URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Distincions de la Patrona

Alternativa | 15 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Fins a aquest moment les distincions de la Patrona sempre s’han discutit a comissions informatives, on surten diferents noms. A la nostra experiència a l’anterior legislatura si no havia unanimitat aquests noms ja no es portaven al ple, ja que es considerava que fer un debat sobre la distinció o no a una persona era molt lleig.

Per exemple ja a l'anterior legislatura el batle, en Joan Cerdà, va comentar la possibilitat de donar-li una distinció al batle Siquier però al veure que no havia unanimitat, no va presentar la proposta al ple. Ningú va dir res, igual que no es va dir res d’altres noms (alguns proposats per a nosaltres) que tampoc van sortir.

Enguany,  com sempre, diferents noms es van posar davant la taula per les distincions (no només el del batle Siquier) i no es va arribar a la unanimitat. A més a més es va trobar que era el moment de fer un reglament consensuat per establir uns criteris per donar aquestes distincions.  Això va ser aprovat per unanimitat per tots els grups amb representació. Per tant com molt bé va dir a un comentari el company regidor del PSM, en Tomeu Cifre tots  som responsables igualment de que no s'hagi donat cap distinció.

La diferència respecte a anys anteriors és que en aquesta ocasió immediatament va sortir al Punt Informatiu un article  defensant  la distinció al batle Siquier. Na Eva Cerdà defensava les coses positives que havia fet en Siquier i acusava als regidors d’ignorants per no donar la distinció. Paral·lelament a la secció d’anònims publicats pel mateix Punt Informatiu es demanava una placa de reconeixement al batle Siquier al Festival i a altre anònim es repetia l’argumentació de na Eva (casualitats d’aquesta lamentable secció) acusant una altre vegada d’ignorants als regidors, i afegia que era intolerant estar en contra d’una distinció a un batle per la seva condició de franquista.

Després a aquest i a altres blogs ha hagut comentaris i debat sobre el tema.

El primer que hem de dir és que ens hagués agradat que, com havia passat fins ara, no s’hagués fet un debat sobre aquest tema, per qué ens semblava i ens sembla encertat  que no es faci un debat sobre els mèrits i desmèrits personals de ningú per tenir una distinció. Una vegada iniciat el debat evidentment no podiam i no farem una altra cosa que defensar els nostres arguments.

El segon que l’hem de dir a na senyora Eva i a l’anonim/a del fill directe és que tots els regidors teniam un bon dossier  sobre el batle Siquier, fet per en Pere Sales, i que per tant no es pot parlar d’ignorància per explicar el rebuig de més d'un grup polític a aquesta distinció. 

El tercer que hem de dir a  l’anonim/a del fill directe és que respectam el seu desacord, i que el que és intolerant és no respectar la nostra opinió i insultar des de l’anonimat.

 Fotografia del blog "Objetivo Mallorca" de Miguel Mestre Ginard.

 

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Distincions de la Patrona

Alternativa per Pollença | 16/08/2011, 21:48

Lluis, va ser un dels que va votar a favor de llevar els rentadors, era el seu últim ple.

jrv

Cristians?

jrv | 16/08/2011, 21:20

Decididament, els cristians, els seguidors de Crist, no viven ni habiten al Vaticá, ni a cap palau episcopal... allà tan sols hi viuen parasits manipuladors de la superstició.

Lluis

Distincions de la Patrona

Lluis | 16/08/2011, 18:52

El senyor Siquier te qualque cosa a veure amb la desaparició dels rentadors del Lleó?
Només es curiositat.

biel

la patrona 2011

biel | 16/08/2011, 14:10

lei el programa de la patrona y expresaba que estaban totalmente prohibidas las espadas de hierro,pues hubo uno que llevaba una, vestido de moro porcierto muy bien hecha la verdad pero no para lucirla con la borrachera que portaba tal individuo, lo digo porque yo lo vi y le llame la atencion que estaba prohibio portar espadas de hierro. y los policias sabiendolo y mirandolo sin hacer nada !que bien no ¡

Pepe

Re: Distincions de la Patrona

Pepe | 16/08/2011, 10:14

Només vull aclarir que no n'hi ha contradicció entre el que diu Tomeu i el que he dit jo, simplement es tracta de que a nosaltres ens arribava la proposta a través del batle. També cal recordar que al 2010 el batle era el responsable de cultura.

Tomeu Cifre

Re: Distincions de la Patrona

Tomeu Cifre | 16/08/2011, 09:32

He contestat a la pregunta al nostre blog i la repeteixo aquí. La meva experiència es que era el regidor de cultura que proposava el nom (es l'únic acte de les festes on Cultura hi pinta qualque cosa)i la Junta de Govern decidia. També tenc l'experiència d'haver proposat qualque nom que no s'ha acceptat per trobar-lo "inconvenient".

Pepe

Re: Distincions de la Patrona

Pepe | 15/08/2011, 22:07

Normalmente el alcalde o cualquier portavoz propone un nombre y hasta el momento se aceptaba sin problemas.

Paco

Re: Distincions de la Patrona

Paco | 15/08/2011, 21:40

hice esta pregunta ayer en el blog del psm y no ha habido ningun comentario, supongo que por el dia festivo y caluroso que invitaba a otras cosas menos a sentarse delante del ordenador:
quien elige al pregonero de la patrona, como y porqué?
gracias

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb