URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

En defensa del Festival

Alternativa | 03 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de dijous es va aprovar la moció presentada per l'oposició en relació al Festival Internacional de Música de Pollença.

Només  el PP es va abstendre, el batle va argumentar que la moció era un atac polític contra el conseller de Turisme, la podeu llegir a la continuació d'aquest article i vereu que no n'hi ha cap atac. Si haguessin volgut fer una atac polític haguessim presentat una moció demanant la reprovació del Conseller.

Un altre argument massa reiterat pel batle va serdir que les bases de les subvencions estaven mal fetes, ningú l'ha posat en dubte. El que cal és fer un nova convocatòria.

Aquesta va ser l'argumentació que vam llegir en nom de tots els grups de l'oposició que presentavam la moció:

Pens que la moció que presentam conjuntament tots els grups de l’oposició és prou clara simplement volem que l’Ajuntament en ple reclami al senyor conseller de turisme, en Carlos Delgado, el compliment de la seva paraula i la implicació i col·laboració de la conselleria de turisme amb un esdeveniment que el mateix conseller de turisme va destacar com a element promocional de les Illes Balears i un referent musical dins i fora de Mallorca.

Pensam que és una irresponsabilitat la retallada que s’ha fet en subvencions a esdeveniments culturals en concepte de promoció turística.Com va dir el director de la Temporada de Ballet, el conseller Delgado no s’hagués atrevit a fer el mateix que ha fet amb la cultura amb els hotelers. La cultura torna a ser la cinderella de la promoció turística, i la desestacionalizació, només és un concepte de campanya electoral sense aplicació pràctica quan arriba l’hora de la veritat. Tothom hagués entés una retallada en temps de crisi però retallar més de mig milió d’euros ha suposat posa en perill esdeveniments de primer ordre cultural com són el nostre  Festival, la temporada d’òpera, la temporada de ballet o el Jazz Voyeur Club. Tal vegada el senyor Delgado pensi que és suficient promocionar festes com l’oktoberfester però necessitam un turisme de qualitat i no només de quantitat. Mallorca necessita esdeveniments, que ens prestigien com a destinació turística, que  fomenten un turisme de qualitat i la desestacionalització. No ens podem permetre el luxe de començar de 0 i el que cal és millorar el que tenim. Com va dir el diputat Alorda “Amputar allò que aporta valor afegit no és llevar pes, és llevar oportunitats”.

No pot ser que el conseller, senyor Carlos Delgado, digui que no pot donar les ajudes que turisme ha donat durant anys al Festival de Pollença per que  aquest no ha a arribat a la puntuació mínima als criteris que havia fixat la conselleria.  Si els criteris tècnics de la conselleria de turisme no han estat capaços de calibrar amb justícia, realisme o simplement sentit comú un esdeveniment cultural que fa cinquanta anys que es realitza, ens hem de demanar que és el que està mal; el Festival o el sistema de puntuació.

 Aquesta moció és important a més a més per què hem vist que el Govern i el Consell són capaços de rectificar. I la Fira de Teatre de Manacor, que a principi d’aquest mes semblava que s’hauria de suspendre per la manca d’ajudes ha aconseguit poc després garantir 68.000 euros del Consell i el Govern per realitzar-la. No només això si no que el Consell ha garantit les futures edicions de la Fira  i es converteix en coorganitzador de la Fira.  Amb tots els meus respectes això és un greuge comparatiu per Pollença. Ja és hora de donar un cop en la taula per que des de que ha començat la legislatura només hem sentit notícies negatives sobre subvencions i ajudes que està perdent el municipi.

Amb l’aprovació d’aquesta moció que esperam sigui per unanimitat tots els partits estarem amb vostè senyor batle si d’una vegada es decideix a reclamar als seus companys de Palma el que ens pertoca. 

Lo finestró del Gràcia

 

 

 

Els portaveus dels grups municipals sota signants presenten a consideració del Ple, per tal que sigui estudiada i debatuda en la propera reunió del mateix, la següent moció per reclamar

EXPOSICIÓ DE MOTIUS.

Atès que al mes de juny el senyor conseller de turisme, en Carlos Delgado, va destacar l'important paper que tenia el Festival de Pollença com a element promocional de les Illes Balears, i va declarar la seva intenció de continuar recolzant el festival al llarg de la present legislatura. Felicitant a l'organització per haver aconseguit que el Festival fos un referent musical dins i fora de Mallorca (declaracions que es poden trobar a la pàgina del govern).

Atès que fins enguany la conselleria de Turisme havia donat ajudes directes al Festival i que per la realització de la 50 edició del Festival es contava amb aquestes ajudes.   

Atès que una vegada realitzat el Festival sembla que la Conselleria de Turisme no té intenció d’aportar cap a ajuda a la seva realització, i  que en aquest moment l'Ajuntament ha de fer front en solitari a tota la despesa del Festival. El que deixa a una situació molt complicada al Festival i també a l'Ajuntament amb greus problemes econòmics.

Per tot això, aquests regidors presenten al ple de l'Ajuntament, amb la intenció de veure-la enriquida amb les aportacions de la resta de grups polítics i per a la seva aprovació si procedeix, la següent proposta

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ:

El ple de l’Ajuntament de Pollença

ACORDA

Primer.- Reclamar al senyor conseller de turisme, en Carlos Delgado, el compliment de la seva paraula i donar les corresponents ajudes econòmiques per la 50 edició del Festival, ja realitzada.

Segon.- La implicació i col·laboració de la conselleria de Turisme en les futures edicions del Festival, donat  el seu important paper com a element promocional de les Illes Balears i referent musical dins i fora de Mallorca

 

 

Pollença

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: En defensa del Festival

Alternativa per Pollença | 04/10/2011, 15:54

Avui a tribuna de Mallorca, Balears i Ültima Hora.
Alternativa per Pollença exigeix la reinstal·lació de la font de la plaça.
www.tribunamallorca.org/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=121362

Paco

Re: En defensa del Festival

Paco | 04/10/2011, 15:04

cito:
"posar la font aprop de l'antigua peixateria"
el trozo de fachada entre can teresa y la antigua pescaderia es del bar nou, me equivoco?

jrv

Paco

jrv | 04/10/2011, 13:13

No se si tan fallat les ulleres, paco, però on has llegit això del bar nou, com tu escrius? O la peixateria és el bar nou?

JRV

Paco

JRV | 04/10/2011, 13:10

Ho sento, Paco, ja m'agradaria que qualcú dels QUE GOVERNEN, tingués els dellons de portar a la pràctica el fer posar la font on estava abans a qui l'ha llevada...però m'ha pegat un atac de realisme, i això, a Pollença, m'ha semblat ciencia ficció...Si aquesta persona fa casi sis anys que te una carretera pública, PÚBLICA malgrat no hi passin vehicles,tancada, i encara continua tancada, i han desfilat per aquesta questión casi centenars de politics, politiquets, funcionaris i una llarga llista de lletraferits, i inclossos cantamanyanas, i encara estem com al principi, que passarà amb una font que no sabem ni on és. Tal volta sembli una claudicació, però vista la situació real, tal volta calgui mes un mal arreglo que un bon plet, atès que sovint , i en puc mostrar exemples, l'Ajuntament posa plets que vol perdre......

Paco

Re: En defensa del Festival

Paco | 03/10/2011, 20:29

bueno, jrv propone premiar a morro quitandole el muerto de la fuente en su fachada para pasarselo al del bar nou, ...
pues eso no me lo esperaba

Garci

Javier

Garci | 03/10/2011, 17:34

Prova d'aferrar això:

docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0ByyuniOKtSjTZDc2ZjljMWQtYmEwOC00MTcxLTk2YzgtNjEyYjc3YjhiOGQ5&hl=ca

A mi em funciona.

jrv

Paganos

jrv | 03/10/2011, 17:09

Me temo, però, que qui pagarà el trasllat de la font i la nova infraestructura, tot ben camufladet dins les despeses generals, serem els de sempre, el comú...o no se restituira la font...

jrv

Paganos

jrv | 03/10/2011, 17:09

Me temo, però, que qui pagarà el trasllat de la font i la nova infraestructura, tot ben camufladet dins les despeses generals, serem els de sempre, el comú...o no se restituira la font...

jrv

Surrealisme pollenci.

jrv | 03/10/2011, 17:04

Aquest blog, que ja no se quants d'anys aguanta el que sigui, és on és poden veura els debats i opinions mes assenyades al costat de dois i desbararts, com aixó de donar anims a un blog "extraviat"!
Referent a la restitució de la font de la plaça Major, ja fa molts anys que R. Morro li ha pres la mida als diferents consistoris, i sap que la principal caracteristica dels que governen i han governat, és la covardia, el ser fort amb el dèbil i dèbil amb el fort(o barrut, que a vegades és el mateix). No te mes mèrit que aquest.
La questió de la Font estava cantat que no tornaria on era, de moment que el projecte contemplava un portal a cada costat de la font, a uns centimetres de la mateixa, i qualcú el va revisar, se suposa, i aprovar...
Posar la font ara on estava abans , sense tancar un portal, o sense allunyar la font dels portals seria una aberració propia de les que ens tenen acostumats tan el tècnic amic, com del barrut cregudet, que prou perjudici han donat ja tots dos al municipi. Qualcú ha de tenir mes seny i valentia, i posar la font aprop de l'antigua peixateria, per comoditat de tots, i fer pagar les despeses del trasllat, tan de la infraestructura com de la instal·lació de la font a qui les ha causades. La normativa diu que les escomesses d'aigua han de estar perpendiculars al comptador, i aquesta font, malgrat sigui pública, també ha de tenir comptador. Caldrà doncs, anular la presa actual, i posar-ne una de nova.
I si la font és a una dependència municipal, caldria que qualcun dels 17 regidors ho verifiques, així sortiriem de dubtes...

Javier

Re: En defensa del Festival

Javier | 03/10/2011, 16:53

No se pot obrir el document amb la noticia d'en molt de morro, podeu posarlo al blog per favor. Gràcies

Alternativa per Pollença

Article

Alternativa per Pollença | 03/10/2011, 16:26

Hem penjat l'article del balears si el voleu llegir.
h
ttps://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0ByyuniOKtSjTZDc2ZjljMWQtYmEwOC00MTcxLTk2YzgtNjEyYjc3YjhiOGQ5&hl=ca

Pepe

Re: En defensa del Festival

Pepe | 03/10/2011, 16:21

María a més d'un ple hem demanat per on es troba la font i ens han dit que era a un magatzem municipal.
La font ha d'estar on ha estat sempre, un particular no pot fer i desfer el patrimoni públic.

Maria Cifre

varis

Maria Cifre | 03/10/2011, 16:03

Respecte el blog de la Lliga, no serà que ja se n'han donat de les intencions d'en Jaume Font de tornar al PP?
Can Teresa: primer de tot, on és la Font?, Patrimoni de tots vos record.
Si aquest senyor, que de senyor té ben pot, pot fer aquesta obra enmig de Plaça allà on hi havia un corral tots podem fer el mateix, no?
Si no se reposa la Font al seu lloc original, no hi ha cap motiu per haber de canviar de lloc, per collons no es fan les coses, el que esper és que l'ajuntament no li doni el final d'obra, y molt manco llicència d'activitats.
Barreras a camins publics, paraules mal sonants al batle, declaracions fora de lloc, collons i collonades. Prou de morrades!

Emprenyat

Re: En defensa del Festival

Emprenyat | 03/10/2011, 13:43

Activem la LLiga!!....aquest poble necessita que tots ajudem i hem d´animar als companys de la Lliga regionalista. Necessitam el seu treball i la seva aportació. Son moments de fer feina, empenya el carro, posar-hi mans,..... . Segur que ben aviat tornaran ACTIVAR el blog i ens donaran informació damunt les moltíssimes tasques que desenvolupan dins el consistori.

Ligon

Re: En defensa del Festival

Ligon | 03/10/2011, 11:18

El blog de La Lliga, des-Activat des del 24 de juliol:

h
ttp://lligaregionalista.blogspot.com/

Emprenyat

Re: En defensa del Festival

Emprenyat | 03/10/2011, 11:03

Tot el que vulguis: si s´ha de posar la font se posa a un lloc o l´altra però se posa. Ja està be!!, abans perquè els del govern eren amics seus i ara?

Miquel Sánchez

Re: En defensa del Festival

Miquel Sánchez | 03/10/2011, 10:53

No em quadra aquesta notícia de la aixeta d'en Ca'n Teresa, a una comissión informativa es va dir que al lloc que havia la font ara hi ha un portal, i s'oferien tres llocs per posar la font, no sé si ha pasat qualque cosa més.

Alternativa per Pollença

Re: En defensa del Festival

Alternativa per Pollença | 03/10/2011, 10:29

Hola Javier. La notícia no surt a l'edició digital del Diari de Balears. Crec que l'hauràs de llegir a l'edició impresa o esperar a que la web de l'ajuntament l'hagi penjat.

Joan

Molt de morro.

Joan | 03/10/2011, 10:12

En Rafel Morro s'ha carecteritzar per tenir motl de Morro, de totes maneres el problema no és ell, sinó que els encarregat de vetllar pels interesos del poble l'han deixat fer.

Javier

Re: En defensa del Festival

Javier | 03/10/2011, 10:01

Por favor, podrían poner la noticia sobre la que hacen referencia de Rafael Morro?
Gracias

Después opinamos, pero de entrada me parece extremadamente grave e hipócrita

Alternativa per Pollença

Xuleria.

Alternativa per Pollença | 03/10/2011, 09:34

Avui al Balears:
"Rafel Morro no reposarà la font de la plaça de Pollença"
A la notícia a més a més amenaça amb denunciar al batle si la posen.

Miquel Sánchez

Re: En defensa del Festival

Miquel Sánchez | 03/10/2011, 08:53

L'anterior consellera de turisme que a la vegada era la portaveu del govern Joana Barceló anava eliminant tot el que d'una o altre manera promocionava Mallorca directa o indirectament.

Es va carregar la campanya d'en Rafa Nadal com imatge de les Baleares, perquè les ràdios i televisions deian "el mallorquín de Manacor" i just semblava que promocinava una illa, i poc a poc amb convocatories de subvencions amb un rigor més que discutible com el que va fer que el festival de Pollença amb 49 edicions a les esquenes no arribés als mínims exigits cosa que ni l'actual conseller el Sr. Delgado a corregit. Això sí als seus enxufats de Menorca no els hi faltava res, un equip a l'ACB de basquet amb un pressupost practicament "públic", també un equip de "volei" femení (valeriano allés) que va fer campió de lliga i a saber quan de doblers públics contava, per començar aquest any amb las retallades ja ploren i diuen que revalidar el títol serà impossible, quina pena, i el Mallorca basquet que va perdre la categoria als despatxos per una suvbenció que arribà tard, això a Menorca no pasava.

Garci

Re: En defensa del Festival

Garci | 03/10/2011, 08:16

Pareix que el nostre batlle no sap ni vol demanar el que ens prometeren. Fa falta més valentia per defensar el Festival.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb