliciones antes de las elecciones, y despues que gobierne el mas votado, seria mas democratico.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb