URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Alternativa | 17 Octubre, 2011 06:00

Al passat ple extraordinari el regidor d’esports va fer referència al nostre prec damunt les subvencions als clubs esportius pollencins, concretament el prec deia el següent:

“Que les subvencions que es donin als clubs esportius del nostre municipi siguin per que els joves pollencins pugin fer esport i no s'hagin d'anar  a altres municipis, ja que s'estan donat casos massa freqüents que les famílies no poden pagar les quotes que aquests clubs sol·liciten per pertànyer als seus equips base, i els que si poden al no tenir aquests clubs el mínim d'esportistes d'una edat determinada han d'anar com hem dit abans a altres municipis, quan aquests clubs empren unes instal·lacions que són municipals i de propietat de tots el pollencins. Demanem que part d'aquestes subvencions fossin per beques per aquest tipus de família que no poden pagar les quotes ja que al final tots els pollencins sortirien beneficiats. Hem vist qualque ajuda per aquest concepte amb càrrec a "serveis socials" i pensem que aquest capítol no és el més correcte per aquest tipus d'ajuda”.

La resposta del regidor va ser:

“Va agrair la pregunta i va dir que no havia  trobat cap municipi que sigui més econòmic que nosaltres. També va dir que s'havia previst revisar l'ordenança de subvencions.”

Naturalment els “tirs del prec” no anaven per aquest costat, tampoc anava amb alguns comentaris que m’han fet alguns pares que troben que no haurien de pagar, aquí he quedat sorprès per la quantitat de gent que escolta els plens per la ràdio o internet.

Des de fa un bon nombre d’anys els pares del nins que formen part del clubs esportius del municipi paguen una quota per cal de que els seus fills formin part de les plantilles d’aquests clubs, actualment i com pare si no vaig errat el “futbol benjamins F-8” del Pollença C.F. paguem la quantitat de 325 euros anuals, lluny han quedat aquell temps en que el pares del nins no pagaven cap quantitat de doblers per pertànyer a un club esportiu, entre altres coses per les exigències de les federacions en demanar entrenadors o iniciadors amb un títol reconegut fa que les despeses pugin ja que aquests entrenadors i iniciadors s’han de desplaçar que aconseguir  aquests títols o reconeixements.

Actualment, ja sigui d’esports en equip o individuals, les categories van agrupades per edats, per sort o per desgràcia els nostres veïnats de Sa Pobla tenen molta més tradició en futbol base que nosaltres  i això fa que sigui l’opció d’alguns pares, uns perquè veuen un millor futur futbolístic pels seus fills i una altres perquè tenen la garantia que haurà equip de la seva edat i així el seu fill podrà practicar el seu esport favorit, als primers desitjar-los molta sort en la seva aventura i als segons  demanar-los disculpar per no poder-los oferir un equip pel seu fill, i  per aquest segons anava dirigit aquest prec.

Alguns pares a l’hora d’anar a inscriure el seu fill a algun del clubs del municipi (futbol, basquet, etc.) no li asseguren que hagi equip si no hi ha un mínims d’al·lots o al·lotes inscrits a les corresponents categories, moltes famílies opten principalment pel poble veïnat esmentat anteriorment atesa aquesta inseguretat, com regidor crec que tant els clubs, que no obliden  la majoria d’ells empren instal·lacions municipals  i reben subvencions haurien de garantir l’existència d’equips a totes les edats ja el mes de juny o juliol que es quan els nins  decideixen  quin esport volen practicar, i si es veiessin en problemes per arribar a la quantitat de nins o nines necessaris ho haurien de posar tot d’una en coneixement del regidor d’esport perquè aquest esbrini quines són les causes del per que a un municipi de prop de 17.000 habitants no es pugui completar un equip esportiu, si la campanya és eficaç i es veuen que hi ha sol·licitants però aquests no poden fer front a les quotes anuals exigides pels clubs, desprès d’un estudi seriós de la situació s’hauria de becar si cal parcialment la quota en qüestió, tal com s’ha fet enguany amb una família per aquest motiu amb càrrec als serveis socials. Aquesta era la intenció del prec.

Ara bé, analitzant la resposta del regidor, sé que es paga per tota l’illa mes o manco el mateix, i és més, a les localitats de Alcobendas (Madrid) i a Galdakao (Biscaia) per posar un exemple es varen posar en marxa dues fundacions per  a que els pares no haguessin de pagar cap quota, va ser un fracàs estrepitós, ja que el gratis total no funciona per falta de compromís.

Esper que hagi quedada clara la intenció del prec en qüestió.

Miguel Sánchez

Presentació de totes les categories del Pollença C.F.

Comentaris

Joan C

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Joan C | 02/11/2011, 10:12

Com be dius Miquel no tot es blanc o negre. De la mateixa manera que al club de tennis se l'acusa de tracte de favor per que sels hi ha llogat les pistes, ells poden argumentar que altres clubs disposen d'unes instalacions municipals que han costat i segueixen costant molts diners. Jo crec important convocar una assamblea anual on tots els clubs puguin opinar i exposar les seves necesitats i les nostres propostes.

Miquel Sánchez

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Miquel Sánchez | 01/11/2011, 09:34

Angels, quina casualitat, el club de tennis de LLoret és l'exemple que he posat avui al "poli" a Pollença quan parlava del tema al bar, i és el que m'han posat com exemple junt amb el Sta. Maria a la Federació.

La tema de les pistes funciona d'aquesta manera:

Com tots conèixem més el futbol que el tennis posaré una comparació amb el mateix.

A futbol fins alevis (12 anys) juguen al camp de Futbol-7 amb 7 o 8 jugadors, i desprès d'aquesta edat juguen al camp gros de Futbol-11 (amb un lapsus a infantil que poden triar F7 o F11), doncs el tennis és el mateix, fins a certes edats i sexes la competició està dissenyada de tal manera que en dues pistes és suficient, en canvi quan sóm més majors la competició està dissenyada d'una manera que són necessaries tres pistes pel volum de partits, etc.

El que m'han comentat a la Federació és que el Lloret i el Sta. Maria juguen a les seves pistes (en tenen tot just dues) quan el reglament l'hi permet i van a un altre poble a jugar les competicions en les que són necessaries les tres pistes.

Com veis ni tot és blanc ni tot és negre.

Angels

Tercera posta

Angels | 31/10/2011, 20:22

Ido si a lloret el club en te dues, aixo vol dir que el regidor ens engana?
Pot ser q el club de tennis prefereixi les pistes de duva enlloc de les municipals porque fa mes bo i ara duva vol passar la factura als ciutadans, a mem si cola?

Miquel Sánchez

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Miquel Sánchez | 30/10/2011, 15:20

oan C. la normativa de tercera pista molt possiblement és posterior a la construcción del "poli" de Pollença, ara bé, a la web de la Federació Balear de Tennis hi ha el club de tennis a Lloret i si no vaig errat hi ha una pista de tennis i una de futsal que s'adapta a tennis quan es necessita, al google map tambñe veig que la tendència és fer la tercera pista.

Esperarem a demà.

Joan C

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Joan C | 30/10/2011, 13:49

Segons ens varen dir des de el club de tennis d'eu Moll la tercera pista de tennis es necesaria per poder competir oficialment , no sols per poder organitzar tornetjos. De totes formes fa collo tenir dos poliesportius i que no es pugui competir a cap dels 2

Miquel Sánchez

Per Joan LL S

Miquel Sánchez | 30/10/2011, 13:01

joan LL S va demanar:

=================
joan LL S | 18/10/2011, 12:48

Moltes gràcies regidor Miquel, es a dir a Pollença hi ha una empresa, o persona o el que sigui que sense ser un club municipal esta donant clases a les instalacions municipals? no entenc res! si es així me pareix molt fort. Vol dir que jo puc donar classes de tennis i emprar les pistes de tennis i lucrarme sense ser un club? mare de deu quin poble!

=============================

La resposta del regidor d'esports ha estat:

Club tennis Pollença, està constituït , d'aquesta manera els nins i nines de Pollença poden entrenar i competir, és veritat que no està inscrit a la Federació corresponent, el motiu és degut a que les instal·lacions municipals no hi ha tres pistes de tennis, que exigeix la Federació Balear de Tennis per poder competir, i els nins i nines que entrenen a Pollença competixen amb nom d'un club de tennis d' Alcudia, Club Pollentia, que si,disposen de tres pistes de tennis

=========================

Jo ja ha parlat amb una tercera persona vinculada al mon del tennis i la tercera pista just es demana per fer tornejos oficials, no té res a veure una cosa amb l'altre, de totes maneres faré una consulta amb la Federació Balear de Tennis

Joan

ja que criticam

Joan | 18/10/2011, 18:19

Trob que a aquest poble sobren criticadors i falta gent que participi...

Guillem Serra

lipdup

Guillem Serra | 18/10/2011, 14:50

Si, estic d´acord es va organitzar molt malament, amb molt poca implicació de les escoles i fins i tot de l´Ajuntament. El pitjor de tot es que se feren parts i quarts i això no beneficia a ningú (malgrat alguns s´ho pensin), al contrari, perjudica a tot un poble, que en temes d´aquests hauria de ser emblemàtic.

Marga

Lipdub

Marga | 18/10/2011, 14:45

JVR, no sols no varen convidar al Club Pollença, el colectiu amb més solidesa i història d'aquest municipi, varen deixar de convidar a molts de colectius i persones emblemàtiques d'aquest municipi. D'aquí les crítiques. Obre Cultural fent parts oí quarts, no m'agrada.

Follonero (the one and only)

Desactivats

Follonero (the one and only) | 18/10/2011, 14:15

Activem Pollença i desactiven la web.
Darrer article: "domingo 24 de julio de 2011"

h
ttp://lligaregionalista.blogspot.com/

jrv

Lipdup

jrv | 18/10/2011, 12:56

Estic molt content de que finalment, i gracies a bona part de gent de Pollença, el Moll, i gent que viu a Pollença però no és de Pollença, el lipdup Pollença tingués lloc. Per una vegada, la feina altruista, dessinteresada i espontania ha trobat lloc a Pollença.
Tal Volta les critiques son exagerades: la gent que ha portat durant setmanes tot el trull, no son professionals de Hollywood, massa be ha quedat, i el total de 8 minuts no donaven per mes, no podia sortir, ni tot el Municipi, ni tot hom, sobretot els que no hi eran.
Fins aqui, enhorabona, el punt negatiu per a mi, és que no se convidés el Club Pollença per motius quasi personals. La defensa de la nostra llengua i cultura ha de estar per damunt banalitats i malentesos...El Club Pollença havia d'haver estat present com entitat emblemàtica al nostre municipi, no se de qui és la culpa de que no hi fos, però ho veig com a negatiu...

joan LL S

pistes de tennis pollensa

joan LL S | 18/10/2011, 10:48

Moltes gràcies regidor Miquel, es a dir a Pollença hi ha una empresa, o persona o el que sigui que sense ser un club municipal esta donant clases a les instalacions municipals? no entenc res! si es així me pareix molt fort. Vol dir que jo puc donar classes de tennis i emprar les pistes de tennis i lucrarme sense ser un club? mare de deu quin poble!

Alternativa per Pollença

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Alternativa per Pollença | 18/10/2011, 09:09

Aquest és un tema preocupant els nins i nines federats a qualque esport es poden quedar sense revisió mèdica
h ttp://www.diariodemallorca.es/deportes/2011/10/18/quince-mil-ninos-quedan-revision-medica-burocracia/712645.html

Miquel Sánchez

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Miquel Sánchez | 18/10/2011, 05:38

Per en joan LL S:

Confirmat, ni a la web de la Federació Balear de Tennis ni de l'espanyola hi ha cap club de tennis que no sigui "EU MOLL CLUB", et farem una gestió.

Miquel Sánchez

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Miquel Sánchez | 17/10/2011, 21:53

Tema LIPDUP pollencí, tènicament els LIPDUP's mallorquins es poden contar amb els dits d'una mà, un LIPDUP és un gran "playback" on les persones o colectius que participen fan el millor que saben fer cantant la canço escollida.

El LIPDUP pollencí no deixa de ser un "videoclip" amb un fons musical, atès que ningú va cantar la cançó (o no recor que ningú la cantara), i crec que s'ha d'agrair la presència de totes les persones i colectius que varen posar en seu granet d'arena i en especial l'Obra Cultural Balear que va posar els mitjans per que això fos tot un èxit. Què no ha tingut la brillantor d'altres pobles? doncs mala sort. Què no han sortit llocs emblemàtics del municipi? No crec que sigui el més important a un LIPDUP, recorda que la gent canta una canço. Què han faltat Sant Antoni i La Patrona? Aquí sí que estic amb el que pensau això.

Ara abusant, crec que el vídeo va durar massa temps (queda sense música i recordem que teoricament estem a un playback), el tall de Ca'n Llobera és fa massa llarg tant a l'entrada a l'edifici (la pujada per l'escala es fa eterna) i els recursos presos des de el balcó no m'agraden com colofó, ja que atura tot el ritme que ha duit el muntatge fins aquell moment. Per altre part m'han agradat molt els dimonis i sobretot l'equip de rugby, el "mol" improvisat és genial. La part de Port de Pollença molt fluixeta però si no havia més gent poc es podia fer.

A be segur que la propera vegada sortirà molt millor, i enhorabona una vegada més a tots el que vareu fer possible aquest LIPDUP.

Miquel Sánchez

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Miquel Sánchez | 17/10/2011, 21:29

Turgut, el meu nin jugava a tennis i jugava amb el peu envers de la raqueta, ara juga a futbol. Què li hem de fer? A basquet per exemple nines que jugavan fa uns anys a Pollença han hagut de partir cap el Moll, crec que això no és seriòs, ara si es fa l'esforç i no es pot, doncs no és pot.

Tofol

A Joan

Tofol | 17/10/2011, 19:37

La societat pollencina és molt pobre en si mateixa. Aquí ningú s'implica amb res, i quan ho fa és criticat pels altres. Més enllà de tertulies de bar, a n'aquest poble ningú piula. Podriem posar mil exemples. El darrer: un senyor diu que pels seis collons, un element patrimonial en terreny de tots no se posa al seu lloc original perquè a ell no li pasa pels nasos. I el poble callat i sense piular. Si això hagués passat a Sa Pobla, per exemples, la reacció del poble ben segur que hagués estat un altre.
Al tema del lipdub no cal dir res més, basta en mirar la resta de videos dels altres pobles, comparar i extreure conclusions.
Aquest poble necessita un canvi
profunt, sobretot amb implicació.

Pepe

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Pepe | 17/10/2011, 19:31

Respecte a les preguntes relacionades amb els clubs d'esport pens que en Joan Cifre ja l'ha planteja a aquest blog i al nostre programa electoral:
Cal fer un Consell Municipal que faci assambleas anuals on es puguin reunir tots els clubs i esportites en general i es puguin conèixer totes les realitats i cercar solucions concensuades. Així tothom sabria els problemes i la realitat dels altres i les solucions haurien de ser transparents.

Joan

Lipdub

Joan | 17/10/2011, 18:34

Vull donar la meva enhorabona a la poca gent que es va implicar per posar en marxa el Lipdub.
També vull donar la meva enhorabona a tota la gent que va participar-hi.
També vull donar la meva enhorabona a la gent aficionada a ciritcar sense aportar cap esforç a cap associació, però disposada a criticar qualsevol iniciativa, enre tots aquests, feis una societat més pobra. Realment que l'obra cutural depengui de l'esfors de unes poques persones,diu molt de la pobresa de la socientat pollencina.
Gràcies a tots els que us implicau.

joan LL S

pistes de tennis pollensa

joan LL S | 17/10/2011, 18:28

vull fer una consulta, fa més de 30 anys que juc a tennis i sempre que puc ho faig a Pollença, sempre que puc perque hi ha una escola o club de tennis que hem lleva hores per poder llogar la pista. La meva pregunta es, aquest club es pollencí? perque he cercat per internet i no veig que a Pollença poble hagui un club de tennis.
Gracies a Deu per la vostra resposta!

Alternativa per Pollença

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Alternativa per Pollença | 17/10/2011, 16:21

Ens ha arribat la següent convocatòria de PRODIS.
Divendres 21 d’octubre a les 19 :00 h : Converses amb Jaume Santendreu amb el títol de “ Solidaritat ben entesa” , acte que tindrà lloc al Club Pollença.

Aquest és l’acte que dona inici per part de l’entitat a la commemoració del any internacional del voluntariat.

Esperam la vostra participació en aquest acte.

LIPDUB

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

LIPDUB | 17/10/2011, 14:08

Lo del Lipdub ja estava tot dit quan varen sortir les fotos plenes de banderes estel·lades, se va triar una canço que xerra dels paisos catalans i se va dir a la gent que anas a fer un video promocional (ocultant la vertadera realitat del lipdub, per tal que s'hi implicas mes gent). Resultat, basta veure el video. Un video promocional de Pollença que no surt ni el calvari, ni l'esglesia, ni la plaça, ni el puig, ni formentor, ni la cala sant vicenç, ni els maravellosos paisatges que tenim, etc. En canvi lo mes important, moltes banderetes, dimonis (tan representatius de Pollença), i nomes hi falta "Patrocinat pel PSM". Fixau-vos la primera persona dels crèdits finals qui es. Passem pagina d'aquest lipdub.

Joan C

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Joan C | 17/10/2011, 13:28

És veritat que hi hauria d'haver més transparència a l'hora de saber el que costa cada club. De totes formes és dificil calibrar-ho, de la mateixa forma que és dificil quantificar el que aporta cada club. Però estaria be saber com es reparteixen les subvencions i els criteris que s'utilitzen

Joan C

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Joan C | 17/10/2011, 13:24

Tal vegada el Lipdub de Pollença no sigui dels millors, pero aquests comentari em sembla una falta de respecte per la gent que de forma desinteresada a mirat d'organitzar-ho. Es fàcil criticar i més dificil implicar-se per que les coses surtin

Garci

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Garci | 17/10/2011, 13:17

Benvolgut Libdup, sincerament crec que el vídeo final del libdup pot agradar o no, pot estar més ben fet o més mal fet, però l'objectiu no hauria de ser aquest. Pens que el més important és fer-lo, passar-ho bé, ajuntar a tota aquesta gentada, diferent entre si, però que és capaç d'assistir a una convocatòria per dir "Pollença m'agrada". Criticar és fàcil, el difícil és dedicar hores a pensar, organitzar, montar i enllestir el vídeo. Així que, la qualitat és el de menys, al igual que les banderes que hi surten o els col·lectius que hi falten. L'important és haver-lo fet.

Julia

LIPDUB

Julia | 17/10/2011, 13:16

Totalment d'acord amb el tema del LIPDUB!

xisco M d

esport pollenci

xisco M d | 17/10/2011, 13:12

Algun regidor pot dir que li costa a l' ajuntament cada un dels clubs pollencins????
(instalacions, personal, fra aigua, llum, etc!
moltes gràcies

Lipdub Pollença NO M'AGRADA

LIPDUB POLLENÇA

Lipdub Pollença NO M'AGRADA | 17/10/2011, 12:06

Què vols a parescut el lipdub de Pollença? A mi me semble el més pobre de tots els lipdubs que s'han fet per Mallorca.
El primer a dir, enhorabona a tots els que han participat i molt bé per l'esforç i la dedicació que li varen posar. Però una cosa a dirm els resultat és molt trist, molt pobret devora els altres municipis. Falla la música, la grabació, fallen moltes coses, però la principal de totes és que va fallar l'organització, faltes molts de colectius que no estan representats: tercera, edad, club de futbol, club d'escats, grup nord de mallorca, deportistes, artistes de Pollença, l'esglesia, les monges (que encara en queden unes quantes) persones interessants dels nostre poble, gent de Sant Vicenç, caçadors, Coro de Pollença, extrangers, i un larg etc.
A tot això se li ha de afegir que no surten llocs prou significatius dels nostre poble i cap menció especifica a les festes de Sant Antoni ni a la Patrona.
En coses com aquesta és quan es veu un poble unit i fent pinya. No és el cas de Pollença, si és el cas de Muro per exemple, mirau el seu lipdub i sabreu de que vos parl.
Mal coordinat i un mal resultat. Trist

Joan C

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Joan C | 17/10/2011, 09:08

Perdonau que me faci pesat amb tant de comentari. El que hauriem de mirar és amb el de la gent que no pot pagar les quotes. El debat hauria de ser si les beques les han de donar el clubs o l'area de serveis socials. S'hi ho han de fer els clubs això suposaria pujar les quotes per els papas que si que les poden pagar.

Joan c

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Joan c | 17/10/2011, 09:00

Ah, i per acabar el tema dels papas en el món de l'esport és per fer-ne un estudi sociològic o psicològic en alguns casos. Hi ha masa papas que es creuen que a casa tenen un mesi, gasol o nadal, i aquets jugadors surten molt de tant en tant i solen tenir un entorn familiar bastant assenyat.

Joan C

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Joan C | 17/10/2011, 08:56

Una altra cosa que vui dir és que gràcies a la subvenció de l'ajuntament els clubs poden ajustar les quotes, crec que són bastant raonables. Les despeses per mantenir un club avui en dia no té res a veure amb el que passava quan nosaltres erem petits.

Joan C

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

Joan C | 17/10/2011, 08:54

Miquel la realitat del futbol crec que le conèixes bastant millor tú que jo, i segurament molta gent que té els fills al futbol pot aportar la seva opinió. També estaria be que ho fesin el que tenen fills a esports més minoritaris.
Respecte al bàsquet, des de fa anys crec que entre els 2 clubs cobrim pràcticament totes les categories, llevat de les seniors. El problema ve en que a vegades un dels dos clubs va just per arribar a completar els 8-10 jugadors necesaris i a l'altre ni sobren i n'ha de deixar quacun sense fixa ( en aquest cas normalment se'l convida a anar a l'altre club, a vegades no hi volen anar per que tenen els amics al club en el que volien jugar inicialment). També a vegades hi ha la percepció de que hi ha un club de primera i un de segona per part d'alguns pares, principalment per la diferència d' instal·lacions, i per què un club evidentment es més gran i té més anys d'història que l'altre.

Joan

Desastre migambiental i "relacións públiques" des criminals de TUI.

Joan | 17/10/2011, 08:13

El TUI Marathon no ens ha duït aïgua,tampoc el tour operador.Tot plegat és una comèdia què fa caguera i oi.Volem què plogui i per això és necessari tancar l'aeroport,el hub i esborrar des mapa totes ses urbanitzacións i construccións de sa costa.Es desastre aconseguit per aquest fracàs de societat és incommensurable.

turgut

Re: Aclariment del prec damunt les subvencions als clubs esportius

turgut | 17/10/2011, 07:03

Miquel, la intencio crec que es bona, pero sicerament el que se'n du el nin a Sa Pobla perque no te equip, es que te poques feines ell i el seu fill. No se si quan dius moltes families te refereixes a dues o tres o realment a moltes. A no ser que un nin despunti tant en un esport determinat que valgui la pena fer l'esforç, sempre hi ha un o altre esport per poder-lo apuntar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb