URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les pistes de tennis. Els fets.

Alternativa | 14 Octubre, 2011 06:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple tant el PSM com Alternativa per Pollença vam fer una sèrie de preguntes per aclarir el tema del lloguer de les pistes de tennis de Duva. Un tema que havia donat lloc a una polèmica entre l'actual regidor d'esport,(Tomeu Fuster de la Lliga) veure l’article al seu blog  "Pistes de tennis de Duva"i l'anterior regidor d’esport (Michel, actual regidor en l'oposició de Convergència i Unió), veure el seu article al blog de Convergència Carta oberta del regidor Miquel Ramon A. al regidor d’esports Tomeu Fuster. 

Les nostres preguntes van ser les següents:

     Respecte al tema de les pistes de tennis de Duva i la seva relació amb l’Ajuntament volem saber.

 - S’ha trobat el contracte pel qual l’Ajuntament va deixar construir les instal·lacions esportives a Duva en terrenys municipals. Quan revertiran a favor de l’Ajuntament?  Què cànon ha de pagar l’empresa? Es troba al dia aquest pagament?

- Hi ha qualque contracte entre Duva i l’Ajuntament de Pollença per  a la utilització de les pistes de tennis? Si n’hi ha quines són els condicions temporals i econòmiques d’aquest contracte?

- Finalitzades les obres de les instal·lacions esportives públiques del Port de Pollença, també va finalitzar l’acord entre els explotadors dels apartaments Duva i l’àrea d’esports. S’ha trobat registre de sortida d’aquesta notificació ? 

- Segon el regidor d’esports Duva ha reclamat en diferents ocasions des del 2006 fins al 2011 diferents deutes pendents per part de l’ajuntament. S’havia contestat alguna d’aquestes peticions? S’havia pagat qualque quantitat a Duva? 

- Com pensa el regidor d’esport solucionar i regularitzar aquesta situació?

Amb les respostes i intervencions d’en Tomeu i en Michel al ple podem aclarir una mica més el tema i vosaltres mateixos podeu opinar.

- Hi ha un contracte de concessió per a la construcció d’instal·lacions esportives i culturals a dues parcel·les municipals al costat de Duva. Aquest contracte és de 10 de setembre del 2002 (pdf) i el va signar la batlessa Francisca Ramon (PSOE) . El canon de la concessió era de 12.020,24 euros anuals, ha anat pujant d’acord amb l’IPC (actualment es trobaria entre els 14.000-14.500 euros). La durada de la concessió és de 35 anys, això vol dir que les pistes seran municipals en data de 27 de juny de 2037. Per la nostra part hem comprovat com al cadastre, a  les parcel·les municipals no només es troben les pistes de tenis, hi ha l'espai que hi ha per a voleibol i les pistes de padel, també n’hi ha el magatzem i part del bar (veure imatge inferior). En aquest moment Duva es troba al corrent del pagament, només restaria de cobrar el 2011.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

- Els anys 2006 i 2007 va haver un acord verbal entre el regidor d’esport, en Michel i Apartaments Duva. Segon en Michel (no tenim constància escrita), l’acord era per un import anual de 12.000.-€ (+IVA) i el Club de Tennis del Port de Pollença podia utilitzar les tres pistes entre 45 i 50 hores setmanals, de dilluns a dissabte. Per escrit només n’hi ha una factura pagada per l’Ajuntament de sis mesos entre 2005 i 2006 per 13.920 euros. Segon el regidor d’esport  al finalitzar les obres a les pistes del Port de Pollença es va avisar verbalment a Duva i al club de tennis  que l’acord havia finalitzat, però el club de tennis va continuar utilitzant les instalacions de Duva.

 Des del 2006 fins al 2011 Duva ha demanat per escrit diferents pagaments (veure"Pistes de tennis de Duva") sense obtenir cap resposta per escrit.

El tema és que a pesar del que va dir en Michel al ple no es poden fer contractes menors orals i bianuals, igualment s’hauria d’haver contestat per escrit a Duva de que no se li pagaria res a partir del 2007 ja que havia finalitzat l’acord oral.

Ara al no fer les coses bé i per escrit tenim un problema. Duva considera que l’Ajuntament li deu unes quantitats per la utilització de les seves pistes per part del club de Tennis i a l’Ajuntament no consta cap contracte i considera les quantitats demanades abusives.

Ara el que cal és arribar a un acord de preus i pagaments just pel bé de tots. Duva s’ha vist beneficiada pels seus acords amb l’Ajuntament i per la presència del club de tennis a les seves pistes. El club de tennis s’ha vist beneficiat per poder utilitzar i competir a les pistes de Duva. L’Ajuntament ha ajudat a que els nins i nines del Club de Tennis Eu Moll practiquen esport i alguns despunten, tenim una subcampiona d’Espanya pollencina.

Imatge del cadastre de les obres realitzades a les parceles municipals.

 

 


 

El 15 d'octubre (15-O) hi ha convocades a nivell mundial manifestacions a multitud de ciutats. A Mallorca, la manifestació convocada, és a Palma, al Parc de la Mar, el dissabte dia 15 a les 19h Una manifestació que  vol un canvi global des de la unió de persones i col·lectius per fer front a aquesta dictadura dels mercats que no sols està fent malbé la democràcia, sinó els drets socials i els serveis públics justament en el moment històric en què els ciutadans i ciutadanes d'Europa estan patint més necessitats socials que mai com a conseqüència de la crisi

Comentaris

Johng854

I am impressed with this website, rattling I am a big fan. fgaekkceekdc

Johng854 | 01/10/2016, 15:41

I am impressed with this website, rattling I am a big fan. fgaekkceekdc

Joan C

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Joan C | 17/10/2011, 21:41

Baixant del nuvol, s'agraeix el to constructiu dels teus comentaris. Com va comentar Pepe el millor per aclarir el tema seria una reunió entre l'antic regidor i els reponsables de Duva i si hi ha documents escrits que surtin a la llum. En tot cas com que ja s'ha reconegut que com a mínim hi va haber acord oral és just que se li a Duva el lloguer de les pistes que s'han empleat. Una altre cosa és si s'han de seguir llogant, s'ha de veure si es necesari i si se decideix que si formalitzar l'acord així com toca. Si es decideix que no que el club de tennis utilitzi les pistes municipals.

Miquel Sánchez

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Miquel Sánchez | 17/10/2011, 21:25

Baixant del núvol, "vas molt be encaminat", però un parell de comentaris més abaix tens el que crec que passaria, naturalment no és una veritat absoluta, però crec que en totes les variables que li posem al final l'Ajuntament seria declarat responsable.

Miquel Sánchez

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Miquel Sánchez | 17/10/2011, 21:22

Antonia, repetecs un Ajuntament no és una costellada és una cosa molt seriosa i així estem per no tenir el rigor necessari, i no se de quina justicia parles, perquè l'únic document que ha entrat a Fiscalia va entrar de "retruc"

Miquel Sánchez

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Miquel Sánchez | 17/10/2011, 21:18

Sobre el tema de les pistes de tennis crec que l'Ajuntament tendria perdut un presumpte plet, hi ha massa gent que sap que s'han emprat les pistes per part del club de tennis, i malgrat el jutge carreguès contra el club de tennis el responsable subsidiari seria l'Ajuntament per no comunicar en temps i forma els acords a les parts, així que amb una negativa a pagar l'únic que feriem seria dilatar en el temps un resultat que està cantat amb les corresponents despeses de missèrs i procuradors, ara la pilota la té l'equip de govern damunt la seva teulada.

Baixant del núvol

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Baixant del núvol | 17/10/2011, 21:15

Apreciat Joan C. la teva opinió es molt respectable.
Permetem, tenir la meva i crec que on canten papers... es una responsabilitat compartida i la troca no se sol embullar tant. Vull donar un vot de confiança a la gent, i pens que segurament apareixerà algun document, en referencia a les feines encomanades, per poder-les pagar.
De tota manera, crec que tothom feim poca reflexió abans de dir les coses, jo el primer i es per això que en cap moment he volgut faltar a ningú, si qualcú s'ha pogut sentir ofès li deman disculpes molt sincerament.

Dos, mai es barallen si un no vol.

Un saludo.

Joan C

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Joan C | 17/10/2011, 20:40

Baixant del nuvol, jo crec que quan hi ha constància de que una feina s'ha feta tot i que no hi hagi contracte escrit s'ha de pagar. La responsabilitat de no haver fet les coses tal com tocava és del regidor corresponent no de l'empresa o empresari al que se li ha comenat la feina.

Antonia

justicia

Antonia | 17/10/2011, 20:24

Estic d'acord en baixant del nuvol. Ja n'hi ha prou d'aquells que es creuen que ho saben tot i que en la justicia en tene tota la potestat, acusant sense fonaments . I quan es demostra que allò no es veriatat o es desestimat per la justicia ni piulen i el mal ja l'han fet. però ningú s'en tem i ell queda com el rei de la veritat (= mentida i caciquisme)

Va pel Sr. pepe Garcia i els seus amics d'Alternativa

Baixant del núvol

Pistes....

Baixant del núvol | 17/10/2011, 19:54

Tenc els pèls de punta i el que he llegit fins ara, no fa més que confirmar que a aquest poble es pot fer el que es vulgui, tant si es fa malament com si es fa be (rara avis).
Pareix, que després de que suposadament, s'ha comès una errada, la resta hem de riure la gràcia, com si d'un infant petit es tractés i dir-li que no ho faci més que això no esta gens be i aquí no passa res.
Doncs crec que ja n'hi ha prou d'aquest color, això de tirar amb pólvora del Rei, li surt molt barat a qui ha errat i molt car a la resta de ciutadans.
Molt antigament, quant la paraula donada tenia més valor que cap paper, sembla normal pensar, que es pogués fer un contracte "oral". Però no pareix massa lògic fer aquestes practiques, en el segle XXI i manco encara per part de persones i d'empreses serioses.
Crec que a l'hora de fer qualsevol tipus de negoci, el que s'ha de fer avui dia, es signar un contracte amb llum i taquígrafs on quedin ben clars els drets i obligacions per cadascunes de les parts signants.
Per acabar, dir que no puc estar més d'acord amb aquells ciutadans, que diuen que si no hi ha contracta que no es pagui, els doblers de tots no es poden anar regalant amb aquesta alegria que alguns proposen i hora es ja de canviar la manera de fer.

Salut i enhorabona per aquest blog.

jrv

Salut i alegria?

jrv | 16/10/2011, 07:50

"Salut i alegria", segueixo aquest blog, i encara no he vist cap insult per part de gent d'Alternativa a qualcú que discrepi d'opinions que aquí s'expressen, i que son ben variades i sovint antagòniques.
Me sembla que t'han contestat ben objectivament del que hi ha: Els contractes amb l'administració, sigui quina sigui la qüantia, s'han de fer per escrit!. Per altra part, on és l'acta de la Comissió de Govern on s'aprova el contracte amb DUVA?
Me sembla, me sembla, que els teus arguments son els que expressaria el regidor responsable de l'endemesa, i és ben legítim que els expressi, una altra cosa és que siguin lògics i credibles: això de donar la culpa a la secretaria o l'interventor és mes antic que anar a peu, i massa sovint, fals, però repeteixo que un regidor o regidora amb dedicació exclussiva, no ha de fer i desfer tractes que comporten despesa pública de forma exclussivament verbal i amiguista, que estic segur no faria en els seus negocis particulars. En quan ha si ha sigut possitiu el dispossar de les pistes de Duva per a la gent que pràctica esport, naturalment que si, la questió és i era important, per això s'hauria d'haver portat amb mes rigor, un rigor que de forma permanent trobo a faltar, actualment també, i crec que l'equilibri actual de equip de govern-opossició n'evita moltes d'endemesses...
Com diuen per aqui, gracies per participar i debatrer, però debatrer no és dir amen , amen.

Pepe

Salut i alegria

Pepe | 14/10/2011, 22:27

"Salut i alegria" gràcies per fer aquest aportació al debat, aquest to hagi acord o desacord pens que és el que cal als blog i el que pot ajudar a millorar entre tots la gestió municipal.

Els contractes menors segon la llei de contractació pública han de fer per escrit. El vaig confirmar amb la secretària al final del ple de l'altre dia. Si a la Junta de Govern es va acceptar un contracte menor oral bianual es va cometre un greu error.

Cal veure l'acta de la Junta de govern per veure que és exactament el que es va acordar.

Tan Duva com el club de Tennis diuen que de manera oral (igual que l'acord inicial) se les va dir que es mantenia l'acord i no es va respondre a les peticions de pagaments de Duva.

Pens que un polític s'ha d'informar i demanar a la gent que si sap sobre un tema tan important com una contractació pública, és el que faig jo. I vull posar un exemple que encara va més enfora i que és de alabar ; el nostre regidor nou en Miguel Sánchez (que no té dedicació exclusiva i és a l'oposició) ja s'ha comprat i llegit dos llibres sobre administració local.

És cert que les solucions que he donat són incorrectes, més que res per què són simples i absolutes, blanc o negre i els matisos són importants.

Per poder prendre una decisió al manco faltes dos coses.

- Cal tenir l'acta de la Junta on es va decidir l'acord.

- Cal contrastar a una reunió el que diuen Michel amb el que diuen Duva i el Club de Tennis.

Miquel Sánchez

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Miquel Sánchez | 14/10/2011, 22:25

Anem a veure, una Junta de Govern no és costellada que es fa en mig del pati de l'Ajuntament, si a una Junta de Govern declarem la guerra als USA i no costa en acta el fet no ha existit mai, sempre que a una Junta de Govern es pren una decisió s'ordena comunicar a les parts la decisió presa, amb la frase "Notificar aquest acord als interessats, als efectes oportuns" o aquesta altra frase quan es vol comunicar particularment a la policia per exmple "Notificar aquest acord a l’interessada i donar trasllat del mateix a la Policia Local, als efectes pertinents", tot això ho ha de fer la Secretaria de l'Ajuntament sempre que consti en acta, i les notificacions oficials del Ajuntaments tenen sempre un registre de sortida, però això ja és aigua passada i ara cal sorti de l'embolic.

Salut i alegria

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Salut i alegria | 14/10/2011, 22:00

Per qué l´Ajuntament ha de pagar a Duva?. Totes de opcions plantejades per en Pepe son incorrectes en qualque part de la seva formulació. Els contractes menors no necessàriament s´han de fer per escrit, de fet, no solen fer-se mai. El regidor va proposar a la Junta de Govern contractar les pistes de tennis per dos anys (un contracte cada any),i així ho acordaran i disposava de la corresponent partida presupostaria. Transcorreguts aquests dos anys, ni ara ni amb l´anterior legislació de contractació de les Administracions Públiques, es poden prorrogar els contractes. No existeix aquesta possibilitat. En aquest cas, Duva pot reclamar judicialment el que vulgui...ja veurem el que diuen els tribunals.

On es l´error? Jo pens que el problema real surgeix en que realment els contractes que va proposar el Regidor no eren menors. El problema es que no es va tenir en compte l´import del IVA. Es això responsabilitat del Regidor? Jo crec que no, un polític no té el perquè saber aquestes coses. Era, en primer lloc, Secretaria que hauria d´haver advertit de la forma de contractació adequada i, en segon lloc, Intervenció que hauria d´haver exigit l´acte administratiu de contractació per fer efectiu el pagament.

Podeu estar o no d´acord, no pens discutir-ho, he fet una aportació en el debat en bona voluntat i sense insultar o faltar a ningú, cosa que per desgràcia soleu fer quan algu no esta d´acord amb els vostres plantejaments.

Pepe

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Pepe | 14/10/2011, 17:42

L'Ajuntament ha pagat i paga serveis sense contracte i serveis que no disposaven de la corresponent partida pressupostària. Un desgavell que s'ha d'acabar.
A aquest tema de les pistes la diferència és que Michel diu que el havia comunicat "oralment" a Duva i al Club de Tennis el final de l'acord oral de lloguer, però Duva diu el contrari. Això s'ha d'aclarir.

jrv

Dedicació...exclussiva?

jrv | 14/10/2011, 17:30

I això era la gestió dels "dedicats "exclussivament"?
"Acords tabernaris"?

J. Sáncez

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

J. Sáncez | 14/10/2011, 16:23

L'ajuntament té una clara responsabilitat, per la mala gestió dels anteriors regidors, que no saberen fer les coses per escrit i que no sapigueren posar remei al problema abans. I no poden al·legar desconeixement de l'existència del problema ja que DUVA va enviar peticions que no van ser ni contestades. Per culpa de no haver fet les coses bé, ara l'ajuntament no pot fer altre cosa que assumir el seu error i pagar per un servei que se li ha donat. Tot i que per ventura hauria de ser el responsable qui pagui el no haver sol·lucionat el tema abans.

Les coses clares.

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Les coses clares. | 14/10/2011, 16:13

Curios concepte aquest de que totes les parts en surtin beneficiades. I l'Ajuntament, que hi guanya fent de pagano?

Caixera del túnel.

Pujada túnel de Sóller.

Caixera del túnel. | 14/10/2011, 16:06

Que ho pagui na Marìa d'es Tùnel dels 300 mil euros que cobrà de la concessionaria d'es tùnel.Hem de tenir memòria i recordar que la Presidenta del Consell de Mallorca es una lladre.Això no ho dic jò si no un tribunal de Justìcia.

Miquel Sánchez

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Miquel Sánchez | 14/10/2011, 14:27

El fet és que fa més de cinc anys que hi ha un club esportiu en unes instal.lacions "en precari", la falta de relació contractual i les comunicacions verbals de qui a no sé qui ens han duit a n'aquest embolic. Cal donar una solució ja al tema en el que totes les parts surtin beneficiades tot l'altre són vuits i nous i cartes que no lliguen

Pepe

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Pepe | 14/10/2011, 14:00

Seria important veure l'acta de la Junta de Govern en la que es va aprovar l'acord verbal. Michel hauria de dir més o manco les dates en les que es va fer per facilitar la seva recerca.
S'han de tenir totes les dades a la mà per trobar una solució.

jrv

Opció D

jrv | 14/10/2011, 13:15

Opció D: L'anterior regidor va fer el tracte, no va informar a ningu, no volia critiques, ni que es sabes com era l'aparaulament, doncs paga ell...

Les coses clares.

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Les coses clares. | 14/10/2011, 10:41

Sense cap dubte la opció B. Es paga allò que se va aprovar en junta de govern o plenari. Lo altre es malversació de doblers públics. Si ho volen se va a judici i per avall.
Clar que fer cumplir la llei te consecuències, sempre n'hi ha que se senten perjudicats, com quan empenyieu en Paraiso, pero llavors no importava i ara sí.

Joan Cifre

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Joan Cifre | 14/10/2011, 10:22

Comparant els dos darrers regidors d'esports la principal diferència a falta de poder evaluar la gestió d'en Tomeu és que un no donava informació i l'altre a més a més del que publica al bloc no té cap problema a respondre les preguntes que se li fan.

Joan Cifre

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Joan Cifre | 14/10/2011, 10:18

A altres blocs s'ha parlat de greuges comparatius. És un tema que dona molt per parlar. Ja he proposat a un article a n'aquest bloc que seria bo fer unes assambleas anuals on ens reunisim tots els clubs i esportites en general hi on poguesim conèixer totes les realitats i cercar solucions concensuades. Així tothom sabria els problemes i la realitat dels altres i les solucions haurien de ser transparents.

Pepe

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Pepe | 14/10/2011, 09:59

Veig que ja començam a embullar, estaria bé que la gent aportés possibles solucions. Abans d'elucubrar podem resumir les opcions que tenim:

A.- No pagam res a Duva, no n'hi ha cap contracte firma. Anam a judici Duva pot reclamar en funció de l'acord verbal i el pagament que es va fer al seu dia de sis mesos).

B.- Pagam a Duva el que diu el regidor d'esport que va acordar. No pagam res del 2007 al 2011. Duva manté que l'acord verbal és va prorrogar i que el club de tennis va continuar utilitzam les pistes, anam a judici.

C.-Pagam a Duva tot el que demana en fonament a uns acords no escrits i l'Ajuntament gestiona de forma irresponsable els doblers públics.

Qualsevol d'aquestes opcions té els seus pros i contras i suposa també unes conseqüències en la relació futura i present amb Duva i el Club de Tennis.

Pens que el que s'hauria de fer ja sense necessitat d'arribar a judici és un "careo" entre els protagonistes (Michel, Duva i club de tennis) per veure si és possible que es posin d'acord en que van acordar realment de forma oral.

Joan Cifre

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Joan Cifre | 14/10/2011, 09:56

A mi el que em sembla és que si durant uns anys el club de tennis ha empleat les pistes amb el permís de l'ajuntament(tot i que sigui oral), això ara s'ha de pagar tot i que no hagi contracte, si aquest ajuntament sols pagàs allò que s'ha fet correctament molta de gent quedaria tirada, perque realment les coses es varen fer molt malament. ( i no parl sols d'en Michel sinó de tot l'ajuntament) Una altra qüestió és si a partir d'ara s'han de seguir empleant les pistes de duva o el club de tennis s'ha de limitar a utilitzar les pistes municipals. S'han de mirar pros i contras i veure si val la pena

Això no interessa

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Això no interessa | 14/10/2011, 08:40

Vols dir que hi ha un membre de la Lliga que gestiona el gimnàs de Duva? qui és?....no crec que això tengui res a veure amb la voluntat del regidor d´esports de voler pagar unes factures per uns contractes inexistents.

Les coses clares.

Això fa olor de chamusquina

Les coses clares. | 14/10/2011, 08:22

Cal arribar a un acord de preus?????? Si no hi havia contracte no s'ha de pagar i punto pelota. Gràcies Sr. DUVA per la seva generositat envers el Club de Tenis, i morta na Linda...

Per què ara convé pagar-li a Duva sense que hi hagi cap contracte? No deu ser perque un membre de la LLIGA gestiona el gimnàs i les pistes? Perque això sona a "si m'aconsegueixes que me paguin te farè mes bon preu pel lloguer"?

Garci

Re: Les pistes de tennis. Els fets.

Garci | 14/10/2011, 07:41

La cosa comença a quedar clara. Volen carregar sobre uns les culpes de la mala gestió dels altres. Però aquí els que hi perdem som tota la resta, els que haurem de pagar-ho.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb