URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXXXIV) Menorca 23 d'abril de 2011 (segueix).

Alternativa | 17 Juliol, 2011 06:00

L’altre dia ho deixàrem que ja havíem sortit de Son Bou i anàvem cap a Sant Tomàs a través dels prats i de la zona humida de ses Canessies, formada per les desembocadures dels barrancs des Bec i de sa Vall. Passam  Sant Tomàs per la línia de costa i ens acostam a les platges de Binigaus, vaja paisatge. El camí de cavalls ja s’endinsa, ara ve bosc, garriga i ja no tornarem a trobar la mar fins arribar a Cala Mitjana. Passam per alguna cova i anam trobant algunes construccions que ens costa veure-l’his l’ús que tingueren. El paisatge varia molt de cop, ara bosc, ara garriga, llavors passam a sementers, prats, entram dins barrancs, així vàries vegades.

Anam per un alzinar ben espès i de cop i volta sortim a una clariana que hi trobam arena, avançam  una mica i sens obri l’espectacular Cala Mitjana. La veritat és que estam molt cansats però fa ganes caminar uns minuts per aquest arenal, en aquesta ocasió no hi trobam alga ni branques d’arbres. Continuam per el camí que puja per el costat de la cala i la podem observar des d’una certa altura, aribam a Cala Mitjaneta on hi trobam un interessant forn de calç, restes de maresseres i barraques fetes aprofitant coves, que els darrers que les feren servir foren els treballadors de la zona.

Sortim del bosc i començam a trobar les primeres zones urbanitzades de Cala Galdana, ens hem d’aturar i mirar mem per on travessam ja que no anam sobrats de forces. Baixam  per una zona verda, boscosa, fins que trobam la platja. Uns vint- i -un quilòmetres, una excursió molt variada però una mica llarga. Avui tenim previst allotjar-nos a Ferreries per el que farem els set quilòmetres de carretera asfaltada, que a més ens falten, en taxi. Com no hi cabem tots amb un, uns parteixen i altres quedam una estona per a banyar-nos un poc, l’aigua fresca ens tonificarà una mica.

Després de tot això anirem a instal·lar-nos que hem de sopar i descansar bé, demà tornam a tenir una etapa d’uns tretze quilòmetres i mig.

                                                               A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb