URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple de manca de planificació i gestió.

Alternativa | 18 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Vaig comenzar a jugar al bàsquet als 10 anys al pati de l’escola Miquel Capllonch. Els horabaixes de l’estiu, després d’anar a nedar ens reuníem  uns quants amics; com que l’escola estava tancada no ens quedava altre remei que botar la barrera. Uns anys després, vaig entrar al Club  Atletisme Colonya Pollença i els partidets d’estiu els jugàvem al poliesportiu de Pollença,la barrera de l’escola Miquel Capllonch ja sols la botàvem ocasionalment per anar a llançar a cistella en moments d’avorriment.

No seria just no reconèixer la gran millora que s’ha aconseguit en instal·lacions esportives. Ens hem gastat molts de diners en proveir  Pollença d’unes bones instal·lacions que anys enrere no pensàvem aconseguir.

 El problema ha estat la manca de planificació i de previsió.  La construcció del poliesportiu del Port de Pollença amb la piscina coberta inclosa  és un exemple de com no s’han de fer les coses, manca de previsió, improvisació i deixadesa. El projecte (per dir-ho de qualque manera) ja va començar malament i record com varen tardar més de dos anys a construir-lo (escric de memòria). A la fi el varen inaugurar, amb una pista de bàsquet, una futbol sala,dues de tennis, les d’ squach, a i com no un bar al que es feia responsable de la gestió de les pistes i d’uns vestuaris bastant precaris . Mesclant la gestió publica amb la privada d’una forma bastant desordenada.   

 Més tard es va construir la piscina descoberta, en aquell moment ja es parlava de fer-la coberta, hi va haver recollida de firmes, però finalment es va fer una piscina descoberta amb uns vestuaris prefabricats. Després varen venir els canvis, es decideix cobrir la piscina, es lleven les pistes de tennis per fer el nou col·legi Miquel Capllonch, es lleva la pista de bàsquet per fer les noves pistes de tennis. La solució per el club de bàsquet Eu Moll es la d’entrenar i jugar a les instal·lacions de L’IES Port de Pollença a l’espera de la construcció del nou Pavelló. L’ajuntament firma un conveni amb la Conselleria d’Educació i Cultura, un conveni provisional a l’espera de la construcció del Pavelló del Port de Pollença.

A part de la manca de planificació l’altre constant al voltant de Poliesportiu ha estat la manca total de manteniment i els deteriorament constant de les instal·lacions. El resultat es que hem tornat a l’època en que a l’estiu els al·lots han de tornar botar les barreres per jugar a bàsquet, tot i els diners que tots els Pollencins ens hem gastat en l’esport.

Aquets manca de manteniment també es veu reflectida al pavelló de l’IES degut a un conveni massa general i que no s’acaba de complir. Això en diferents moments a provocat tensions entre la directiva de L’IES i l’Ajuntament i que evidentment han afectat al club de Bàsquet.

Actualment la construcció del Pavelló al Port sembla inviable degut a la difícil situació econòmica del consistori i al problemes de manteniment d’unes instal·lacions  que en prou feina l’ajuntament pot mantenir. Ara ja no es el moment de construir-ne  més sinó el de treure el màxim profit de les que ja disposam. Cal fer un pla d’actuació general tant a nivell de manteniment com de gestió. Una gestió que consider que ha de ser pública (això ja ho comentaré a un proper article). També cal de forma urgent re-negociar el conveni amb la Conselleria d’ Educació per tal que l’ajuntament es fes càrrec de la gestió i el manteniment de les instal·lacions  de l’IES Port de Pollença en horari no lectiu, evidentment donant prioritat a les activitats extraescolars del propi IES. Per això, és evident que cal reforçar el personal de manteniment,actualment sols hi ha un treballador per tot el poliesportiu.  Això permetria per una banda corregir els problemes de manteniment i neteja de l’IES i per altra ampliaria l’aprofitament d’un espai molt útil també els mesos d’estiu.

Els que no ens podem permetre que aquestes instal·lacions es deteriorin per la deixadesa i la manca de serietat en la gestió.

Joan Cifre

Imatge d'una cistella caiguda que vàrem denunciar fa uns mesos: http://alternativa.balearweb.net/post/95690

Comentaris

Garci

a Votant

Garci | 19/07/2011, 06:50

Gràcies per les teves paraules. Comentaris com aquest ajuden a seguir endavant amb aquesta tasca, que ni és fàcil ni l'hauríem de fer nosaltres, sinó el propi ajuntament. Però les milers de visites que tenim ajuden a no defallir.

un votant

em desvii del tema

un votant | 18/07/2011, 21:53

Bones! en primer lloc us volia donar les gràcies per tota la informació que ens donau als ciutadans de pollença envers del que passa al municipi i l'actualitat del poble, ja que la pàgina de l'ajuntamnet s'actualitza molt poc i la pàgina cultura pollença també no es queda curta... crec que ambt to això posau al poble a l'abast de tota la informació del poble i deixau opinar amb comentaris com aquest que escric jo, us ànim de que aneu més enllà del que vàreu fer aquests 4 anys i fageu de pollença una pollença digna de ser estimada i orgullosa per tots els pollencins. Visca Pollença!

jrv

iCHIGO

jrv | 18/07/2011, 19:45

Molt bò, ichigo!! Això es el que ha de preocupar sempre els adults, la formació dels nins, no la moral hipòcrita

Ichigo

Re: Poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple de manca de planificació i gestió.

Ichigo | 18/07/2011, 18:44

Encara no entenc perquè no reparen el poliesportiu, quan això és el que haurien de fer.
¡Piensen en los niños! ¿Es que nadie piensa en los niños?

Alternativa per Pollença

Re: Poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple de manca de planificació i gestió.

Alternativa per Pollença | 18/07/2011, 14:04

Teniu l'acta del primer plenari a la nostra web a la secció documents i a portada.

Joan C

Re: Poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple de manca de planificació i gestió.

Joan C | 18/07/2011, 14:01

El nou regidor parla de la reunió al seu bloc:
h ttp://tomeufuster.flog.cat/clubs-esportius-5052

Joan C

Re: Poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple de manca de planificació i gestió.

Joan C | 18/07/2011, 11:59

Vaig tenir una reunió amb el nou regidor, tot i que tan sols per parlar dels temes de basquet. Vaig veure millor predisposició a l'hora de solucionar segons quins problemes que amb l'anterior regidor. Esperem que aquesta bona predisposició es mantengui perque la veritat es que hi ha molta feina a fer en materia esportiva.

Alternativa per Pollença

Informació facilitada per la ràdio municipal

Alternativa per Pollença | 18/07/2011, 10:52

Per motius tècnics la pàgina web de la ràdio està desactivada, algú va dir que a l'ajuntament no hi havia cap pàgina web que fos .com i es van oblidar de la ràdio i ara tenen problemes amb el consorci i o l'hem de comprar o ara farem .net o .cat. esperam que s'arregli aviat.

Garci

Re: Poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple de manca de planificació i gestió.

Garci | 18/07/2011, 10:28

I encara volien fer un auditori sense plans econòmics, plans de gestió, etc.

Pepe

Re: Poliesportiu del Port de Pollença. Un exemple de manca de planificació i gestió.

Pepe | 18/07/2011, 10:00

Un excel·lent resum de la trist història de com es fan les coses. I aquest és un problema no només de Pollença. La manca de planificació i de tenir en compte el cost de gestionar el que es construeix és una de les causes de la crisi actual dels Ajuntaments.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb