URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple extraordinari dijous.

Alternativa | 05 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  S'ha convocat sessió extraordinària de l’AJUNTAMENT PLE a celebrar dia 7 de juliol de 2011, a les 12,00 hores sota el següent ordre del dia:

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió anterior.


2.- Periodicitat de les sessions del Ple.

 Com ja vam comentar (veure article) el nou equip de govern  ha proposat reduir els plens al mínim marcat per la llei, o sigui un ple cada dos mesos i no mensual com ha estat  fins ara. En principi a la reunió van acceptar mantenir el ple mensual al manco enguany, i per tant esperam que la proposta sigui mantenir la periodicitat mensual dels plens.  Els plens  són la principal eina democràtica municipal ja que és l`únic organisme on el debat i la votació dels projectes es fa de manera pública.

També ens agrairia que totes les sessions de l’Ajuntament Ple (ordinàries i extraordinàries) es celebren a les 20:00 per a que la majoria de la gent hi puguin assistir.


3.- Creació i composició de les comissions informatives permanents

Per facilitar la feina dels tècnics l’equip de govern  proposa concentrar les comissions informatives (llevada la Comissió Especial de Comptes) en una. Cap problema

4.- Nomenament dels representants de la Corporació en els òrgans col•legiats.

L’equip de govern ha comentar la possibilitat de la desaparició de diferents organismes autònoms que serien assumits directament per l’Ajuntament ja veurem quina és la seva proposta final. Actualment existeixen de manera activa el patronat municipal de Turisme,el patronat de la ràdio municipal, el patronat de la residència, la fundació de l’escola de música. Teòricament també existirien el patronat del festival i el d’esports.


5.- Coneixement de les resolucions del Batle en matèria de nomenaments de Tinents de Batle, membres de la Junta de Govern Local, com també de les delegacions de Batlia conferides, nomenaments de personal eventual i dació de compte de constitució de grups polítics municipals.

Com vam comentar ja a un anterior article valoram positivament la reducció inicial a tres de les dedicacions exclusives però consideram que no n'hi ha massa lògica en la separació o unió de delegacions, la nostra idea de les delegacions era prou diferent.


6.- Determinació del número, característiques i retribucions del personal eventual.


7.- Relació de càrrecs de la Corporació amb dedicacions i retribucions corresponents.


8.- Assignació de dotacions als grups polítics municipals i règim d’indemnitzacions i assistències per als membres de la Corporació.

Esperam austeritat a aquests tres punts.  Conjuntament amb Endavant Mallorca presentam el llibre Construint municipi des dels moviments socials  amb una xerrada de dues de les persones que han participat en la seva redacció. Us esperam dilluns 11 a les 20:00 al Centre Cultural.

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

EN DEFENSA D'ONA MALLORCA I [M]

Alternativa per Pollença | 06/07/2011, 20:37

Josep Juarez escriu

EN DEFENSA D'ONA MALLORCA I [M]
La Ràdio-Televisió de Mallorca [M] ha estat, fins ara, un exemple del servei públic de qualitat i professional, que contrasta vivament amb la majoria de oferta radiofònica i televisiva, tant pública com privada, que patim els habitants de Mallorca. A més, el modest pressupost de nou milions i brusques d'euros anuals sembla que ha estat gestionat de manera rigorosa, fins al punt de donar superàvit.
Però, si no som capaços d'evitar-lo, tots aquests mèrits no bastaran per aturar el seu tancament. El partit d'ultradreta que ens governa ja ho va anunciar en campanya electoral. De fet, curiosament, va ser l'únic anunci que va fer amb claredat abans de les eleccions del passat mes de maig. La resta de programa no importava que fos tan explícit, davant una victòria tan segura. El mateix ha passat amb el perfil o la qualitat dels principals candidats. Estic per pensar que si haguessin presentat una granera de cap de llista al govern, avui ens presidiria una Molt Honorable Granera. Així estan les coses.
Tornant a l'anunci de tancament de [M] (o la seva "liquidació", en mans del funcionari municipal i candidat del partit espanyolista UPyD José Manuel Carrillo), crec que intenta assolir dos objectius. D'una banda, la supressió d'un servei de ràdio i televisió públic, plural, de qualitat i, per tant, útil a la ciutadania de Mallorca. A la dreta confessional i casposa no l'interessa la llibertat d'opinió, ni els mitjans de comunicació que puguin afavorir-la. I encara menys si són en català, recordau el cas de TV3 al País Valencià. D'altra, el tancament de [M] sembla una oportunitat poc dissimulada d'afavorir determinats negocis televisius privats de la seva corda ideològica, com Canal 4 i altres, ara també en mans de la ultradreta, que pretenen ocupar, al manco de manera "oficiosa" l'espai de l'actual cadena pública, tot al servei dels interessos de la colla que encapçala la reaccionària Maria Salom.
Per això és important no romandre passius davant aquest nou atemptat als interessos col·lectius. Dissabte que ve, dia 9 de juliol, tots i totes tenim una oportunitat per defensar la continuïtat de [M], també donant suport als i les treballadores de l'ens.
SÍ a la continuïtat de Ràdio i Televisió de Mallorca. Dissabte
9 de juliol, a partir de les 18:30, a la plaça de Lloseta.

Alternativa per Pollença

Informació facilitada per la ràdio municipal

Alternativa per Pollença | 06/07/2011, 18:54

La ràdio municipal ens ha fet arribar tota aquesta informació d'interès. Gràcies

Ja està oberta la piscina coberta del Port de Pollença. Els mesos de juliol i agost tendrà un horari nou. Estarà oberta de 07.30 a 12.30 i de 17 a 20h. Dissabte i diumenge tancat.

A partir del divendres 8 de juliol comença “Calor Musical”, una iniciativa de la Banda de Música de Pollença adreçada a nins i nines, a partir dels vuit anys. Si voleu aprendre música, provar diferents instruments i formar part de la Bandeta Infantil, podeu apuntar-vos al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya tots els horabaixes o cridant al 971 53 00 15. Les sessions seran cada divendres de juliol i agost de 17:00 h. a 20:00 h. Es tracta d’una activitat totalment gratuïta.

Des d’aquest dissabte 9 i fins al 17 de juliol, es durà a terme al poliesportiu de Pollença el Campus de Rudy Fernàndez. I han organitzat per dia 16 de juliol el Partit de les Estrelles, un partit solidari per recaptar fons per la família de Juan Antonio Cantero, un nin de 4 anys que pateix encefalitis. L’entrada costarà mínim 3 euros i els doblers recaptats es destinaran a la seva família per a que faci el tractament que necessita a Gran Canaria. El partit serà a les 18h i està tothom convidat. Veureu en acció a Rudy Fernández, acompanyat dels nins i nines del Campus, de convidats de luxe, monitors, etc. Diversió i bon bàsquet per una bona causa.

Entre el 8 i el 14 d’agost el pavelló municipal acollirà el I Campus d’Estiu que organitza Mallorca Bàsquet – Bàsquet Pollença. El campus comptarà amb la presència de Joe Arlauckas, ex jugador del Reial Madrid i del Caja Laboral. Per a més informació, dirigiu-vos a l’Àrea d’Esports al 971 533 990.

AGENDA D’ACTIVITATS CULTURALS

Divendres 8 de Juliol, els camioners de Pollença, amb motiu de Sant Cristòfol, han organitzat una verbena amb música en viu davant del Camp de l’Om, a partir de les 20.30h i està tothom convidat.
Divendres 8 de juliol, l’Obra Cultural Balear a Pollença vos convida a la conferència El pòsit de pescadors al Moll. L’acte tendrà lloc al Centre Cultural Miquel Capllonch, al Port de Pollença, a les 20:30h i anirà a càrrec del doctor en història Pere Sales.
Dissabte 9 de juliol, dins el programa de concerts del 50 Festival de Música de Pollença, José Mercé oferirà el seu espectacle flamenc “Nuevo Amanecer”. Començarà a les 22:00 h., al Claustre de Sant Domingo.

Dissabte 9 de juliol, continuant amb les activitats de Sant Cristòfol, a les 8.30h hi haurà una missa a l’esglèsia del Convent. A continuació, els camioners faran un recorregut pels carrers de Pollença, Sant Vicenç i Port de Pollença, i acabaran amb un dinar de germanor al Restaurant Trio.

EXPOSICIONS

Del 9 al 30 de juliol, la Galeria Joan XXIII acollirà l’exposició dels artistes Vicens Herrero i Sitges Febrer.
Durant aquests mesos d’estiu, si visitau el Museu de Pollença, podreu veure l’exposició del Certamen Internacional d’Arts Plàstiques que aquest any arriba a la 48ena edició. Hi trobareu obres de 13 artistes novells de diferents disciplines com fotografia, pintura, vídeo i instalacions. L’horari és de dimarts a dissabte de 10.30 a 13h i de 17h a 21h. Els diumenges només està obert el dematí i dilluns i festius està tancat.
Al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya, podeu visitar l’exposició organitzada per celebrar l’Any Internacional del Voluntariat. Estarà oberta de 16.00 h. a 20.00 h. fins el 8 de juliol.
A la Galeria Bennàssar podeu visitar dues exposicions, una de l’artista Sabala titulada ”Power”, i una altra de l’artista Magdalena Luis, titulada “Recorregut per les sensacions”.

CONCURSOS I SORTEJOS

Cada divendres sortejam 2 entrades per anar al concert del Festival de Música de Pollença. Aquesta setmana regalarem per tant entrades per veure a José Mercé. Si voleu participar, ens heu d’enviar el vostre nom complet i un telèfon de contacte. El sorteig serà divendres capvespre, al programa d’Àngels Hernàndez.
Cada dijous sortejam una pizza per endur del restaurant Ca n’Olesa,cortesia de la carnisseria, xarcuteria i botiga gourmet Eu Serral. La pregunta d’aquesta setmana és: Qui és la presidenta d’Honor del Festival de Música de Pollença?
I divendres La Birreria sorteja un pamboli amb dues canyes o dos refrescs. Serà a partir de la 13.30h en directe a l’Espai Birreria.

Alternativa per Pollença

Re: Ple extraordinari dijous.

Alternativa per Pollença | 06/07/2011, 14:20

Una bona notícia; l'equip de govern ha retirat la seva proposta de fer els plens bimensuals, cap partit de l'oposició li donava suport, i la periodicitat es mantindrà com fins ara; un ple mensual.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb