URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Molt d'anys i bones festes.

Alternativa | 02 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Alternativa per Pollença

vos desitja

un bon dia de la Patrona

 

Mapa de la més que recomanable  pàgina "El dia de la desgràcia del turcs"

 
"La festa que després es considera tradicional, en algun moment va néixer, contínuament es va transformar i en un altre moment, va morir. L'eternitat és per als deus, no per la tradició i, molt manco per a la festa" Pere Salas introducció a "La festa a l'època medieval d'Antoni Mayol i Llompart.El Gall editor. 2008.

Comentaris

Pepe

Re: Molt d'anys i bones festes.

Pepe | 10/08/2011, 21:59

Disculpes acceptades,sé que el vas fer sense mala intenció. Tal vegada quan deixi la política obriré un blog d'història.

Fixa-te que al meu comentari respecte als assassinats al 36 no havia afirmat sinó que havia dit "tal vegada per tu sigui suficient amb un homenatge colectiu..." M'alegra saber que no és així.

Pens que haver intentat matar a Hitler, encara que sigui massa tard, pot netejar al que va ser un militar professional.

Les bones i males accions d'en Siquier com batle són resultat directe de la seva elecció a dit per part del governador franquista i de la seva amistat amb importants personalitats franquistes.

Per a nosaltres donar una distinció al batle Siquier seria una manca de respecte a totes les persones que a Espanya que es jugaven la vida per la recuperació dels drets democràtics, mentre alguns col•laboraven activament en el manteniment de la dictadura.

turgut

Re: Molt d'anys i bones festes.

turgut | 10/08/2011, 10:34

Pepe, me sap greu si t'he ofes, saps que no era la meva intenció i de vegades es nomes per donar una mica de salsa als debats. Accepta les meves disculpes.
No crec tampoc que jo hagi dit enlloc que sigui per jo suficient amb un homenatge colectiu. Dius que per jo es suficient, pero jo no ho he dit. Jo he tengut familiars empresonats i morts per culpa de la guerra civil, això no ho oblidis tampoc.
Respecte els arguments comparatius, no crec ue sigui necesari per argumentar haver de trobar sempre un cas exactament igual. Crec que es un cas amb les similituts suficients, i m'atrevesc a dir que el cas alemany es mes exagerat, no en va esteim parlant d'un alt comandament de l'exercit alemany condecorat a l'època democràtica de forma important. En el cas de Pollença es un batle d'un poblet d'un racó d'una illa a qui se li vol donar una distincio a titol postum per la patrona, amb merits suficients i crec que sense demerits greus coneguts. Si pot ser pel primer, ben be pot ser pel segon. El fet de comparar-ho amb algú de l'alemanya nazi va ser teva, no meva, quan vares fer el comentari respecte les lleis alemanyes que mai permetrien aquest homenatge. Simplement vaig cercar casos en que hages passat.

Pepe

Turgut

Pepe | 09/08/2011, 22:08

Turgut no es pot comparar situacions de vida o mort amb Siquier. Si els fets no són comparables tampoc el poden ser les motius per donar o no homenatges a uns i no a l'altre.
La diferència entre Alemanya i Espanya i el que fan una i altra respecte a la conciència col·lectiva cívica democràtica es resumeix en el fet de que mentre a Alemanya s'ha desmantellat la tomba de Rudolf Hess a Espanya tenim "el valle de los caídos" per major glòria d'un dictador assassí.

Per tu tal vegada és suficient que els assassinats al 36, tinguin un record colectiu a la plaça dels Seglars en forma de placa. Per mi un i cada un de les persones assassinades al 36 a Pollença només per intentar defensar la legalitat democràtica mereixen un reconeixement individual.

Pdt El meu coneixement de les lleis de desnazificació no prové de la premsa sinó del millor especialista en historiografia alemanya que ha hagut a Espanya i del qual vaig tenir la sort de ser alumne; el catedràtic J.J. Carreras. Et deman una mica de respecte si fas referència a la meva feina de professor d'història.

turgut

Re: Molt d'anys i bones festes.

turgut | 08/08/2011, 21:53

Comparar en von Staufenberg -signant possiblement de moltes sentencies de mort- amb els assassinats del 36? Ara Pepe m'has deixat fred.
Ademes vaig dir que no comparava els personatges, comparava les persones que van decidir homenatjar a von Staufenberg a Alemanya amb els que li han negat aquia en Siquier. Es l'actitut, no el personatge.
Ja que treus els assassinats al 36, també se'ls pot homenatjar evidentment. No era del que xerravem, pero està clar que mereixen un reconeixement. Si no record malament en tenen un colectiu a la plaça dels Seglars en forma de placa.

Pepe

Re: Molt d'anys i bones festes.

Pepe | 08/08/2011, 21:45

Turgut pens que les comparacions que proposes són totalment desproporcionades i són més comparables amb les persones assasinades a Pollença a 1936, que mereixen un homenatge individual, que amb Siquier

jrv

Siquier

jrv | 07/08/2011, 16:35

Ben d'acord que, col·lectivament, bona part, o majoria, dels habitants de l'estat espanyol tenen una certa alèrgia cap a normalitat democràtica i al diàleg i tolerància, que no son virtut pressisament molt espanyoles, i a la reconciliació, hi ha molts franquitos frustrats a aquest pais. En relació a Alemanya,tal volta també cal tenir en compte la tasca o campanya de desnazificació, curiosament a la RFA, i no a la RDA, que va donar molt bons fruits i a contribuit a fer d'alemanya mes del que era abans. Iniciada pels 50, crec que encara no ha acabat el rebuig oficial contra el passat nazi, com a cura preventiva, a mes.
A Rogelio li tinc a recordar que uns dels ponents de la Constitució actual, Fraga Iribarne, era present als consells de ministres de Franco on és decidien les penes de mort, ja 36 anys d'acabada la guerra incivil, i no en qualitat de "sospechoso", precisament. Molt possiblement Carrilo, molt jove al 1936 (no sempre ha tingut 90 i pico d'anys) era un mes dels que malentenien que defensar la Republica era actuar com el fascistes, però si Sanjurjos, Molas, Francos, Joses Antonios haguessin tingut un poc de seny i estimació al seu pais, mes de 500.000 persones haguessin seguit visquent el 1940, contribuint tal volta molts d'ells a fer d'Espanya un pais de cultura, mentalitat i econòmia moderns, el que volian els republicans. Però, Spain is different, parodiant un lema del mateix Fraga...

Garci

Re: Molt d'anys i bones festes.

Garci | 07/08/2011, 16:23

Per a jo és molt senzill: en uns moments en que no hi ha hagut ni reconciliació, ni recuperació i reparació de la memòria històrica, una figura que representava al franquisme al poble no hauria de tenir el reconeixement d'un poble democràtic.

Les comparacions són odioses, sempre. I lo de Carrillo, qui diu que no surt als llibres d'història o nega que en Pepe en sigui conscient i en parli? Que té a veure en Carrillo amb tot això? jo crec que això dels honoris causa per la "reconciliació nacional" que suposadament Carrillo va fer s'hauria de fer mirar. L'anomenada "reconciliació" no ha estat més que la tomba cultural i la continuació de la intransigència política d'un país intolerant envers l'Altre i democràticament endarrerit, que no és capaç de mirar enrere sense ressentiment. La democràcia, tal i com la tenim, és obra de Carrillo i companyia (PCE, PSOE, CCOO, UGT...) que varen abandonar les seves aspiracions en favor d'un projecte pensat per la UCD (dreta) per fer a Espanya una transició molt moderada i que obtingués el perdó del règim anterior. En la meva opinió una transició de dubtosa efectivitat a llarg termini. Però crec que m'he desviat massa del tema.

Rogelio

Siquier

Rogelio | 07/08/2011, 13:12

Pepe, en Alemania tambien seria impensable hacer honoris causa por sus :"extraordinarios méritos, y de forma significada a su contribución a la política de reconciliación nacional, y su decisiva aportación al proceso de transición democrática en España", a alquien como Santiago Carrillo, principal sospechoso de dar la orden para las matanzas de Paracuellos del Jarama, estos hechos no figuran en "tu historia" ?
Creo que se tendria que ser mas objetivo, y mas siendo profesor de historia, parte de tu comentario es demagogia pura, y conste que suelo estar de acuerdo con la mayoria de tus comentarios.

turgut

Re: Molt d'anys i bones festes.

turgut | 07/08/2011, 11:24

No es una comparacio de Siquier amb von Staufenberg, es una comparacio dels que varen acceptar els reconeixements a von Staufenberg (amb tots els punts negatius d'aquest) amb els que l'han negat a en Siquier (amb tots els punts negatius tambe que aquest personatge pugui tenir). De normalitat democràtica se'ns en pot omplir la boca, però els alemanys ens en donen amb cullereta.

jrv

Siquier

jrv | 07/08/2011, 10:46

Comparar von Staufenberg amb Siquier crec que com a mínim, és exagerat. A mes. crec que el pols que mantingueren Riusech i Siquier respecte a les deficiéncies de la nova xarxa d'aigua, transcorregueren dins els paràmetres del franquisme dels 60,s, i tan hagués pogut guanyar un com l'altre, tan sols el fet que la premsa encorsetada per la censura, així i tot s'en fes ressó,excessiu pel governador civil i el capità general,( o la segona bis) inclinà la balança contra Siquier.
No vull llevar mèrit al relatiu coratge de Siquier, però apart del càrrec, del que ja n'estava un poc fart, no se jugava res, ni tan sols diners. El Daina estava fet amb les alçades que volgué, la piscina també, etc.
No així els no massa nombrossos alemanys que varen lluitar contra Hitler, pocs varen sobreviure, i les repressalies arribaren a tots els seus familiars. Fins i tot pòdem parlar de Rommel, reaci aquest darrer al nazisme, però que recordi, no te cap carrer, malgrat el reconeixament de la RFA.

turgut

Re: Molt d'anys i bones festes.

turgut | 07/08/2011, 09:08

Si en vols mes, Claus von Stauffenberg, nazi, Coronel de l'estat major (això es un càrrec, ser batle es una pixerada), Cap de l'exercit de la reserva de Berlin. A Alemanya té la categoria d'heroi en la lluita per la lliberació del règim nazi. Te el nom d'un carrer de Berlin, dos segells conmemoratius i varis honors pòstums, a mes de plaques a varies ciutats alemanyes (Tret tot de la wiki, a la wiki alemanya hi ha mes informacio).
Ningú és bò o dolent com un complet. Tothom fa durant la seva vida coses bones i dolentes i son les primeres les que han de ser reconegudes, si son en bé de tothom. Hi ha maldats que no poden ser perdonades, però ser batle triat a dit no crec que sigui una d'elles.
Pepe, que noltros, contaminats pels mitjans, creguem que coneixem les lleis alemanyes per quatre noticies que surten a la tele, pot tenir un passe. Però tu ets professor d'historia.

turgut

Re: Molt d'anys i bones festes.

turgut | 07/08/2011, 08:48

Es un cas comparable, ara si esperes que trobi un cas exactament igual, evidentment no el trobaré.

Miquel Sánchez

Re: Molt d'anys i bones festes.

Miquel Sánchez | 07/08/2011, 08:33

Turgut. En Schindler va ser un empresari amb ulls pel negoci, després quan va veure les "animalades dels nazis", va intentar salvar quan més jueus millor, en cap cas va tenir cap càrrec malgrat pertànyer a la SS.

Crec que la comparació no és correcte.

turgut

Re: Molt d'anys i bones festes.

turgut | 07/08/2011, 07:27

Oscar Schindler, un nazi reconegut oficialment pel propi govern d'Isral com "Just d'entre les nacions", té un arbre sembrat a l'avinguda dels justos i una placa conmemorativa a la ciutat on va morir. Oportunista, recluta de les SS,... però en el fons demostrà ser una bona persona i així li han reconegut inclús els jueus, que no passen precisament per perdonar nazis.
(h)ttp://es.wikipedia.org/wiki/Oskar_Schindler

Pepe

Re: Molt d'anys i bones festes.

Pepe | 06/08/2011, 21:31

Respecte al tema del batle Siquier, ja a l'anterior legislatura en Joan Cerdà va comentar la possibilitat de donar-li una distinció, i li vam mostrar la nostra oposició... i no es va presentar el tema al ple. Ningú va dir res.

Ara el nou batle ha tornat a comentar la mateixa possibilitat i l'hem tornat a dir el mateix. Curiosament o no, en aquesta ocasió el tema si que ha arribat al carrer i al PIP.

Tota l'assemblea d'Alternativa ha pogut llegir el dossier que ens va donar el batle, obra d'en Pere Salas i que era més ampli que el que surt al llibre de història de Pollença.

Em sembla correcte que el batle Siquier tingui el reconeixement a la seva feina als llibres d'història o a un article del PIP. Però la meva opinió és que una institució democràtica no pot donar una distinció a un batle franquista. Els que merexeirien la nostra distinció són els assassinats, empresonats i exiliats per defensar la democràcia durant la dictadura.
A Alemanya no només seria impensable sinó que seria un delicte que un Ajuntament donés una distinció a un batle de la dictadura nazi. I no es tracta d'un tema personal amb el batle Siquier es tracta d'un tema de pura lògica cívica democràtica.
A més a més no crec que s'hagi de donar una distinció si no n'hi ha unanimitat entre els partits amb representació. I crec que no eram els únics que ens oposavam a aquesta distinció.

Pepe

Re: Molt d'anys i bones festes.

Pepe | 06/08/2011, 21:03

Gràcies per les teves interesants aportacions Joana. Com ha dit en Garci dignes d'un article.

RIUSECH

EN SIQUIER

RIUSECH | 06/08/2011, 08:00

Especialment per la familia "Salat" en Siquier fou un gran batle....

RIUSECH

EN SIQUIER

RIUSECH | 06/08/2011, 08:00

Especialment per la familia "Salat" en Siquier fou un gran batle....

jrv

Siquier

jrv | 05/08/2011, 08:07

T'equivoques, Turgut, a l'assamblea on és va prendre l'acord, hi havia gent que havia conegut a Siquier personalment i com a batlle, mes de dos. I si be a l'història de Pollença de Pere Salas, aquest batlle queda molt bé, no tot son flors i violes, també va aprofitar el seu càrrec a dit per tenir tractes de favor que en diversos aspèctes afavoriren la seva economía, com son l'impacte de l'hotel Daina i el seu solarium, unes obres que altres no varen poder fer, o feren amb el precedent negatiu de Siquier. La seva gestió de tecnócrata valent no es intachable. De tota forma, prou ocassions ha tingut l'Ajuntament per donar-li la distinció abans, no entenc que no ho trobes convenient quan no hi havia Alternativa, quan havia altres partits que ara sembla que no governen, o no hi son o hi han estat mai. Cada palo que aguanti la seva vela.
Respecte a Siquier, entenc que fou un bon batlle, però no l'unic, i inevitablement també tingué topades amb gent que igualment també volia el be del poble i no fou admesa la seva discrepància, especialment al Moll.

Paco

Re: Molt d'anys i bones festes.

Paco | 05/08/2011, 00:18

esto es como aquel axioma de que todos los vascos son etarras

Garci

Re: Molt d'anys i bones festes.

Garci | 04/08/2011, 18:23

En això estic ben d'acord, una consulta popular o mesures per a que la gent proposi persones o entitats.

Per altre banda, ja et dic que és un símbol (no una mala persona). El batlle de cada poble era un delegat del règim i era posat per aquest, normalment per designació o el vist i plau del Governador Civil. No tota la gent quan s'aixecava al matí no pensava amb en Franco. Però si les centenars de famílies que tingueren a germans, fills, pares, cosins, etc. que restaren tancats durant anys pel simple fet de pensar diferent. També hi pensaven cada dia tots aquells familiars de gent assassinada. Ah, i també tots aquells amb ànsies de més llibertat.

turgut

Re: Molt d'anys i bones festes.

turgut | 04/08/2011, 18:04

Per cert, ja trob a faltar el que proposi una consulta popular, posats a votar, també podriem triar les medalles el dia de les eleccions.

turgut

Re: Molt d'anys i bones festes.

turgut | 04/08/2011, 18:03

Garci teniu una visio distorsionada del que va ser la historia. Una cosa es el règim feixista i dictatorial, totalment condemnable i repudiable, i l'altra es la vida d'un poble com Pollença durant 40 anys. Vos pensau que la gent aqui s'aixecava de dormir pensant amb en Franco? La vida continuava, despres d'una guerra horrible i malgrat la dictadura. Els batles no els posava en Franco a dit, seria gent mes o manco afí al règim però això no converteix a la gent automaticament en males persones. Els va tocar viure aquella època. I tampoc s'està parlant de fer-lo fill il·lustre, sinó d'una medalla que dona fè de les coses bones que va fer pel poble.

Garci

Re: Molt d'anys i bones festes.

Garci | 04/08/2011, 17:36

Benvolgut Turgut, tots vàrem tenir l'oportunitat de llegir l'informe que en Pere Salas va fer sobre aquest batlle.

Ja he comentat que no és tant per la persona com per la figura que representa. Donar una medalla a un batlle franquista (per molta dimissió que fes) no em pareix encertat. I més amb el que va suposar el règim feixista per a molts pollencins.

turgut

Re: Molt d'anys i bones festes.

turgut | 04/08/2011, 17:28

Garci, dels que estaven a l'assamblea que va dir això, estic segur que practicament ningu ni sabia ni qui era el batle Siquier. El millor batle que ha tengut Pollença, el que ha deixat mes emprempta, el que va tenir la dignitat de dimitir quan va veure imposicions que perjudicaven al poble. Llegiu la història del segle XX de'n Pere Salas, no crec que en Pere Salas tengui fama de profeixista. Hi ha bones persones en tots els bandols, no ho oblidis. Estic segur que sabreu rectificar aquesta injusticia.

Garci

Re: Molt d'anys i bones festes.

Garci | 04/08/2011, 15:01

L'Assemblea d'Alternativa va decidir no recolzar la condecoració a Siquier tot i valorant els seus encerts al front del consistori, per haver estat batlle (i per tant delegat) d'un règim franquista. No fa falta dir que dit règim era feixista i que per res va ser elegit democràticament. Amés, el règim i les persones que el feren possible se'n cuidaren molt de ficar a centenars de pollencins a les presons i també n'assassinaren 21. Per tant, després de discutir-ho, arribàrem a la conclusió que, no ja Siquier, sinó una figura representant d'un règim feixista, no pot rebre una medalla del poble de Pollença.

Esper haver-me explicat bé i se que a molta gent no li agradarà la resposta.

siq

Re: Molt d'anys i bones festes.

siq | 04/08/2011, 14:55

I en Siquier perquè no vos anava bé? A qui vareu proposar?

Joana F

Molts d'anys i bones festes

Joana F | 04/08/2011, 13:01

Quant Miquel Oliver va esser batle, la primera vegade, jo era regidora, i estave dins la comissio de Cultura.Aquest tema ja hem varem parlar. Cada any, quant s'acostava la Patrona i s'havien de donar les distincions,record que el dilema era:mentres no hi havia pollencins "olimpics", no hi ha problema, perque es distinguia els pollencins que havien col-laborat de sempre amb actes p'el poble: grups de teatre, grups d'excursionismes, d'esplai, etc..., pero, quant hi va haver els olimpics:Eduardo Bellini, i Pepote Ballester, el nivell quedava molt amunt.I llavors surgia el dilema:o uns havien d'arribar molt amunt per distnguir-los, o els que venien despres dels "olimpics", les posaves al seu nivell.Han passat molts d'anys d'aquestes discursions, pero veig que es un tema que sequeix igual.No vui dir que el protocol a seguir sigui com els "Principe d'Asturies" pero que el tema s'ha de regular, aixo es segur.

Garci

Re: Molt d'anys i bones festes.

Garci | 04/08/2011, 10:43

Resumint el tema de les distincions, es va proposar a Siquier per a donar-li, però s'intenta que hi hagi un consens de tots els partits en aquest sentit i el consens no hi era. No se si només per part d'Alternativa (personalment no he sentit l'opoinió dels altres partits). També tenc entès (i deman disculpes si no és així) que un dels motius de no otorgar-ne cap enguany va ser perquè es vol fer un nou reglament per a otorgar distincions.

Joana F

Molts d'anys i bones festes

Joana F | 04/08/2011, 10:38

Bon dia:Ja per acabar amb les festes de la Patrona, vos dire que "vencido y derrotado el ejercito enemigo", tambe hi va haver baixes entre els cristians, els sanitaris de PC, varen atendre a dos cristians (un d'ells es ex-Joan Mas)que l'hes hi donaren un parell de punts al cap, tambe un conegut ex- canoner va patir una insuficencia respiratori al Tedeum, va esser ates a dins la Parroquia, i ahores d'ara esta ingresat amb observacio, pero fora de perill.No nomes hi va haver baixes entre els cristians, tambe els moros tingueren lo seu, pero nomes tenim noticies d'un atac d'ansiedat per el carrer de la Mar, aquest "moro" el varen treura d'el mitg del combat i el s'endugueren al Pac, on despres de tranguilizat-lo, va quedar tot amb un "susto".La Policia Local, tambe va rebre.Devant Sant Jordi, un al.lot molestava a la gent i cuant la policia local l'hi va cridar l'atencio, s'enfrenta a ells.. resultat un "municipal" amb un dit romput i ell engrillonat i "cap al calabozo" i per acabar, quant ja haviem sentit l'Alborada i cantat el "visca Pollença" va "volar"(qualcu la va tirar) una botella o una llauna, el resultat va esser 4 punts al front d'un "municipal".
Suposam que hi va haver mes ferits: tropitjades, cops,engrunades.... pero aixo com diven son "daños colaterales" de les nostres festes.
Per acabar, agrairia que qualcu hem diques que ha passat enguany amb les distincions de la Patrona, ja que "radio calle" diu que s'havia proposat al batle Siquier, pero desde Alternativa, vareu votar en contra.¿Se pot explicar?.Gracies

Garci

a Joana F.

Garci | 04/08/2011, 08:34

Estarem encantats de rebre els teus informes i ja et dic que si vols podem publicar-ho com article. No s'ha de ser "un geni" per fer un article, només tenir alguna cosa a dir.

A aquest bloc estem tots acostumats a que es fiquin amb nosaltres de forma injusta.

jrv

Emigració

jrv | 03/08/2011, 17:58

A mi me sembla que l'estat espanyol, dels estats europeus, no és el mes hòstil en les seves lleis i amb les seves actituts, especialment de la gent del carrer, envers els emigrants . Així i tot, no me sento satisfet i podria ser millor l'actitut d'un estat, i totes les nacionalitats d'aquest estat, que durant 500 anys casi, ha sigut un pais d'emigrants, practicament fins passat uns anys de la mort de Franco. I un pais en que els emigrants forçats per la politica han patit el menyspreu i la incomprensió de paisos democratics( França per exemple) El video, emocionant i a la vegada fa reflexionar d'aquests desplegaments policials que jo veig com exagerats. I finalment, opino que ja els hi va be a molts empresaris tenir ma d'obra baratissima i dòcil, als propietaris de vivendes logaters igualment dòcils i generalment mes cumplidors que els mateixos espanyols, cudadors de gent major eficients, delicats i barats, etc.

jrv

Emigració

jrv | 03/08/2011, 17:58

A mi me sembla que l'estat espanyol, dels estats europeus, no és el mes hòstil en les seves lleis i amb les seves actituts, especialment de la gent del carrer, envers els emigrants . Així i tot, no me sento satisfet i podria ser millor l'actitut d'un estat, i totes les nacionalitats d'aquest estat, que durant 500 anys casi, ha sigut un pais d'emigrants, practicament fins passat uns anys de la mort de Franco. I un pais en que els emigrants forçats per la politica han patit el menyspreu i la incomprensió de paisos democratics( França per exemple) El video, emocionant i a la vegada fa reflexionar d'aquests desplegaments policials que jo veig com exagerats. I finalment, opino que ja els hi va be a molts empresaris tenir ma d'obra baratissima i dòcil, als propietaris de vivendes logaters igualment dòcils i generalment mes cumplidors que els mateixos espanyols, cudadors de gent major eficients, delicats i barats, etc.

Joana F

Molts d'anys i bones festes

Joana F | 03/08/2011, 15:45

Gracies Garci per la teva oferta de fer un article del nostre punt de vista de les festes, pero la veritat, crec que no estic preparada, segueix els vostres articles i tenen un nivell, i jo l'unic que faix es contar a traves d'aquest bloc com es viven les festes desde un altre caire, i si puc ,d'una manera "divertida" i amb anecdotes.Moltes vegades la gent hens demana si hens agrada passar aixi la Patrona, Sant Antoni... ido si, les vivim igual que vosaltres, pero sense beure, i participant, tal vegade, d'una manera mes directa.Tambe hens duim les culpes (moltes vegades sense motiu)de quant les coses no van be.Si no recordau l'any que va caure la paret de C'an escarrintxo per la Patrona, el primer comentari que hi havia a n'aquest bloc, hens acusavem a la meva familia i a jo d'haver donat l'ordre de tancar la barrera, quant, la meva filla i jo, eram al mig del camp de futbol, vestides de cristianes, i el meu marit era al cami de Llenaire amb una ambulancia, perque hi havia un accident, el tal "sebastia" que va fer l'acusasio, quant tot se va aclarir, no va donar la cara per disculpar-se, crec que tot era una vengança personal, pero encare no sabem perque.Tambe verem tots els comentaris on defensavem la feina feta per PC.Gracies.
Si voleu, i no molest, vos anire passant els "informes" de les festes,per hara, ja nomes falten els "moros i cristians", que vos informare dema.

Garci

Re: Molt d'anys i bones festes.

Garci | 03/08/2011, 13:56

Moltes gràcies de nou per "l'informe" que ens has fet. Se m'ocorre que potser la menor afluència de gent que altres anys pot haver influit en que hagin estat unes festes "tranquiles" des del punt de vista de Protecció Civil.

Et convido a que la propera vegada ens enviis el teu escrit per correu i el publicarem en forma d'article perquè tengui més rellevància.

Joana F

Molts d'anys i bona Patrona

Joana F | 03/08/2011, 13:47

"Festes pasades, coques mantjades"... Ja ha passat la Patrona i es hora de fer balanç.Desde el nostre punt de vista, han estat unes festes tranquiles, dins lo que se pot anomenar tranquilitat, quant hi ha massificasio de gent.Llevant les pintades de la nit de les votacions (i aqui no podem donar la culpa als de fora, perque segur que son pollencins).La nit del dissabte de la Patrona, i comparant amb altres anys, va estar, mes o manco, be.El botellot, es va presentar per l'escolada del Calvari, plaça vella, portal de l'esglesia,la placa de Ca les Monnares, els jardins d'en March i per els aparcaments habilitats per l'Ajuntament.En general, els joves es varen limitar a beure i prendre la fresca(per dir-ho de qualque manera)no hi va haver destrosses, nomes que deixen tot el fems quant s'hen van.
L'estadistique de moxeres atesses enguany, ha estat 50% meyns que l'any passat, supossam que el fet de "blindar" el poble i que la festa fos en dilluns a vespre, tambe ajuda.Es a dir que durant uns anys tendrem tranquilitat, fins que l'Alborada torni a esser en divendres o dissabte a vespre.La mitja de persones ateses es molt jove, hem tengut casos de menors de edad (11 anys).En quant al tema que preocupa als pollencins (les pitxarades)les banys es varen utilitzar, bastava veure les coes que hi havia, pero aixi i tot, els "llocs habituals" estaven "ocupats".Una idea seria que tots el veinats que pateixen aquesta "plaga", l'Ajuntament les deixas uns focus per colocar a les façanes i il-luminar els carrers, no s'aturerien, pero al manco estarien "il-luminats".Com anecdota (Perdonau que sempre hen tengui per contar)dilluns a vespre fent una "passejada" per un carrer, per els voltans del "jam bar", hi ha un andamio devant una casa, hi havia un al-lot que l'estave compixant, quant el vaig saludar diquent "porc" (es l'unica manera de saludar-los)hem va dir que ho feia alla perque "era un andamio de obra y aqui no vive nadie"
"¿Ho saps sert que no hi viu ningu?"-li vaig demanar, i la seva resposta va esser "pues yo ya no paro".Despres hem vaig despedir: "Adeu porc".El meu company, tot preocupat, diu:"Es un guardia civil que esta al Moll"."Be-li vaig contestar- pero amb aquest fet, no deixe d'esser un porc".
Ja se que no es manera de comportar-se amb la gent, pero quant dus tota la nit, veigent "rius" per tots els carrers, haviat pers les formes.I per acabar, vos dire que enguany hi havia 5 voluntaris de Creu Rotja de Palma(nomes esta contratada l'ambulancia, el xofer i un sanitari, pero hen venen mes, perque estan molt contents de com les tratam els pollencins)6 voluntaris de Santa Margalida, i 6 de Pollença,a tots ells,(sobre tot el de fora poble, ja que per venir havien demanat vacacions a la seva feina)les hi donam les gracies per la seva ajuda.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb