URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Alternativa | 17 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Manifestació del proper diumenge 19 de juny, que partirà a les 18.30 hores des de l’Hort del Rei, a Palma, (Itinerari: Es Born, Mercat Vell, Rambles, Avingudes i plaça d’islàndia). El lema de la convocatòria és “Contra el Pacte de l’Euro”.

 

 Manifestacionsa totes les ciutats d’Espanya i als països de la Unió Europea.DIVULGA-HO!

El proper 27 de juny, els governs europeus, entre ells el d’Espanya, volen signar a Brussel·les el Pacte de l’Euro. Aquest pacte portarà a l’eliminació de les polítiques socials a Europa, és a dir, a la destrucció del que queda de l’Estat del Benestar.

 

Indignats a Pollença; facebook, web

Dissabte, 11 de Juny es va constituir l’assemblea d’ indignats de Pollença.
A nivell local es poden fer moltes coses… Si estau indignats, vos convidam a participar a l’assemblea el próxim dissabte 18 de Juny (i tots el dissabtes endavant) a les 18’00h a la plaça Major de Pollença on es discutiran els seguents punts:
1. Propostes d’ actuació local
2. Participació a la manifestació del diumenge, dia 19 de juny a Palma

 

Els governs no utilitzen el poder polític per a legislar i frenar els provocadors de la crisi, com ara la banca internacional i els grans fons especulatius, sinó que afavoreixen encara més les corporacions financeres, adoptant polítiques que interessen a la banca i a les grans empreses europees . “Tots els governs europeus sense excepció signen, sacrificant als ciutadans i permetent que ens segueixin estafant amb les seves sofisticades, tot i fraudulentes, eines financeres. Amb l’excusa de fer front al deute, volen augmentar la competitivitat de les economies a nivell nacional i això només es pot aconseguir reduint el cost del treball”.

El Moviment del 15 M denuncia que els governs europeus segueixen sense parlar d’intervenir als paradisos fiscals i fer lleis contra l’evasió fiscal; de posar impostos a les transaccions financeres i regulars de les agències de qualificació; de plantejar una auditoria pública i independent sobre el deute, perqupe la ciutadania pugui saber què és realment el deute públic, que correspon als bancs i als fons d’inversió privats, culpables de la major part d’aquest deute; i promovent l’empobriment de la societat, ampliant més les grans fortunes i oblidant la gran distància entre les persones.

 

 

El pacte de l'euro suposaria

• Noves retallades al sector públic.
• Augment de les jornades laborals.
• Disminució notable dels empleats públics.
• Tots els països hauran d’ajustar les seves lleis al que dictin els bancs.
• Es retardaran les edats de jubilació.
• Flexibilització en els acomiadaments, convenis i contractes.
• S’impulsarà l’acomiadament barat.
• Congelació de totes les pensions.
• Reducció d’ajudes socials.
• Reducció dels sistemes de protecció social.
• Reducció de la despesa en educació pública.
• Augment d’impostos.
• Canvis en la nostra Constitució amb la finalitat de “ajustar l’economia segons els paràmetres del FMI, BCE i Banc Mundial”.

Seguim sent mercaderia en mans de polítics i banquers. Per això, tenim de reivindicar NOSTRES DRETS! El proper diumenge 19 de juny TORNAREM A PRENDRE CARRERS!

 

 

Informació treta de Contrainfomallorca i Tribuna Mallorca

Acampada Palma

 

 

Comentaris

Juan Antonio Jiménez

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Juan Antonio Jiménez | 20/06/2011, 20:58

Ayer 19 de Junio tuvo lugar en Palma, al igual que en muchas otras ciudades españolas, la manifestación del movimiento 15m. Unas 12.000-15000 personas sin dintición de edad, raza e ideología se congregaron a las 18.30 en S´hort del Rei para ejercer libremente su derecho de manifestación, posteriormente se pasó por la plaza Juan Carlos I, Rambla, Vía Roma, Vía Alemania y Avenidas para finalizar en la llamada por el movimiento plaza D'islàndia ( plaza España). La marcha transcurrió con un tono festivo muy marcado y sin ningún tipo de violencia, hubo gritos y un gran número de pancartas reivindicativas que pusieron alegría y color a las calles por donde se iban desarrollando los acontecimientos. Entre sus negativas, podemos destacar su discordancia con el ya famoso Pacto del Euro ( acuerdo de los 17 miembros de la zona euro para estabilizar los daños de las crisis económicas domésticas y europea mediante políticas beneficiarias para el tejido financiero y empresarial del continente), la modificación del L.O.R.E.G basado en un sistema de elección proporcional en su variante de la regla d´hont que beneficia a los dos partidos mayoritarios, mayor transparencia en la gestión y fiscalización de los recursos públicos ... La anécdota del día se produjo en el Teatro Principal donde uno de los actores en solidaridad con los manifestantes dedicó un pequeño recital desde una de las ventanas del edificio. Finalmente, ya en plaza de España se pronunció un manifiesto sobre el pacto del euro y se informó a los presentes de los distintos programas de acción que la plataforma está desarrollando en los distintos barrios de Palma y en las diversas localidades de la part forana.
un saludo

Eloy

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Eloy | 17/06/2011, 18:36

Yo también estoy indignado. Y creo que todos cabemos en las plazas. Es más, todos debemos ir a las plazas, seamos o no de partidos o asociaciones de cualquier tipo. Hay que encontrarse y hablar, proponer soluciones globales y locales, descutir, abrazarnos, llorar, reir... pero todos juntos.

Me he cansado de oir a los indignados que los partidos deben escuchar al movimiento. Yo no veo mal que los partidos tomen las reivindicaciones de las plazas. Eso se pide. Si este partido lo hace, un punto más para los del 15M, entre los cuales me incluyo.

Lo dicho, vayamos todos a las plazas, divulguemos el mensaje, vayamos el domingo a Palma y fundámonos en un abrazo enorme todos juntos, sin distinción de raza, sexo, religión o afiliación.

Mis hijos veían una serie que todos habreis visto y que tenia estos versos como canción (deberíamos escucharlos y aprender de ellos):

Volant, volant sempre amunt,
sempre amunt,
nanana, tu amb mi,
tots dos junts lluitarem.

Volant, volant sempre amunt,
sempre amunt,
nanana, mai un amic
sol no deixarem.

Junts podem fer esclatar un iceberg.
Unim les nostres mans,
fem front al mal
que ens persegueix.

Llum foc, destrucció!
El món pot ser només una runa,
això no ho consentirem.

Llum, foc, destrucció!
Els enemics de sempre hem de vèncer,
lluitant fins a la fi.

Llum, foc, destrucció!
La pau a tot l'Univers ha de nèixer,
hem de fer un món molt més just.

Llum, foc, destrucció!
La força de la veritat mai no morirà,
no morirà mai, mai, mai...

Peronella

Indignada

Peronella | 17/06/2011, 18:05

Indignat, i si trobés que no s'ha de prostituïr, perquè no vas a dir la teva? Penso seria el més raonable.
És una assemblea oberta a tothom crec jo, i això esper, doncs no soc d'alternativa i recolzo aquesta trobada, com milers de ciutadans a totes les places,baldament demà no podre assistir-hi malauradament.

JRV

Indignat

JRV | 17/06/2011, 16:58

I amb quina setena ciência has averiguat, "indignat", que tots els membres d'Alternativa, EN BLOC, han de recolzar i estar d'acord en el 100% amb el moviment 15 M.? Jo per exemple, hi trobo molts emperons, i crec que dins la meva llibertat hi tinc dret, a no ser que vingui qualque comissari politic i m'obligui a "canviar" i " rectificar", però mal lloc pels comissaris polítics a Alternativa, no hi tenen cabuda.
Si precisament recolzo i formo part d'Alternativa, és per fer honor al seu nom, recolzar quan estigui d'acord, i no recolzar quan no hi estigui. L'actitut de l'Assambea de Alternativa es donar veu a tot hom, respectar encara que no la comparteixi la forma de pensar de cadascú, i regir-se pel principi llibertat i tolerància. Aquesta és la ALTERNATIVA, amb tots els respectes i consideracions amb el moviment 15 m.
No tornem enrera.

Pepe

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Pepe | 17/06/2011, 14:13

Indignat s'està demanant la màxima difusió a la manifestació de diumenge i és el que fem per què estam d'acord. No passis pena que fins al 2015 no torna a haver eleccions municipals.

Miquel Sánchez

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Miquel Sánchez | 17/06/2011, 13:20

Sembla que l'enllaç no és correcte

Miquel Sánchez

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Miquel Sánchez | 17/06/2011, 13:18

Garci, ensenya-li les fotos del facebook de l'assemblea de dissabte.

(h) ttps://www.facebook.com/media/set/?set=a.2054741138984.122272.1558248210

Garci

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Garci | 17/06/2011, 13:10

Li pots dir com vulguis. El que hem fet és fer un article sobre el pacte de l'euro i fer difusió de tot plegat. Si et fixes, fa uns dies també hem penjat un article sobre la presentació d'un llibre sobre anarquisme, prostituim l'anarquisme? demà surt un article sobre una xerrada d'una associació que recupera la memòria històrica a Artà, prostituim la memòria històrica? Hem fet moltíssims articles sobre la recuperació de camins tancats, prostituim a la Plataforma? hem col·laborat amb el GOB, prostituim l'ecologisme?

Sincerament, a molts d'Alternativa (i a molta altre gent) el 15M ens ha portat a les places, a parlar amb nom de cada un i a col·laborar amb que aquest moviment surti endavant. Això va molt més enllà d'un partit. El moviment no ha permès instrumentalitzacions partidistes i no les ha de permetre.

Sincerament creus que aquest article dóna o lleva algun vot? penses que volem prostituir res? penses que volem dirigir un moviment com aquest? uf.

indignat

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

indignat | 17/06/2011, 12:57

Dissabte que ve assamblea d'alternativa enmig de plaça.

Vos hauria de fer vergonya prostituir aquest moviment ciutadà per els vostres interessos polítics.

Alternativa per Pollença

Policies infiltrats

Alternativa per Pollença | 17/06/2011, 11:26

Escolar ha penjat al seu blog dos vídeos on sembla que un policia infiltrat incita als manifestants a no mantenir actituts pacífiques: “Os están toreando, os están toreando. Os habéis quedado parados”.
www.escolar.net/MT/archives/2011/06/os-estan-toreando.html

A més del vídeo ja més conegut:
www.youtube.com/watch?v=gL7QbfIU5IA

Martí

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Martí | 17/06/2011, 11:06

Despeses públiques - Guanys privats. A veure si aquests de la Lliga Popular que ens governen miren per Pollença o per les butxaques de colcuns.

Alternativa per Pollença

Gestió piscina

Alternativa per Pollença | 17/06/2011, 10:40

Si pagam el gasoil, el manteniment de la piscina i ara la llum... El més normal és que la gestió de la piscina fos pública no?

Notícia al Balears:
La Sala de Pollença pagarà a Endesa el deute de la concessionària de la piscina
L’Ajuntament estudia gestionar la instal·lació esportiva i vol ser el titular del comptador d’electricitat
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/la-sala-de-pollen-a-pagara-a-endesa-el-deute-de-la-concessionaria-de-la-piscina.html

Pepe

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Pepe | 17/06/2011, 10:33

Comprenem que l'equip de govern està molt enfeinat però avui els hem reiterat que havien de publicar el seu pacte de govern, les delegacions i càrrecs de confiança.
Igualment els hem reiterat la necessitat de fer reunió de tots els grups polítics.

Pepe

U.E

Pepe | 17/06/2011, 10:31

Només ha hagut una unitat econòmica fonamentada en principis neoliberals. Ni unitat política ni social.

Ichigo

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Ichigo | 17/06/2011, 08:35

La mal-anomenada "Unió Europea" sempre ens fa mal a tothom. A saber: primer, Felipe González ens varen vendre la moto dels avantatges d'ingressar-se a la CEE; segon, Aznar ens varen ficar doblegada amb el laro (o euro, segons el nom oficial); i ara ZP ens enganyarà amb el pacte de l'euro.
Amb 5000 pessetes emplenaves el carro de compra i amb 10000 eres tot un Deu; paradòxicament tens un bitlet de 50 o 100 euros, i què faràs amb aquests? francament, el poc (o res del) que has de fer.

Pepe

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Pepe | 17/06/2011, 07:35

Lluis si a aquestes alçades tens dubtes de que Alternativa per Pollença és un grup polític...Uf
Ahir un representant del moviment 15 de març el va dir molt clarament; els partit han de fer la seva feina al lloc que els correspon, al nostre cas al ple, i el que hem de fer es escoltar als ciutadans. Amb aquest article donem suport i difusió a una manifestació que va en defensa de l'estat del benestar i contra mesures que si s'arriben a executar es perjudicaran a la gran majoria dels ciutadans.

Garci

Re: Manifestació en defensa de l'estat del Benestar

Garci | 17/06/2011, 06:52

Benvolgut Lluis. Alternativa per Pollença és un partit polític que s'ha posicionat a favor d'un moviment ciutadà anomenat "15M" o "indignats" perquè comparteix bona part dels seus propòsits i reivindicacions. El pacte de l'euro és un atemptat i tota la pressió que es faci contra ell la compartim i ens hi implicam. I també som del parer que aquesta democràcia no és real i que cal participació (crec que fa anys que ho venim repetint). I també pens que tots hauríem de ser a la manifestació del dia 19 perquè els retalls ens afectaran a (casi) tots.

Manifestar-se contra l'ajuntament no ho faran. Si de cas es manifestarien contra mesures que des de l'ajuntament s'adoptin. I en aquest sentit, nosaltres fa anys que ens venim manifestant contra moltes de les mesures que s'han adoptat i que creiem que son contraproduents.

Esper haver-me explicat.

Lluis

Alternativa-indignats

Lluis | 17/06/2011, 06:44

Pro vosaltres que sou un grup politic? o un grup dels indignats? Quan es manifestin contra l'Ajuntament. A quín costat vos posareu?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb