URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Alternativa | 05 Octubre, 2011 06:00

El dilluns van llegir a la premsa les declaracions del senyor Rafel Morro dient que no reinstal·larà la font de la plaça major al seu lloc original, a la façana del seu negoci , i que denunciaria a l'Ajuntament si el fa. També diu el senyor Morro que aquesta font no es troba catalogada.

Hem de recordar que a petició d'Alternativa, una vegada que la nostra moció, sol·licitant l'inici de l'expedient d'incoació de Bé d'Interès Cultural del sistema hidràulic de Ternelles (canalització, hídries i "grifons"),del que forma part aquesta font del segle XIX, amb categoria de Monument va ser rebutjada a l'anterior legislatura . Només el PSM va donar suport a la nostra moció.  Vam demanar directament a  la Comissió Insular d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric l'inici de l'expedient de protecció que es va iniciar(article) .

 També hem de recordar que es va aprovar per unanimitat una moció del PSM  en març, on es demanava tornar a instal·lar l’aixeta de la Plaça Major de 1894, al mateix lloc a on ha estat els darrers 116 anys, ja que res ho impedeix a dia d’avui.”

Es trobi o no catalogada, la font era una instal·lació públic  del segle XIX, que era a la façana de l'edifici del senyor Rafel Morro i la llicència de reforma que se li va donar al mateix havia d'haver previst mantenir la font al lloc on es trobava, com ha passat i passaria amb qualsevol veí.


Cal la reinstal·lació de la font a la façana on es trobava i que l'Ajuntament revisi la llicència donada al senyor Rafel Morro, i que aquesta revisió sigui realitzada per un arquitecte diferent al senyor Rafel Balaguer, arquitecte municipal que ha permès aquest disbarat.
Ja és hora que el batle  posi al seu lloc a un senyor que fa i desfà bens públics pensant només als seus interessos privats, com ja va demostrar amb el tancament de la carretera vella de Lluc i ara amb aquests fets.

Avui hem llegit les declaracions del senyor Rafel Morro dient que no reinstal·larà la font al seu lloc original, a la façana del seu negoci a la plaça major, i que denunciarà a l'Ajuntament si el fa. També diu el senyor Morro que aquesta font no es troba catalogada. Hem de recordar que a petició d'Alternativa  Patrimoni va iniciar l'expedient de  declaració de bé catalogat  de tot el sistema hidraúlic de Ternelles del que forma part aquesta font del segle XIX . Però es trobi o no catalogada, la font era una instal·lació públic  del segle XIX, que era a la façana de l'edifici del senyor Rafel Morro i la llicència de reforma que se li va donar al mateix havia de tenir previst mantenir la font al lloc on es trobava, com ha passat i passaria amb qualsevol veí.


Cal la reinstal·lació de la font a la façana on es trobava i que l'Ajuntament revisi la llicència donada al senyor Rafel Morro, i que aquesta revisió sigui realitzada per un arquitecte diferent al senyor Rafel Balaguer, arquitecte municipal que ha permès aquest disbarat.


Ja és hora que el batle  posi al seu lloc a un senyor que fa i desfà bens públics pensant només als seus interessos privats, com ja va demostrar amb el tancament de la carretera vella de Lluc i ara amb aquests fets.

 Al mateix temps volem mostrar la nostra repulsa a les paraules i actitud del senyor Rafel Morro que una vegada més mostra la seva manca de respecte pels béns públics (recordam que és el mateix senyor que va tancar la carretera vella de Lluc).

 

Fotografia i article al blog d'ARCA. Associació per a la Revitalització dels Centres Antics
 

Comentaris

Manolo Morales

ULTIMA HORA POLLENSINA

Manolo Morales | 07/10/2011, 21:11

Ultima Hora, edición de Pollença:
Rafael Morro demandará a la iglesia de Pollença i al párroco Capel si este no cierra la actual entrada a la parroquia. El tránsito de gente entrando y saliendo por el portal mayor puede impedir que Morro pueda ocupar ese espacio para poner sus mesas.
El arquitecto municipal avala la propuesta y propone que los feligreses accedan al templo por la calle del Temple o por el "carreró del Vent".
De no aceptar el párroco la propuesta, Morro amenaza con exigir al obispado el cambio de iglesia para las celebraciones de funerales y fiestas de guardar, basándose estos no estan regulados por ningún acuerdo municipal ni eclesiástico.

maria

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

maria | 07/10/2011, 20:49

realment, no està justificada de cap manera la necessitat de canviar la font de lloc. quina necessitat hi ha de plantejar 3 opcions, o 30!
senzillament, la font ha de tornar al seu lloc i prou. cap altre opció està motivada.

Josefa

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Josefa | 07/10/2011, 11:19

No, el caciquismo no ha acabado. Tal vez sí el feudalismo, pero las prácticas clientelares del s. XIX, el invitar a cocas a las puertas del consistorio, el comer políticos y hombres "influentes", las amenazas públicas de los poderes contra el poder político... todo esto ya se daba hace 200 años y sigue dándose... pese a los esfuerzos de muchos, des del Adelante hasta hoy.

Margalida C.

LA FONT

Margalida C. | 07/10/2011, 11:07

La FONT de plaça, la FONT del poblé, la varen posar els nostres avantspassats ara fa 116 anys. Des de les hores ha estat allà donant aigua a qui tenia set, refrescant a qui tenia calor i recordant a tots que el patrimoni forma part de l'esència d'aquest poble.
Si la varen llevar del seu lloc va ésser per facilitar les obres d'un particular, el qual hauria d'estar agraït pel gest i no tot el contrari com ha escenificat públicament. No hi havia el perquè de llevar la FONT perquè aquest senyor fes la seva obra, perquè la FONT és del poble i l'únic que estaba era aferrada a una pared amitjera, igual que la resta dels veinats. Què feim, tombam les pareds dels veinats i després sortim a la prensa diguent que si aquests tornen posar les seves pareds els denunciam?
Tot això és surrealista, al igual que és surrealista la posició de l'arquitecte municipal que mira els interesos d'un particular i no es capaç de defensar la realitat del poble. Realment mereixem un arquitecte així al nostre ajuntament?
Ara veig que vos han presentat tres propostes. Per què tanta pleitasia als interesos d'un particular? La FONT s'ha de colocar allà on era, no hi ha CAP motiu justificat per canviar-la de lloc. L'ajuntament no pot defensar els interesos d'un particular, el simple fet de proposar llocs diferents a la ubicació de tota una vida és claudicar i fer plaitesia al senyor feudal, i el feudalisme se va acabar fa temps, almenys això pensaba jo. I tu, també vols fer pleitesia al senyor de plaça? Posats a posar el cul, posam la FONT a can Purisim.
Senyor batle, posi la FONT al seu bloc que li farem costat, el poble li farà costat.

jrv

Paco

jrv | 07/10/2011, 11:05

Tal volta degui una explicació a Paco: Certament, i no ho tenia present, hi ha un troç de façana entre Can Teresa i la peixeteria que te propietari particular, sembla que del Bar Nou...Seria el summum de l'injusticia i la claudicació als barroers, posar la font a aquest indret.
Tal volta hauria d'haver dit , "posar-la a la antigua peixateria"....o si hi ha dellonses per defensar el que és públic, on estava...
En tot cas, si es trasllada, meam qui te capacitat de cobrar les despesses, tan en un cas( posar-la on estava) com posar-la a la peixateria, amb el corresponent acondicionament( la canonada fins alla, perque la font , sense aigua....)La opció de posar-la " a ca el veinat..ni s'hauria de plantejar.

Paco

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Paco | 07/10/2011, 10:55

el arquitecto municipal es ese que cada dia merienda, almuerza y se confiesa con rafel morro?
no habria que preguntarselo a otro?

Alternativa per Pollença

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Alternativa per Pollença | 07/10/2011, 09:29

El batle si que ha parlat amb els portaveus dels diferents grups polítics i el tema de la font anirà al proper ple on es prendrà una decisió.
L'arquitecte municipal ha fet tres propostes;
- A la peixateria (edifici municipal).
- A la part entre la peixateria i can Teresa.
- A la façana de can Teresa.

Nosaltres tenim clar que s'ha de situar on ha estat durant més de 100 anys o sigui a la façana de can Teresa.

Sergio

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Sergio | 06/10/2011, 22:04

Que vergüenza las declaraciones de Rafael Morro en la prensa esta semana pero mucho más lamentable es que ningún miembro del equipo de gobierno haya salido a dar la cara en pro de todos. Quien calla otorga.
Senyor alcalde, va usted a reponer en su lugar la fuente centenaría de la plaza? En caso de respuesta negativa, puede explicarle el por qué? Ruego por favor trasladen estas dos preguntas al alcalde en el próximo pleno.
Gracias

jrv

semibatlles

jrv | 06/10/2011, 20:39

Semibatlles, Xavier, semi batlles. Mitg batlle pel poble, mitg batlle pels barruts.
Dr. Jerkill i Mr. Heyd

Margalida C.

ALGÚ MOURÀ UN PEU PER NO PERDRE UN TROÇ DEL NOSTRE PATRIMONI, EL DE TOS?

Margalida C. | 06/10/2011, 17:24

Senyors, una reflexió:
Tothom que hagi fet obra major al cente de Pollença o a qualsevol part de municipi, que compari els emparons del seu projecte amb el resultat de l'obra que ha fet el senyor Morro enmig del poble, convertint un corral i una paret sense obertures amb la façana que tots podem veure si anam a plaça. Comparau i demanau-vos el per què.
Ara ens surt a la prensa diguent-mos a tos, a tots els pollencins, que ell sen toca els collons de la font i que la seva façana que ningú la toqui, qui si algú s'atraveix a tocar-la el denunciarà. I jo me deman, perquè surt aquest senyor a fer aquestes declaracions públiques a la prensa i en aquest moment? S'ha tornat boig o realment ell té clar que a la seva façana no li posaran a la font que hi ha hagut durant 116 anys a la plaça? Si ho té tan clar serà perquè deu estar respaldat per una llicència d'obres. I si és així, jo me deman: Li hauran donant una llicència a mida a n'aquest senyor? Li dovia molestar la font per poder posar més cadires a la plaça? Algú sen va encarregar que els futurs clients den Morro, aseguts als carrer de la plaça no siguin "molestats" per algú que volgués anar a beure a la font? I si és així, jo me deman: qui haurà estat? Qui dona les llicències d'obra a un ajuntament? No les deu donar el batle? El batle no tenia tens per donar-les, entre anar a córrer, prendre el cafetet a Can Moreno, llegir el diari, i passetjar amb en del pamfleto no tenia tens aquest senyor de donar llicències…. Qui haurà estat aquest que li ha donat llicència a n'en Morro?
Si aquest senyor que li va donar llicència va obviar que a la façana (record, sense obertures!) hi havia una font; font que ha estat allà durant 116 anys deu tenir alguna responsabilitat, alguna cosa a dir. Almenys el poble mareix una explicació raonada. Del qui anava a córrer, del qui anava a dinar els dimecres amb en Morro o del fotograf que retretava el corredor quincezalment, però per favor, que algú ens expliquí el perquè ens hem d’oblidar d’un troçet de la nostre poble.

Xavier

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Xavier | 06/10/2011, 10:13

Aquest Rafel Morro ha estat jugant al moix i la rata amb tots els pollencins durant anys. Per una banda tanca camins públics i penja cartells a ca seva contra l'Ajuntament, pero per altra banda col·laborava amb el batle dirigint la seva campanya contra el BIC del Centre Històric, ha estat el gran beneficiat de com s'ha resolt el Pla Especial de les Illetes i de la permissivitat de l'arquitecte municipal en l'esbucament a posta de la casa, i a dit l'Ajuntament li va donar la feina de tècnic de l'obra del Centre de Dia i ja tenia aparaulada la de l'Auditori.

I ara es el guru d'obres de na Malena Estrany, ja te val.

Un crac que se n'ha enrigut de tots els pollencins i dels batles i batlets que hem i estam patint.

Ja està bé de prendre'ns el pel.

jrv

Junta de govern

jrv | 06/10/2011, 07:32

Tinc a agrir que a travers d'aquest blog, una vegada mes, és faci públic el que és tracta i de que van les Juntes de Govern. Veig que també s'aplica la disciplina als incompliments, proporcionalment inevitables a un col·lectiu tan nombros com son els empleats públics municipals. Tan de bò els de nivell mes elevat també hi entrin, i inclòs urbanisme, tabé els que se munten l'horari com volen i on volen, fins i tot els amics, en plural, dels volatilitzadors de fonts públiques...

Alternativa per Pollença

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Alternativa per Pollença | 05/10/2011, 20:53

Ja teniu a la nostra pàgina web les actes dels plens de juliol.
h
ttp://alternativaperpollenca.com/

JRV

qui fa la feina?

JRV | 05/10/2011, 18:48

El comentari és ben correcte, Miquel Cerdà, però no estaria de mes que això que molt be apuntes, ho fes el batlle de Pollença, que li cau mes aprop i pot exigir que li mostrin la llicencia....

Pepe

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Pepe | 05/10/2011, 14:43

És clar que una vegada que el senyor Morro ha dit públicament que no vol posar la font al seu lloc original i que inclús amenaça amb denunciar a l'Ajuntament el que cal es revisar la llicència com hem comentat a la nota.
Per mi és un misteri com el senyor Morro no es dedica a gaudir de la vida i sembla com diu Margalida que el seu entreteniment sigui fer mal als béns públics.

Margalida Amengual

La Font

Margalida Amengual | 05/10/2011, 14:00

La meva opinió és que aquest senyor la té jurada al poble de Pollença; no sé que i hem fet els pollencins però, si vos fitxau, tot el que fa ens perjudica als pollencis: tancar el camí vell de LLuc, construir un edifici lleig de matar davant l'esglèsia de Pollença i ara no deixar tornar a posar una font històrica que ens pertany a tots. De veres que crec que ens té mania.

Joan

Dubtes

Joan | 05/10/2011, 13:18

El batle que a més és regidor d'urbanisme que en diu de tot això?

Miquel Cerdà

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Miquel Cerdà | 05/10/2011, 12:00

Jo crec que el primer que s´ha de mirar es la llicència. Després veure el cumpliment o no de la mateixa. I si no s´ha complit: disciplina urbanística. si hi ha informes que no s´han tengut en compte o trobau que no s´han interpretat correctament. impugnació d´un acte administratiu. Tot lo altra son vuits i nous i cartes que no lligan.

Empeltat

Barruts

Empeltat | 05/10/2011, 11:03

En Morro segueix fent honos al seu cognom.

Alternativa per Pollença

Re: La font de la plaça Major ha de tornar al seu lloc.

Alternativa per Pollença | 05/10/2011, 08:43

Avui a les 19:00 tertúlia de polítics a la ràdio municipal

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb