URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Manifiesto de economistas aterrados

Alternativa | 23 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Aquests dies he pogut llegir el llibre “manifiesto de economistas aterrados”,  un  escrit curt (60 pàgines) i entenedor pels neòfits, publicat per quatre economistes francesos que desmunta el discurs neoliberal dominant. El manifest ha estat publicat per l’editorial baratària i el podeu trobar complet en castellà aquí http://atterres.org/?q=node/42. També tenen una pàgina web.

El Manifest contradiu les 10 falses evidències (sense base científica), que només serveixen per justificar les polítiques neoliberals que són a l’origen de la crisi econòmica mundial i proposa 22 mesures a debatre per fer-hi front.

Aquest llibre demostra clarament com anam cap al desastre. Europa ha renunciat a finançar-se mitjançant el seu banc central i ha passat a dependre totalment d’uns mercats financers  sense cap tipus de control. El més important a aquests mercats és la rendibilitat i com cada vegada és més complicat trobar projectes que donen alta rendibilitat, es pressiona constantment a la baixada en els salaris el que no afavoreix la demanda i agreuja la crisi.

 

 

Al mateix temps els estats europeus han optat per polítiques fiscals ani-redistributives; baixar els impostos sobre societats, sobre les rendes més altes i el patrimoni. Ara amb els dobles estalviats als impostos els rics no han creat riquesa sinó que  han pogut adquirir títols del deute públic emès  per finançar els dèficits públics provocats per les mateixes reduccions d’imposts de les quals s’han beneficiat. És un peix que es mossega la cua. 

Després fan creure als ciutadans que el problema del deute públic és degut a les despeses de funcionaris, jubilats i malalts...una nosa a eliminar.

Una lectura més que recomanable i que cal difondre.


 

Comentaris

jrv

Elegancia

jrv | 26/08/2011, 08:00

Jo crec que en el cas del petit tram de cami, o carretera vella de Lluc, tenint en compte com la quedat després que en el seu dia és fes la carretera nova, és pot arribar perfectament a un acord satisfactori per l'interés públic, i per l'interés privat, en aquest cas dels parents del batlle actual. Tan de bó el seny d'ambdues parts primi davant la visceralitat política, i l'egoisme particular, com a passat a l'Empeltada, paradigma aquest de l'absurd, l'egoïsme, i l'ineptitut d'alguns politics, que s'han esforçat en això, en la mangarrufa i la curtó, curtangos cum laude.

Alternativa per Pollença

Re: Manifiesto de economistas aterrados

Alternativa per Pollença | 25/08/2011, 09:22

Respecte al que diu el batle a la notícia possam aquest comentari que una persona amb seny ha posat a la mateixa :

El Alcalde de Pollensa (PP) dice que, desde hace cuatro años, no le contestaron y por supuesto ahora que están los suyos insiste y espera que lo hagan y al mismo tiempo, como quien no quiere la cosa pero para preparar el camino, invoca el artículo 8.5 del RBEL de 1955 (hoy derogado) y cuyo plazo de 25 años habría concluido en el año 1980, fecha posterior a la entrada en vigor – el 29/12/1978 – de la Constitución Española, que impone – ex artículo 132. 1 – la imprescriptibilidad del dominio público y la rotunda inadmisión de la desafectación presunta prevista en el artículo 8. 5 del RBEL de 1955. Los bienes Locales de dominio público son inalienables, inembargables e imprescriptibles, así lo contempla la Ley (art. 80.1 LBRL). Aún así habrá que esperar y no sorprenderse de los acontecimientos que puedan devenir durante la presente legislatura del PP.

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 25/08/2011, 08:39

D'acord amb l'expresat per JRV.
Ara cal esperar a veuré meam que fa el Consell, la tasca de l'oposió en aquest tema me sembla important, i és la de fiscalitzar per tal que aquest acord s'executi.
Salut i Branca.

PD: Ens veiem dissabte per anar d'excursió.

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 25/08/2011, 08:37

D'acord amb l'expresat per JRV.
Ara cal esperar a veuré meam que fa el Consell, la tasca de l'oposió en aquest tema me sembla important, i és la de fiscalitzar per tal que aquest acord s'executi.
Salut i Branca.

PD: Ens veiem dissabte per anar d'excursió.

Alternativa per Pollença

Re: Manifiesto de economistas aterrados

Alternativa per Pollença | 25/08/2011, 08:29

Una de las barreras que corta el paso en la Carretera Vella de Lluc es de la familia del alcalde de Pollença

Los Cifre-Ochogavía defienden la desafectación del tramo de 50 metros porque «lleva cincuenta años en desuso»

ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/una-de-las-barreras-que-corta-el-paso-en-la-carretera-vella-de-lluc-es-de-la-familia-del-alcalde-de-pollen-a.html

JRV

Camins

JRV | 25/08/2011, 06:24

Es de justicia reconeixer que desprès de la ignominiosa sortida de UM del Govern Autonòmic i del CIM, la solució justa al problema dels camins públics tancats, pegà un embranzida que ha portat a que oficialment s'han d'obrir els camins.
Es de just també expressar la decepció que varen suposar les repetides gestions davant Francina Armengol i Antoni Alemany, que varen enganyar i fer perdre el temps constantment als que de bona fè confiaren en les promeses d'aquets dos personatges, que d'embullosos no tenen res a envejar als de UM.

Tomeu Cifre

Camins

Tomeu Cifre | 24/08/2011, 17:17

No estic gens d'acord en que "els governants d'abans eren mes proclius i han badat". Quan UM duia Medi Ambient no ho eren gens proclius, i quan ho ha duit el Bloc no han badat en absolut, la prova es que el que s'ha publicat ara al BOIB fou aprovat abans que s'acabas la legislatura. En el que si coincideixo es que ara ho tenim cru.

jrv

primates?

jrv | 24/08/2011, 11:30

La declaració, a nivell mundial, de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco, crec que els hi ve un poc grossa als presents governants, i encara mes al Conseller d'Agricultura i Medi Ambient, de moment tan sols hi sap veura traves pels seus amics, els falsos pagesos del Rolex i el Mercedes...Una visió curta de miras que no sabrà rendebilitzar, que pot beneficiar Mallorca en tots els sentits, i que ell no sembla veura gens...
Tan de bo m'euivoqui i soni la flauta, però les seves declaracions son preocupants...

Garci

Re: Manifiesto de economistas aterrados

Garci | 24/08/2011, 07:47

Jo pens igual que en Toni, no serà tant fàcil obrir. Si, teòricament, els antics governants eren més proclius a obrir i han badat, i si els d'ara no son sensibles a aquesta problemàtica, doncs ho tenim cruu.

A.R.F.V.

Barreres i barradors barruts..

A.R.F.V. | 23/08/2011, 21:24

No veig molt clar que aquest tema se solucioni ja, serà molt fàcil que qualcú posi pals a les rodes i aquests governants no seran més decidits que els anteriors, no tenen perquè posar-se malament amb els propietaris.
Em sap greu ser pessimista.
Salut.

Alternativa per Pollença

Re: Manifiesto de economistas aterrados

Alternativa per Pollença | 23/08/2011, 16:19

Ara volen modificar la Constitució, Espanya ha de ser de dretes i liberal. Des de ALTERNATIVA volem un REFERENDUM

Alternativa per Pollença

Re: Manifiesto de economistas aterrados

Alternativa per Pollença | 23/08/2011, 15:52

Ja vàrem enllaçar la notícia al BOIB, i avui surt al diari Última Hora:

El Consell aprueba iniciar la delimitación de la carretera vieja que une Pollença y Lluc

ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/el-consell-aprueba-iniciar-la-delimitacion-de-la-carretera-vieja-que-une-pollen-a-y-lluc.html

Quants anys han hagut de passar per a fer aquesta passa? era realment necessari o era més senzill fer un decret i ja està? Crec que s'ha perdut massa temps amb gestos que no eren imprescindibles.

Alternativa per Pollença

Re: Manifiesto de economistas aterrados

Alternativa per Pollença | 23/08/2011, 13:59

Ens han informat que l'escultura del carrer Jesus va ser víctima "d'un accident de trànsit" i no de "vandalisme"

Ichigo

Re: Manifiesto de economistas aterrados

Ichigo | 23/08/2011, 08:54

Menteixen, si més no.
(Perdona la errata).

Ichigo

Re: Manifiesto de economistas aterrados

Ichigo | 23/08/2011, 08:52

Sempre sabia que els rics havien fet tot això. De fet, en comptes de aprendre la lliçó, presidents de distints països laropeus miren a l'altra banda i diuen setmana sí setmana tambè que la crisi s'acaba en poc temps. Menteix, si més no.

Garci

Re: Manifiesto de economistas aterrados

Garci | 23/08/2011, 08:49

Ens tenen ben enganyats. Fins i tot hem assumit que no hi ha altre solució que acceptar les mesures pernicioses que ens imposen els governants polítics i econòmics. Cada dia estem més malament i amb un sentiment d'impotència, de "que hi puc fer jo...", més abrumant.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb