URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La retirada del pressupost 2011.

Alternativa | 02 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

  Avui comentam la retirada del pressupost per a la seva aprovació inicial al ple extraordinari d'ahir. Després de dues hores de debat i davant de la negativa de tots els grups de l'oposició el pressupost es tornarà a presentar en el ple ordinari de setembre. Durant aquest temps farem arribar a l'equip de govern els nostres dubtes i aportacions sobre el mateix.

Aquesta va ser l’argumentació d'Alternativa exposada pel nostre regidor en Miguel Sànchez que es va estrenar com portaveu al ple a un tema que domina.

Un estiu més estem a aquesta sala per debatre i s’aprova si cal la forma en que hem de gestionar els nostres doblers per enguany quan ja duem 8 mesos de l’any , l’única diferència aquesta vegada és que no hi cap equip de govern per donar-li la culpa pel retard. Entenem que és una situació heretada però l’equip de govern no pot mirar cap un altre costat. Quaranta-vuit  hores no donem per molt a l’hora d’estudiar  un estat de comptes com el del nostre Ajuntament, però si per donar-te que alguna cosa no està com cal.  A Alternativa per Pollença pensam que la liquidació del pressupost de 2010 que es presentava ahir al ple i que donava un superàvit aproximat d’uns dos milions d’euros no aguantaria ni la primera hora d’una hipotètica auditoria, ja que aquest superàvit  és fictici i  ve donat per la falta d’execució de tasques essencials com tasques reparació i conservació per posar un exemple, just s’ha de donar una volta pel poble per poder-lo comprovar, aquesta no execució ha vingut per la manca de tresoreria. Als ingressos destaquen el no cobrament de les subvencions del festival i de quasi 700.000 euros en infraccions urbanístiques, ja sense voler entrar amb la llicència d’obres de l’Hotel Formentor ...i no descartem que faltin factures de l’exercici 2010.   A més sobre aquesta liquidació tenim una sèrie de dubtes que esperam resoldre aquests dies com una partida de ingressos del CIM de 5.000 euros al pressupost que finalment es converteixen 164.765,95 euros o un partida sense capítol específic que passa del 20.000 euros pressupostats a un ingrés definitiu de 130.474.01. Ara una vegada revisats els números de la liquidació proposta per 2010 cal una auditoria sense excuses. I cal  que la confecció del proper pressupost no tingués “comptabilitat creativa” com va tenir el de 2010, al qual es va pressupostar el servei de l’ORA quan ja es sabia que no hauria. Amb un cost previst de 120 euros.

Ja mirant al 2011 veiem amb preocupació la pèrdua de  la subvenció del Festival això vol dir que serà suportat amb el 100% per l’Ajuntament. Igualment com ja vam comentar ahir ens preocupa és  la reducció de l'aportació de l'Ajuntament  cap a EMSER de 423.038,80€ veiem amb satisfacció que els ingressos per imposts variables, sobretot lligats a la compravenda d’immobles s’han posat a un nivell més assenyats que en anys anteriors, també les infraccions urbanístiques que els altres anys estaven sobredimensionades.  També veiem que no hi ha cap inversió faraònica.

 

Des de Alternativa demanem als regidors de l’equip de govern que tinguin prudència i rigor, i que compleixin amb la llei de contractació pública per així poder optar a les ajudes i subvencions que les entitats supramunicipals posin en concurs.

Per altra part pensam que aquest pressupost ha de ser el darrer que es presenti a un ple extraordinari de matí i amb tant de retard quan només resten quatre mesos de l’exercici pressupostari.Igualment esperam que es doni la informació amb temps als grups de l'oposició i que es faciliti la nostra participació i la dels ciutadans.

Durant massa temps ha hagut molta comtabilitat creativa i ingenieria facturil a l'Ajuntament. Del blog d'Urodonal

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: La retirada del pressupost 2011.

Alternativa per Pollença | 03/09/2011, 11:39

Declaracions del regidor d'UMP; Nadal Moragues al diari Ultima Hora avui:
El regidor de UMP niega que haya un “acercamiento” al PP por el presupuesto.

El regidor de Unió Mollera Pollencina (UMP), Nadal Moragues, niega “cualquier contacto” con el PP y afirma “desconocer” con quién ha podido hablar el alcalde Bartomeu Cifre (PP) acerca de los Presupuestos municipales o de la entrada de su partido en un posible pacto de gobierno junto al PP y la Lliga teniendo en cuenta que “UMP esta en proceso de elecciones y actualmente hay una gestora pero no un interlocutor autorizado”.
Moragues responde así a las críticas lanzadas por el alcalde, Bartolomeu Cifre (PP) después de que el regidor de UMP anunciara que votaría en contra de los Presupuestos presentados por el PP y la Lliga si estos no aceptaban dejarlos el jueves sobre la mesa.
Cifre aseguró el jueves que contaba con la abstención de UMP para aprobar las cuentas porque el “regidor de de UMP me había dicho que se abstendría pero después de reunirse con los otros partidos de la oposición decidió que votaría en contra”. Bartomeu Cifre criticó la actitud de UMP, partido con el que confiaba cerrar un “pacto natural”.

Pepe

Re: La retirada del pressupost 2011.

Pepe | 02/09/2011, 21:12

Pens que si s'hagués donat temps per resoldre dubtes i fer propostes el pressupost s'hagués aprovat. Fins el moment crec que l'actitud de tota l'oposició ha estat prou constructiva. Al recés tots ens vam comprometre a fer feina aquests dies per resoldre dubtes i aportar idees.

Pel 2011 resten quatre mesos, són faves contades. Però si es vol fer un pressupost del 2012 seriosament cal tenir un coneixement exacte de la situació econòmica de l'Ajuntament, liquidar correctament el 2010 i assegurar-se de que no n'hi hagi més factures sorpresa.

Per altra part si es vol utilitzar EMSER com banc (paraules textuals del batle), s'han de cobrir les seves necessitats bàsiques.

Miquel Sánchez

Re: La retirada del pressupost 2011.

Miquel Sánchez | 02/09/2011, 20:03

Aquests pressuposts de 2011 els hi necessitem com l'aire per jo no va ser gens agradable no poder-los treure endavant, em sentia com un infermer que ha posat una injecció a un nin petit i ara plora del mal, però hi ha massa dubtes com s'expossa a l'article principal.

Esper que dia 29 tot sigui d'una altre manera, per mi no serà i pens no perdre ni un minut per aconseguir-lo.

jrv

Acords

jrv | 02/09/2011, 17:06

La veritat és que els procediments, el "talante", i la implicació de tot aquest consistori és molt millor que l'anterior,així i tot crec que de la possició incomoda de l'equip de govern hi sortim gunayant tots els ciutadans i ciutadanes de Pollença, i mes que hi guanyarem si tots els partits de l'opossició tenen el grau de seny que la situació economica general de l'Ajuntament, i del municipi, reconana i exigeix. Alguns elements( o elementes) soberbis però limitadets de l'equip de govern han de reprimir la soberbia davant el sentit comú de la majoria.No tindria perdò que ara els regidors és possin a fer electoralisme barater, no seria perdonable. A, i gracies a ERC per una vegada, no abstenir-se, que me sembla un poc pobre aixó d'abtenir-se sempre.

Pepe

Re: La retirada del pressupost 2011.

Pepe | 02/09/2011, 14:40

El problema Juan és que a dia d'avui continuam sense saber quina és exactament la situació econòmica de l'Ajuntament. Intuïm que és catastròfica però caldria tenir una fotografia exacta, i que tothom sigui conscient.

Juan Palomo

Re: La retirada del pressupost 2011.

Juan Palomo | 02/09/2011, 12:59

Quise decir "tiempos pasados siempre fueron mejores"

Juan Palomo

Re: La retirada del pressupost 2011.

Juan Palomo | 02/09/2011, 12:56

Bien por Alternativa, ayer estuve escuchando el pleno y fuisteis los únicos que dísteis argumentos para rechazar los presupuestos, los demás grupos cayeros en tópicos ya demasiado utilizados y obsoletos.

Un debate de presupuestos es para discutir como nos gastamos los dineros que se tienen o poner en duda si se tienen o no como hicisteis ayer. A quien le importa la cultura cuando las calles y las aceras están llenas de agujeros, etc. Primero hay que poner el pueblo en perfecto estado para que vengan turistas y si les podemos dar oferta cultural mucho mejor, pero de momento no es un tema prioritario.

Dejemos ya de mirarnos el ombligo porque ya no somos los mejores en ningún aspecto y poneros a trabajar porque tiempos mejores siempre fueron mejores

Xav

UMP

Xav | 02/09/2011, 10:30

UMP esta a punt de desapareixer...

Pep

Re: La retirada del pressupost 2011.

Pep | 02/09/2011, 09:09

Aquesta manera de "destapar el pastel" d'un possible acord amb els molleros només es pot entendre com una manera de crear divisions i controlar el partit d'eu moll.
I la Lliga sabia alguna cosa d'aquests acords?

Alternativa per Pollença

Re: La retirada del pressupost 2011.

Alternativa per Pollença | 02/09/2011, 07:22

Al Diario de Mallorca

El presupuesto de este año queda sobre la mesa al no lograr apoyos suficientes
La oposición protestó porque se le había entregado el documento con demasiada poca antelación

www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/09/02/presupuesto-ano-queda-mesa-lograr-apoyos-suficientes/699836.html

Alternativa per Pollença

Re: La retirada del pressupost 2011.

Alternativa per Pollença | 02/09/2011, 07:21

Al Balears es parla d'un acord PP-Lliga-UMP:

Pollença, amb el PP i la Lliga en minoria, incapaç d’aprovar els comptes del 2011
UMP, que havia garantit la seva abstenció, es negà a donar-los suport

h
ttp://dbalears.cat/noticia/permalink/slug/pollen-a-amb-el-pp-i-la-lliga-en-minoria-incapa-d-aprovar-els-comptes-del-2011

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb