URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

XUMI-XANGA

Alternativa | 04 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Fa unes dates ens varen dirigir a Ràdio Pollença per demanar l’enregistrament d’un programa d’en Francisco Cabrer, doncs ens havien comentat que havia faltat al respecte als turistes del Port de Pollença. La veritat és que una vegada escoltat el programa en qüestió crec que es va fer una muntanya d’un gra d’arena i no va ser per tant, ja que havia considerat els turistes que venen als hotels del Port de Pollença con “XUMI-XANGA”

Si bé el contingut del programa es sembla molt al discurs del “tea-party” nord-americà que no compartint des d'Alternativa, va deixar a les clares el divorci entre els diferents sectors econòmics del municipi. Pot ser que el senyor Cabrer tingui raó en que la qualitat dels turistes que ens venen al Port de Pollença, no és la que ens agradaria a tots, i que ara mateix la millor qualitat dels turistes venen als “habitatges vacacionals”. Però no ens enganem, molts d’aquests habitatges simplement no existeixen i estan virtualment al camp pollencí perquè el consistori pollencí durant molt d’anys s’ha estimat més mirar cap un altre costat i no frenar aquests tipus d’edificacions en rústic, però tot això es podria venir al terra si qualque misser o qualque jutge amb ganes de passar a la historia ordenés l’enderrocament d’algun d’aquests habitatges, possibilitat més que certa quan viem com un pont públic de màxima necessitat a la localitat de Porto Cristo  està sent enderrocat per no haver-se ajustat a la normativa vigent en el temps en qual es va construir.

S’ha de fer una aposta forta perquè els principals sectors turístics del municipi vagin de la mà per donar una major qualitat de servei i que aquestes accions ens dugin un turisme amb un major poder adquisitiu i poder allargar la temporada al manco a 7 i 8 mesos, ja que voler dur turistes a l’hivern és molt difícil. No ens enganem, a l’hivern a Mallorca fa fred, no com a Alemanya, per posar un exemple, però fa fred, i a més les vacances són quan són i no n’hi ha més. Unes altres cinc-centes són poder trobar una activitat pels treballadors que van a l’atur durant aquests mesos d’hivern, però d’això en xerrarem un altre dia.

Miquel Sánchez

Comentaris

jrv

Tracte als turistes

jrv | 05/10/2011, 08:13

Ben cert, Miquel. I cal afegir altres aspèctes: Es valorada la professionalitat al sector turistic, o tan sols valoren fer moltes hores i cobrar poc? Majorment, amb honroses excepcions, ES AIXÏ. I s'està demostrant aquest any, molta ocupació, la temporada, per factors metorologics i per els disturbis al Nord d'Africa, etc. s'ha allargat, però, mes atur, mes gent estressada al sector, i per que no dir-ho, explotada i atemorida: "no tindras els 6 mesos, no cobraràs l'atur, hi ha poca feina i no en trobaras", etc.. La cordialidad i l'atenció al client no pot sortir del rencor i de la por. I malhauradament, massa hotelers, empresaris turistics, no hi veuen mes enfora del llindar del seu portal, ni sembla que els interessi el que pot fer a Mallorca, les Balears mes atractiva mes enllà del sol i platja. Tot plegat, negatiu a mitg i llarg plaç, sempre pendents que a altres destinacions turistiques hi hagui merder o catàstrofes naturals. Fa 60 anys que és destrueix el paisatge i s'arracona a poc a poc al turistes a dins l'Hotel, que gastin allà dins, com si lúnic objecte de venir a Mallorca fos estar dins l'hotel o l'apartament. Tinc contacte amb amics alemanys i britànics que venen cada any fora de juliol-agost, i cada any, malgrat Mallorca paisatgísticament i meteorològicament sigui atractiva, pateixen una decepció any rera any, els preus en general i inclossos...Fa molts anys que és diu que estem matant la gallina dels ous d'or, qualque dia passarà allo de que "entre tots la matarem, i ella sola va morir"

Miquel Sánchez

Re: XUMI-XANGA

Miquel Sánchez | 05/10/2011, 05:59

Nick, dues coses, vols n'hi ha i molts, AIR BERLIN té el nu d'enllaços a Son San Joan i per tant pots volar a tota Europa tot l'any, naturalment n'hi ha molts més a l'estiu, els vols s'ajusten a l'oferta i la demanda.

Del tema del personal dels hotels ahir precisament es comentava això a la tertúlia de ciutadans de Ràdio Pollença, que l'ocupació històrica no ha produit llocs de feina, no s'ha de ser cap catedràtic per imaginar que el tracte al turista no estat com havia de ser, si el treballador no està content no pot ser simpàtic ni molt manco.

Tolo

Hotels

Tolo | 05/10/2011, 05:40

Hi havia un cert turisme que venia a l'hivern, allotjant-se a pensions i alguns hotels, que venia per fer bici, escursions...
Aquest evidentament amb l'estat d'algunes carreteres i camins tancats, prefereix altres destinacions.
A l'hivern segueix havent vols diaris a Alemanya i Londres, però es redueix la freqüeència.
De totes manres el PP ja ha tornat per fer favos als grans hoteleres, és a dir, Melia i Iberostar, que per qualque cosa aquests són els "seus".

nick

allargar la temporada

nick | 04/10/2011, 22:35

el principal problema per el que no hi ha turisme d'hivern no és la mancança de camins per excursions, ni el fred, ni la falta d'oferta sino la falta de vols. Si no hi ha vols directes que ellacin les principals ciutats europeas, com han de venir turistes. Comencem per aquí. Melià, has provocat un efecte nefast cap als clients del hotel que dirigeixes, tractes malament al teu personal i aquest de rebot ho fa amb els turistes. Fet-ho mirar.

Paco

Re: XUMI-XANGA

Paco | 04/10/2011, 22:09

la demolicion de las construcciones ilegales mallorquinas requeriria mucha mano de obra
tal vez seria una solucion para generar empleo

Pepe

Re: XUMI-XANGA

Pepe | 04/10/2011, 21:43

Pere et remeteix al que va dir al seu dia el blog disúrbia:

Disúrbia vol ser el testimoni del principal problema que realment pateixen les Illes Balears: l'estesa pràctica d'un urbanisme absolutament il·legal contra el qual ningú no té voluntat ni de lluitar-hi ni de posar-li remei.

Per a Disúrbia, la fi del món balear ja fa temps que ha començat, i l'únic que succeeix és que encara no ens hem adonat. Les senyes d'aquest apocalipsi, però, les podem veure arreu, ja sia dins el sòl rústic cada cop més colonitzat, o en l'urbà de cada vegada més saturat.

Contra això, probablement ara ja només seria efectiva una solució de caire militar. Però com que no ens la podem permetre, ens limitarem a deixar a Internet la recopilació d'aquelles senyes que ningú no va sebre veure, tot i que sortien cada dia als diaris. Si hi ha supervivents, esperam que puguin aprendre qualque cosa d'elles.
h
ttp://disurbia.blogalia.com/historias/46555

pere

VTV il·legals

pere | 04/10/2011, 21:08

La oferta ilegal de les estances turistiques implica que un exes d'oferta fagi baixar els preus i això va en contra de l'economia local i ningu es pro valent per alçar-se i demanar l'enderrocament de les cases il·legals.
fet que es pot demanar des de multiples punt de vista

Ni tan sols vosaltres

la legalitat a tots els partits politics es quan els convé i no toca un sector dels seus votants

jrv

Turistes " de qualitat"

jrv | 04/10/2011, 13:26

No puc deixar de comentar aquesta expressió tan materialista de "turistes de qüalitat": Pensava que primer de tot, que els visitants, turistes o no, eran persones. Però veig que massa sovint son contemplats simplement com a mercaderia. Tal volta caldria establir que portessin data de caducitat, que els fessin un examen metge, els mirassin la dentadura, i sobre tot, el compte corrent, mirarlis la cartera i tot això abans de baixar de l'avió...Aixì volem promoure el tracte cordial i hospitalari cap als visitants?
Cal que ens humanitzem una mica abans de promoure que aquesta cordialitat i bon tracte sigui sincer si volem que no paresqui el que és: mala llet reprimida perque no gasten com, on, i tot el que voldriem.
I vaja que ens esforcem per promoure el turisme fora de temporada, quan practicament no es va a la platja: Camins tancats pels amants del trekking i del paissatge, vies ciclistes cutres, o falses quan estan senyalitzades, zero excursions organitzades, ni actes culturals adequats a aquests visitants, etc. Es un miracle que en vingui qualcún fora temporada.
Dic el de sempre: el que ha de ser bò pels mallorquins, és el que és bò pels turistes, i a l'inrevés.

Margalida Melià

Cabrer,cabrer.... te conve més callar,

Margalida Melià | 04/10/2011, 12:35

Digui's qualitat o digui's "explotació en zulos tercermundistes i sous pèssims".

riu

Cabrer

riu | 04/10/2011, 10:38

La qualitat que ofereix als sues empleats també és una mica "xumi-xanga"...

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb