URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Retallar en educació, un mal negoci.

Alternativa | 29 Setembre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

La educació pública és un dels pilars bàsics de l’estat del Benestar. En els darrers dies des d’alguns sectors s’ha volgut desprestigiar la feina dels professors com a forma de justificar les retallades  evidents que s’estan produint en els recursos de l’educació pública. És evident que com en tots els àmbits hi ha millors i pitjors professionals i que com en el sistema de l’administració pública hi ha funcionaris que s’acomoden però la gran majoria de docents  gaudeixen de la seva vocació i s’esforcen per millorar el sistema i ajudar als seus alumnes a assolir els seus objectius.

 Una cosa ha de quedar clara, aquesta no és una discussió laboral sobre les hores de feina o els sous dels docents . Aquí, el que està en joc és un model educatiu que ha de garantir l’accés a una educació de qualitat  per a tothom.  Parlant en termes esportius tothom té clar que no invertir en la “pedrera” suposa hipotecar el nostre futur com a societat.

        Actualment  la educació pública s’enfronta a dos grans reptes (entre altres), un és de tipus econòmic i consisteix en preparar a les generacions futures per enfrontar-se a l’economia i al mercat laboral del futur. Això sembla molt complicat ja que si una cosa ha demostrat l’actual crisi és que ningú es capaç de preveure com serà l’economia o quin seran els requisits del mercat laboral en el futur. No fa gaire temps era bastant raonable pensar que una persona que estudiava o aprenia un ofici podia accedir al mercat laboral i raonablement es podia mantenir en ell al llarg de la seva vida. Actualment els canvis a nivell tecnològic, econòmic i social són tan rapits que això sembla inviable.  Sembla bastant evident que avui en dia la formació ha de ser constant i flexible hi ha d’anar encaminada no tant en adquirir uns coneixements  concrets sinó  de desenvolupar una sèrie de capacitats que ens permetin adaptar-nos enfrontar-nos als canvis del futur.

        L’altre repte encara més important  és la d’educar nins i nines per aprendre a viure en una societat democràtica i multicultural. Sols l’educació pot garantir una convivència en pau i ens pot ajudar a superar els problemes  i conflictes que inevitablement és donen en la societat.

Tots som conscients de la difícil situació econòmica i que és important que les institucions públiques siguin rigorosos amb els diners públics, fins i tot pot ser  hi hagi moltes coses dins el sistema educatiu on es pot ajudar a una política d’austeritat millorant la gestió dels recursos, els que no ens podem permetre de cap manera es tenir menys professor amb més alumnes. L’educació en la diversitat no és una opció a triar, és l’única possible i això exigeix destinar els recursos necessaris.       

 Com deia l’actual Ministre d’Educació  Invertir en educació és car però no invertir-hi és caríssim- No ens ho podem permetre.

 Forges

 

Comentaris

Alternativa

Re: Retallar en educació, un mal negoci.

Alternativa | 29/09/2011, 20:22

Hem perdut la senyal

Alternativa per Pollença

Re: Retallar en educació, un mal negoci.

Alternativa per Pollença | 29/09/2011, 19:18

Podeu seguir el ple a Radio Pollença, 107.9 FM. Emisora municipal de Pollença, Mallorca
www.radiopollensa.es

Alternativa per Pollença

Re: Retallar en educació, un mal negoci.

Alternativa per Pollença | 29/09/2011, 19:00

Comença el debat de l'aprovació si procedeix, de la sol·licitud de subvenció de les obres a incloure en el POS 2012

Hi ha dos projectes, un pla de millorar els accessos a la rodona del del gall des de Cecili Metel i la reparació i embelliment de la zona del calvari.

El batle també ha explicat la seva idea del punt 12 mantenir les obres que s'han de fer a l'aparcament al costat del poliesportiu però canviar el pont elevat per travessar la carretera per comunicar el poble, el poliesportiu i el cementeri,per reparar Ca'n Llobera, reparar teulada que ha passat per ull, circuits elèctrics, tubs d'aigua, reparacions en general i posar un ascensor per les barreres arquitectòniques.

Alternativa per Pollença

Re: Retallar en educació, un mal negoci.

Alternativa per Pollença | 29/09/2011, 18:51

Primer punt important; Pressupost i plantilla 2011.
Aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició.

Pepe

Re: Retallar en educació, un mal negoci.

Pepe | 29/09/2011, 18:15

Comença el ple i tenim wi-fi, el podeu seguir per la ràdio municipal i facebook

Joan C

Re: Retallar en educació, un mal negoci.

Joan C | 29/09/2011, 13:41

Tot i que em consider bastant educat és veritat que tenc un problema amb les faltes, tot i que mir de no fer-ne. Disculpau.
Si les vols senyalar a mi no em molesta, també et convit a donar la teva opinió sobre el tema, o és que l'educació es redueix a l'ortografia?

Alternativa per Pollença

Re: Retallar en educació, un mal negoci.

Alternativa per Pollença | 29/09/2011, 12:15

Et convidam a escriure els articles sense faltes que vulguis o a fer de corrector. La gent que escriu ja fa molt. I escriure a diari no és gens fàcil.

I moltes gràcies per la teva opinió sobre el tema.

Criticador

Ortografia

Criticador | 29/09/2011, 11:37

Educació, educació,
i no podem escriure un article sense faltes...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb