URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXL) Retrobar El Golea.

Alternativa | 28 Agost, 2011 06:00

No sé si qualcú recorda un article de l’any passat que se titulava -El Golea-, va sortir el diumenge 9 de maig de 2010, http://alternativa.balearweb.net/post/86378 . Aquesta història començava quan en Joan Ramon, en Maurici, en Miquel Trias i jo, trobàrem una cova i després dues més amb restes d’un naufragi. No fa molt m’he tornat a topar amb aquesta història un altre cop de forma casual.

El passat 19 de juny de 2011, teníem programada una activitat amb barca per les costes del parc de llevant organitzada pel GOB, la barca sortia de Cala Rajada . La sorpresa va ser que quan pujava a la barca per la passarel·la, a un costat de la barana hi havia un cartell que anunciava una exposició a Capdepera sobre l’enfonsament de El Golea, ho vaig comentar i uns company de l’excursió me digueren que podia ser interessant i com que era el darrer dia, podíem intentar anar-hi en acabar l’activitat amb la barca, i així ho férem.   

En arribar al local de Can Creu on hi havia l’exposició, em va impactar la quantitat de fotografies que hi havia sobre aquest vaixell: de la construcció, la inauguració, alguns dels seus viatges, de l’encallament i dels intents de rescat. Llavors les fotos de la lenta agonia, un cop, un altre i un altre fins que la mar el s’engoleix tot.

Entre calma i calma la companyia del vaixell i l’asseguradora tragueren tot el de valor, s’ha de tenir en compte que era un vaixell amb les darreres tecnologies i bastant luxós, també els habitants de la zona (gabellins) hi tragueren el que varen poder, molts dels objectes s’han pogut veure a aquesta exposició feta per a commemorar el 80è aniversari.

També hi havia fotografies de la tripulació, d’alguns escrits relacionats amb els fets i retalls de premsa d’aquells dies. El més inesperat va ser veure algunes de les fotos que havien sortit a l’article d’Urxella de 9 de maig de 2010, amb una nota on deia la procedència (a una publicació que se va fer per el 80è aniversari i que he pogut veure posteriorment, Alternativa / Urxella són anomenades a la Bibliografia General). Demanant qui eren els organitzadors vaig conèixer a dos d’ells: Francesca Pascual i Miquel Flaquer. En Miquel me va donar les gràcies per les fotografies i parlant sobre el tema me proposà que els guiàs a la zona per poder veure les coves amb les restes del vaixell enfonsat, quedàrem que en poder fer-ho venir bé hi aniríem.

Va ser el passat 21 d’agost que hi anàrem, dels prevists uns se feren por de la calor i altres tingueren problemes físics però quedàrem un grupet de sis que tinguérem un horabaixa molt interessant i agradable, la mar estava calma i poguérem visitar les coves amb tranquil·litat i observar els fons dels voltants on hi ha abundants restes del vaixell. 

                                                                                                     A.R.F.V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tensor d'aproximadament 1,20m.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentaris

RolalyncThync

AgogueThutt Efferosipse

RolalyncThync | 04/01/2012, 09:07

Summerinaskinalk

Alternativa per Pollença

Re: Trescant pel món (CXL) Retrobar El Golea.

Alternativa per Pollença | 29/08/2011, 14:49

Sembla que els 5 comentaris de l'article d'avui s'han esborrat, no sabem el motiu

Alternativa per Pollença

Re: Trescant pel món (CXL) Retrobar El Golea.

Alternativa per Pollença | 29/08/2011, 14:32

prova

A.R.F.V.

Re: Trescant pel món (CXL) Retrobar El Golea.

A.R.F.V. | 28/08/2011, 19:11

Gràcies a tots voltros.
Salut.

Joan Ramon

Salut

Joan Ramon | 28/08/2011, 14:19

Enhorabona pel reportatge, salut!!

Pepe

Re: Trescant pel món (CXL) Retrobar El Golea.

Pepe | 28/08/2011, 11:44

Enhorabona i gràcies Toni per fer millor aquest bloc

Garci

Re: Trescant pel món (CXL) Retrobar El Golea.

Garci | 28/08/2011, 11:33

Això demostra la bona feina que fas Toni. Enhorabona.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb