URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Arguta S.L i EMSER.

Alternativa | 12 Agost, 2011 06:00

Voliam comentar la notícia que van publicar el passat dimarts  els diaris Ultima Hora i Balears, un tema al que havíem mantingut discreció ja que es troba en mans de la Guàrida Civil i la Fiscalia:

Escac a l’Empresa municipal de Pollença La Guàrdia Civil investiga els contractes de compravenda d’aigua de pou per si s’hagués produït un tracte de favor”

“Investigan la Empresa Municipal de Servicios de Pollença

Alternativa testifica tras denunciar en su blog una presunto trato de favor en la compra de agua”

Fa unes setmanes que el nostre regidor en Pepe García i el nostre company en Joan Ramon van  anar a declarar de forma voluntària com testimonis a la Guàrdia Civil. A la seva declaració van ratificar el que haviam publicat al nostre article El contracte de la compra d’aigua a Arguta SL és il·legal i innecessàri.”

Com vam dir a aquell article; el 23 de maig del 2006 el gerent d'EMSER, l’enginyer i l’encarregat del servei d’aigua van fer un informe conjunt  on indicaven que el volum d'aigua que s'extreia dels tres  pous gestionats per Arguta S.L. ( Ca’n Sales, Ca’n Comes i Ca’n Segui) no arribaven al volum mínim anual que es pagava, 300.000m3. A aquest informe els tres opinaven que EMSER no s’hauria de comprometre al nou contracte amb Arguta a extraure  més de 150.000 o 200.000 m3 .

A pesar d’aquest informe, pocs dies despre.s l’1 de juny del 2006 el batle   va fer  el nou contracte de cessió d’aprofitament d’aigües amb Arguta S.L. un altra vegada amb un volum mínim de 300.000m3, estam parlant de 71.700 euros anuals  més IVA i revisió segons l’augment de l’IPC .

Quan vam saber que el contracte amb Arguta es volia renovar, és quan vam denúnciar públicament que no es podia fer en les mateixes condicions, beneficioses per Arguta i perjudicials pels ciutadans. D’aquesta manera no es va fer el consell d'administració d'EMSER on s’havia previst renovar la prorroga del contracte i es va decidir demanar un informe tècnic i altre jurídic. Finalmentl 3 de gener de 2011 es va firmar el nou contracte entre l’Ajuntament i Arguta S.L. El nou contracte era notablement millor que el del 2006; s’havia exclòs el pou de Can Seguí i es fixava un pagament de 59.850 euros anuals, més IVA (un estalvi de 11.850 euros anuals).

Respecta a  la denúncia contra EMSER no s’ens va mostrar però sembla que l’ha posat el representant d’Arguta, el que realment és surrealista; primer per que denúncia al seu client i segon per tot el que hem comentat que és un exemple més de les parts i quarts que s’han fet a aquest Ajuntament per damunt dels tècnics municipals. Estam a l’expectativa de veure que fa finalment fiscalia i com pot acabar aquest tema.

Una vegada que s’han renovat prou els representants polítics a l’Ajuntament, ara cal renovar les formes, i sobre tot  deixar de fer parts i quarts que han beneficiat a tota una sèrie de personatges, i perjudicat greument a la majoria dels ciutadans.
 Imatge de Planeta Sedna
 

Comentaris

Unión de Ateos y Librepensadores

Re: Arguta S.L i EMSER.

Unión de Ateos y Librepensadores | 14/08/2011, 14:35

El pasado día 10 de agosto se celebró en Oslo, en el marco del congreso de la IHEU, el congreso fundacional de la Asociación Internacional del Librepensamiento, cuya primera decisión transcribimos, informando que fue aprobada por unanimidad:

La Asociación Internacional del Librepensamiento, reunida en el Congreso fundacional, ha aprobado la siguiente resolución:

Ante la próxima visita del Sr. Ratzinger, jefe de la Iglesia católica, a España los días 19 al 21 de agosto, denunciamos a las autoridades españolas por contemporizar con una persona, que es el jefe autoritario de un grupo misógino y antidemocrático, y financiar su viaje con cargo a los ciudadanos que no comparten sus ideas, lo que queda agravado por ser un país en situación de profunda crisis económica.
Y nos solidarizamos con las actividades de protesta que se llevan a cabo en muchas ciudades, pese a la oposición de las autoridades, que no respetan la aconfesionalidad del estado prevista en la Constitución Española.

En Oslo a 10 de agosto de 2011

Ichigo

Re: Arguta S.L i EMSER.

Ichigo | 14/08/2011, 12:07

És per això que Madrid em va deixar d'agradar fa anys. Primer en aquest any es proposen lleis antisocials des de la Moncloa, després ve el batle de la capital a fer el jocs olímpics per a 2020, i ara el papa Rata-Txingue (posat despectivament per mi, perquè dir-li Benedicte XVI o Ratzinger em pareix massa degradant). Què vindrà després? Freezer (de Bola de Drac Z)?

jrv

Falsos cristians

jrv | 14/08/2011, 08:30

A Somalia, és diu que cada dia 2.000 persones moren de fam. La malnutrició castigará cantenars de milers de persones, ara infants, a ser malalts crònics de per vida.
A Madrid, un Papa suposadament cristià farà gastar 50 milions d'eurons en una visita-turisme innecessaria, d'això en diuen caritat cristiana...
Que en deu dir, de tot això, el Torquemada pollencí, el dels sermons apocalíptics antiabortistes? Ha tornat la esglessia dels rics, l'anticristiana experta en vendrer motos...

jrv

Contractes.

jrv | 13/08/2011, 19:51

Ben cert, Turgut. No se com "Trollot" pot dir aquesta bajanada, Tal volta per fer honor al nom

turgut

Re: Arguta S.L i EMSER.

turgut | 13/08/2011, 18:21

Nomes volia comentar que es fals que "El Batle te l´obligació de signar els contractes que li delegen per la firma,quan el seu contingut es verificat pels serveis tècnics i jurídics". El batle te la potestat de signar-los o no, no te l'obligacio. Podriem dir que el Rei si té l'obligacio de facte de signar les lleis i decrets que li arriben del govern, pero no es el cas del batle amb els serveis tecnics i juridics. De fet està demostradissim que el batle pot passar-se per l'arc els informes tecnics i signar igualment el que li doni la gana.

Pepe

Re: Arguta S.L i EMSER.

Pepe | 13/08/2011, 16:22

Trollot no hi ha ningú més cec que el que no hi vol veure.
Tenim l'informe del 23 de maig i el contracte de l'1 de juny que no segueix l'aconsellat al mateix. I tot es troba ja en coneixement de la Justícia.

Miquel Sánchez

Re: Arguta S.L i EMSER.

Miquel Sánchez | 13/08/2011, 14:25

Trollot, torna a llegir l'article, trobaras la resposta.

Trollot

Arguta

Trollot | 13/08/2011, 13:21

El Batle te l´obligació de signar els contractes que li delegen per la firma,quan el seu contingut es verificat pels serveis tècnics i jurídics. Tens qualque prova de que el Batle tengues qualque vinculació amb Arguta o passas de l´informe que tu manifestes?. Tal vegada hauras de demostrar les coses on correspon... al Jutjat. Ja està be de tirar la pedra i amagar la ma.

Miquel

Aigua

Miquel | 13/08/2011, 09:41

Tot això crec que va començar amb el batle Oliver

jrv

Aigua tèrbola

jrv | 13/08/2011, 07:54

I si anem mes enrera, encara hi ha mes desbarats, amb els diners públics..

Pepe

Re: Arguta S.L i EMSER.

Pepe | 12/08/2011, 23:06

Qui va signar el contracte va ser en Joan Cerdà Rull , l'1 de juny del 2006.

Xisco

Re: Arguta S.L i EMSER.

Xisco | 12/08/2011, 22:50

Llavors qui va signar el contracte del 2006, era el batle de llavors i d'ara, en Tomeu Cifre del PP? Aquest ha de portar l'austeritat a l'Ajuntament?

Pepe

Troll

Pepe | 12/08/2011, 21:23

Per facilitar l'enteniment del tema al teu cerevell de troll:

1.- Informe signats per tres persones (gerent i dos tècnics)que recomana signar un contracte amb Arguta amb una quantitat de 150.000 o 200.000 m3 .

2.- Dies després contracte signat pel batle Joan Cerdà Rull passant totalment de l'informe.

3.- Benefici per Arguta i perjudici pels ciutadans (inclosa la teva persona) d'aquesta decisió : Entre 100.000 i 150.000 euros en quatre anys (segons s'hagués seguit el consell tècnic de reduir el contracte en 100.000 o 150.000m3.

Tot fonamentat en documents i matemàtiques pures. Com dius només esperam que es faci justícia.

Troll

Ajuntament i Arguta

Troll | 12/08/2011, 15:26

Pareix que en aquest tema aviat se posara en descobert a dos mentiders.Omn son els xanxullos que se varen denunciar?, on es l' implicacio den Cerda en aquest assumpto?. El que manifesta coses sense informacio a de respondra, aixo es de justicia i ja es brn hora que sen faci.

Alternativa per Pollença

Re: Arguta S.L i EMSER.

Alternativa per Pollença | 12/08/2011, 12:11

Avui al fil d'Ariadna:
19:30 hrs.
Actuació del grup de música folk mallorquina de Tomeu Cerdà, U Músics Joglars, a La Tafona de Ca’n Reiet.
21:30 hrs.
Actuació de l’Orquestra de cambra FIL, dirigida per Rodrigo Hamu Quinteros, al Claustre de Sant Domingo de Pollença.

Alternativa per Pollença

Re: Arguta S.L i EMSER.

Alternativa per Pollença | 12/08/2011, 12:08

Al ültima Hora.

El arte mitológico mediterráneo se cita en Pollença en el primer Festival FIL.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/cultura/el-arte-mitologico-mediterraneo-se-cita-en-pollen-a-en-el-primer-festival-fil.html

Alternativa per Pollença

Re: Arguta S.L i EMSER.

Alternativa per Pollença | 12/08/2011, 12:01

Avui al Diario de Mallorca.

Los comerciantes protestan al Ayuntamiento por el mercadillo diario
El colectivo ha logrado que el Ayuntamiento acceda a crear una comisión para estudiar sus problemas

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/08/12/comerciantes-protestan-ayuntamiento-mercadillo-diario/694431.html

jrv

Ajuntament i Arguta

jrv | 12/08/2011, 10:06

Tal volta cal fer una puntualització:
Qui ha fet i desfet repecte als contractes de subministrament d'aigua per part dels particulars fins ara, ha sigut l'Ajuntament i des de fa 22 anys, no Emser que existeix fa 8 anys, Ajuntament que cada vegada menys ha escoltat els tècnics quan han demanat que és preservessin mes els interessos municipals, és a dir, els de tots els ciutadans. Certament que el subministrament és prioritari i tal volta han caigut en el parany de la por a quedar sense subministrament suficient, malgrat els dos aspectes eren i son compatibles. Jo culpo mes la deixadessa dels diferents equips de govern, que no els particulars, o empresses, en aquest cas d'Arguta, que al cap i a la fi el que pretenen legitimament és aconseguir guany particular, en aquest cas també, aprofitant que coneixen la falta de convicció en la defensa dels interessos dels ciutadans per part de diferents politics, actitut ban coneguda per alguns particulars que venen aigua. El guany, naturalment, damunt la necessitat elemental de dispòsar els ciutadans de subministrament d'aigua potable. En una paraula, guanyar les eleccions, i a vivir, viva la Pepa amb els diners públics...esper i dessitg que a aquest Consistori no sigui el mateix.
Com a rerafons, la dessaladora, innecessaria si la canonada d'aigua potable de l'eix central de Mallorca hagués pogut arribar de Sa Pobla a Son Vila dins el terme de Pollença, fent tal volta innecessaria la construcció d'una dessaladora a Alcudia que tan sols subministra aigua a Pollença... Jaume Font, que se va opossar al pas de la canonada per Sa Pobla,(uns 3,5 Qm) pugui donar mes informacio...

Ichigo

Re: Arguta S.L i EMSER.

Ichigo | 12/08/2011, 08:44

Aigua a preus astronòmics?!! Això és bogeria i no el parlar sol.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb