URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Referèndum per la reforma de la Constitució?

Alternativa | 31 Agost, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Estem vivint una època de grans canvis. Gràcies a l'excusa de la crisis i la feble contestació social que s'han trobat, els governants polítics i econòmics no fan més anar aprovant mesures contràries als ciutadans i favorables a un ínfim tant per cent de gent adinerada.

Ara toca canviar la sacrosanta Constitució per ficar-hi amb calçador una cosa que han anomenat "techo de gasto". És a dir, limitar la capacitat de l'Estat per endeutar-se. En aquest tema hi ha tres qüestions a tractar.

En primer lloc, sembla que el debat s'ha centrat en si s'ha de convocar una referèndum o no. Des de les places de tota Espanya, el moviment del 15M i els partits i organitzacions d'esquerres s'afanyen en demanar una consulta i pretenen que sigui vinculant. Sabem el resultat d'aquesta consulta abans de que es celebri. Des del moment en que la política és un joc similar al futbol o la religió, on cada un vota el seu equip (partit) favorit o segueix les ensenyances del seu líder, la reforma sortirà favorable a unes suposades urnes.

En segon lloc, també s'ha intentat desviar l'atenció del contingut posant el debat en si donarà temps o no d'aprovar-se abans de les eleccions. I que més dóna? El fet és que tant PSOE com PP hi estan d'acord. Això vol dir que la reforma sortirà endavant més prest o més tard.

El tercer lloc, que jo crec més important, és el perquè de tot plegat i el que suposa. Un debat que hem de començar a encetar i centrar més enllà de si la mesura és més de dretes o d'esquerres. La qüestió important en tot això és la pèrdua total de la sobirania dels estats en benefici d'un poder econòmic global i la desintegració del precari estat del benestar que teníem (si volem creure que per tenir sanitat i educació ja vivim en un estat del benestar). Com déiem, aquesta reforma no és més que un pas més en l'aplicació del Pacte de l'Euro que es va signar el més de març. En aquest pacte signat pel Consell Europeu es deixava ben clar que els estats han de retallar la despesa social, augmentar l'edad de jubilació, retallar les pensions, fer reformes laborals amb l'objectiu de la reducció dels salaris, flexibilitzar (debilitar) el marc de la negociació col·lectiva, etc. i també limitar el deute dels estats, establint uns controls permanents des de les institucions europees per a que així es faci, cosa que obliga a reformar la Constitució per a que aquestes limitacions tenguien el màxim rang jurídic.

Si tenim en compte que el dèficit i l'endeutament son mecanismes amb els que l'administració pot incidir en corregir una mica la difícil situació econòmica, el fet de limitar-los només fa que limitar aquesta possible correcció per part de l'Estat. Així, si no s'augmenten els ingressos de l'administració i aquesta no es pot endeutar, la conclusió necessària és que s'ha de disminuir la despesa. Sabent les directrius del Pacte de l'Euro, no és difícil adivinar que es reduiran les pensions, la sanitat i les prestacions social... és a dir, les despeses socials. Així, les diferents administracions, al no poder mantenir les seves competències en aquests camps degut a aquestes estrictes normes pressupostàries, acabaran per privatitzar tots els serveis que puguin o els eliminaran.

Com veiem, tot això només afavoreix a un èlit adinerada que es beneficiarà encara més de les privatitzacions imposades a nivell europeu i de la pèrdua de drets laborals i socials dels treballadors, que cada cop venen més barata la seva força del treball.

Crec que és difícil d'expressar millor que en aquest fragment de comunicat del sindicat CNT:

Capitalismo en estado puro. El juego democrático tiene las cartas marcadas y esta modificación agosteña de la intocable Constitución Española es la mejor muestra de ello. La misma élite política y económica que ha provocado la crisis financiera e inmobiliaria es la que ahora dicta los recortes y las reformas. Pero la crisis es del sistema en su conjunto. Asistimos a una quiebra social, ecológica y energética mundial que nos obliga a un replanteamiento radical de la sociedad en que vivimos.

Per això crec que és molt més important entrar en el fons de la reforma que perdre el temps discutint si dóna temps a aprovar la reforma abans de les eleccions o si s'ha de fer un referèndum que acabarà per legitimar una reforma que no és més que un pas endavant cap a l'esclavitud col·lectiva. Així, el més important és destapar aquesta mentida i demostrar que aquest és un procés pensat no se sap ben bé per qui però que avança a marxes forçades contra les persones amb el beneplàcit dels estats. Un procés en el qual només hi guanyen uns quants i la resta patim cada dia més per sobreviure dignament. En fi, ara la Constitució dictarà fins a quin punt una administració podrà demanar crèdits per ajudar a les persones a les que administra, per molt que ho necessitin. Era això necessari o més bé hagués estat millor enviar a rodar als mercats, al Consell Europeu i al gran capital?

 


A Mallorca s'ha organitzat per part del 15M una manifestació a Palma

Comentaris

Pepe

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Pepe | 01/09/2011, 14:23

Andreu nosaltres la transparència i participació la posam en pràctica cada dia a aquest blog fa anys i així pot participar tot tipus de gent des de la que aporta i argumenta a favor o en contra fins el que s'inventen coses com tu.

Garci

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Garci | 01/09/2011, 14:03

De que ens hem fet enrere? que té a veure amb "transparència" i "participació" la votació sobre l'aprovació inicial dels pressuposts?

El que ja fa Pep és que la gent s'inventi coses damunt la nostra actuació sense motiu.

Salut Andreu.

Andreu

Pressupots

Andreu | 01/09/2011, 13:22

Sort que vos heu fet enrera i heu fet costat als altres partits de l'oposició.
Ja feia Pep!
i això que a la campanya ens ompliem el la boca de transparència i participació
Poc a poc es veu quí és quí

jaume

Noticia al Diari de Mallorca

jaume | 01/09/2011, 10:19

Madrid paraliza el envío de dinero a doce municipios por no presentar sus cuentas
Pollença, Petra, Capdepera o Consell son algunas de las localidades amonestadas

www.diariodemallorca.es/mallorca/2011/09/01/madrid-paraliza-envio-dinero-doce-municipios-presentar-cuentas/699473.html

Vaja bitxo aquest Tofol

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Vaja bitxo aquest Tofol | 01/09/2011, 08:32

On t'has ficat Tofol? Ja no tens res a dir? A més de mentider, covard.

Pepe

Fent feina en el pressupost.

Pepe | 31/08/2011, 23:57

El teòric superàvit del pressupost del 2010 ¡ no aguantarien ni la primera hora d’una hipotètica auditoria ja que ve donat per la falta d’execució de tasques essencials com per exemple la que diu en Tolo de tractament de les palmeres, aquesta no execució ha vingut per la manca de tresoreria el seu romanent negatiu és superior als 3 milions d'euros.

Miquel Sánchez

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Miquel Sánchez | 31/08/2011, 20:59

Maria el superàvit és fictici, un exemple clar: imagina que tens 50 euros per les teves despeses, i tu penses gastar 30 euros en anar de festa i 20 per comprar un llibre.

Si et gastes 40 en anar de festa, i el llibre costa 20, tu només tens 10 euros, si renúncies al llibre tens 10 euros de superàvit però si pagues el llibre a crèdit amb targeta visa, ja tens un dèficit de 10 euros, doncs el nostre Ajuntament ha renunciat a comprar el llibre.

Garci

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Garci | 31/08/2011, 20:07

Hola Maria. Com ha dit en Miquel, no hi ha res clar. El que si és segur son els crèdits extrajudicials de factures no pressupostades i que els proveïdors a l'ajuntament tenen molts problemes per cobrar. Qui està damunt aquest tema és en Miquel Sánchez i ell et sabrà respondre millor.

De totes fromes, demà hi ha el plenari i s'aclarirà tot.

Maria

Superhàbit

Maria | 31/08/2011, 19:29

Aleshores,
pel que contestau al tal Tolo. Si aquest ha pogut accedir a la documentació. Hi ha superhàbit.
Si no no entenc les vostres acusacions.

Tofol Plomer

al becut vermell

Tofol Plomer | 31/08/2011, 18:37

Es una falsa noticia això de que s'ha cremat al becut, en realitat el que han cremat son les rames que hi havia al solar, les carxofes infectades han estat enterrades en el solar, però bé al menys s'ha fet qualque cosa, el gran problema que té hara l'ajuntament es amb els particulars, per que resulta que si tallen les palmeres no existeix cap lloc per abocarles i tractar-les, lògicament no les poden buidar al solar de l'ajuntament per que simplement no hi cabrien, per això des de Alternativa es va fer una proposta que incluia el seu transport a la inceneradora, té un cost, però si hi ha algú que tingui una idea millor que l'exposi, tampoc les deixen buidar a la recolectora de tirme a Alcudia.
Per cert, casualment avui me enterat que les carxofes infectades que hi havia a Llenaira no tenien,segons un empleat del propi Ajuntament, cap tipus de tractament donat que el Sr. paraiso no els deixava comprar perque era car.
De part dels becuts, gràcies Sr. Martí per augmentar la nostra família.

maki

Anònim

maki | 31/08/2011, 17:03

Al govern, a l'opossició, dedins o defora, la forma de fer dels Falsos "Tofols" segeixen la tònica de destruir...Val mes perderlos que trobar-los si és vol fer qualque cosa de profit.
I de quan ença , per enèsima vegada, dir que Alternativa "es l'equip de govern", embullar? Tan incomprensible és ser constructiu, per als ex "equip de desgovern" anterior? Es que la politica per vosaltres, tofolet fals , sempre es sinònim de mangarrufes? Us hem de recordar una altra vegada la llarguissima llista de malifetes anteriors, delictes inclossos?
Ja se que Pepe i conpanyia no ho farà perque no porta enlloc i no és constructiu, i ara el que cal és treura el carro d'on l'havieu ficat, però crec que heu de menester tractament per aquesta paranoia...

Juan Palomo

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Juan Palomo | 31/08/2011, 15:03

Después de ver el traspiés del supuesto Sr. Gamundi, que comenta el contenido de una documentación y que según parece solo los concejales han tenido acceso, sinceramente Miguel y Pepe me da que estáis perdiendo el tiempo.

Puede que los nuevos integrantes de la desaparecida UM sean constructivos pero la vieja guardia sigue ahí, y éste es un ejemplo claro.

Que sea un concejal que ha puesto ese comentario, yo lo dudo, pero si es alguien que ha tenido acceso a la documentación ya sea facilitada por el concejal en cuestión, o quien sabe por derechos adquiridos en años anteriores y haya habido alguna filtración.

Para finalizar, no perdáis el tiempo, y tú Miguel no pierdas el tiempo por la web CXI de Pollença porqué os buscan y ni ellos mismos se creen lo que escriben.

Seguid así.

Pepe

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Pepe | 31/08/2011, 10:46

És clar que en "Tofol Gamundi" es regidor o militant d'un dels altres partits de l'oposició que ha estat informat directament ja que no s'ha publicat res respecte als pressupost. La qual cosa pens que mereixeria una explicació per part del mateix o dels altres partits.

Miquel Sánchez

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Miquel Sánchez | 31/08/2011, 10:25

Ah, Tofol i aquesta liquidació del pressupost de 2010 "tiene más dudas que una canción de Los Panchos"

Miquel Sánchez

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Miquel Sánchez | 31/08/2011, 10:24

Tofol, Com saps tu que la liquidació del pressupost de 2010 té superavit quan nosaltres els regidors varem rebre la documentació ahir pel matí?

El Conveni amb le refugi es podia fer i l'IVA estava ben facturat.

Tofol, a més has faltat el respecte a na Tonina consider que li deus una disculpa, malgrat ella es defensa bé i no necessita a ningú.

I amb el tema de les palmeres particulars si tens la raó com diu en Pepe

Ichigo

Atenció, dibuix de Freezer

Ichigo | 31/08/2011, 09:11

Amics, aquí trec el dibuix que esper vos agradi, el dibuix de Freezer de Bola de Drac:
img.imageshack.us/img7/2233/granfreezer.png
Ho ha fet FuturoKazekage i és molt bo. Si voleu donar les gràcies, digueu-lo.

Alternativa per Pollença

Demà ple

Alternativa per Pollença | 31/08/2011, 09:11

Us recordam que demà n'hi ha un ple extraordinari a les 13:00 h.
- Aprovació inicial del pressupost pel 2011.

- Pròrroga de la recollida selectiva per part del Consell.

Garci

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Garci | 31/08/2011, 08:29

El referèndum és necessari, però més necessari és mostrar la vertadera realitat d'aquesta reforma: una més dins l'escalada del capitalisme contra la integritat de les persones. Per tant, amb referèndum o sense, hem de dir no a aquest absurd. Això volia expressar a aquest article: referèndum sí! oposició frontal a la mesura també!

Ichigo

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Ichigo | 31/08/2011, 08:22

Zupapo..., Rajaoy, Ansar, Bush, Merkagada, Rata-Txingue, SINDEcir ná, Cerdozy, John Pig Rull, Rumpy Pumpy, Bin Laden, Vladimir P..., Jean Claude Trinxant ... TOTHOM culpable de fer mal el planeta Terra, carregar-se els propis països, fomentar la corrupció... TOTHOM AL CENTRE DEL SOL.

Antonina Amer Cifre

A Tofol Gamundí

Antonina Amer Cifre | 31/08/2011, 08:18

Som n'Antonina Amer Cifre, becària de l'Àrea de Mediambient de l'Ajuntament de Pollença, militant i tresorera d'alternativa per Pollença. He de dir que abans de que exitís Alternativa per Pollença jo ja era becària de l'Àrea de Mediambient. Aquest any es el sext que som becària i cada any que m'he presentat a aquest lloc de feina he hagut de passar un exàmen i una entrevista com tots els altres, alguns anys ho he superat i d'altres no. He tengut regidors del Psoe i del PP per tant no deu tenir res a veure amb el color polític. A més si tan segur estàs de que jo he estat col·locada a dit te deman que miris les bases i els requisits i me denunciis davant el tècnic de mediambient, la regidora de mediambient i el propi Batle. Si no es així entendré que simplement el que et passa es que tens una verborrea galopant que te fa dir qualsevol cosa per tal d'ennegrir la integritat d'Alternativa i dels seus membres.

Pepe

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Pepe | 31/08/2011, 08:04

Per cert avui a les 17:00 ( a les entrevistes que es fan als grups de l'oposició Tofolet) em podreu sentir a la ràdio municipal com portaveu del nostre grup

Pepe

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Pepe | 31/08/2011, 08:03

Parlant de l'article pens que el tema de demanar un referèndum és un primer i mínim pas important per entre altres coses entrar en el fons del tema. Comprenc que hagi pessimisme respecte a que passaria a un referèndum sobre tot si recordam el que va passar al referèndum de l'OTAN, però si no el volen fer és per què saben que encara que petita n'hi ha una possibilitat. I en aquest moment és la nostra major possibilitat de demostrar als polítics que han d'escoltar al poble i no al mercat.

Pepe

Tofolet Gamusino

Pepe | 31/08/2011, 07:56

Tofol Gamundi, és clar que des de l'anonimat és fàcil mentir i injuriar amb la idea de que alguna cosa quedarà...

1.- El tema de que estam al govern ja avorreix, si vols em dius quines àrees gestionam i ens envies el sou corresponent.

2.- Al tema de les palmeres estic d'acord si no es soluciona el tema dels particulars no s'aturarà la plaga. Per això vam presentar una proposta a la passada legislatura en aquest sentit i continuam insistint en la mateixa.

3.- No hem col·locat a ningú, això és una injúria que mai diràs amb el teu nom i llinatges per què saps que et denunciariam. No és la primera ni la darrera vegada que militants nostres han superat processos selectius nets per fer feina per l'Ajuntament (també a l'anterior legislatura)

4.- El contracte amb el Refugi no es pot fer per què la gent del refugi va acabar farta de la seva relació amb l'Ajuntament.

5.- Respecte al tema econòmic le pots explicar aquest superàvit del que parles a tots els que l'Ajuntament no ha pagat.

Garci

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Garci | 31/08/2011, 07:50

Benvolgut Tòfol Gamundí crec que no n'encertes ni una.

- No governam. Estem a l'oposició.
- No hem col·locat a ningú. Ni ho farem mai. No tenim aquest poder i la gent de la nostra assemblea que fa feina com a becari fa anys que ho fa i té els mèrits i requisits més que suficients.
- El Refugi es podia seguir encarregant de la recollida d'animals. Hi ha maneres. I més vist el que fa Natura Parck amb els animals: assassinar-los.
- Lo del superàvit del pressupost del 2010 no està gens clar. I els extrajudicials son molt molt nombrosos. Com ho expliques?

Crec que per donar consells almenys hauries de saber de que parles.
Salut

Tofol Gamundí

Becut vermell

Tofol Gamundí | 31/08/2011, 07:40

Idò jo veig Palmeres efectades per tot el municipi. Com es pot aturar aquesta plaga si els particulars no cremen les seves palmeres i tan sols ho fa l´ajuntament?. Me pareix que d´ença que esteis el govern heu rebut una bona dosi de realisme. Estaria be un poc d´autocrítica.

Per cert, veig que no vos heu estorvat a "colocar" un parell de militants com a becaris. També heu hagut de reconeixer que no es podia fer el contracte amb el Refugi d´animals. I ara resulta que després de criticar l´anterior govern de "tirar els diners" la liquidació del Presupost de l´any 2010 ha tengut superavit. Quin collons!!,me pareix que poc a poc haureu d´explicar totes aquestes continues contradiccions. Ja ho dieun que: una cosa prendre i l´altra receptar.

Alternativa per Pollença

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Alternativa per Pollença | 31/08/2011, 06:41

Pollença atura els peus al becut vermell

L’Ajuntament incinera les restes de palmeres infectades per evitar la reprodució de la plaga

dbalears.cat/actualitat/balears/pollen-a-atura-els-peus-al-becut-vermell.html

Alternativa per Pollença

Re: Referèndum per la reforma de la Constitució?

Alternativa per Pollença | 31/08/2011, 06:36

Incinerados los restos de poda de palmeras con picudo rojo

El consistorio anuncia que seguirá tratando los árboles afectados y replantará las zonas sin vegetación

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/08/31/incinerados-restos-poda-palmeras-picudo-rojo/699155.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb