URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Revetlles de l'1 d'agost.

Alternativa | 01 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

 A la junta de portaveus l’equip de govern va plantejar la possibilitat de suprimir les revetlles de l’1 d’agost, i l’altre dia el mateix batle a la ràdio municipal  va demanar obrir un debat entre la ciutadania i que tots els pollencins i pollencines puguin opinar. Podeu escoltar l’entrevista al batle, en Tomeu Cifre on explica la proposta i els motius.

http://www.megaupload.com/?d=41XX1N32

El primer que s’ha de tenir en compte és que el pressupost de festes es troba baix mínims. També n’hi ha un tema de seguret, “botellón”, neteja...

La mateixa ràdio Pollença dóna la possibilitat d’expressar les vostres opinions a través de la seva web. 

A partir de la proposta dins la nostra assemblea ja haviam iniciat una consulta on ha hagut opinions molt diverses:

N’hi ha gent de l’assemblea que diu que s’ha de provar d’enfocar les revetlles d’una altra forma i canviar-les per altres activitats; com podria ser concert de la banda, ball de pagès, ball de saló, fer només una revetlla...

Altres opinen que s'han de llevar totes les revetlles, si hem parlat d'estalviar i austeritat hem de ser conseqüents, encara que evidentment no sigui un gran estalvi, és un pas. Segur que no faltarà ni gent ni animació, i l'Alborada lluiria amb llum i so  propi i els diners es podien destinar a finalitats mes profitoses.


Una vegada constada la diversitat d’opinions, que també es reflexa a l’enquesta de la ràdio, pensam que el millor seria fer una consulta popular el mateix dia de les votacions dels càrrecs de la Patrona. Per això cal plantejar clarament a la gent quin pressupost de festes tenim, quines són les diverses opcions que es poden adoptar els seus pros i contres.

De la web "La Patrona ON-LINE" encara en proves.


 


Comentaris

Follonero

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Follonero | 30/07/2011, 17:04

Des de que jo ho record aquestes festes han estat marcades per l'alcohol, tal vegada abans no la festa vno estava tan masificada, pero el dia de l'auborada jo sempre he vist molta gent beguda i pixats per els carrers i no tenc 20 anys, aixi mateix ja en tenc 36. De veres pensau que els pollencins volen ball de bot i gincames?

Garci

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Garci | 30/07/2011, 15:32

No podem donar la culpa al botellot de la falta de civisme de la gent. El botellot és fruit de la cultura de l'alcohol (tant nostrada) com del baix poder adquisitiu de la gent que el fa. La solució passa perquè la gent faci net el que ha embrutat i porti a les escombraries les botelles buides. No és tant difícil.

Caterina

Revetlles de l'1 d'agost.

Caterina | 30/07/2011, 11:30

... i si fos possible proibir " el botellon"? No ho se!! a lo millor si durant uns anys es modifique un poc la programaciò de les festes així com suprimir la berbena però afagint els tradicionals balls de bot, Qualque gimcama per a totes les edats... Mes participació familiar per aquest dia tan esperat per els Pollençins. Tal vegada, no mes així, tornarem a la nostre festa. Visca Pollença i visca l'Auborada!!!

Pepe

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Pepe | 06/07/2011, 21:24

Evidentment a nosaltres ens agrairia començar a avançar en la democràcia del segle XXI, a la qual els ciutadans són alguna cosa més que votants cada quatre anys.
Per desgràcia com bé dius JR el PP no està per la labor de la participació ciutadana.
Demà es reuneix la comissió de festes a les 21:00 a la sala de plens i no he vist que se l'hagi donat publicitat, quan és una comissió oberta i tractarà aquests canvis a la festa.

Joan Ramon

Festes, consultes...

Joan Ramon | 06/07/2011, 15:22

Jo penso que hi ha dues coses, una, els pollencins tal volta començarem, però la massificació de les festes de Poble no és un fet exclussiu de Pollença, fa poc veiem com un llogaret com Pina ja el pateix i fins i tot, tanca el migdia abans de la revetlla, l'acces als cotes.
Ciutadella, Pina, Stdudio 54 a Sa Pobla... no només l'aubarada pateixen aquesta massificació, però bé, el que ens preocupa aquí, com és normal són les nostres festes, i bé, Joana F. crec que ha exposat un fet que tots veiem cada any, l'aubarada fuig de les manes dels mitjans que pugui disposar el nostre ajuntament, que fer?
Doncs a mi que el poble decideixi no me sembla mala idea, tampoc me semblaria mala idea que també decidis en els presuposts. tema per a mi de molta més importància per la millora del nostre municipi.

PD: No crec que el nostre batle estigui molt per fer consultes per saber el parer dels seus ciutadans, però si així o fes, ja me semblaria bé.

Pepe

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Pepe | 06/07/2011, 14:39

Jo que sóc foraster havia comprés perfectament la intenció del comentari i no m'he sentit per res ofès. Quan un va a les festes d'un lloc que no és el seu ha de saber que és un convidat. Als pobles d'Aragó els que no fan aquest aprenentatge van "al pilón".
Per altra part Mª Antònia té raó aquest tema de tirar-se la beguda el va començar gent de Pollença.
El tema és que el pressupost de festes és de 100.000 euros i s'ha de triar.

Mª Antònia

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Mª Antònia | 06/07/2011, 08:02

Donam molt la culpa als de fora de Pollença, però... qui va començar cap als anys 90 a tirar-se la beguda per damunt i a espanyar la festa?. Eren o erem de Pollença, a prtir d'aquí aixó s'en va anar embrutant. A mi em fa oi sortir dia 1 i més amb infants petits, per mi aquest dia ha perdut tot l'interès. S'han de prendre mesures, les de l'any passat estan be pero encara no basta. La pregunta és que podem fer?

Joana F

Revetles de l'1 d'agots

Joana F | 06/07/2011, 07:25

Bon dia "el meu nom":Quant una persona es a un pais, ciutat o poble, que xerra diferent d'ella, li agradi, o no,es una forastera .Despres, hi pot haver el to com es diu la paraula:si com "estranger", o com si fos un insult.Ha n'el meu comentari, i ho confeso, vaig voler mostrar la meva indignacio cap a unes persones que venen a estiuagerar,(vaig suposar que eran de "Madriz"), que aqui, es pensan,som un "poble de republica bananera" i es troben les festes... ido, poden fer tot el que volen.
Per tant, i ho dic publicament, quant vaig dir "forastera", era sencillament per insultar-la, aixi com ells insulten les nostres festes.
Tot aixo dit amb molt de carinyo cap els "madriles", ja que com diu el refran: "De todo hay en la viña del Señor."

el meu nom

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

el meu nom | 06/07/2011, 00:05

Joana F. ves alerta no te senti en Joserra dir això de foraster. Mira el que diu n'Inmaculada als comentaris d'aquesta entrada de Facebook:

www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=205666232804709&id=196606687025126

"Juan Rodrigo Ayats-Kosik Primera medida Popular en Baleares ( libre eleccion del colegio e idioma para la educacion de nuestros hijos " Me gusta" hasta las pelotas del catalan impuesto.....
30 maig a les 19:42 · 1 persona
Inmaculada Higuera Garrido en Marzo el nuevo presidente de Baleares nos lo prometió en una cena que compartimos,me alegra muchísimo que haya cumplido y no fuera meramente electoralista. Enhorabuena!
30 maig a les 21:25 · 1 persona"

Raises

La niñata

Raises | 04/07/2011, 20:36

de debò ? i una forastera, no m'ho puc creure , que fort, que fort, que fort!!!!

Pepe

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Pepe | 04/07/2011, 20:34

Moltes gràcies per la teva valuosa opinió Joana, aquesta és la trist realitat.

Joana F

Revetlles de l'1 d'agots

Joana F | 04/07/2011, 10:31

Dexau-me donar la meca humilt opinio.Jo veig la festa desde una altre visio:la d'els voluntaris que es passen tota la nit del dissabte de la Patrona, anant p'els carres i replegant els moixos i moixes del terra.Hem vist com a als jardins d'en March, han escarbat a dins la terra i han rebasat els tubs del rec, les han tallat i es tiraven aigua, com si fos una manguera.Hem vist com han estat capaços de trobar les claus de pas de l'aigua (amagades dins comportes devall la sinia)les hi han conectat manqueras(devon les dogueren treura????) i jugaven amb l'aigua, "Es que es la fiesta del agua" hem digue una "niñata" i adamunt amb foraste.......Hem vist compixar les portes de C'an Llobera..."O no feis lo mateix qunt els pollençins anau a Ciutadella? hem va demanar un al-lot quant li varem cridar l'atencio.Hem agut d'ajudar a l'al-lota que feia els banys nets a treure un llum d'aquest de senyalizacio de dins els vaters.Han arribat obrir les comportes d'aigua de les façanes de les cases i obrir els grifons, i tot el carrer ple d'aigua. Ja se que tot aixo, la majoria de pollençins heuem vist i viscut, i crec que no te res a veure amb el "botellot".Crec, que com s'ha dit abans es questio d'educacio, de civisme....
Podem llevar les festes, totes, nomes deixar els moros i cristians, podem tencar el poble (gran idea, copiada per altres pobles)podem obrir els bars i els seus bayns, fins i tot oferir els de les cases particulars, pero si venen "els professionals del botellot" no serveix de res.Com deiem amb bo mallorqui "s'he foten del Sant i de la Festa".Les done igual si son les festes de la patrona, de Sant Jaume, de Fenalitx , o de Sant Apapucio, com diu mon pare.Ells nomes serquen una excusa per beure i destrossar tot el que posa per el devant.
Si no, mirau quants de comentaris hi ha sobre l'alcohlo i les seves consequencies, pero ningu s'ha preocupat de demanar ...¿hi ha ambulancies?¿Hon son? ¿hi ha sanitaris? ¿hi ha un hospital de campanya? si ha d'haver una evacuacio ¿per hon pasen els cotxes d'emergenies? ¿quantes persones fan guardia aquest vespre per que els altres disfrutin?.Vos puc assegurar que tots els voluntaris que sortim p'els carrers de Pollença aquest vespre, hens hem de mossegar mes d'una vegade la llengua, per no "liarmos a banbelletes" amb tots el que causen les destroses al nostre poble.Gracies per "escoltar" la meva opinio.

Joan Rafel Covas

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Joan Rafel Covas | 04/07/2011, 09:12

Una cosa, vull deixar clar que trob que s'han de fer retallades en festes. Ja es va retallar amb el tema de les espases, però jo miraria si s'ha de fer la verbena més senzilla, i retallar com ja he dit en castells de focs i refresc.

Garci

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Garci | 04/07/2011, 08:09

Em sap greu ser repetitiu. La majoria de pobles de Mallorca, quan s'acaba una festa, acaben igual que Pollença: no som una excepció i tampoc el botellot més gran de Mallorca, sinó un més. Jo record haver anat a aquests concerts que es mencionen i haver portat la meva pròpia beguda. Crec que en Joan Rafel ho expressa molt bé. Tot i que jo crec que si s'ha de retallar la berbena per evitar una despesa de molts milers d'euros, per jo la poden llevar. Tot i que m'agradaria saber que costa cada cosa. En fi, crec que el debat hauria d'estar centrat en el cost i no en el rebuig a l'Altre.

Joan Rafel

Revetlles dia de l'1 d'Agost

Joan Rafel | 04/07/2011, 07:28

Hola,
Per primera vegada i sense que serveixi de precedent (és broma), estic d'acord amb la visió d'en Garci.
Te tota la raó i com jo ja he dit a molts altres foros, que el problema del dissabte de la patrona és similar als que trobam a l'Alba, a Sant Joan, a les verbenes de Felanitx, o a qualsevol altre festa dels pobles... si bé com diu ell a Pollença pareix que va en descens mentre altres pobles va en augment, possiblement perquè a Pollença forem pioners i ja anam passant de moda o ja ningu s'enrecorda dels anys 96, 97 i 98?
Jo també m'agrada anar de festa en aquest gran poble que és Mallorca i sempre que he mostrat respecte cap a les festes he estat ben rebut per tot.
I això és el que falla el respecte, i no sols de la gent de fora sino dels pollencins mateixos, que bo i dolent n'hi ha per tot, i gent que pixa pel carrer n'hi ha de per tot i també d'aquí.
La solució donc no és llevar verbenes, que ben duites serien beneficioses per pollencins, negocis i ajuntament, la solució és d'educar als joves i ensenyar la festa tal com ha de ser al convidat.
I pel tema econòmic, no veig que hagi de ser un problema tan gran una verbena... que retallin dels focs i de refrescs, que hi ha pobles més petits que el nostre i amb menys presuposts i tenen verbenes.
Per acabar destacar el tema escusats. No he tengut mai problemes el dissabte de la patrona per anar a pixar a llocs com la Birreria, Ca'n Moixet el Jam o l'Emilton per exemple. I és més a cap altra poble de Balears he trobat uns banys publics com els que es posen aqui, prefabricats, que es netejen cada hora i amb llum i pica.

Pindaro

No a la revetla a plaça. Ja esta be de gats!!!

Pindaro | 04/07/2011, 07:20

Hace un "grapat" de años, las verbenas de la vispera de la patrona, eran lugar de encuentro de jovenes y no tanto de la Isla,cantaron Joaquin Sabina, Loquillo , el niño de la peca, etc.. se podia disfrutar de una verbena popular hasta la hora del toque de la Alborada, luego marchabamos a casa o a la playa a ver salir el sol y se pagaban los cubatillas en los bares del pueblo. Los tiempos han cambiado, ahora , la revetla es dia de encuentro para los mismos de antaño, solo que los grupillos musicales no valen apenas nada, para los bares es el día de hacer una bona caixa, todos y digo todos los botelleros de mallorca se enecuentran en Pollença, el unico pueblo mallorquin que consiente ese mega botellon y luego padece sus consecuencias, de todos son conocidas estas, suciedad extrema, peleas en las puertas de nuestras casas,comas etilicos, destrozos en el mobiliario urbano, etc. etc. , y eso en Pollença , la villa del Festival , cuna de grandes pintores, pionera cultural, ... pero ya no, ahora se la cococe como la villa del mejor botellon del año.. triste. Y a todo eso, el unico que gana ahora y ganaba antes son los bares,que por cierto de su parte no ponen nada de nada, de hecho hasta cierran los baños , que solo estan para poner copas , no para dar ningun servicio,asi que la propuesta del Alcalde de trasladar la fiesta a esos locales, me parece muy acertada, ellos con su musiquita, sus copas y sus baños abiertos que den acogida a quien quiera fiesta y el que no pueda pagarse cuatro cubatas que se tome dos que tampoco creo que sea tan necesario el promover el uso y el abuso del alcohol para estar en la fiesta, al hilo de esto último ¿que tal si todos los partidos del ayuntamiento proponen la prohibición del botellón y beber en la via publica, por una cuestión de salud pública?, al fin y al cabo no deja de ser una droga que tambien mata.

Pepe

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Pepe | 03/07/2011, 22:42

El que em resta clar és que el tema de les festes desperta el debat per tot; a facebook n'hi ha un bon grapat de debats oberts sobre el tema igual que el debat a la ràdio està molt obert. Tan de bo a altres temes hagués tan de participació.
Avui al Diario de Mallorca a la almudaina Joan Rigo al seu article panegiri narra com a les festes de la illa grega de Kastos, S. Joan, no havia doblers per pagar la revetlla i va sortir una festa
improvisada millor que qualsevol festa anterior:

PANEGIRI
DESDE GRECIA

De ahí vendría nuestro
panegírico, loar, alabar celebrar a alguien.
El Panegiri, transcripción fonética del
griego, es la celebración, la asamblea
festiva, y me refiero concretamente a las
verbenas que durante el verano se
celebran en los pueblos en honor de los
santos patrones. Y hace apenas una
semana, como cada año, el Panegiri de
Kastos abrió el baile, y fue la primera de
una serie de noches festivas, musicales y
alegres que se irán sucediendo a lo largo
de estos meses en distintas poblaciones de
todas las islas del Jónico. Pero la noche de
Kastos, aunque también la tarde, y hasta
el amanecer, tienen una magia especial. Es
la más pequeña de las islas habitadas,
poco mas de  personas viven aquí todo
el año aunque el censo supera el centenar,
pero ya saben que en eso de las cuentas,
de los números, mis amigos griegos no
son muy de fiar.
Por supuesto que en verano la población
aumenta, pero no estoy hablando de
turistas, sino de la vuelta temporal a casa,
de las vacaciones de muchas familias prodigas
que en su día abandonaron la isla
para buscar fortuna en tierra firme, en
Atenas o en el extranjero. Y esta migración
anual suele coincidir con la fiesta de San
Juan. Durante los días previos al Panegiri
la barcaza que comunica la isla con el
continente, apenas seis millas, multiplica
los viajes y aun así no da abasto. Numerosas
son las barcas, los caiques, “llaüts” locales
y de la vecina Kalamos que se apuntan
al trasiego, sumándose al bullicio que
se forma en el minúsculo puerto. Se lo
traen todo, desde el butano hasta los víveres,
y es que en la isla no hay nada, solo el
“mini market” que Gerry abrió hace unos
años cuando volvió de Nueva Zelanda.
Pero claro una cosa es asegurar el pan, y
otros productos básicos como algo de fruta,
tomates, bebidas… y otra garantizar el
suministro diario de estas familias durante
todo el verano. Total que la explanada del
puerto se convierte en un bazar, y las dos
camionetas, rancheras que circulan por la
isla distribuyen como pueden el material
casa por casa, puerta a puerta.
El clímax coincide con la víspera del
Panegiri, el  por la tarde cuando ya no
queda una mesa libre en las cuatro terrazas
del pueblo, con el puerto a rebosar lleno
de barcas de todo tipo y tamaño que
hicieron el viaje desde Ítaca, desde Kalamos,
o desde Mitikas, y las campanas de
la iglesia repican convocando a los vecinos.
Se bendicen enormes cestos cargados
de pan que luego, tras la ceremonia se reparten
entre los asistentes. Hay que encender
una vela en honor al santo y besar el
icono. Y cumplido el ritual empieza literalmente
la fiesta, una fiesta un tanto anárquica,
al principio cada uno por su cuenta,
unos cenan en casa, los que más fuera,
mientras la cacofonía de la música de las
tabernas va preparando al personal para la
noche. Y ahora viene lo divertido, lo que
quería contarles, y es que este año la verbena
se celebraba sin orquesta, sin músicos.
Y me explico: según la versión oficial
debido al reciente fallecimiento de uno de
los vecinos el consejo decidió, en señal de
respeto, no “celebrar” la parte musical del
Panegiri. Ahora bien circulaba también el
rumor de que como quien pagaba el viaje
y la manutención de la orquesta era el
dueño del local donde se celebra el baile, y
el verano pasado, el mal tiempo, lluvia y
temporal en el mar, habían cortocircuitado
el evento, la asistencia fue mínima
y no se hizo caja ni para los músicos…
pues que este año no estaba el hombre
para muchos gastos. Total que después
de cenar, el personal se acercó a curiosear,
a tomar una copa, a ver de qué iba
la cosa…. Y se acabo improvisando un
festival, y con mi amigo Giorgos, del
Aspavento de Kioni, pinchando los
mejores ritmos de la música tradicional
de estos eventos, se bailó como nunca,
se rompieron botellas, volaron vasos y
voltearon sillas. Al alba todo el mundo
estaba de acuerdo en que había sido
una de las celebraciones más espontáneas
y emotivas. Una buena manera de
empezar el verano. Y eso es lo que les
deseo a ustedes: ¡Que pasen un buen
verano!

Rogelio

Patrona

Rogelio | 03/07/2011, 22:36

Señor Garci, cuando digo "se nos fue de las manos" me refiero a que no podemos parar la forma de entender la verbena de la patrona para la gente de fuera (algunos de aqui lo hacen igual), o sea super botellon, basura por todo y en definitiva lo que ya he comentado en anteriores posts.
Dificilmente se podra cambiar esta idea en los jovenes.
Quizas soy muy critico, pero cada dia 2 de Agosto me levanto temprano para ir a trabajar, y cada año me da la sensacion de que el estado en que esta Pollensa a esas horas es peor que el anterior.
Ya me gustaria poder levantarme aun mas temprano para ir a plaza con mis niños a escuchar la Alborada, pero no quiero que vean la barbarie que hay en las calles.
Aprovecho para dar la enhorabuena a los servicios de limpieza, que cuando llego a Pollensa a la hora de comer esta el pueblo limpio, despues de haber visto toneladas de basura repartidas por todas partes.

Garci

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Garci | 03/07/2011, 20:07

Jo no critic els preus dels bars. Només plantejo que hi ha molta gent que no pot (o no vol) gastar-se tots els diners que la seva gatera costaria a un bar. És lògic que la gent faci botellot, s'estalvien diners. Perquè l'hem de prohibir o regular o criminalitzar? Pensem que l'alcohol no només es ven a un bar, els supermercats també en viuen. I tampoc hem d'oblidar que els problemes d'incivisme no és pel botellot. Pensar això seria un error i no s'arreglaria res.

turgut

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

turgut | 03/07/2011, 19:50

Crec que es mes civilitzat, i no genera els problemes del botellon, sopar a ca seva, beure allà amb els amics i despres sortir. I quan un es a fora, si no se pot permetre 5 copes en fa una o dues i ja esta.

jrv

Bars

jrv | 03/07/2011, 18:24

Evidentment, no es necessari, ni tampoc imprescindible beura alcohol per les festes, i menys si no està a l'abast de les butxaques. Per això, el botellò està justificat, però crec que l'Ajuntament ha de preveura els banys per la riuada de pixat que això provoca, no som l'únic poble que te problemes d'aquest tipus.

jrv

Bars

jrv | 03/07/2011, 18:08

Evidentment, no es necessari, ni tampoc imprescindible beura alcohol per les festes, i menys si no està a l'abast de les butxaques. Per això, el botellò està justificat, però crec que l'Ajuntament ha de preveura els banys per la riuada de pixat que això provoca, no som l'únic poble que te problemes d'aquest tipus.

bars

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

bars | 03/07/2011, 17:21

Garci, si jo no me puc comprar un audi me compr un seat. Lo que no puc pretendre es anar a la casa audi, i que me'l venguin a preu de seat. I explicar-li al del concessionari que es que a jo m'agrada menar audis i no el puc pagar i que el baixi de preu.
El que està a l'atur no podra beure Bombay Saphire que hem de fer, regalar-ho amb la cartilla de l'INEM perque se pugui engatar?

Garci

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Garci | 03/07/2011, 17:14

Turgut, prefereixo no dir noms d'establiments, però t'ho puc assegurar. I lo dels preus: per molta gent (moltíssima) pagar 5 euros ja és molt per un beure. I més si fas comptes engatar-te i n'has de fer uns quants. Ja pot haver pujat tot, però no els salaris (i més ara que hi ha molta gent a l'atur).

I jo som del que pens que la gent de fora que ve a passar-s'ho bé a les festes ha de ser benvinguda. Així com també som benvingut jo quan vaig a un altre poble. I no entenc això de "se nos fue de las manos".

Per altre banda, ja he dit que hi ha una normativa que obliga a tenir oberts els banys dels bars amb barra a fora.

Rogelio

patrona

Rogelio | 03/07/2011, 13:21

A mi lo que hagan en las fiestas de otros pueblos me da igual.
A mi me preocupa mi pueblo, y lo de la alborada ya se nos fue de las manos.
Y muchos bares no es que tengan los baños cerrados, tienen cerrado el bar en si, porque montan la barra fuera y claro que no es la razon de que hagan las cosas en calles y portales, pero se harian menos.
A los de Pollença siempre nos quedara la fiesta pollensina, la alborada hace años que ya no es para nosotros....

turgut

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

turgut | 03/07/2011, 10:59

Garci, ja me diras on has vist un combinat per 8 euros a Pollença. Preu de 2005: 5 euros. Preu de 2010: 5 euros. Variacio del IPC 2005-2010: 12%. Variacio de preu dels combinats: 0%. Variacio de les taxes municipals: diga-m'ho tu. Variacio dels sous: 15%. Variacio del cost del genero: 15-20%. De posar la copa en tasso de 0,30 a posar-lo en tasso de 0,40 (tasso patrona): 15-20%...

Garci

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Garci | 03/07/2011, 10:29

Crec que aquests arguments contraris a la vinguda de gent a les festes només es poden fer des de la ignorància. Qualsevol persona que vagi o hagi anat a les festes d'altres pobles veurà que les festes de Pollença son idèntiques (o gairebé). Totes les festes estan massifiacades, la gent embruta, beu... Amés, si vos heu fixa't, cada any ve menys gent per aquest mateix motiu: les festes de poble son més o menys iguals per tot.

El tema dels banys: els bars estan obligats a tenir obert i jo no n'he vist cap tancat. També hi ha banys gegants prefabricats.I no només la gent de fora pixa al carrer.

El tema del botellot: amb preus abusius com son 5-8 euros per combinat, és normal que la gent es compri una botella a un supermercat. I això ho fan pollencins i visitants.

Crec que el motiu més important és econòmic. Fer una despesa tan gran per una nit és absurd quan no es tenen diners.

PDT: tots els que criticau que ve gent de fora hauríeu de deixar d'anar a Ciutadella per Sant Joan i no hauríeu d'estar orgullosos de que allà hi ha un bar que ja li diuen "can moixet".

Pepe

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Pepe | 03/07/2011, 08:52

La partida de festes era de 300.000 euros i abans de les festes del Port i de la patrona només resten 130.000 euros, aquesta és la realitat objectiva. I recordau que tenim un deute de 10 milions d'euros a curt termini, doblers que s'han de pagar a particulars i associacions que han fet feines per l'Ajuntament. Davant d'això n'hi ha dues solucions o pujar ingressos o baixar despeses. Cal retallar despeses i de moment ja s'ha fet; dedicacions exclusives, Festival i ara les festes...

Rogelio

Patrona

Rogelio | 02/07/2011, 21:57

La alborada se ha convertido en estos ultimos años en un macro botellon, donde viene gente de toda la isla a mearse, vomitar y tirar basura en nuestro pueblo, dia 2 por la mañana da hasta asco salir a la calle, y por mucho que limpien, siempre se queda la peste para varios dias...
Cada año son menos los pollensines que que salen esa noche.
Si tiene que ser asi la celebracion, en mi opinion si se podria eliminar.
Si se celebra, bien podrian obligar a los bares que sirven bebidas el tener abierto los aseos(muchos los tienen cerrados), al menos se evitaria parte de las porquerias que hacen en calles y portales.
Es mi opinion.

Pepe

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Pepe | 02/07/2011, 21:17

Ara he vist el video de TV Mallorca www.youtube.com/watch?v=cbjPm_ReRyI i el batle no diu res de la consulta, és el presentador el que el comenta a l'inici.

Alternativa per Pollença

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Alternativa per Pollença | 02/07/2011, 19:22

Al Diario de Mallorca
Pollença estudia la posibilidad de suprimir la verbena previa al día de la Patrona
www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/07/02/pollenca-estudia-posibilidad-suprimir-verbena-previa-dia-patrona/683352.html

Alternativa per Pollença

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Alternativa per Pollença | 02/07/2011, 19:18

Avui al diari Última Hora el batle diu que no es pot fer la consulta.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-ajuntament-estudia-suprimir-la-revetlla-del-dia-2-de-agosto.html

Alternativa per Pollença

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Alternativa per Pollença | 02/07/2011, 19:18

Avui al diari Última Hora el batle diu que no es pot fer la consulta.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-ajuntament-estudia-suprimir-la-revetlla-del-dia-2-de-agosto.html

Alternativa per Pollença

Re: Revetlles de l'1 d'agost.

Alternativa per Pollença | 01/07/2011, 16:50

Sembla que l'equip de govern ha acceptat la nostra idea, segon el blog del PSM a TV Mallorca al batle ha dit que el dia de les votacions també es posaria a votació si s'elimina la revetlla de l'Alborada.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb