URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Estam a l'oposició. No més mentides

Alternativa | 20 Juliol, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Volem contestar de manera raonada i exemplificada a tota una sèrie de comentaris, exabruptes i insults que s’han fet  a aquest blog i a altres respecte a la invitació que ens han fet des de l’equip de govern a formar part de la Junta de Govern. Invitació que ha estat acceptada per part de la nostra assemblea però que encara no s’ha formalitzat (ahir mateix es va realitzar la segona Junta de Govern d’aquesta legislatura sense nosaltres).

La crítica raonada forma part de l’acció política. El que no és raonable és fonamentar la crítica en mentides o en suposicions sobre el que farem o deixarem de fer. Qui vulgui mentir ho podrà continuar fent, igual que els que es dediquen a insultar des de l'anonimat, però tothom ha de tenir clares una sèrie de dades objectives.

Comprenem que el nom de Junta de Govern pugui conduir a equívocs, sobre tot quan el més habitual és que la Junta de Govern només es trobi formada per regidors de l’equip de govern. Però com demostrarem a continuació, a Pollença no és la primera vegada que l’oposició té representació a la Junta de Govern i igualment s’ha donat a altres llocs aquesta presència de l’oposició.

És mentida que estar a la Junta de Govern sigui formar part de l’equip de Govern. Si fóssim al Govern hauríem fet un pacte de govern, tindríem delegada alguna àrea, cobraríem per aquesta... ho diríem i ho defensaríem, però això no és així. Estam a l’oposició i fem feina com a partit de l’oposició -si teniu dubtes només heu de demanar a la resta de regidors de l'oposició sobre la nostra actitud, raonaments i arguments a les reunions que s’han fet aquesta legislatura.

Si finalment és fa el nomenament, el nostre portaveu no tindrà cap càrrec ni responsabilitat de govern i continuarà cobrant el sou assignat com a regidor de l’oposició (400 euros mensuals) amb la responsabilitat d'anar a dues Juntes de Govern mensuals i votar, com a la resta d’organs col·legiats, segon el criteri d’Alternativa

Evidentment estar a la Junta és un repte (només cal veure tot el que ens ha caigut quan encara no és oficial) però pensam que és la nostra responsabilitat i obligació participar com a oposició a la Junta de Govern. La situació actual de l'Ajuntament és crítica i pensam que aportant les nostres idees, valors, crítiques i tot el que faci falta podem ajudar. Si fem qualsevol cosa que vagi contra el nostre programa i els nostres valors estam segurs que ho podrem debatre a  aquest blog.

Una cosa ja és segura -i ningú ens la podrà negar-, millorarà la informació sobre aquest organisme, cosa de la qual es beneficiaran tots els ciutadans de Pollença, ja que publicarem i farem arribar la informació tractada als partits de l'oposició tant aviat com ens sigui possible. Fins ara l'oposició ens assabentem del que havia passat a les Juntes quan ens arribaven les actes, molt de temps després d'haver-se realitzat, ignorant moltes vegades com s’havien arribat als acords o d’on sortien les factures aprovades. I els ciutadans només tenien coneixement del que es decidia a les Juntes molt més tard i gràcies a aquest blog. Som els únics que publicam les actes de les mateixes Juntes. Ara aquesta informació serà més immediata i més completa.

Com hem dit al principi de l’article, a Pollença no és la primera vegada que l’equip de govern dóna participació a l’oposició a la junta de govern. Al primer Ajuntament democràtic la UCD va tenir majoria absoluta però va donar als partits de l’oposició representació a la comissió permanent (actual Junta de govern): un regidor de cada partit, PCIB i PSOE. Com diu Pere Salas a la seva història de Pollença segle XX (pàg 903).

“ no s’ha de menystenir la presència de l’oposició a la comissió de govern, no per canviar el vot del partit en el govern, que a la pràctica això resulta pràcticament impossible, sinó per realitzar la funció de control polític inherent a l’oposició que ha de tenir tota democràcia.”

Per altre banda, Pollença no és una excepció, en l'actualitat hi ha altres municipis, de diferents colors polítics,  on l'oposició forma part de la Junta de Govern. Alguns exemples a la continuació de l'article...

 

 

Tarazona (PP amb majoria absoluta. Hi ha un regidor de la Chunta Aragonesista a la Junta de Govern.) http://www.diariodetarazona.es/tarazona/noticias/2240

“La Junta de Gobierno estará integrada por los tenientes de alcalde -Luis José Arrechea, Eva Calvo y Ana Cristina Sainz-, otro concejal del PP -Julio Gracia- y un representante de la oposición, el edil de Chunta Aragonesista, José Luis Martínez.”

Laudio-LLodio (governa Bildu que va convidar a tots els partits a formar part de la Junta de Govern, només el PNB i OMNIA han aceptat)

http://www.deia.com/2011/06/23/bizkaia/llodio-nervion/el-pnv-de-laudio-acepta-formar-parte-de-la-junta-de-gobierno-del-consistorio

http://radiollodio.com/2011/06/29/omnia-acepta-la-propuesta-de-estar-presente-en-la-junta-de-gobierno-de-llodio/

“El grupo municipal del PNV en el Ayuntamiento de Laudio decidió ayer entrar a formar parte de la junta de gobierno, órgano decisorio más importante de la Administración local después del pleno. El foro se compone de seis miembros (alcalde más cinco concejales) y Bildu -fuerza política que ostenta el gobierno- anunció la semana pasada su intención de permitir la presencia de todas las agrupaciones de la Corporación, es decir PNV, PSE, PP y OMNIA…”

“La portavoz de Omnia, Nerea González, ha manifestado que su grupo si se incorporará a la Junta de Gobierno, En este sentido, la plataforma vecinal ha organizado una asamblea a la que invita a la ciudadanía, “de cara a exponer sus planteamientos, su organización interna, las áreas en las que van a realizar sus trabajos, así como para recibir las propuestas de los vecinos.” Ha apuntado Nerea Gonzalez..Para Omnia, es importante que la gente acuda ya que “ los vecinos serán los que aporten a  la plataforma los hechos que  quieran realizar llevar a futuro” ha manifestado la edilNerea Gonzalez, también ha apuntado “ que no nos han ofrecido nada en cuanto a una concejalía de participación , ni en ninguna otra cuestión.”

Segovia (govern PSOE i IU, el PP té un representant a la Junta de Govern)

http://segoviaudaz.es/politiqueo/21832/Junta-de-gobierno-local--consistorio-segoviano--ayuntamiento--segovia--pedro-arahuetes--jesus-postigo--segovia--pp--psoe--iu-

El grupo municipal socialista anuncia que los tres partidos políticos con representación en el Ayuntamiento (PSOE, PP e IU), a través de sus portavoces municipales, estarán presentes en la Junta de Gobierno Local del consistorio segoviano.

La Garriga

http://www.lagarrigadigital.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1084:cronica-del-ple-extraordinari-del-6-de-juliol&catid=18:actualitat&Itemid=52

L'Alcaldessa va explicar que, tal i com es va informar als portaveus de tots els grups polítics, la intenció de l'Ajuntament és continuar la tasca de l'anterior legislatura, amb una composició de la Junta que es manté. Es tracta de l'Alcaldessa, els tres tinents d'alcalde, i un membre de l’oposició.

Laviana

http://www.elcomercio.es/20110704/asturias/cuencas/municipal-ayuntamiento-constituye-junta-201107041739.html

El Ayuntamiento de Laviana ha constituido hoy la Junta de Gobierno Local, en la que estarán representados todos los grupos municipales, informa el consistorio.

Está presidida por Adrián Barbón, alcalde, y de ella forman parte el vicealcalde, Julio García; la portavoz del gobierno local, Ana Fernández, los tres miembros del PSOE, a los que se suman los tres miembros de los grupos políticos de la oposición con presencia en el Ayuntamiento.

En concreto, María Ana García Castaó, del PP; Ramón Zapico, de Foro Asturias, y José González, de Izquierda Unida.

Artziniega.

http://www.elcorreo.com/vizcaya/v/20110712/alava/artziniega-tendra-junta-gobierno-20110712.html

El pleno de organización del Ayuntamiento de Artziniega se celebró el viernes y acordó constituir la primera Junta de Gobierno Local que tendrá el Ayuntamiento, una figura de la que carecía hasta ahora. El organismo estará integrado por un concejal del PNV, otro de Bildu y uno más del PP, además de la alcaldesa, Agurtzane Llano (PNV), con lo que todos los grupos municipales estarán representados. 

Villava

http://www.noticiasdenavarra.com/2011/07/01/vecinos/cuenca-de-pamplona/todos-los-grupos-menos-iu-estaran-presentes-en-la-junta-de-gobierno-de-villava

El Ayuntamiento de Villava acordó ayer que todas las formaciones políticas con presencia en el Consistorio a excepción de Izquierda Unida estuvieran representadas en la Junta de Gobierno. La existencia de seis grupos llevó a Bildu a no mantener la "tradición no escrita" en Villava de que todos los grupos formaran la junta de gobierno (5 ediles y el alcalde).

A altres Ajuntaments a l’anterior legislatura havia participació de l’oposició i ara no... i els partits de l’oposició es queixen.

A Novelda:

http://www.diarioinformacion.com/elda/2011/06/22/milagrosa-martinez-constituye-junta-gobierno-local-oposicion/1141123.html

 

“ La nueva Junta de Gobierno local de Novelda estará compuesta únicamente por miembros del Partido Popular, sin presencia de concejales de ninguno de los tres grupos de la oposición. La decisión del equipo de Milagrosa Martínez, que deja sin presencia en este órgano a PSOE, UPyD y EU-Els Verds, es una de las decisiones que sigue coleando dos días después de la celebración del primer pleno de la corporación tras el de investidura de los nuevos concejales.
El grupo socialista manifestó ayer su malestar por las "cortapisas" a la participación que supone la decisión del PP, recordando que durante la pasada legislatura sí se dejó participar en este órgano a la oposición.”

A Santibáñez de la Peña

http://www.guardoycomarca.com/2011/06/el-pp-deja-a-la-oposicion-fuera-de-la-junta-de-gobierno-de-santibanez/

“En el pleno, se aprobó también el nombramiento de los cuatro concejales del Partido Popular, además del alcalde, como miembros de la Junta de Gobierno Local, lo que suscitó las protestas de la oposición, al quedar fuera de este órgano. El portavoz de IU, Juan Luis Guzmán, solicitó que hubiese una representación de todos los partidos en la Junta de Gobierno, aunque fuera sin voto , «basándonos en su discurso de investidura, donde decía que quería contar con las ideas e iniciativas de toda la corporación». La propuesta no salió adelante.”

Xàtiva

http://www.freshradiofm.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4437:los-socialistas-de-xativa-critican-la-decision-de-rus-de-excluir-a-los-grupos-de-la-oposicion-de-la-junta-de-gobierno-y-de-las-delegaciones&catid=71:la-costera

El portavoz de los socialistas al Ayuntamiento de Xàtiva, Roger Cerdà, ha criticado la decisión anunciada ayer por Rus de excluir, durante esta legislatura, a los grupos de la oposición de la Junta de Gobierno Local. Según Cerdà “el señor Rus demuestra que no ha entendido el mensaje de cambio lanzado por la ciudadanía en las pasadas elecciones, dado que piensa continuar gobernando en contra de la mayoría a la que nosotros, los grupos de la oposición, representamos”

A altres muncipis els partits de l’oposició demanen formar part de la Junta de Govern

Santa María de Guí

http://www.infonortedigital.com/portada/component/content/article/1-actualidad/6458-la-oposicion-guiense-pide-estar-en-la-junta-de-gobierno-local-del-consistorio

En este punto, la oposición municipal pidió está presentes en la Junta de Gobierno Local, en base a la promesa de consenso que realizó el alcalde, Pedro Rodríguez, en la toma de posesión de la nueva Corporación.

Avilés.

http://www.lne.es/aviles/2011/06/21/varela-vuelve-negociar-organigrama-municipal-lograr-apoyo-oposicion/1092342.html

Según el portavoz «casquista», la Alcaldesa rechazó de pleno la entrada de Foro en la Junta de Gobierno al entender «que el que es el máximo órgano de decisión entre plenos sólo debe estar formado por el PSOE». «Entendemos que es sano para la democracia que todos los partidos estemos en todos los órganos municipales, pero ella -por Pilar Varela- considera que no tiene sentido que la oposición esté en la Junta de Gobierno», declaró.

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Estam a l'oposició. No més mentides

Pepe | 21/07/2011, 20:49

És molt clar que calen canvis importants a urbanisme. Esperam que no passi com a les darreres legislatures i que al no delegar urbanisme, el batle no abandoni la immediata remodelació d'aquesta àrea.

jrv

Marta i urbanisme

jrv | 21/07/2011, 16:29

Doncs , coincideixo amb tu, Marta. I jo hi afegeixo mes: Per el que pareix, tan l'arquitecte com el celador, fins ara estan mes al servei d'alguns particulars barruts, com alguns propietaris actuals, o antics, de algunes finques collindants amb el cami vell de Lluc, per exemple.
Tinc noticia de que tan un com l'altre, han fet el que no fan mai: anar a una finca que va substituir la teulada d'uralita d'una soll per una de teula àrab, o mirar si s'havia fet un canvi d'ús d'un dormitori ?!?! Persecució pura i dura...perque sembla que qui dona ordres no és l'interés públic, ni tan sols el batlle(anterior), sembla que és qualcú, alguns, aliéns al consistori, però te molta barra a mes d'interessos urbanistics, i ells li fan el joc. Si trobeu que aquestes persones no s'han de canviar, ja me direu que ha de canviar a l'Ajuntament. Al pan , pan , al vino, vino.

Marta

urbanisme

Marta | 21/07/2011, 12:31

A mi em sembla bé formar part de la junta de govern.És una forma de tenir més informació i poder aturar o impulsar temes. Una de les coses que trob que vs hi heu de posar és el tema urbanístic. És possible matenir aquest caos. És lògic mantenir el mateix arquitecte municipal que es dedica a fer peritatges a procediments judicils però no veu res de les barbaritats que passen a Pollença.Quants de xalets il·legals hi ha? Quants n'ha denunciat? És hora de posar-los a fer feina.

maki

Ternelles

maki | 21/07/2011, 07:33

El cami del Castell de Ternelles a la Mar actual, esta fet actualment, percialment damunt el mateix camí antic, i en part per un nou traçat, mes convenient als interessos de les persones que han possat un plet per apropiar-se de TOT el camí

Alternativa per Pollença

Re: Estam a l'oposició. No més mentides

Alternativa per Pollença | 21/07/2011, 05:39

La propiedad de Ternelles sostiene que el camino del castillo al mar es moderno

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/07/21/propiedad-ternelles-sostiene-camino-castillo-mar-moderno/688513.html

Alternativa per Pollença

Re: Estam a l'oposició. No més mentides

Alternativa per Pollença | 20/07/2011, 21:39

Pere ens has de seguir també a facebook, hem publicat la notícia a les 11, una hora després hem enviat una nota de premsa i demà surt l'article.
A l'anterior legislatura vam votar en blanc a la investidura d'en Joan i vam retirar la nostra primera moció. A aquesta legislatura hem votat el nostre candidat i hem presentat una moció conjunta amb la resta de grups de l'oposició. Fets no suposicions.

jrv

Temps al temps.

jrv | 20/07/2011, 20:51

Alternativa va fer la seva tasca, la passada legislatura, amb escreix. Tan sols el PSM, des de la seva sortida, o expulsió, això no me quedà clar, del govern municipal, feu una opossició digna i consequent, i sense insults, exabruptes ni mala llet, que sempre hi son de mes. Els números que dona Garci , en son una mostra, s'acosten a una descripció de l'activitat frenètica d'un sol regidor. Ja sabeu quina opossició feu el PP-UMP . Per a mi que el passat govern municipal ha sigut uns dels pitjors, sinó el pitjor, de tots el que he conegut, i l'actitut de la opossició, ben justificada per l'absoluta inoperancia, quan no la justificada sospita de corrupció d'alguns membre del passat govern, i força actituts excepcional, que no tenen perque reproduir-se, ni aqui ni enlloc. I sempre he pensat que una opossició leal però ferma és lo mes constructiu que es pugui donar per a l'avançament d'una comunitat, i que les bregues de galls no serveixen per res, com no sigui per engreixar els afuadors.
El dialeg senpre ha de ser possible, la passada legislatura no ho fou.
I me permeto recordar que d'això, el PSOE també n'és culpable.

Garci

Re: Estam a l'oposició. No més mentides

Garci | 20/07/2011, 17:27

Crec que t'has de deixar de paranoies i de suposicions i criticar-nos quan haguem fet alguna cosa malament.

Les coses solen ser molt més senzilles: no hem publicat lo de Formentor perquè quan anava a fer-ho m'he adonat que hi havia redactat un comunicat. He preferit deixar el debat per demà, que surt l'article.

Pot ser la intenció dels nostres governants sigui aquesta que comentes, però també s'ha de ser "ingenu" o "inocent" per creure que ens callarem les crítiques. Repeteixo: quan callem alguna cosa, llavors critica'ns.

Per altre banda, sembla que només podem concebre la política com una confrontació dura i de descualificació, cuant el que hauria de ser normal és la cooperació entre govern i oposició. Nosaltres sempre hem intentat aquesta cooperació (hem presentat més de 90 mocions/propostes, desenes d'al·legacions, precs...). Però en front hem tingut un mur inepte, incapaç de dialogar i, sobre tot, incapaç de gestionar escoltant a la gent. Esperem que aquest equip de govern, que fa just un mes que governa (ni 100 dies) no sigui igual que l'anterior i poguem tenir unes relacions normals i no una confrontació tan bèstia com l'anterior legislatura.

De totes formes, crec que no m'has contestat a la pregunta: que té de dolent que Alternativa formi part de la junta de govern essent un partit de l'oposició?

Pere

Més mentides

Pere | 20/07/2011, 17:09

Ara mos entenem maki. A part de la teva fixació en UM, queda clar cap a on carregues.
Esper que tots els corruptes acabin allà on els hi pertoca.no crec que tu pensis el mateix.

Sincerament per creure's els arguments que donau s'ha de ser molt innocent o pensar que s'està per damunt el bé i el mal.

Tothom sap que la raó d'oferir-vos estar amb l'equip de govern és tenir una oposició més reposada (com la que feis des de les eleccions). Ja que saben que sense les vostres desqualificacions constants el PSM estarà més tranquil i els altres partits de l'oposició no tenen el perfil de criticadors.

Normalment sempre que hi havia una notícia sobre Pollença al diari la publicàveu al moment com a comentari i hi havia el primer allau de critiques. Ara veig que les coses han canviat.

Alternativa per Pollença

Ja era hora

Alternativa per Pollença | 20/07/2011, 16:58

Francisco Camps ha dimitit de president de la Generalitat Valenciana. Ho ha fet cinc dies després de l'obertura de judici oral pel 'cas dels vestits', que el vincula amb la trama corruptiva Gürtel.

Garci

Re: Estam a l'oposició. No més mentides

Garci | 20/07/2011, 13:17

Benvolgut Pere. Ja no se que dir-te més enllà del que diu l'article. Tu mateix.

Segons tenc entès, ens ho han oferit a nosaltres perquè som el primer partit de l'oposició. Tot i que et recomano que els hi demanis a ells.

La disposició no ha estat governar amb PP i Lliga. La disposició ha estat molt més senzilla: governar amb qui accepti un document programàtic d'acord amb les nostres idees. No ha pogut ser. Ara som a l'oposició.

Sobre lo de Formentor ja hem fet un comunicat que trobaràs prest a aquest mateix bloc. La política de penjar només un article al dia fa que no ho haguem posat encara.

Per altre banda, ets lliure de pensar el que vulguis. Ara bé, crec que t'hauries de fer una pregunta molt senzilla: és bo que Alternativa per Pollença, partit de l'oposició, tengui un representant a la junta de govern? o pel contrari és dolent o contraproduent? Que té de dolent? Esper la resposta.

maki

UM, RiP

maki | 20/07/2011, 13:09

Ho sento , Pere. UM va morí de corrupció crònica. Ja pots fer potadeta, que no ressucitarà. L'Ajuntament està ara, en millors mans,malgrat no en les optimes, i fins i tot, dialoga...Una cosa impensable, fa dos mesos...
Corruptes a la pressó!!

Pere

No més mentides

Pere | 20/07/2011, 12:21

Per cert, amb lo de Formentor també supòs que hi deveu estar d'acord? Fent feina amb l'equip de govern i sense cap comentari que hi faci referència és molt sospitós.

Resulta que ara ja no importa ni la dotació de serveis ni compliment de l'impacte ambiental, ni res de res. Amb l'excusa de que es podrà cobrar la llicència d'obres ja ho arreglarem...

Supòs que amb la nova política de transparència, es publicaran tots els acords-reunions amb el grup barceló i el govern balear.

Pere

No més mentides

Pere | 20/07/2011, 12:15

La pregunta és, si no és estar al govern per què vos ho han oferit a vosaltres, i no a cap altre dels 4 partits de l'oposició real (com per exemple va fer la UCD com deis vosaltres)? De la recerca per internet què heu trobat 4 excepcions? Per favor aplicau-vos lo de les mentides i dels embulls, que comença a fer riure. Si la disposició sempre ha estat a pactar amb el PP i la Lliga, no entenc per què tanta comèdia. La gent ja no espera que tireu la pedra i amagueu la mà, qualque dia vos haureu d'embrutar o almenys assumir la responsabilitat dels vostres actes.

musol

politica municipal

musol | 20/07/2011, 11:37

En el caso que aceptarais participar en la junta de gobierno opino que seria bueno para la gestión municipal y desde mi particular e individual punto de vista que estaria muy en la linea de la actitud critica y positiva que llevais.Salud y ilusión

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb