URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

COMISSIÓ DE FESTES I DIA 1 D'AGOST

Alternativa | 09 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

El passat dijous va tenir lloc una sessió de la comissió de festes, vaig assistir a la mateixa amb l'única intenció d'escoltar i aprendre el funcionament de la mateixa, però al cinc minuts de començar ja em vaig donar compte de que no era el millor dia per aprendre res del funcionament de l'esmentada comissió.

Una vegada que el regidor de festes va explicar el retalls que tindran les festes del Port de Pollença, a la que ningú va posar cap tipus d'entrebanc, va començar també per part del mateix regidor la exposició de les intencions de l'equip de govern amb els actes principals de la Patrona, des de el primer moment va ser qüestionat per part dels assistents, ni les cridades a l'austeritat, a evitar la massificació, ni l'elevat cost de la neteja de brutor que ocasiona el “botellot” i la revetla en general podien convèncer a una gran part dels assistents que insistien que al manco una revetla a la plaça major s'havia de fer. “No volen perdre la nostra festa” deien uns dels assistents mentre el regidor exposava amb poc èxit, la conveniència de deixar als bar que fossin els veritables protagonistes de la nit.

Tampoc les altres celebracions com la de “MARCHA FRESCA” es varen salvar d'alguna crítica, com la de l'elecció del dia, dissabte 30, cosa que si va agradar a alguns assistent que a aquestes dates fan feina al ser diumenge el dia següent, i els que no estaven d'acord pel fet de la possible massificació també d'aquesta festa, cal destacar que un ciutadà va comentar que aquest vespre caldria fer un altre acte més pel més joves i així aquesta festa tendria tot just gent més major.

Altres fets a destacar va ser la intervenció d'un conegut ciutadà que va demanar el protagonisme de la Comissió de Festes i que va ser por aplaudit per part dels assistents, també una ciutadana demanava una sanció de 5 euros per pixar al carrer i fins 100 euros per actes més greus, també altre ciutadà apostava perquè la revetla finalitzàs a les 3 de la matinada per donar temps a que la plaça major es “netejàs” i just quedassin els que de veritat volien escoltar les notes de “l'alborada”

En resum i amb una opinió molt personal meva, crec que aquest tipus de comissions són necessàries i les seves tasques de voluntariat a les celebracions locals són impagables, ara bé, tampoc crec que si els hi hagi de donar un poder per damunt el regidor de festes i molt manco per damunt de l'equip de govern, crec que la intervenció del regidor Sr. Llobeta va ser prou clara en descriure la situació econòmica i els problemes que duia l'actual model de revetles. Jo mateix visc a fora vila i la quantitat de festes i celebracions que hi ha fora de la vila és molt gran i cada any s'afegeixen més, hi ha una incomoditat, disgust o simplement desmotivació per part de molts de pollencins a sortir pel carrers de Pollença el dia 1 d'agost i just arribar a la vila per escoltar l'Alborada.

Tampoc vull deixar de donar el meu reconeixement a Joan Rafel Covas per traure del “baül dels oblidats” al darrer moment, la celebració de “MARCHA FRESCA INFANTIL”, el seu engrescament a la reunió va aconseguir recuperar pels nins pollencins aquesta petita celebració amb la col·laboració de “mai sona” (no em voldria equivocar, havia molt de renou) que cedirà un equip de so de franc per la festa.


Miquel Sánchez

 

 

Conjuntament amb Endavant Mallorca presentam el llibre Construint municipi des dels moviments socials  amb una xerrada de dues de les persones que han participat en la seva redacció. Us esperam dilluns 11 a les 20:00 al Centre Cultural.

 

 

Comentaris

Garci

Re: COMISSIÓ DE FESTES I DIA 1 D'AGOST

Garci | 13/07/2011, 05:35

A les carreteres no s'hi pot aparcar. Però és lògic que hi aparquin quan et cobren 5 euros per aparcar al pàrquing.

Pep

Formentor

Pep | 12/07/2011, 20:17

Sabeu si a Formentor, es pot aparcar a les voreres de la carretera? o pot ser que la grua s'en porti el cotxe?

Alternativa per Pollença

Re: COMISSIÓ DE FESTES I DIA 1 D'AGOST

Alternativa per Pollença | 12/07/2011, 16:07

Al Diario de Mallorca.

El consistorio reduce la verbena previa a l´Alborada para evitar el botellón
Se pedirá ayuda a pueblos vecinos para que impidan subir bebidas a los autobuses que vayan a la fiesta

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/07/12/consistorio-reduce-verbena-previa-lalborada-evitar-botellon/685852.html

Alternativa per Pollença

Re: COMISSIÓ DE FESTES I DIA 1 D'AGOST

Alternativa per Pollença | 12/07/2011, 16:02

Al ple de març del 2009 vam presentar una moció de participació ciutadana on demanavam:

Regularitzar el funcionament de la Comissió de Festes; publicitant les seves reunions als taulers municipals, pàgina web i ràdio municipal, i facilitant la participació del major nombre de gent possible.

Va ser rebutjada .

h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/70192

Pedro Montes

Re: COMISSIÓ DE FESTES I DIA 1 D'AGOST

Pedro Montes | 12/07/2011, 12:43

Es la primera vez que intervengo aunque sigo mucho este blog.

Llamar comisión de fiestas al lamentable espectáculo vivido la pasada semana es un "acto de generosidad impresionante", como votante del PP me animé a asistir a la misma en calidad "oyente" y la decepción fue máxima, me gustaría saber el concurso de meritos que han hecho los componentes de semejante bodrio, iendo siempre a la contra de los comentarios del concejal y no siendo nada cosntructivos, a excepción de unos cuantos o cuantas que se podían contar con los dedos de una mano.

Mención especial para el Sr. Fernandez, que creo entendido supuestamente quería aspirar a Alcalde por el PSOE, pidiendo la palabra y reclamando no se sabe muy bien el que para la presunta comisión, Sr. Fernandez si no distingue el circo de la política, dediquese a otra cosa y deje en paz a los que intentan arreglar el desaguisado actual.

Joan Luis

Tema festes

Joan Luis | 09/07/2011, 09:57

Estic totalment d'acord amb en Miquel Sánchez.

Vaig anar a la reunió i me va paréixer un galliner, on ningú es posava d'acord. Per lo tant, tot va quedar en rés.

Crec que les coses s'han de fer d'una altra manera. M'hi volia implicar en ajudar, però vaig veure que la meva ajuda no era necessària, ja que el bacallà el tallaven entre quatre, i el regidor no estava ni convidat a tallar el bacallà.

Vaig assistir a la reunió amb la mateixa finalitat que tu, però amb vint minuts me va bastar per adonar-me'n que la gent que està dins la comissió, no està per a canviar rés, ni entendre, ni ajudar amb els plans d'austeritat. I la junta de govern, no pren les riendes de l'assumpte ni pren responsabilitats en aquest sentit. Hauran de canviar molt les coses per a aconseguir que els pollencins tornem a disfrutar de la festa del dissabte de La Patrona.

Joan Rafel

Ufff quin embull

Joan Rafel | 09/07/2011, 09:32

Miquel quan va dir hi ha algú a en contra que hi hagués revetlla i ningú va alçar la ma i seguidament va dir: Idò hi haurà revetlla. Me pensava havia quedat decidit. Si no es així ja no hauria d'haver donat a votar que sinó embulla el personal!

Joan Rafel

Revetlla

Joan Rafel | 09/07/2011, 08:37

Joan, es farà una revetlla a la plaça major, que com ha dit en Miquel es va dir que acabaria abans. Es va decidir per unanimitat, ja que ningú vota en contra.
Cal destacar l'actitud del regidor Llobeta que baix el meu punt de vista va ser poc comprensiu i no escoltava massa als assistents... La majoria d'ells amb dequedes d'experiencia a la seva esquena.
Miquel gràcies pel teu reconeixement que d'aqui també vull fer extensiu a Mai Sona i a la vintena de voluntaris implicats!
Si voleu llegir les nostres impressions visitat lapuntacxi.wordpress.com

Miquel Sánchez

Re: COMISSIÓ DE FESTES I DIA 1 D'AGOST

Miquel Sánchez | 09/07/2011, 08:34

Hola, just es va parlar de propostes, al final l'equip de govern decidirà.

Joan C

Re: COMISSIÓ DE FESTES I DIA 1 D'AGOST

Joan C | 09/07/2011, 07:26

Miquel, perdona però a mi no m'ha quedat clar si al final hi ha rebetla o no? I com es va decidir? Per votació?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb