URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El mercadet de la discòrdia

Alternativa | 07 Setembre, 2011 06:00

Dins les actuacions que ha tingut l’Equip de Govern dins la seva curta existència, una de les més polèmiques sense cap tipus de dubte ha estat l’autorització dos dies per setmana al Moll d’un mercadet ambulant, els dimarts a la Plaça Miquel Capllonch i els dijous al Passeig Saralegui, concretament a la zona per a vianants.

Dins l’Assemblea d’Alternativa no s’ha fet cap valoració d’aquest mercadet, però la meva opinió personal és que aquest mercadet és un “zero a l’esquerra”, no aportarà més turistes al Moll ni tampoc els minvarà i no és una competència deslleial, atès que just són dos dies per setmana i unes hores, no ocupen una jornada laboral completa.

Una de les associacions més crítiques amb aquest mercadet ha estat ACOTUR (Associació de Comerciants i Empreses de Serveis Turístics de Mallorca) que ha demanat i tingut reunions amb els regidors responsables d’aquest mercadet, sincerament crec que aquesta associació ha fet més renou del que l’assumpte en qüestió és mereix.

Però tot aquest “escàndol” per una decisió de l’Equip de Govern sense cap tipus de transcendència jo em deman Què passarà quan l’assumpte tingui transcendència? Ens tiraran l’Ajuntament al terra? Són moltes i variades les decisions que pot prendre l’Equip de Govern per intentar aconseguir el tan anhelat turisme de qualitat i ja perquè no parlar de la també anhelada desestacionalització , Què passarà quan?

-          Es redueixi  dràsticament l’ocupació de la via pública de taules i cadires, i a més es demani un mínim de qualitat pel mobiliari exterior

-          No s’autoritzi l’exposició per part dels comerços de les seves mercaderies a la via pública

-          Harmonització de les façanes dels comerços i dels bar i restaurant per tenir per poder potenciar la marca “POLLENÇA”

-          Control exhaustiu del “reclam publicitari”, rètols lluminosos, faristols, cavallets, etc.

-           Publicitat gratuïta per medis publicitaris analògics i digitals als principals mercats emissors i al nostre mateix municipi dels hotels, bars, restaurant i comerços en general que compleixin un requisits de qualitat que l’Ajuntament especificaria al seu moment

N’hi ha un bon nombre més d’aquestes accions, i aquestes just estan relacionades amb el turisme, si de veritat volem que el nostre municipi torni a ser cap davanter turísticament parlant, ens haurem d’oblidar de moltes coses obsoletes i que no tenen cabuda avui, també hem d’intentar allargar la temporada al manco als 9 mesos per a que els nostres treballadors tinguin una millor qualitat de vida, com he dit al començament de l’article “no crec que aquest mercadet sigui la solució” però em dona la sensació que hi ha industrials al Moll que no volen moure una peça del joc, ja que els hi va bé així com estem ara, malgrat la resta del pollencins sofreixi les conseqüències, tampoc han dit res els que recolzen aquest mercadet, perquè n’hi ha i a mi em consta.

Miguel Sánchez

Pepe Tirado president d'Acotur parlant amb la tinent de batle, Malena Estrany (Article i foto Ultima Hora). 

 

 

 

Comentaris

Paco

Re: El mercadet de la discòrdia

Paco | 28/09/2011, 08:01

venga, por favor, sin entrar en intimidades, que algun comerciante/empresario local me diga porque se pasea en una bicicleta de decathlon, o viste ropa del corte ingles
gracias

Paco

Re: El mercadet de la discòrdia

Paco | 13/09/2011, 20:41

siento que este hilo se apague
queria que MARIA u otro comerciante/empresario local me explicase porque les vemos tan a menudo comprando en grandes superficies de la capital
otro día será

Paco

Re: El mercadet de la discòrdia

Paco | 11/09/2011, 21:49

perdona, MARIA, pero nos podrias ampliar esta respuesta de "lo procuro"?
depende del producto, del precio, del comercio?
entiendo, por lo que has dicho en este hilo, que tu eres comerciante o empresaria, como te ganas (o lo intentas, al menos) a la clientela local?
gracias otra vez

Pepe

Re: El mercadet de la discòrdia

Pepe | 11/09/2011, 09:26

Doncs María també hauries de procurar, per una qüestió de respecte i educació, no penjar parts soltes d'un debat d'un blog a altres blogs.
Sembla que només vols crear polèmiques entre els partits de l'oposició que tenim blogs obert.

MARIA

Comerç

MARIA | 11/09/2011, 09:04

Lo procuro.

Paco

Re: El mercadet de la discòrdia

Paco | 10/09/2011, 23:08

por cierto, MARIA, tu compras en los comercios locales?

Pepe

Re: El mercadet de la discòrdia

Pepe | 10/09/2011, 17:21

El debat s'ha anat de mare més d'una vegada, no crec que el que comentam uns i altres sigui tan diferent.
Maria amb el teu drrer comentari si que estic d'acord o sigui quan dius que l'Ajuntament doni suport als negocis del poble i preu per preu opti per Pollença.
Això és precisament el que deia al primer comentari que vaig fer a aquest tema. No es pot parlar de donar suport al petit comerç del muncipi en abstracte (millor dir en general). Recorda l'exemple de la barca.
També és important que els beneficiats no siguin sempre els mateixos (una cosa molt comú a la passada legislatura).

Garci

Re: El mercadet de la discòrdia

Garci | 10/09/2011, 11:29

Si al final estarem d'acord... l'ajuntament ha d'incentivar el comerç local, però comparant el preu i primant, en cas d'igualtat, el d'aquí. Tot va començar quan en Pepe va dir que pel mateix (arreglar una barca) a Pollença demanaven més de 4000 euros i a Alcúdia 2000. Que ha de fer l'Ajuntament?

Per altre banda, mentres no ens adonem de que els treballadors i petits autònoms tenim una causa comú, mentre estem desunits i ens critiquem per gelosies i enveges, doncs no arreglarem res. No només els funcionaris tenen una visió diferent del món, sinó que cada persona la té. El que si tenim en comú és la precarietat.

jrv

despesa local

jrv | 10/09/2011, 11:22

Ben d'acord que l'Ajuntament, com a representant del poble, ha de incentivar i promoure SEMPRE la despesa al municipi, la creació de llocs de feina, el manteniment dels mateixos,les ajudes i subvencions als seus ciutadans i emprenedors...i si no ho fa, se li ha d'exigir. Però que p. te ha veura amb els funcionaris, que per començar, començaren el 2011 amb una reducció entre el 3 i el 9% els seus sous, l'únic i el mes alt de tot l'estat, han de batallar massa vegades amb politics ineptes i demagogs que vosaltres amb poc seny haveu elegit(no seras tu un d'ells, "Maria"?) per poder fer que l'administració publica funcioni, o no s'aturi. Si Maria és representant dels comerciants, i xerra per ells amb aquets arguments, val mes que porteu un ciri a La Sang o al Puig, serà mes efectiu.

jrv

Panxacontents/es

jrv | 10/09/2011, 11:07

"Maria" (sí, entre cometes)Està molt bé opinar, encara que sigui de forma torta, sobre els funcionaris, sobre el sexe dels angels, etc. Tanta sort que a aquest "debat" hi ha qualque veu amb rigor, com és en Jaume, perque el que és "Maria" (o Mario), pura xaxara de peluqueria o barberia. Sembla, ara, que la solució als problemes del petit comerç a Pollença, passan per la vida dels funcionaris, i que, textualment diu , Alternativa s'ha de "alçar". I vosaltres, els afectats, si és que ho sou, no? Jo estic cansat de veura petits comerciants tancant tots els dissabtes, remugant perque han d'obrir els diumenges matí a Pollença, fent la temporada cada vegada mes curta al Moll i La Cala, arreglant el mon pels cafes i plaçes, i sobre tot, DESSUNITS com mai. I als que els hi va be, canviant any sí i any no, el cotxe i de viatge tot l'hivern, que no hi ha res a dir, però després que no és fiquin amb qui no és fica amb ells. O tal volta volen contribuir a que el col·lectiu de funcionaris i empreats públics facin encara menys ús del petit comerç, si és que la "Maria" i cia. tenen res a veura amb el petit comerç, el que fan finalment és encara perjudicar mes al comerç del municipi pegant pals de ceg. Tot plegat, per llogar-hi cadiretes.

MARIA

Comerç Pollença

MARIA | 10/09/2011, 10:48

Miquel, posa a una banda el tema inmobiliari. Hi ha altres negossis a Pollença no relacionats amb la construcció.
I l'Ajuntament no necessita fer normatives, basta que doni suport als negossis del poble i preu per preu opti per Pollença.
Pero primer s'han de demanar preus.
I això no és demagògia. Són fets

Miquel Sánchez

Re: El mercadet de la discòrdia

Miquel Sánchez | 10/09/2011, 08:48

Paco, se lo que es trabajar en una inmobiliaria y pensar que este mes será el último, vaya tres últimos añitos que llevamos, este no es para tirar cohetes pero ...

MARIA, el comerç de Pollença té el mateix problema que els dels altres pobles, no es tracta de fer normatives, ni l'ajuntament té una "clàsula d'or" per donar preferència als pollencins ni res semblant. El problema del comerç són els preus dels arrendaments principalment que tiren pel terra qualsevol projecte que necessiti temps per consolidar-se i aquest pensament tan pollenci "que a Palma hi ha més per triar"

Demagògia barata

Re: El mercadet de la discòrdia

Demagògia barata | 10/09/2011, 08:47

María el teu comentari si que és pura demagògia.

MARIA

Comprar a Pollença

MARIA | 10/09/2011, 08:39

Molt ben dit Paco

Paco

Re: El mercadet de la discòrdia

Paco | 09/09/2011, 21:19

no se trata de demonizar a los funcionarios, sino de constatar que la percepción de la "realidad" es diferente para aquel que tiene el sueldo asegurado a fin de mes que para otro que cada día al cerrar, después de haber trabajado el doble,tiene que hacer numeros para que le cuadren las cuentas

MARIA

Compara a Pollença

MARIA | 09/09/2011, 20:36

Ja podeu fer tota la demagògia que volgueu, però en cap moment heu opinat o vos heu alçat en favor del comerç de Pollença, sino que venga normatives i comedies per tal d'acabar d'enfonssar el que la crisis no ha enfonsat.

jrv

Funcionaris i capitalistes frustrats.

jrv | 09/09/2011, 11:10

No m'estranya que fins i tot, una persona tan equilibrada com en Pepe, és defensi del tòpic injust dels funcionaris. Quan ell diu" ja saps que has de fer", està en tot el seu dret, és casi la única resposta avinent, et contesta el mes lògic: PRESENTAU-VOS A LES OPOSSICIONS, O PROVES SELECTIVES CADA VEGADA QUE ÉS CONVOQUIN, i després, opinau i debateu . Els funcionaris i empleats públics (No sempre és el mateix)també son treballadors, i en el cas de l'Ajuntament , massa vegades els aprofitats barroers que molts de votants elegeixen i tornen elegir son els que se salten les normes enxufant amigots o parents inutils, a despit dels treballadors feiners de la casa...
Respecte a l'actitut mes contemporitzadora o colaboradora, com volgueu, d'Alternativa i altres grups de l'opossició, és cert, però és que en aquesta legislatura, i fins ara, les colaboracions NO SEN VAN EN ORRIS SEPULTATS PER LA DESSIDIA, LA MENTIRA I LES CORRUPTELES com passava la legislatura anterior. Tal volta perque l'equip de govern no està en majoria, o PERQUE SON UNES ALTRES PERSONES? No ho se, però ara és pot fer MES feina per el nostre municipi. Tan de bo continui així tota la legislatura.

Jaume

Re: El mercadet de la discòrdia

Jaume | 09/09/2011, 11:07

Respecte als funcionaris, sobretot de nivell A que són els que conec més.
1) En temps de bonança el titulats superiors, etc. volien treballar a l'empresa privada perquè es guanyava molt més que a l'administració pública. En canvi ara en temps de crisi tothom vol ser funcionari.
2) Pagam impostos com tothom i tot el que ingresses és en blanc (no tothom ho pot dir).
3) Els anys invertits per arribar-hi són molt més que els de per entrar a una empresa.
4)Suposadament s'elegeixen els més preparats d'entre els ciutadans per ocupar aquell lloc de feina que la societat demanda.

Ja sé que el darrer punt és el que tocaria i que de vegades hi ha enxufisme, endogamia, etc que cal condemnar i perseguí. En tot cas això no és excusa per condemnar als enginyer, llicenciats, etc. que van apostar per aquest camí quan tenien altres opcions més rentables econòmicament (almenys a curt termini).

Salut.

Miquel Sánchez

Re: El mercadet de la discòrdia

Miquel Sánchez | 09/09/2011, 07:43

MARIA, parlarem d'economia, jo no som funcionari, qui em conèix sap on faig feina, una de les meves tasques és la cartera d'assegurances i dins aquestes tasques hi ha la gestió i coordinació del sinistres, els perits fan les valoracions (ara oblidau el teme de les assegurances de cotxes, és un altre món apart)segons les tarifes que publiquen les diferents associacions professionals, MARIA ets pots creure que durant els anys de la bonança econòmica les empreses pollencines "s'en fotien" del les valoracions dels perits i havia de dur empreses externes a fer les reparacions, supòs que l'Ajuntament es va trobar moltes vegades amb aquest problema a l'hora de licitar els contractes d'obres i serveis.

Ara, supòs que per la crisi fa uns dos anys, alguns no tots, acepten aquestes tarifes i com no fan les reparacions

Pepe

Re: El mercadet de la discòrdia

Pepe | 08/09/2011, 21:31

María I Paco a la passada legislatura vam creure a l'equip de govern fins el punt que vam votar en blanc en l'investidura d'en Joan i vam retirar la nostra primera moció amb promeses que no es van a complir.

Les mentides eren massa habituals a l'equip de govern anterior.

Pepe

José

Pepe | 08/09/2011, 21:26

José he estat igual de borde que María i tú i per això l'he posat com pdt. Estic cansats d'esperanzas aguirres, anas botellas i imitados. Dona la impressió que un és funcionari per la gràcia de déu i que després es dedica a viure com una sangonera.

Em guanyo els doblers amb la meva feina i el meu esforç. I cobro tot en blanc, pago els meus impostos i consumeix mantenint com tots aquest punyeter sistema.

Paco

Re: El mercadet de la discòrdia

Paco | 08/09/2011, 21:23

totalmente de acuerdo con el ultimo comentario de MARIA: en la pasada legislatura no te creias nada, y ahora lo que te dicen va a misa ...
ya se que el equipo de gobierno no es el mismo, pero esa actitud vuestra no gusta a muchos de los que os confiaron su voto y su esperanza

MARIA

Comprar a Pollença

MARIA | 08/09/2011, 20:19

Exactament José. Els funcionaris cobren pq els que cream riquesa els pagam el jornal. I això ho hauria de tenir clai. I l'ajuntament si vol millorar les seves arques ha d'ajudar al comer i l'empresa pollensina que es la que paga la contribució i la que esta constituïda per petits empresaris que fan les seves despeses al municipi.
I tu Pepe això de fins el que es demostri el contrari, es quan eyt conve a la legislatura passada no era així. però ara es veu que han canviat les tornes.

José

Comprar a Pollença

José | 08/09/2011, 18:10

Pepe, el último párrafo de tu último escrito es de un borde subido. Si todos fuéramos funcionarios vaya economía q tendríamos, ya me dirás de que caja cobrarías cada mes. Cobras gracias a los NO funcionarios que pagan sus impuestos, y q son mayoría en este país, y gracias a ello, la minoría, los funcionarios, cobráis cada mes.

Pepe

Re: El mercadet de la discòrdia

Pepe | 08/09/2011, 16:16

Maria crec el que em diuen fins que qualcú em demostri el contrari. Si em demostres el contrari en els exemples citats rectificaré.
L'Ajuntament és una part molt important de l'economia del municipi per això és prioritari recuperar la seva caixa i acurtar el termini de pagament als proveïdors.

pdt. El comentari sobre si soc funcionari o no sobra, qualsevol pot accedir a la funció pública o sigui que si et sembla tan meravellosa ja saps el que has de fer.

MARIA

Comprar a Pollença II

MARIA | 08/09/2011, 15:44

El teema de comprar a Pollença no te res d'abstracte. no totom es funcionari com vosaltres i s'ha de pagar el lloguer, el personal...
El fet de que l'ajuntament, escoles, administracions publiques en genetral et comani feina es molt important. Els temps no estan per fer les porgueres grosses

MARIA

Comprar a Pollença

MARIA | 08/09/2011, 15:40

Pepe i desde quan et creus el que diu l'equip de Govern?
Crec que hi ha moltes empreses a Pollença dispostes a treballar amb l'ajuntament. I aquest ni tan sols els demana o discuteix un pressupost. Es tan simple com dir, si l'iguales la feina es teva.
A mes podrien anunciar que totes aquelles empreses que vulguin treballar amb l'ajuntament si apuntin.

Pepe

Re: El mercadet de la discòrdia

Pepe | 08/09/2011, 14:18

Moltes gràcies pel complet i detallat comentari i per facilitar a tota la gent informació per a la reflexió,Joana.

jrv

Middelmann ist vernünftiger geworden

jrv | 08/09/2011, 10:07

Vaja, vaja, Herr Middelmann i les seves erratiques opinions, això sí, afortunadament cada vegada mes ajustades a la trista realitat de l'alçada professional i constructiu del gremi hoteler mallorqui en el seu conjunt...gremi hoteler també procliu a aventures polítiques cutres, massa vegades perjudicials a tots , o casi tots els mallorquins i viatgers i a ell mateixos dins la seva cegesa egoista i gens sensible , que també massa vegades va contra ell mateixos i els seus interessos a llarg plaç.I la d'en Matas no és la única, encara recordo la imatge del seu president fer de hooligan energumen per un plenari a l'Ajuntament de Son Servera en contra d'un parc natural. Com l'aberrant supressió de l'ecotassa, bon paliatiu que era a l'expoli econòmic i mediambiental de Madrid, que beneficiava a tot hom, indigenes i turistes, i donava, especialment als viatgers alemanys, ells i altres amb una alta sensibilitat cap al medi ambient i el paissatge, el que volien trobar aquí, que no inclou saturació de camps de golfs i Bierstrassen, massificació i presses de pel en els preus...però si inclou VERTADERES rutes cicloturistiques, recorreguts a peu dignes per a la costa, per la serra de Tramuntana, pels camins públics que si s'obrin és tans sols per la tenacitat dels que volen acabar amb aquest abús que a tots ens perjudican..rectificar és de savis, i si la influència de Herr Middelmann pot ajudar a arreconar als que al cap i a la fí, amb el seu ceg egoísme depredador perjudiquen visitants i mallorquins, i a ells mateixos, de retruc, benvinguda sigui la rectificació, que diuen és de savis, la coincidència amb els ecologistes és la coincidència amb l'interès general...
El que el turisme de qualitat, humana, cultural i fins i tot econòmica a l'hivern, és el que també és bo per nosaltres...

jrv

Middelmann ist vernünftiger geworden

jrv | 08/09/2011, 09:40

Vaja, vaja, Herr Middelmann i les seves erratiques opinions, això sí, afortunadament cada vegada mes ajustades a la trista realitat de l'alçada professional i constructiu del gremi hoteler mallorqui en el seu conjunt...gremi hoteler també procliu a aventures polítiques cutres, massa vegades perjudicials a tots , o casi tots els mallorquins i viatgers i a ell mateixos dins la seva cegesa egoista i gens sensible , que també massa vegades va contra ell mateixos i els seus interessos a llarg plaç.I la d'en Matas no és la única, encara recordo la imatge del seu president fer de hooligan energumen per un plenari a l'Ajuntament de Son Servera en contra d'un parc natural. Com l'aberrant supressió de l'ecotassa, bon paliatiu que era a l'expoli econòmic i mediambiental de Madrid, que beneficiava a tot hom, indigenes i turistes, i donava, especialment als viatgers alemanys, ells i altres amb una alta sensibilitat cap al medi ambient i el paissatge, el que volien trobar aquí, que no inclou saturació de camps de golfs i Bierstrassen, massificació i presses de pel en els preus...però si inclou VERTADERES rutes cicloturistiques, recorreguts a peu dignes per a la costa, per la serra de Tramuntana, pels camins públics que si s'obrin és tans sols per la tenacitat dels que volen acabar amb aquest abús que a tots ens perjudican..rectificar és de savis, i si la influència de Herr Middelmann pot ajudar a arreconar als que al cap i a la fí, amb el seu ceg egoísme depredador perjudiquen visitants i mallorquins, i a ells mateixos, de retruc, benvinguda sigui la rectificació, que diuen és de savis, la coincidència amb els ecologistes és la coincidència amb l'interès general...
El que el turisme de qualitat, humana, cultural i fins i tot econòmica a l'hivern, és el que també és bo per nosaltres...

Joana F

El mercadet de la discordia

Joana F | 08/09/2011, 09:05

Bon dia:Volia donar la meva humilt opinio d'aquest mercadet, i en perdonareu, pero abans hem de fer un poc d'historia.Fa uns anys,el grup d'artesans pollencins que per la fira exposam a dins el Convent, hens varem reunir amb el Regidor per xerrar de la Fira, i va sorgir el tema del carrer Major.S'hens va explicar que els comerços d'aquella zona (Major, Montision...)estaven queixosos per que el dia de la Fira tothom se concentrava per la Plaça.L'idea del Regidor era fer un Mercat Pages, pero, els artesans que solem fer aquest tipus de mercat l'explicarem que no era el millor lloc per l'estret que es, tot son cases particulars i no s'ha pot possar paredetes a davant, i ademes, les furgonetes no pasen.Un d'els artesans va proposar fer un mercadet d'oportunitats (estaven de moda per tots els pobles)amb les botigues del municipi.I aixi, desde Participacio Ciutadana, convocaren a tots els botiguers i es va fer el primer mercadet per la fira.L'exit va esser total, i els mateixos botiguers demanaren a l'ajuntament que les deixas el convent per fer un mercadet de Nadal.Un altre exit.Quant va començar la temporada de l'estiu , els negocis del Moll, tambe demanarem un mercadet a Plaça.La Regidora del mercat del Moll, hens explica, que havien hagut de llevar el mercat noctur que es feia aquells moment per mor de les queixes dels bars, ja que els firaires, deixaven molta bruticia, i ademes, s'havien donat compte que havia una especie de "mafia" que controlave els llocs per poder vendre.S'ha va arribar a l'acord de que es feria aquest mercat un cap de setamana abans de les Festes del Carme, aixi, si qualque d'aquest expositors aques protestat, el mercadet quedava incluit a dins el programa de festes, i era per els pollencins.Arrel de reunions per organitzar aquets mercats, es va tornar a possar en marxa l'Associacio de Comerciants de Pollença, i desde llavors es l'encarregada de l'organitzacio.Pero, l'any passat per la Fira, no se be perque, el mercadet l'organitzaren entre un grup de botiguers.Varen comprar la moqueta per poder limitar l'espai d'exposicio, varen demanar permis a les cases per poder-se enxufar i tenir llum.En guany al mercadet del Moll, tambe hem estat 10 comerciants que l'hem montat, varem demanar el llum i seguretat a l'ajuntament i hens el va donar.Entre tots varen possar una quantitat de doblers i varem tenir l'actuacio d'un DJ.Ja a dins els Festes del Carme, la Regidora hens va oferir fer un altre mercat al Passeig Anglada Camarasa, i tambe erem uns 12 comerços.Tot aixo ve a compte que, i es la meva opinio, que si l'associacio de comerciants aques agafat l'organitzacio d'aquest mercat noctur, s'he donava l'oportunitat a tots els socis de participar, si qualcu no ho volia fer, llavors que no es queixi.Aixi, s'ha donat el cas que socis estan exposant al mercadet, pero per una altre part, ve una associacio de fora poble a protestar. ¿Que a de fer aquest soci que paga 200 € anuals ?¿S'ha d'esborrar de l'associacio i perdre l'oportunitat de participar els mercadets que organitzi?Personalment he tengut l'oportunitat d'anar-hi, pero, degut als horaris de muntatge i el volum del meu producte vaig pensar que no compensava el guany.¿Realment fa mal aquest mercadet al negocis del Moll?¿Per que venen el mateix de les tendes?I tots els "souvenirs" de devant la mar que cuant trevan els expositos a damunt les terrases tot el producte es igual ¿No s'he fan la competencia?Crec que el turista es suficienment inteligent per sabre destriar entre un collaret del mercat, i un bon collar comprat a una tenda de qualitat.El problema es que hara es ven mes poc que abans i tenim mes temps per pensar, i sempre pareix que el veinat fa mes bones caixes que nosaltres.

Alternativa per Pollença

Re: El mercadet de la discòrdia

Alternativa per Pollença | 08/09/2011, 08:24

Publicat a DM, Middelmann també creu que a l'octubre no s'ha de girar la clau

Los hoteleros en particular y el sector turístico en general se llevaron ayer un buen rapapolvo del director general de Air Berlin para España y Portugal, Álvaro Middelmann. "Los hoteleros deberían romperse la cabeza para traer más clientes en inverno. [...] Nos hemos acostumbrado a cerrar cuando llega el 31 de octubre y a decir ´ya nos vemos el año que viene´", criticó.
Middelmann, en la presentación del programa invernal de su compañía, incidió en que ha llegado el momento de que los empresarios locales tiren del carro y arriesguen. "Nosotros pondremos asientos solo si hay más productos porque también tenemos que ganar dinero", advirtió.
El director de Air Berlin enfatizó las consecuencias negativas de concentrar la temporada turística en los meses de verano y para ello, recurrió a argumentos que suelen emplear los ecologistas. "En los últimos años hemos ido hacia atrás. La capacidad de carga de Mallorca está al límite. Entre los viajeros existe sensación de agobio y eso no es bueno de cara al futuro. Hoteles a más del 90% no dan el servicio adecuado. [...]Eso es llenar como sea", adujo. En su exposición tuvo palabras duras para todos los actores. De la oferta complementaria dijo que, en muchos casos, "está obsoleta" o con precios "salidos de madre". A riesgo de granjearse la enemistad de los sindicatos, manifestó que la figura del fijo discontinuo "frena la desestacionalización de la temporada". Respecto al gestor aeroportuario Aena, tampoco se andó por las ramas. "Somos un cliente de Aena, que tiene el monopolio, y no presta el servicio adecuado", apuntó.
Sus palabras se traducen este invierno en una eliminación de rutas y frecuencias en el aeropuerto de Palma, lo que supone un 20% de plazas menos en comparación al año pasado. Air Berlin suspende los vuelos desde Palma a Basilea, Dresde y Karlsruhe. Deja de operar las conexiones a Erfurt y Murcia y recorta frecuencias tanto en los trayectos domésticos a través de Palma como en las rutas que salen desde Mallorca a Faro, Lisboa y Oporto. En cambio, vuelca en Canarias un esfuerzo suplementario con 290.000 asientos más.
A pesar de esta poda, el hub de Palma continúa siendo estratégico para la compañía alemana, junto a los de Berlín, Düsseldorf y Viena. No en vano, la compañía más importante de Son Sant Joan transportó en los ocho primeros meses del año un 6,2% más de pasajeros en la isla. Durante agosto rozó el millón de viajeros, con un incremento cercano al 10%. "Estamos comprometidos con Mallorca", zanjó Middelmann.
La aerolínea germana afronta un paquete de medidas de contención de costes para recuperar rentabilidad y hacer frente a la tasa de tráfico aéreo que se aplica a los vuelos que parten de Alemania, al aumento del queroseno y al descenso de los vuelos a Egipto.

Miquel Sánchez

Re: El mercadet de la discòrdia

Miquel Sánchez | 07/09/2011, 16:49

Queda molt clar que el tema de l'ocupació de la via s'haurà de negociar i arribar a un consens.

Per l'Ajuntament per les seves decisions o millor dit per la seva desídia no pot donar més "valor comercial" a una zona que a un altre.

Pepe

Re: El mercadet de la discòrdia

Pepe | 07/09/2011, 16:39

Respecte al tema de comprar en Pollença en abstracte evidentment ningú dirà res en contra però volia comentar un parell d'exemples reals que m'han comentat des de l'equip de govern:
Primer exemple; es va demanar pressupost per la revisió de l'embarcació de medi ambient. Pressupost d'una empresa de Pollença; més de 4.000 euros. Pressupost d'una empresa d'Alcúdia; 2.000 euros.

Segon exemple; segon l'equip de govern cap empresa d'informàtica de Pollença vol vendre a l'Ajuntament pel retard en el pagament.

Vull dir que tots hem de posar de la nostra part si volem recuperar el municipi.

Garci

Re: El mercadet de la discòrdia

Garci | 07/09/2011, 16:33

És important que l'Ajuntament no sigui una trava al desenvolupament econòmic del municipi. I les terrasses son necessàries, però no de qualsevol manera. L'ajuntament hauria de fer complir l'ordenança d'ocupació i permetre les terrasses que marca aquesta normativa. És tant senzill com això.

Antonia

Ocupació via publica

Antonia | 07/09/2011, 16:05

A mi el de controlar que no ocupin tot el carrer, i que el mobiliari sigui l'adequat em sembla be.
ara eliminar l'ocupació quan és una cosa evidentment productiva pq sino, els comerços no ho farien simpement per comunitat , en temps de crisi em sembla una Aberració i una irresponsabilitat.
El comerç pollensi necessita ajuda no traves en aquets moments. I els politics haurien de mirar per ell.
Es més l'ajuntament hauria de comprar a Pollença igual que les escoles i demes empreses públiques
I almanco donarien una ma als que paguen les contrbucins a n'aquest poble

Pepe

Re: El mercadet de la discòrdia

Pepe | 07/09/2011, 15:32

Mateu durant anys això ha estat can bum i les coses no es poden canviar d'un dia per altre amb unes dinàmiques molt negatives que s'arrosseguen fa anys i anys i amb una ordenança que mai s'ha complit i que no destaca per la seva "agilitat" ni simplicitat.

Em consta que amt totes aquestes limitacions s'estan denegant un munt d'ampliacions d'ocupació de la via pública. Això sí la gent que el demanava ha ocupat aquest espai tot l'estiu...

Si la temporada que ve no n'hi ha una nova ordenança clara i àgil i que sigui complida si que podrem parlar de decepció.

jrv

Mercadet

jrv | 07/09/2011, 15:21

Certament, Joan, si els botiguers i i propietaris de souvenirs, haguessin fet pinya davant la impossició dels grans centres comercials, quantes botigues s'haguessin salvat...però com molts, son frots amb els d'abils, i debils amb els forts...així els hi va, i pitjor els anirà...

Pepe

Re: El mercadet de la discòrdia

Pepe | 07/09/2011, 15:20

Bones Toni respecte a la pancarta de la façana del convent, et puc dir que el tenia apuntat per comentar al ple.
La manca de respecte a aquesta i altres ocasions a l'església del convent es sagnant.

Garci

Re: El mercadet de la discòrdia

Garci | 07/09/2011, 13:54

Des d'aquí vull convidar a totes les persones que volen canviar algun aspecte negatiu del nostre poble a actuar. Hi ha moltes maneres: col·laborau amb un o altre partit; col·laborau en alguna organització que faci feina amb el tema; feis instàncies a l'ajuntament; denunciau... La feina de millora del poble és de tots.

Garci

Re: El mercadet de la discòrdia

Garci | 07/09/2011, 13:50

Nosaltres sempre hem defensat i defensarem l'aplicació de la normativa vigent en matèria d'ocupació de la via pública. No pot ser que un poble estigui al servei de les cadires i no dels ciutadans.

Mateu Riutort

Ocupació de via pública

Mateu Riutort | 07/09/2011, 13:48

Malgrat el teu article no volia fer referència a les mesures concretes per millorar el turisme, el cert es que fas referència a l´ocupació de la via pública. No hem de negar que es una materia complexa. Al llarg de la campanya electoral hi havia partits que no tenien una postura clara i mantenien una actitut ambiagua però la LLiga, vosaltres o el PSM sí que defensareu el cumpliment de la Ordenança municipal sense perjudici de la seva modificació o millora. Jo ho vaig creure. Ara el que veig es que la postura de l´Ajuntament es ambiagua i manten la il.legalitat i ningú se manifesta en cap sentit. Estic decepcionat perquè amb independència de que se faci una normativa d´ocupació de via pública nova no pot justificar-se l´actual situació. El que se està fent es donar la raó els anteriors governants....quina llàstima.

Lucía

Re: El mercadet de la discòrdia

Lucía | 07/09/2011, 12:02

No sé si les va bien la temporada tan corta, pero la mayoría de los dueños de las tiendas si el local es en propiedad están deseando que llegue el mes de octubre para cerrar e irse de vacaciones, no van a dejar que nadie pueda salir adelante en este pueblo porque puede que la cosa funcione y tengan que trabajar también en invierno y es que ni comen ni dejan comer.

Joan C

Re: El mercadet de la discòrdia

Joan C | 07/09/2011, 10:48

Personalment crec que les reaccions en contra del mercadet sols demostren la poca visió d'alguns comercials que sols es saben queixar davant els petits i permeten abusos dels mes poderosos

Joan C

Re: El mercadet de la discòrdia

Joan C | 07/09/2011, 10:48

Personalment crec que les reaccions en contra del mercadet sols demostren la poca visió d'alguns comercials que sols es saben queixar davant els petits i permeten abusos dels mes poderosos

Miquel Sánchez

Re: El mercadet de la discòrdia

Miquel Sánchez | 07/09/2011, 08:12

Xavier, no crec que faci de "palmero", però comentaris com els teus just fan que es confirmin els meus temors, n'hi ha que els hi va molt bé que la temporada sigui de "tres mesos", això "arruixa" emprenedors i les idees noves, que s'han equivocat en les formes, pot ser, també ha passat amb la presentació dels pressuposts, però que aquest poble necessita un canvi de 180 graus.

Torn repetir aquest article no analitza els canvis, si no la reacció de certs sectors als canvis

Xavier

Re: El mercadet de la discòrdia

Xavier | 07/09/2011, 07:45

Miquel, segurament per tu o pel teu partit el mercadet es un tema menor, pero es evident que no tothom comparteix el teu punt de vista; si per altres questions han de tirar l'Ajuntament a terra, com tu dius, a lo millor no hi haurà més remei que fer-ho.
Com en altres ocasions els han fallat les formes, molt de parlar de diàleg i consens i al final fan les coses per "mando y ordeno", sense comptar amb els afectats.
El que passa es que sembla que aquests del PP i especialment els de la Lliga, se pensen que pixen colonia i que tot el que fan es mel d'abella. I tu amb articles com aquest els fas de palmero.

Miquel Sánchez

Re: El mercadet de la discòrdia

Miquel Sánchez | 07/09/2011, 07:36

ocupació, l'article just analitza una acció/reacció que hagut per un tema sense gaire trancensdència, no entrem a justificar ni desenvolupar aquestes les altres accions, això del cambrers de traballadors a l'atur és un altre tema i l'excusa prefecta per passar per damunt la normativa, però repetesc aixo és un altre tema.

ocupacio

Re: El mercadet de la discòrdia

ocupacio | 07/09/2011, 07:24

Miquel dels teus punts he de dir una cosa. Se pot reduir lleugera i paulatinament l'ocupacio de la via publica, de fet aixi s'ha de fer. Pero no crec que sigui bona idea una reduccio drastica. La consequencia immediata d'una reduccio dràstica serà gent al carrer, sobretot cambrers. Despres s'ha de reduir de forma que no suposi, en global, una reduccio d'ingerssos pel municipi. No estic parlant d'ingressos directes per imposts, sino del que se deixa el turista, es a dir hi ha d'haver una oferta adequada a la demanda. Això son faves comptades, a menys ocupacio, mes cambrers al carrer.
De la resta me pareix tot correcte, amb matisos en el tema de l'harmonitzacio. Cadascu s'ha de poder diferenciar de la competencia.

Toni

Imatge

Toni | 07/09/2011, 06:43

Es vergonyosa la pancarta de Flamenco mal col·locada a la Façana del convent. es com si s'hi hagues de fer caber tot. I si hi ha un altre activitat que la posaran a sobre.
Que hi hagui la de l'exposició esta be pq anuncia el que hi ha dins l'esglesia a mode de cartell i ella sola no estorba la façana, pero el que no es pot permetre es que s'umpli la façana del convent de lletreros.
I això ho ha permes la regiduria de cultura i cap dels que estau a l'oposició heu dit res.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb