URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

En venta

Alternativa | 15 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Des de fa molts anys, podríem dir que des dels anys 60 quan es va encunyar el terme "Balearització", Mallorca ha estat víctima d'un creixement brutal en quant a urbanisme es refereix. El nombre de cases i urbanitzacions construïdes ha anat creixent exponencialment i només s'ha aturat amb una crisis econòmica sorgida d'aquest model basat en el totxo. I ara sembla que l'única recepte vàlida que han trobat els nostres governants és intentar fomentar el construir més. 

I que vol dir construir més? doncs arrassar més quilómetres quadrats de terra, de costa, de boscos i de paratges tant importants mediambientalment parlant com son Bosc. En comptes d'apostar per un turisme sostenible, paisatgístic i de qualitat i lligat a la natura; preferim destruir el nostre medi fent un camp de golf més (com si no n'hi hagués suficients). 

Per tot això des d'Alternativa per Pollença veiem amb molt bons ulls iniciatives com la del GOB i ens hi adherim totalment. Els governants no poden seguir ignorant als col·lectius i persones expertes en cada tema. No es pot seguir marginant als col·lectius ecologistes en temes tant importants com és l'urbanisme i la gestió del territori.

Son Bosc (Muro), Son Baco (Campos), Ses Fontanelles (Palma), ... són només alguns dels indrets que es veuran de nou amenaçats pel sotmetiment dels poders públics als interessos privats. Paral·lelament, nous projectes es plantegen ja, amenaçant el nostre territori: circuit de Fórmula 1, ampliacions de ports esportius, centres comercials, parcs temàtics....

El Govern actual ha llançat diversos anuncis en relació a la modificació de normes urbanístiques per a fer possibles projectes que representen en cada cas, una greu amenaça a espais que es caracteritzen pels seus valors ambientals i paisatgístics. Sota l'excusa de la dinamització econòmica s'ha llançat la consigna de que Mallorca està en venda i de que els nostres polítics "facilitaran" les inversions privades a costa de la qualitat de vida, el territori i el medi ambient de les persones que vivim aquí, per a benefici d'uns pocs (sempre els mateixos) i sense que això representi una solució de fons a l'actual crisi econòmica que patim i que no es veurà més que agreujada per aquestes decissions polítiques.

Ben aviat, aquests projectes seran possible gràcies a decrets-llei i altres instruments que deixen al marge la possibilitat de participació pública en les decissions que afecten el nostre territori i entorn i que són clars exemples d'urbanisme a la carta.

Cal reforçar el paper dels ciutadans i reclamar el dret a la participació. Fer-ho és tan fàcil com signar aquesta petició adreçada al President del Govern de les Illes Balears, perquè recapatici i reorienti les directrius que marcaran la política territorial i sens dubte, el futur d'aquesta terra.

Amb tu podem crear la pressió necessària per aconseguir un canvi de plantejament y protegir aquests i d'altres indrets que, com tants d'altres, s'han vist amenaçats i en alguns casos sotmesos a la barbàrie especulativa. Si te preocupa tot això, te demanam que donis una passa més en la defensa del territor i te uneixis aquí als que pensam que qui vertaderament estima Mallorca, no la destrueix i que tots els ciutadans tenim dret de participar en les decissions que afecten el nostre territori.

GOB

Podeu firmar a la dreta del bloc.

Al firmar la petición estarás enviando esta carta

Destinatario: José Ramón Bauzá

Estimat Sr. President,

Com vostè coneix, Mallorca és un territori fràgil i limitat que durant massa anys ha patit l'agressió i les conseqüències d'una política econòmica marcada per l'especulació urbanística, fent malbé de manera irreversible determinats indrets de la nostra terra, perdent una bona part d'aquells valors naturals i paisatgístics que ens caracteritzen com a regió i ens haurien de diferenciar com a destinació.

Per aquest motiu, li deman que reforci la política territorial partint de l'interès general i de la protecció del nostre territori, i que garanteixi la participació ciutadana en aquelles decisions que afecten el nostre territori.

Els anuncis fets en relació a les iniciatives normatives que afecten l'ordenació territorial i urbanística, han fet augmentar la preocupació social en relació a la protecció del territori i del medi ambient. El Govern actual, no pot donar continuïtat a polítiques destructives especulatives tendenciosament interessades i ha de ser conscient que l'economia de les Illes Balears es basa en el nostre patrimoni, cultural i sobre tot ambiental. Qualsevol visió econòmica de futur ha de potenciar aquests valors, i no malmetre'ls

Atentament,

 

Vídeo d'una de les manifestacions realitzades a favor de sa Dragonera l'any 1979.

Entre tots ho varen aconseguir. Aprenguem-ne!

Comentaris

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 15/09/2011, 14:24

Demà divendres a les 20:00 al
Centre Cultural de Pollença
els indignats Pollença
Us convidem a tots i totes al cine-fòrum que demà durem a terme al Centre Cultural de Pollença a càrrec d´Indignats Pollença i on tots i totes podreu donar la vostra opinió. El tema a tractar són les retallades socials i dels drets, concretament la PRIVATITZACIÓ DE LA SANITAT PÚBLICA.
Participa! La teva opinió també compta!

Ichigo

Re: En venta

Ichigo | 15/09/2011, 09:40

Hem d'impedir que continuin fent de les seves com sigui.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb