URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

150.000 víctimes.

Alternativa | 24 Juny, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

La Fundació Affinity un any més ha fet públic el seu informe sobre abandonament animal a tota Espanya. I, com no podia ser d’una altre manera, l’estudi demostra que per tota la geografia espanyola hi ha una falta de sensibilitat molt gran. Centenars de milers de cans i moixos han sigut abandonats al carrer aquest any. Mascotes que un dia vàrem rebre a les nostres cases amb molta alegria i que, pel motiu que sigui, un dia les abandonam a la seva sort.

 

I les Illes Balears no podien ser l’excepció, tot al contrari, és de les comunitats on més s’abandonen animals. A les nostres illes els ajuntaments i societats protectores han recollit, segons Affinity, 109.074 cans i 35.983 moixos. Gairebé 150.000 vides expulsades de les seves llars.

 

Però l’estudi, després de les excuses econòmiques, diu que un 14% dels animals abandonats ho son degut a que son de parts no desitjats (per deixadesa dels seus amos). I el que és més trist és que un 11% dels abandonaments es degut a la pèrdua d’interès. Imaginau que algú abandona els seus fills per desinterès? Com es pot ser tan irresponsable? No son joguines, son animals i tenen sentiments.

 

Les persones que no tenen mal de consciència amb el que els pugui passar als que un dia foren els seus millors amics, haurien de veure on acaben tots aquests animals. Els crematoris de son Reus funcionen a ple rendiment. L’olor a animal cremat que desprèn la major canera de Mallorca és vomitiu i arriba molt més enllà de les reixes del recinte.

 

La gent que no és capaç de responsabilitzar-se d’un animal i que no és conscient de que d’ell en dependrà una vida, no hauria d’adoptar animals. Un animal no ha de ser un capritx ni una joguina passatgera que quan ens cansem podem abandonar.

 

I a la gent que es capaç d’estimar, que sap valorar la companyia d’un animal, els anim a que adoptin els cans i moixos a les caneres i protectores (i que no els comprin) per evitar que acabin assassinats i els seus cossos cremant als crematoris oficials.

Una societat avançada no pot permetre una pràctica tant inhumana com és l’abandonament animal i molt menys el seu assassinat passat un temps d’estança a les presons de son Reus.
 

Comentaris

Ichigo

Re: 150.000 víctimes.

Ichigo | 27/06/2011, 18:38

I l'empresa guanyadora al major assassinat contra animals es:
Natura Park.
Premi: multa d'un gritó d'euros.

Margalida

Re: 150.000 víctimes.

Margalida | 25/06/2011, 18:57

Si Miquel, alguna cosa havia sentit al respecte, em sembla que des de "medi ambient" es consideren les colònies de moixos com a "plagues" o alguna cosa així. Doncs possiblement si les eliminen, a més de carregar-se un munt de vides innocents que no fan cap mal a ningú una vegada castrats i alimentats, possiblement es trobin amb una plaga de bons i de veres, una bona plaga de rates.

Miquel Sánchez

Re: 150.000 víctimes.

Miquel Sánchez | 25/06/2011, 09:12

Margalida, una de les questions que vaq dur a la ruptura del refugi d'animals amb l'Ajuntament va ser que la regiduria de Medi Ambient volia eliminar (tal com sona) els moixos d'aquestes colònies cosa que anava en contra dels ideals del refugi. Sincerament, no sé com està el tema de les colònies però el refugi d'animals ens donarà un poc de llum. Fins després.

jrv

animals

jrv | 25/06/2011, 08:58

Tinc a discrepar de que la sensibilitat envers els animals hagui augmentat poc entre la ciutadania, jo entenc que ha avançat molt, allà on no ha augmentat, és en la major part de la classe política, sempre van a remolc, i a distància...

Margalida

Re: 150.000 víctimes.

Margalida | 24/06/2011, 21:37

Gracies per exposar aquest tema, que massa vegades passa desapercebut entre eleccions i crisi. De fet, molts d'aquests animalets son també vícitimes del consumisme irreflexiu i de la crisi, i ells si que son els darrers culpables d'aquesta situació.
Per desgràcia és totalment cert que al nostre país la sensibilitat vers el benestar i respecte als animals ha avançat ben poc els darrers anys; ni en la majoria de la ciutadania, ni tampoc a les administracions públiques, un exemple ben gràfic és el nostre ajuntament, en aquest cas no només no han avançat sino que han reculat.
Per cert, se que la recollida la fa ara Natura park, però sabeu que ha arribat a passar amb les colònies de moixos assilvestrats?
Gràcies.

Pepe

Re: 150.000 víctimes.

Pepe | 24/06/2011, 16:49

Cal recordar que en l'actualitat la recollida d'animals de Pollença es troba en mans de Natura Park.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb