URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

ZP l’únic culpable?

Alternativa | 06 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Ara que estem dins els 100 dies de treva que dona l’oposició a l’equip de govern municipal parlarem de política nacional.

La “TDT Party” versió espanyola del “Tea Party” americà, els tertulians de canals com INTERECONOMIA TV i amb menor mesura VEO, LA 13 TV i 10 TV, estan tot el dia acusant amb raó o sense a ZP de tots les calamitats del nostre país, l’altre vespre el tema dels tertulians de INTERECONOMIA TV eren les inútils grans inversions en transport públic en aeroports i principalment amb el tren d’alta velocitat (AVE), com sempre veritats i mentides són barrellades per donar la raó al dits acusadors del tertulians dels programes.

AEROPORTS

Com he dit abans mentides i veritats han estat barrellades, és mentida que s’hagin fet nous i faraònics aeroports, però sí s’han comès moltes errades, unes de planificació i unes altres per guanyar els favors de partits nacionalistes o regionalistes que al mateix temps que el govern central anaven errats amb els seves previsions.

L’única obra faraònica que s’ha fet ha estat l’ampliació de l’aeroport madrileny de Barajas, una errada de planificació ja que la mateixa USCA (Sindicat de controladors aeris) abans de la seva execució ja advertia dels problemes que donaria la configuració de les pistes atès que un problema d’una aeronau d’arribada al les pistes 33, que normalment s’utilitzen a les arribades, podien irrompre de sobte a les pistes 36 de sortida donant com resultat una col·lisió de les aeronaus, millor hauria estat fet un altre aeroport a una altre part de la ciutat, recordem que les gran capitals europees tenen varis aeroports, per exemple Londres en té 5 (London City, Stansted, Luton, Heathrow i Gatwick), l’altre mitja inversió es va fer a El Prat de Barcelona o es va doble pista de arribada i sortida i una nova terminal.

Les altres inversions en aeroports han estat adaptar vells aeròdroms militars per ús civil, Saragossa, Salamanca, etc. Aquestes adaptacions han estat el resultat de temps de bonança econòmica i decadència industrial d’Espanya, fa alguns anys a RNE 3, més coneguda com “RADIO 3” hi havia un programa que es deia “IBERFOLK”, aquest programa diumenge sí i altre també feia un repàs de la realitat espanyola i tenia la música com protagonista, la pràctica totalitat de les entrevistes que es feien als músics i intèrprets tenien unes frases comuns “como la industria local ya no existe  viejos caserones señoriales han sido convertidos para uso turístico i el pueblo se ha volcado con sus visitantes”, naturalment aquestes visites a pobles perduts de la “Espanya profunda” s’havien de fer els caps de setmana principalment, això requeria un transport ràpid cap aquestes zones i varen se adaptats principalment aeroports com els de Lleó, que fins i tot va tenir que ser allargada la pista atès que companya local LAGUN AIR va arrendar una aeronau de reactors, o Còrdova que funcionava pràcticament sense controladors (font: aviaciondigital.com) i que va tenir una companyia aèria quasi fantasma, naturalment amb la crisi tota aquesta activitat turística ha quedat en res i ara no tot just els aeroports resten sense avions si no que les companyes que donaven serveis a aquests aeroports varen fer fallida molt poc temps de començar els problemes financers.

El que no es diu es que el gran “pufo” dels aeroports va ser d’iniciativa privada i fins i tot es va dur per endavant “CAJA CASTILLA LA MANCHA”, em refereix a l’aeroport de Ciudad Real, un projecte que al seu dia era l’exemple d’innovació i de gent emprenedora, l’idea era que tots els turistes japonesos, americans, etc.  que cerquen un cultura i monuments es fessin “LA RUTA DEL QUIJOTE”, naturalment als USA I Japó saben que “EL QUIJOTE” és una obra literària de ficció i varen seguir preferint els monuments de veritat de la Barcelona de Gaudí, el Madrid de los Austrias o la Aqüeducte de Segovia, en resum un aeroport de respectable grandària sense avions enmig de Castella-La Mancha, ara veurem com funcionen les apostes autonòmiques de Castelló i Lleida, si ve l’aeroport català seria el d’Andorra i el Pirineu Català pel tema turístic de l’esquí malgrat els de Girona i Barcelona estiguin relativament a prop, si és molt qüestionable el de Castelló.

Dins la xarxa d’AENA també hi ha aeroports més que qüestionables, el de Osca, quan el de Saragossa està relativament a prop, aquest havia de dur un munt de turistes als Pirineus Aragonesos, tenir dos oberts a l’illa de Tenerife i el Canari també de la Gomera quan un Ferrys té du en una hora des de Tenerife és una despesa, aeroport aquest darrer que es va salvar quan Coalició Canària va donar suport a ZP els passats pressupost nacionals, perquè el Ministeri de Foment ja li havia retirat el control presencial de la torre de control i l’havia passat a un sistema semiautomàtic, passa prèvia però no oficial de tancar un petit aeroport sense cap tipus de trànsit.

Pròxim capítol l’AVE aquí sí que la TDT Party té molta raó però no tota.

Miquel Sánchez

Imatge Ferran Martín

 

 

Comentaris

Pepe

Re: ZP l’únic culpable?

Pepe | 06/07/2011, 21:29

Respecte a l'article de Miguel (gràcies) resumeix molt bé la bogeria d'aquest anys de nous rics.Ni planificació ni estudis tècnics, la qüestió era inaugurar. I ara des de Pollença a l'estat tenim un munt d'infraestructures que no podem mantenir.

jrv

Forasters?

jrv | 06/07/2011, 09:15

Des de un poble colonizat, L'accepció dona per molt de debat. Una de les accepcions en catalá és:" foraster, extranger de llengua o nació". Aqui, i des de fa molts d'anys la mes vàlida és foraster de llengua, és a dir, foraster cultural i per mi la única vàlida, i sense cap menyspreu cap altra llengua o cultura, el que no vol dir que no estigui fins a les c. de que la meva llengua d'origen sigui menyspreada, des de aqui("creuen que dona mes llustre parlar i entendrer el foraster", d. Alcover-Moll)començant doncs per molts mallorquins.
I com canta Biel Majoral, "m'estim mes foraster integrat, que mallorqui renegat". I la questió inicial del debat, l'allau d'urbanites analfabets de cultura popular majorment de Madrit, però també de Palma(Ciutat malgrat ells/es desconeixin aquesta paraula) és una plaga que no tan sols patim nosaltres, crec que és arreu i que crec que encara que majoritària, cal rebelarse contra ella. No obstant, i lleguint una frase del mateix Alcover Moll, cal considear allò de "era una joia obrir la porta al foraster". I jo hi afegiria "respetuos", que també ni hi ha, i molts. No deixem que els esburbats incults i ignorants de la "siudat" enterboleixin inici de relacions que poden ser enriquidores...

Ichigo

Re: ZP l’únic culpable?

Ichigo | 06/07/2011, 07:50

FAIL ABSOLUT!!!
Eduardo Bautista no ha dimitit. I això em fa ganes de vomitar... BRUUUUUEGH!!! Maleït trampós... Ens les pagaràs totes juntes...
font: www.adn.es/cultura/20110705/NWS-1658-sgae-bautista-polemica-corrupcion.html

Miquel Sánchez

Re: ZP l’únic culpable?

Miquel Sánchez | 06/07/2011, 07:24

Tot just dir que la TDT PARTY ha quedat coixa, VEO7 la televisió de EL MUNDO ha cessat les seves emissions per la falta de rentabilitat i ha passat a ser un canal "teletenda", el canal del GRUPO VOCENTO "LA 10" de caràcterísticas similars a VEO7 s'ha donat aquet mes de juliol per fer un pensament.

Alternativa per Pollença

Re: ZP l’únic culpable?

Alternativa per Pollença | 06/07/2011, 07:04

Avui a les 13.30 h., a la Sala de Plens, l'Ajuntament de Pollença oferirà una recepció al Sr. Alfonso Benavides, en senyal de reconeixement per haver aconseguit el subcampionat continental d'Europa de pista en canoa, 200 metres.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb