URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple extraordinari. Pressupost 2011. 1.

Alternativa | 01 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Resultat del  ple extraordinari d'avui:

- Pròrroga de la recollida selectiva per part del Consell. Aprovada per unanimitat

El  31/12/2011 finalitza el conveni amb el Consell Insular de la recollida selectiva, teòricament l'Ajuntament hauria de comprar un camió o licitar el servei de recollida selectiva, el Consell Insular els ha comunicat que té contracte amb LUMSA (actual beneficiari) fins dia 31/05/2012 i no fins el 31/12/2011, per això es proposa fer una prolongació d'aquest conveni fins al maig de 2012 i així tenir més temps per preparar-se per assolir el servei, en resum que gaudiríem cinc mesos més gratuïtament d'aquest servei. 

- Aprovació inicial del pressupost pel 2011. Retirada després de dues hores de debat i davant de la negativa de tots els grups de l'oposició a aprovar en aquestes condicions el pressupost.

Atesa la quantitat de paper que ens han donat amb molt poc temps no hem tingut temps material de fer un anàlisi redactat  més detallat del pressupost i avui només farem una petita valoració general. El primer que hem de dir és que s’ens tenia que haver donat tota la documentació respecte al pressupost amb més temps i que aquest ple s'havia de fer al seu horari habitual per facilitar la presència dels ciutadans.

Respecte al retard en la presentació pensam que és responsabilitat de l’anterior equip de govern. Durant el ple del 31 de març vam demanar a l’anterior regidor d’hisenda, en Juanjo Mir, si pensava presentar el pressupost abans d’acabar la legislatura i ens va dir que sí, que ja ens havia enviat una proposta... El va fer durant el mateix ple. Poc després el 9 de maig ens va enviar un nou esborrany amb alguns canvis, li vam demanar quan pensava fer el ple que havia dit per a la seva aprovació inicial... Ja no va respondre.

Aquells esborranys mantenien la línia d’anteriors pressuposts amb unes previsions d’ingressos irreals per poder quadrar unes despeses que es feien sense control. La proposta de l’actual regidora respecte als esborranys indicats ha reduït pràcticament en un milió els ingressos i també les despeses presentant un pressupost equilibrat . Un problema molt greu que  és que tenim un romanent negatiu de tresoreria superior als tres milions d’euros que fa imprescindible un pla d’austeritat ja.

Un tema que ens preocupa és  la reducció de l'aportació de l'Ajuntament  cap a EMSER de 423.038,80€ respecte del 2010, un 13,41% .  EMSER de qualque forma està pagant la mala gestió que s’està fent a l'Ajuntament. Sobre tot ens preocupa per que en aquest moment n’hi ha a EMSER necessitats bàsiques sense cobrir com són la infraestructura i les instal·lacions. Pensam que abans que res Emser ha de atendre les seves necessitats bàsiques, i després  ha d'ajudar l'Ajuntament. El contrari és anar contra l’empresa municipal. 

Per altra part pensam que aquest pressupost ha de ser el darrer que es presenti a un ple extraordinari de matí i amb tant de retard quan només resten quatre mesos  de l’exercici pressupostari.Igualment esperam que es doni la informació amb temps als grups de l'oposició i que es faciliti la nostra participació i la dels ciutadans.


Avui  s'ha organitzat per part del 15M una manifestació a Palma 

 

Comentaris

jrv

Gotmar i altres herbes...

jrv | 03/09/2011, 08:00

Els que coneixem i hem seguit la trajectòria de dessenvolupament de les diverses urbanitzacions del municipi, sabem que des de els anys 50, unes mes, les altres manco, la infrestructura de les urbanitzacions s'han fet de forma que quedassin "guapes" abans de recepcionar-les, generalment de forma molt alegre per part d'aquest Ajuntament nostre, quan no de forma sospitosa.
Certament que les fotografies del reportatge son elocuents, però siguem rigurosos i demanem abans de fer operacions de "maquillatge", revisar les infraestructures aigua potable, clavegueram, pluvials, enllumenat públic.. i fer les coses amb rigor. I pensem que hi ha urbanitzacions que estan igual, a algunes també hi ha hagut , no ocupació, sinó usurpació de la via pública, al mateix Gotmar, a Can Singala, i altres, per part dels veinats, sabent-ho l'Ajuntament, a vegades amb la seva aquidiscència irresponsable. També cal pensar amb les urbanitzacions de Boquer, del Vila, de La Font...tal volta le que presenta menys mancançes és la de Llenaire, així i tot, s'ha hagut de fer tota la infraestructura nova.
No crec que posar les coses com toca sigui fàcil, ni tan sols barat, no veig que se puguin fer les coses bé sense contribucions especials, així com estan les coses, una mesura impopular, però necessaria, en bona part per culpa de consistoris anteriors.

Alternativa per Pollença

Re: Ple extraordinari. Pressupost 2011. 1.

Alternativa per Pollença | 02/09/2011, 21:52

Del blog No le digas a mi madre que trabajo en Bolsa .
h
ttp://noledigasamimadrequetrabajoenbolsa.blogspot.com/2011/09/el-mundo-al-reves.html

Los mercados financieros deben estar regulados por los gobiernos…pero son los gobiernos los que están siguiendo las pautas de los mercados financieros, mercados dominados por los bancos a los que los gobiernos han tenido que ayudar para que el sistema y modelo económico actual no se desmorone…¿No parece esto un tema de locos?.

¿Quién ha puesto el dinero que ha permitido salvar al sistema financiero?. Nadie lo duda: los gobiernos...es decir: la ciudadanía. Para ello los gobiernos han tenido que endeudarse, y las agencias de calificación crediticia (que viven entre otros de los bancos) han rebajado la calificación de la deuda de dichos gobiernos (incluido el de USA) por considerar que habían sobrepasado su porcentaje de endeudamiento con respecto al PIB…¡Manda narices!.

Y ahora, los que vamos a pagar la deuda que ha permitido que el sistema financiero se salve somos los que tenemos que seguir “apretándonos el cinturón”. No solamente eso, debemos incluir en nuestra Constitución que nuestros hijos y nuestros nietos (que no se pueden expresar sobre esta decisión) deberán pagar prioritariamente las deudas que los descerebrados que nos gobiernan han contraído

Alternativa per Pollença

Re: Ple extraordinari. Pressupost 2011. 1.

Alternativa per Pollença | 01/09/2011, 14:32

Després de dues hores de debat i davant de la negativa de tots els grups de l'oposició a provar en aquestes condicions el pressupost, aquest s'ha retirat de l'ordre del dia i es tornarà a presentar en el ple ordinari de setembre. Durant aquest temps farem arribar a l'equip de govern els nostres dubtes i aportacions sobre el mateix.
La pròrroga de la recollida selectiva per part del Consell ha estat aprovada per unanimitat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb