URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Excursió pel Coll de Síller dia 27 d'agost

Alternativa | 09 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Un any més i una legislatura més sense sol·lucionar el problema dels camins públics. En son tants de camins públics que estan tancats per l'acció dels propietaris de les finques per on passen i per la inactivitat, deixadesa i permissivitat de l'administració, que faltarien moltes mans per contar-los tots.

Però no només es tracta d'obrir els camins que resten tancats, sinó que els que ja estan oberts (o un poc oberts, com és el del Síller, que té una cadena que obri només a mitges) s'han de recuperar, fer nets i senyalitzar perquè no es perdin i per poder oferir una xarxa de camins públics i excursions als pollencins i als visitants. Així tal vegada aconseguim que ens visiti un turisme excursionista de qualitat.

Amb tot, un any més la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts ha organitzat una excursió reivindicativa pel Camí del Coll de Síller fins a cala Carbó. Una excursió a la que des d'Alternativa per Pollença ens unim i animam a tota la gent a venir a reivindicar uns camins públics oberts.

 

El Camí de Can Botana i el camí del Port de  Pollença a Cala Carbó.

El camí de Can Botana està inclòs al catàleg de camins d’ús públic de Pollença amb el numero 87, aprovat pel Consistori Pollencí de manera definitiva. 

Aquest camí consta amb documentació al catàleg de camí rural i també dins el projecte de senyalització de camins, val a dir que el 21 de Abril de 2006 els pescadors pollencins Ignasi Borràs Llompart, Melcior  Bosch Rotger, Melcior Bosch Vicens, Juan Alberti Enseñat; Guillem Payeras Serra i Antoni Bosch Cerdà, feien declaració jurada davant notari que feren arribar a l’Ajuntament , on declaraven recorre el camí del Port de Pollença a Cala Sant Vicens pel Coll de Siller, que a més pareix enllecar amb el de Can Botana, actualment hi trobam dos camins marcats al catàleg el del Port de Pollença a Cala Carbó(82) i el Camí de Siller al Coll de Siller (135).

Si començam el recorregut pel camí de can Botana podem enllaçar amb el camí denominat de Cala Sant Vicens al Port de Pollença i arribar al Coll de Siller i d’aquesta manera fer el recorregut del Port de Pollença, a Cala Sant Vicens, pel camí de Can Botana. 

Actualment encarà es conserven algunes fites que marcaven el camí,  que comunicava Cala Sant Vicens amb el Port de Pollença.

A l’obra Die Balearen de l’arxiduc Lluís Salvador que reflecteix la realitat cultural del segle XIX es troba alguna referència al camí, com exemple parlant de la connexió, trobem: “... més curt és el camí del coll de Siller, on des de Can Botana arribam al Port de Pollença en menys de mitja hora...”,  estimació de temps un poc agosarada, tot sigui dit.

Des de Cala carbó iniciarem la sortida per arribar al Port de Pollença. 

El encant d’un camí que durant una època recent servi  com a pas de pescadors, a més el seu interès excursionista fan que aquest sigui un camí a conservar, i aprofitar el seu atractiu per promoure el coneixement dels nostres joves, a més de servir com a reclam per un turisme alternatiu al de Sol i platja que sembla imposar-se de cada vegada més al municipi de Pollença.

Cal recordar que al PGOU del 1991, el camí de cala Carbó al Port de Pollença fou marcat com a camí per a vianants, seria bo que el camí íntegre fos conservat i promogut pel consistori 

Per tot això seria bo que s’acceleressin les tasques per tal de garantir el pas per aquest camí, a més de senyalitzar adequadament l’accés.

Plataforma Pro Camins Públics i Oberts.

 

Comentaris

Garci

Re: Excursió pel Coll de Síller dia 27 d'agost

Garci | 09/08/2011, 13:04

A veure si aconseguim aquesta legislatura desencallar el tema dels camins i obrim i rehabilitam els nostres camins públics.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb