URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ens roben 1. El Banc Central Europeu.

Alternativa | 25 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Mai les pàgines dedicades a l’economia havien ocupat tan d’espai als diaris com aquests dies, la veritat que ens han assabentat d’un munt de coses i la impressió que tenim  és que ens roben cada hora . I uns dels mitjans que utilitzen és el Banc Central Europeu que  és un enorme lobby de la banca privada que transfereix grans fons del sector públic al privat.

Com és possible que el Banc Central Europeu pugui prestar dobles a un 1 % als bancs però no pot prestar als estats?

Per què els bancs reben doblers pràcticament gratis i amb aquests doblers compren deute públic amb interessos molt elevats?

Per què el Banc Central no pot comprar deute pública als estat i quan l’ha fet de manera excepcional, l’ha fet als bancs amb uns interessos altíssims?


El Banc Central Europeu hauria de tenir com una de les seves funcions comprar el deute públic dels països de l’eurozona, protegint-la enfront dels especuladors. Quan el Banc Central detecta que els mercats financers estan especulant contra el deute públic d’un país, propagant el missatge de que el deute públic té alt risc (i així incrementar els interessos d'aquest deute, amb la qual cosa els bancs i altres institucions financeres especuladores aconsegueixen majors beneficis), el Banc Central  hauria de comprar molt deute públic, assegurant-se que els interessos de tal deute no pugin i els mercats no puguin crear la sensació de risc (que el deute no es podrà pagar) que és el que els mercats sempre intenten crear per a aconseguir interessos més alts i més guany. 

Doncs bé, el Banc Central Europeu  té prohibit comprar deute públic dels Estats membres de l’Eurozona , la qual cosa vol dir que estam totalment desprotegits enfront dels especuladors. Només s’ha comprat deute i a contra cor quan la situació ha estat límit. Però la situació és fins i tot pitjor.  Quan un Estat, com EEUU o Gran Bretanya, té falta de recursos, el seu Banc Central imprimeix diners i amb això compra deute públic. El Banc Central Europeu, no obstant això, no proveïx liquiditat (és a dir, diners) als Estats, només pot proveir-la als bancs. I així fa sempre, com ara. Vol salvar als bancs, però no als estats.


I el que està ocorrent és que a pesar dels enormes sacrificis imposats a les poblacions dels països, el deute públic s'ha de vendre a uns interessos elevadíssims que es paguen a costa de reduir la despesa pública social . Si continuam amb aquestes polítiques que s'estan (que s'accentuaran encara més si el PP guanya les pròximes eleccions) Espanya va cap a un suïcidi econòmic. 

Aquest article es una selecció d’informació dels articles del blog de Vicenç Navarro.

 

 Una interessant conferència de Julio Anguita sobre la democràcia,Aquesta és la primera part de vuit.

 

Podeu sentir un bon exemple al minut 14. Emilio Botín no va pagar un impost.Comentaris

Ichigo

Re: Ens roben 1. El Banc Central Europeu.

Ichigo | 25/08/2011, 08:35

Maleït OigoNazi Zentral Bankräuber. No mereix existir. Cremam-li.

jrv

Engany estatal

jrv | 25/08/2011, 08:30

La Constitució s'utilitza per anar contra la voluntat popular, en el cas de la reforma de l'Estatut de Catalunya, i afavorir els privilègis de l'oligarquia, com seria una reforma, la primera de la Constitució Espanyola, que s'efectués al parlament sense referendum de tots els afectats.

Garci

Re: Ens roben 1. El Banc Central Europeu.

Garci | 25/08/2011, 08:25

Si un hi pensa un poc, el simple fet de que s'hagin donat diners als bancs a un interès ínfim i que els bancs ara no deixin diners als particulars i empreses i es dediquin a comprar deute dels estats a un interés molt alt, fa rialles.

També és de destacar el paper del Fons Monetari Internacional (FMI), creat per evitar crisis econòmiques (ho diu la seva carta de fundació) i que s'ha vist com no serveix per res.

I l'últim que està passant, la reforma de la constitució per incloure mesures suicides. Des del poder es sap jugar molt bé les cartes. Avui el debat no és si les mesures son bones o no, sinó que s'ha desviat aveure si donarà temps a aprovar-se o si cal un referéndum. Vaja, novament ens enganyen.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb