URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Excursió al camí del Coll de Síller

Alternativa | 26 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Crec que poques coses es poden dir més sobre la problemàtica dels camins públics tancats. Demà dissabte hi ha una nova excursió per un dels centenars de camins públics amb problemàtica de pas i/o abandonats. Aquest cop toca el camí de Síller, però camins públics tancats o abandonats per l'administració al nostre poble n'hi ha molts altres. Alguns exemples son el camí de Ternelles (que actualment està en judici per dirimir-ne el dret a pas), el camí i carretera vella de Pollença a Lluc (tancat des de fa anys tot i que hi ha hagut notícies darrerament sobre petites passes per a la seva obertura), el camí vell cap al Far de Formentor, el camí del Coll d'en Patronet, i un llarg etcétera.

I és que la justícia i l'administració afavoreixen (i molt) el tancament d'aquests camins. És increïble el veure com qualsevol persona pot posar una barrera al mig d'un camí i han de passar anys sense que es pugui llevar: anys d'investigacions històriques que demostrin la titularitat pública del camí, judicis, al·legacions, reunions amb polítics, denúncies... en fi, anys sense poder passar per un camí que des de temps ancestrals ha sigut usat pels ciutadans, ja sigui per anar a cercar aigua, per anar a un castell o hermita o senzillament per anar a alguna caleta a pescar.

I el camí del Coll de Síller, que uneix el Port de Pollença amb la Cala Sant Vicenç, és un d'aquests camins d'us molt antic, però també d'us recent. L'empraven els pescadors que tenien les barques a la Cala, però també l'empraven els pollencins que un dia volien fer una petita excursioneta per les muntanyes del nostre poble. Qui no recorda haver anat mai per aquest camí?

Doncs anem demà dissabte dia 27 a recolzar a la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts i reclamar que aquest camí estigui obert i sigui rehabilitat o recuperat com un dels camins amb més potencial, tant pels turistes com pels residents, per a ser emprat durant tot l'any! El camí s'està degradant i deixant perdre i això no ho hem de consentir. Cal una administració conscient i implicada amb la conservació del que és públic, i els camins ho son!


 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Volem referendum

Alternativa per Pollença | 28/08/2011, 15:56

Els ciutadans hem de poder votar en un assumpte tan fonamental com la reforma de la Constitució www.facebook.com/event.php?eid=248881548478237 i a través de la pàgina de recollida de signatures Actuable: h
ttp://actuable.es/peticiones/pide-referendum-ratificar-reforma-la-constitucion

Alternativa per Pollença

Re: Excursió al camí del Coll de Síller

Alternativa per Pollença | 28/08/2011, 11:59

Cincuenta excursionistas reivindican el camino de Can Botana

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/08/28/cincuenta-excursionistas-reivindican-camino-can-botana/698398.html

Alternativa per Pollença

Re: Excursió al camí del Coll de Síller

Alternativa per Pollença | 28/08/2011, 11:57

Una marcha ciudadana reivindica en Pollença la apertura del Camí del Coll de Síller

ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/una-marcha-ciudadana-reivindica-en-pollen-a-la-apertura-del-cami-del-coll-de-siller.html

Garci

Re: Excursió al camí del Coll de Síller

Garci | 28/08/2011, 11:31

Una cosa més, mira si els representants de l'oposició ens representam a tots que fins i tot hi ha l'acord de que tota la oposició ens anirem reunint periòdicament per tractar i informar els temes que afecten a cada un dels organismes on l'oposició hi té part.

Miquel Sánchez

Re: Excursió al camí del Coll de Síller

Miquel Sánchez | 28/08/2011, 08:18

Heribert, a les reunions que jo hi vaig ser, es deia que l'oposició just té le representació d'un conseller, i l'oposició va decidir que fos en Pepe perquè ell ho va demanar als altres per ser el partit més votat dels presents, i es va fer aquesta proposta aceptada per l'equip de Govern,

També l'oposició varem fer repartiment de càrrecs dins els altres organs autònoms del ajuntament i es va aprovar al darrer ple ordinari de juliol.

Heribert

EMSER

Heribert | 28/08/2011, 07:48

Perdona Miquel en Pepe es membre del Consell d'Administració en representació de Alternativa, no tenc coneixament de que l'oposició l'hagi elegit com a representat seu. En tot cas n'hauria elegit un que no fos de la Junta de GOVERN.

Joan Ramon

Camins

Joan Ramon | 27/08/2011, 20:24

gràcies per la difusió de l'excursió, i gràcies per la vostra asistència.
Salut

Miquel Sánchez

Re: Excursió al camí del Coll de Síller

Miquel Sánchez | 27/08/2011, 20:06

Mateo, el gerente de la anterior legislatura sigue en su puesto

Mateo

Junta General EMSER

Mateo | 27/08/2011, 14:47

A quien se ha elegido como nuevo gerente de EMSER en la junta general ?

jrv

Declaracions de politics i desconfiança.

jrv | 27/08/2011, 08:18

Una "noticia" d'avui als diaris, ens diu que el batlle d'un municipi llindant amb el de Pollença, Sa Pobla, "desmenteix" unes declaracions de la opossició, en les que aquesta afirmava que el batlle "guanya" mensualment un sou de 4.300€ mensuals, quan realment, diu ell, pobret, tan sols en guanya 2.930€ "bruts" (?!), i 2157€ "Nets", ésa dir , ha de pagar impostos i Seguretat Social com tot hom. Quin drama!. Anem a pams: 2.930€ , multiplicat per 14 pagues, son 41.020€, i aquesta quantitat repartida en 12 mesos, son 3.418€ mesuals. Si li afeguim el que el mateix Ajuntament ha de pagar en concepte del aproximadament 25,5% de quota empresarial a la S.S. per aquest sou, son 4.289€ el que costa cada mes als contribuents el sou del batlle. Per tant, l'opossició te raó si diu que el batlle te UN COST de 4.300€ mesuals, també en te relativament el batlle si diu que tan sols cobra 2.157€. cada mes. Llastima que aquest batlle s'oblidi de esmentar que ell cotitza a la seguretat social PER DAMUNT EL MÀXIM, i que si després, o qualque dia s'ha d'apuntar a l'atur, cobrarà també el màxim, si està de baixa, igualment el màxim, i quan és jubili,per aquests periodes cotitzats, també. La part suposadament positiva per als ciutadans que paguen i confien en les promeses, es que a Sa Pobla s'han eleiminat 3 dedicacions exclussives, que diuen tenien un cost de 95.000€ (no se si s'inclu la seguretat social, un "detallet" de 24.000€...
Tot això ho exposo per la desconfiança que forçosament i lamentablement s'ha de tenir davant les declaracions-embull d'alguns, lamentablement majoria arreu, polítics...

Miquel Sánchez

Re: Excursió al camí del Coll de Síller

Miquel Sánchez | 26/08/2011, 14:10

Avui hem tingut Junta General d'EMSER, en Pepe ja és oficialment membre del Consell d'Administració en representació de l'oposició.

Garci

Re: Excursió al camí del Coll de Síller

Garci | 26/08/2011, 13:27

Si no fos per les reivindicacions i mobilitzacions de la Plataforma pro Camins Públics segurament encara ens quedarien menys camins oberts.

joana

Re: Excursió al camí del Coll de Síller

joana | 26/08/2011, 12:50

reivindica, que algo queda!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb