URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trescant pel món (CXLIII) Son Mut Nou.

Alternativa | 18 Setembre, 2011 06:54 | facebook.com twitter.com

Montserrat Pons i Boscana, apotecari de Llucmajor persona polifacètica molt interessat en la conservació dels usos i costums d’aquesta terra, amant del patrimoni i la cultura de les Illes. Així ho transmet quan explica alguna qüestió relacionada amb un estri antic, costums d’algun poble o d’alguna  possessió, formes de preparació d’alguna melmelada o qualsevol altre tema, que poden ser molts i ben variats. A més, explica amb passió i l’aconsegueix transmetre, és un luxe escoltar-lo.

Ha escrit llibres sobre plantes medicinals, alguns temes històrics del terme de Llucmajor però el seu fort i el que pareix que més l’interessa són les figueres, deu ser la persona que més pot parlar sobre figues i figueres, i en gaudeix de fer-ho.

La seva finca de Llucmajor, Son Mut Nou, és el camp d’assaig  on hi ha sembrades totes les varietats de figueres de les Balears però també hi està sembrant les varietats de la resta d’Espanya i ara ja n’hi ha moltes de diferents punts del món.  Per el moment té unes 1600 figueres que fan figues de diferents grandàries, formes, colors i també amb diferents formes dels pàmpols com uns molt curiosos de set lòbuls.   

Sobre el terreny vérem i testàrem totes les castes de figues que volguérem, també vérem un tancat circular al voltant d’una figuera que és un sistema menorquí per engreixar un porc, no importa replegar les figues i dur-les a la soll.  

En acabar la volta encara ens explicà algunes de les diferents formes de com es poden cuinar i preparar alguns  productes a base de figues i férem un tast. Un horabaixa ben aprofitat tan al figueral com a la taula.

                                                                               ARFV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografia del llibre -Les figueres a les Illes Balears-

 

 

 

 

 

 

Fotografia i text del llibre -Les figueres a les Illes Balears-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografia del llibre -Les figueres a les Illes Balears-

Comentaris

Paco

Re: Trescant pel món (CXLIII) Son Mut Nou.

Paco | 18/09/2011, 21:49

una buena manera de recortar gastos

Pepe

El que sabem

Pepe | 18/09/2011, 21:44

Només ens han informat de que el inspector en Jaume Martorell ha dimitit com cap de la policia local. Uns diuen que per motius personals i altres per motius professionals.
També n'hi ha que diuen que en realitat mai es va fer un decret per nomenar-ho cap!
A la plantilla que han presentat i que ha d'anar al següent ple surt una nova plaça d'inspector.
Sembla que es vol posar un cap de fora poble.
Si qualcú sap alguna cosa més.

Paco

Re: Trescant pel món (CXLIII) Son Mut Nou.

Paco | 18/09/2011, 20:41

bueno, nadie dice nada respecto de la situacion en la policia local?

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 18/09/2011, 19:55

Dijous 22 de setembre a les 20 hrs. tendrà lloc al Centre Cultural Guillem Cifre de Pollença la presentació del llibre “La presó de Can Mir, un exemple de la repressió feixista durant la Guerra Civil a Mallorca“, de Manel Suárez Salvà. L’acte està organitzat per Iniciativa Ciutadana per Pollença i Lleonard Muntaner Editor. Presentarà l’obra el Sr. Pere J. Cànaves.

Pepe

Re: Trescant pel món (CXLIII) Son Mut Nou.

Pepe | 18/09/2011, 17:28

Gràcies per la informació Tomeu, i per suposat gràcies a Toni una vegada més per aquest excel·lent article.

Pepe

Re: Trescant pel món (CXLIII) Son Mut Nou.

Pepe | 18/09/2011, 17:22

Hola Rafel, si que pensam que és una bona idea per això a la legislatura passada els regidors del col·lectiu Diògenes ens vam reunir vàrem reunir amb la consellera Dubon, responsable del Departament de Territori del Consell.
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/65252

I després al ple de febrer del 2009 vam demanar l'adhesió de Pollença l'Agencia per a la Protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca. La moció va ser rebutjada amb el vot en contra de l'equip de govern (UM-UNPi,PSoE i PSM) i l'abstenció del PP-UMP.

h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/68380

Sense dubte aquest és el tema més preocupant i complicat que tenim al municipi. Cal una reunió de tots els grups polítics per cercar solucions.

Tomeu Cifre

Figueres

Tomeu Cifre | 18/09/2011, 16:11

A Pollença varem poder gaudir al 2009 de la presentació del llibre de'n Montserrat Pons qui ens transmeté la seva passió pel camp mallorquí i cap a aquest arbre tan nostrat.

h
ttp://psm-pollenca.balearweb.net/post/74666

Rafel

Infraccions urbanes

Rafel | 18/09/2011, 15:43

Avuia DM:
h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2011/09/18/consell-ejecuta-cinco-derribos-ano-preve-cifra-similar-2012/704171.html

No creis que estaria be que Pollença també retornas les competencies al Consell a veure si d'una vegada es compleix la llei i es salvaguarda el nostre paisatge rustic

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb