URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Avantatges de la política

Alternativa | 11 Juliol, 2011 06:00

Aquest any ha quedant patent que la desafecció política  per part dels ciutadans . Un 36 % d’abstenció a les darreres eleccions però  sobretot el naixement d’un moviment  tant il·lusionat com el 15 M són clarament un toc d’atenció per els nostres polítics.  La sensació de que els nostres representants no treballen per beneficiar els seus interessos particulars o els dels seus familiars en lloc de fer-ho per defensar l’ interès general  és  clarament la que predomina. Després de l’allau de casos de corrupció que han saturat els jutjats semblava, per la declaració dels candidats que els s’havia pres nota i paraules com transparència i participació ciutadana apareixien als programes i als debats.

                No crec en absolut que tots els polítics siguin iguals, és evident que el percentatge de responsabilitat no és el mateix en tots els casos ni en tots els partits.  És depriment comprovar com els resultats electorals no castiguen als corruptes. Tot el contrari però al mateix temps és evident que independentment de les sigles polítiques, la classe política vetlla per els interessos dels seus components

                S’ha parlat en els darrers mesos de la situació i les pagues del diputats ja siguin europeus, espanyols o balears, dels seus sous i de les seves pensions.  Menys coneguda és el tema de la consolidació dels sous per part dels funcionaris. Com ha informat recentment el Diari de Mallorca -els funcionaris de carrera  de la administració de la comunitat autònoma de les balears o de les entitats públiques que depenen de la mateixa , així com el personal estatutari del servei de sanitat pública autonòmica que se reincorporen al servei actiu després d’ocupar durant dos anys continuats(tres amb interrupcions  es veuen premiats per un complement a la seva paga de per vida, si així ho sol·liciten,la  quantia mensual es calcula per la diferència entre el seu complement de destí  consolidat en l’escala funcionarial, segons el seu nivell i categoria i el complement destí que la llei de pressupost generals de l’estat fitxa anualment per els directors generals de l’administració de l¡’estat aproximadament. uns 1500.

Per els membres de la classe política, no és suficient amb el privilegi que suposa accedir un determinat càrrec, no per formació ni preparació sinó simplement per militar en un determinat partit, amb unes condicions econòmiques i laborals que ja voldríem la resta dels ciutadans, a més a més s’asseguren  els seus privilegis una vegada han acabat amb la seva etapa política.  És evident que poc es pot esperar d’aquells que estan implicats ens casos de corrupció, però es desolador comprovar com els polítics tant de dretes com d’esquerres, aquells que no es cansen de demanar sacrificis a la població, aquells que demanen confiança als ciutadans i s’indignen quan se’ls fica en el mateix sac que als corruptes, mantenen descaradament aquets privilegis i els mantenen ocults a la majoria de la població.

A Pollença mateix , tenim exemples de gent que es veu beneficiada per aquest complement com és el càrrec de l’anterior Batle Joan Cerdà , o l’ex- gerent d’Inestur Antoni Oliver o l’ex director d’emergències  Miquel Àngel Sureda s’han vist agraciats per aquest complement salarial..

En un moment on les retallades en els serveis bàsics com la sanitat i l’educació són tan importats hem d’exigir i fer saber als polítics que  han d’acabar amb aquets privilegis intolerables en una vertadera democràcia i que no confiarem amb ells fins que no siguin dignes de confiança

Joan Cifre

Aquí teniu dues notícies aparegudes al Diario de Mallorca a principis de juliol sobre el tema:
 
http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/07/04/40-ex-altos-cargos-cobraran-plus-funcionarios/683769.html

http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/07/04/peones-politico-cobra-doble/683770.html

 


Conjuntament amb Endavant Mallorca presentam el llibre Construint municipi des dels moviments socials  amb una xerrada de dues de les persones que han participat en la seva redacció. Us esperam dilluns 11 a les 20:00 al Centre Cultural.

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Avantatges de la política

Miquel Sánchez | 12/07/2011, 10:49

Molt interessant la xerrada, estem a anys-llums d'ells però molt ben encaminats.

Garci

Re: Avantatges de la política

Garci | 12/07/2011, 09:38

Hola Guillem. La veritat és que nosaltres no vàrem gravar la xerrada. No se si els companys d'Endavant ho faran. De totes maneres, si t'interessa el llibre en tenim un exemplar i te'l podem passar.

Guillem Caldentey

Video disponible de la presentació?

Guillem Caldentey | 12/07/2011, 08:57

Bon dia!
Ni vaig poder, ni podré anar a les presentacions d'aquest llibre tan interessant. Pujareu o sabeu d'alguna manera de veure alguna de les presentacions, en video?
Salut!

G. Caldentey

jrv

Pous

jrv | 11/07/2011, 19:06

Me sembla que Pepe ha dit el que és pot dir, objectivament, en relació a aigua-Emser- pous, que no es cosa d'Emser, si no de l'Ajuntament, ja que és qui contracta o compra l'aigua des de que hi ha la xarxa d'aigua potable a Pollença, o sigui, des de 1969, mes o manco.
Al meu entendre , no CREC que hi hagui hagut mangarrufes, mes be dessidia continuada i en augment progressiu, DE L'AJUNTAMENT, qui es qui vol portar el cotarro de la compra d'aigua.
Es a dir, dessidia, com tantes altres cosses.

Ichigo

Re: Avantatges de la política

Ichigo | 11/07/2011, 18:59

Maleït EMSER, malversador de fons. Serà millor que t'en vagis a la càrcel i no surtis. Però a la càrcel d'Alcatraz. UPS! Vull dir, Guantánamo.

Jordi

Pous innecessaris

Jordi | 11/07/2011, 17:51

Diuen que la guardia Civil a rel d'aquesta denúncia, n'ha obert una altre respecte als contractes de pous, en sabeu res?

turgut

Re: Avantatges de la política

turgut | 11/07/2011, 13:29

Aquest privilegi va tenir un sentit que s'ha pervertit totalment. El sentit inicial era la motivacio pels funcionaris qualificats d'entrar en politica. Això ara està totalment pervertit, perque s'aplica a colectius de funcionaris amplissims. Una solucio podria ser que mentres s'esta en politica, el sou ha de ser igual que el que se tenia com a funcionari (o per exemple assegurar un 90% del sou) i quan se surt de la politica es manté el sou anterior, res de complements.

Garci

Bon article Joan

Garci | 11/07/2011, 13:16

Aquest i altres privilegis son una vergonya i el que provoquen, a més de l'enriquiment il·legitim de certes persones, és la desafecció i el descrèdit de la classe política. Hi ha gent que no creu que hi hagi "classe política" però és obvi que hi ha un sector de la societat que és polític professional d'ofici. Crec que s'ha d'acabar amb aquests privilegis perquè els polítics no siguin una classe sinó simplement ciutadans.

Pepe

Re: Avantatges de la política

Pepe | 11/07/2011, 13:08

Respecte al tema de la investigació de la Guardia Civil a EMSER ja direm la nostra si finalment fiscalia fa alguna cosa. Com ja vam dir al seu dia n'hi ha intermediaris que durant anys han venut aigua a l'Ajuntament en condicions més que dubtoses.

Pepe

Re: Avantatges de la política

Pepe | 11/07/2011, 13:05

Gràcies Joan, pens que la consolidació de sous és un dels privilegis de la classe política que no té cap sentit. Per què un professor ha de cobrar més que els seus companys si fa la mateixa feina i te la seva responsabilitat?

Joan c

Re: Avantatges de la política

Joan c | 11/07/2011, 12:05

Després de llegir aquests articles valor més el fet de que en Pepe renunciàs als carrecs de confiança de la pasada legislatura. No tots els polítics són iguals però són pocs els que renuncien als privilègis de la clase política.

maki

Cazador cazado

maki | 11/07/2011, 11:09

Podria ser que qui hagui embullat la guardia civil, en surti escaldat...

jrv

Dubtes mes que raonables

jrv | 11/07/2011, 11:08

M'extranya que hi hagui malversació a Emser, essent de les poquissimes empresses a Mallorca que te superavit, suposo que això darrer provoca enveja, gelosia i altres coses inconfessables, i cal tirar-li merda damunt i desprestigiarles, sigui com sigui.
Hi ha una "creuada de liberasión" contra les empreses públiques que funcionen, per part d'alguns pseudo-empresaris, perque les se volen fer seves, el possible guany és suculent i les se volen fer seves com sigui...

Pepin  Caragols

EMSER??

Pepin Caragols | 11/07/2011, 08:41

Ayer se publico en el Ultima Hora que la Guardia Civil investiga a EMSER por malversación, pero no es esa la unica empresa municipal que funciona? Pollençá es va a la merda poc a poc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb