URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Els extrajudicials han de ser excepcionals

Alternativa | 10 Agost, 2011 06:00

¡¡Al  ple de juliol es va aprovar un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit de pràcticament mig milió d'euros, amb l'abstenció del PSM i Esquerra i el vot a favor de la resta de grups.

Un extrajudicial són factures que no disposaven en el corresponent exercici de crèdit suficient. Un procediment que hauria de ser excepcional i que no s'ha de realitzar sistemàticament com s'ha fet a la passada legislatura.

Aquest extrajudicial és de factures de l'anterior legislatura i  responsabilitat de l’anterior equip de govern. Esperam que aquesta legislatura sigui la de la cordura; es presentin els pressuposts en un temps prudencial i com han demostrat a les festes els regidors s’ajustin al seu pressupost.

Els extrajudicials han de deixar de ser un procediment habitual una vegada solucionat el tema de les factures de la legislatura passada, i tornar a se un procediment  que només s’ha d’aplicar en situacions excepcionals.

 A l'extrajudicial havia 203.310.19 euros en factures en concepte de subministraments, assegurances, lloguers... amb contracte previ, pagades mitjançant domiciliació bancària. 

A més a més havia 273.125,56 euros de serveis i subministraments conformades per tècnics i regidors. Entre aquestes destacava una presentada per Mallorca So S.A. per un import de 53.745,00 euros (IVA inclòs) que superava individualment la xifra o import establert per als contractes menors en la normativa general sobre contractació administrativa i en les Bases d'Execució del pressupost general 2010. No havia cap expedient de contractació. Vam demanar per la mateixa a l'anterior regidor de festes, en Michel, que ens va respondre que no havia hagut temps material de fer el corresponent expedient de contractació.

Per altra part havia  21.274,80 euros del Festival de factures conformades i  179.392,69 euros de factures corresponents al Festival que no es van incloure a aquest extrajudicial  ja que han estat conformades pel tècnic però no  pel responsable polític. A aquest tema le dedicarem un article.

Regularitzar i racionalitzar la despesa econòmica és bàsic i fonamental per recuperar l'Ajuntament i el municipi.

 

 

 

Comentaris

jrv

Disculpes

jrv | 16/08/2011, 08:48

Disculpa, Paco, la ironía no anava contra ningú, i menys contra tu, que me sebla que simplement te vols informar, per el mitjà que sigui, normal a una democràcia, encara que massa poc freqüent. Simplement volia evidenciar, una vegada mes, qui fa feina, qui està al servei dels ciutadans i ciutadanes. Com a darrer recurs, es el mitjà, la ironia, menys agressiu, absolutament no agresiu, i sento que qualcú és pugui sentir ofés, especialment els que no tenen cap culpa del desgavell municipal. Ho sento, i gracies per preocuparte també per qüestions col·lectives, no som molts.

Pepe

Re: Els extrajudicials han de ser excepcionals

Pepe | 15/08/2011, 22:21

D'acord Paco, és evident que la feina de publicar aquestes actes hauria de fer-la l'Ajuntament n. Igual que l'ordre del dia, resultat de les votacions i actes dels plens...
Miguel ja ha fet la seva feina i en bru publicarem les actes amb els articles corresponents.

Paco

Re: Els extrajudicials han de ser excepcionals

Paco | 15/08/2011, 21:37

evidentemente no tengo el don de la ironia del que disponen otros comentaristas del blog, pero no era mi intencion criticaros a vosotros, pues no quiero consultar las actas ni documentos oficiales ni en este ni en otro blog partidista, sino en la pagina oficial del ajuntament

jrv

Informació i transparècnia

jrv | 15/08/2011, 18:01

Cap problema, sempre se pòt consultar els blogs dels altres partits, n'hi hi ha 9, no és així?

Pepe

Re: Els extrajudicials han de ser excepcionals

Pepe | 15/08/2011, 15:01

Miguel "no te flageles" que això de censurar les actes és una feinada i massa fas.

Miquel Sánchez

Re: Els extrajudicials han de ser excepcionals

Miquel Sánchez | 15/08/2011, 09:33

Paco, "mea culpa", he tenido sin PC más de un mes y medio y voy un poco atrasado.

Pepe

Re: Els extrajudicials han de ser excepcionals

Pepe | 15/08/2011, 08:38

Bond dia Paco, respecte a les actes de les Juntes de Govern, tenim ja les del mes de juliol ( a les que encara no vam participar) però hem de fer la feina de llevar dades per poder publicar-les (llei de protecció de dades).

Demà vaig a la nostra primera Junta de Govern i passat demà tendreu informació de la mateixa.

Paco

Re: Els extrajudicials han de ser excepcionals

Paco | 14/08/2011, 23:34

bueno, despues de dos meses, la transparencia informativa sigue igual
donde puedo consultar las actas de las comisiones de gobierno?
gracias

Pepe

Re: Els extrajudicials han de ser excepcionals

Pepe | 11/08/2011, 14:27

Mar et remeteix a l'article on ja vam explicar el tema;


"Estam a l'oposició. No més mentides"
h
tp://alternativa.balearweb.net/post/103074

jrv

Governar

jrv | 11/08/2011, 13:00

Vaja dèria amb voler ficar a Alternativa a l'equip de Govern. No és el mateix. Tan de bó Alternativa governés, però no és així, antre altres coses perque a la Junta de Govern és prenen les decissions per majoria, talment com al Plé, com diu en Garci.I un regidor sobre sis, no és majoria.

Garci

Re: Els extrajudicials han de ser excepcionals

Garci | 11/08/2011, 10:23

La Junta de Govern és un organisme en el qual el batlle delega funcions, ben igual que el plenari. Participar en els plens no significa governar, igual que participar a les juntes no s'ignifica governar. Governar és tenir poder executiu (gestionar una àrea), cosa que no tenim.

No és qüestió d'orgull o de bo i dolent, és qüestió de realitat.

Mar

Junya de govern

Mar | 11/08/2011, 09:35

la junta de Govern es l'organ competetnt en la presa i aprovació de moltes de decisions per el funcionament ordinari del municipi. De manera que formar-ne part. a efectes pràctics i fàctics, es formar part del Govern. Tan si t'agrada com si no.
les coses pel seu nom i haurieu d'estar ben orgullosos No ES DOLENT TENIR EL GOVERN. al contrari es BO GOVERNAR. Es allò al que aspiren tots els partits que es presenten.
Enhorabona!

Hans

Una opinion entre otras

Hans | 11/08/2011, 07:51

La formula más positiva de la oposición es de recibir información directa y rápida, influir, vetar o aprobar. Me parece que algunos van molestos por una oposición sutil e inteligente y prefieren la oposición sistemática.
En los tiempos actuales y a mi opinión, Alternativa esta demostrando madurez y responsabilidad. Sin desviarse de su programa, Alternativa tiene que influir directamente en la política. El que se creé que Pepe forma parte del Equipo de Gobierno o que se ha vendido, no ha entendido nada de nada.Todo no es blanco o negro - hay una infinidad de grises ...y lo que importa es la consulta mutua en favor del bien de este Pueblo, especialmente en tiempos de crisis. A mi entender la guerra fría no soluciona nada - esta ya la hemos sufrido en la legislatura pasada por la inflexibilidad de UM/PSOE hacía su propia gente.

jrv

Confussió

jrv | 10/08/2011, 19:30

Com diu en Garci, en Pepe no està a l'equip de govern, està a l'opossició. On està Pepe és a la JUNTA DE GOVERN, el que a mi me sembla bé i és possitivament significatiu, tan per part del Batlle i l'equip de Govern, com per part de Pepe, i de retruc, a tota l'opossició.
Voldria que aquesta mostra de seny per ambdues parts, és reproduis en altres questions i aspèctes al llarg de la legislatura. Tots hi sortiriem guanyant.

Garci

Re: Els extrajudicials han de ser excepcionals

Garci | 10/08/2011, 15:02

En Pepe no forma part de l'equip de govern.

Mar

Extrajudicials i festes

Mar | 10/08/2011, 14:47

Enhirabona Pepe, per formar part de l'equip de Govern!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb